Se pregătește tava!

Bebelușa e răsfățată zilele astea. Trece din mîinile mumă-sii, cu care e atît de obișnuită, în mîinile moi ale străbunicii, apoi în cele harnice ale bunicei, în cele relaxate ale mătușii din America, apoi aterizează în brațele bonei de aur, trece și pe la ta-su în fugă, apoi o ia de la capăt. Aleargă printre atîtea perechi de picioare, chiuie, plimbă Vacamu de pluș, arată cu degetul în toate cele patru zări, probează pălării și fandacsii, e ca peștele în apă în familia extinsă.

Duminică-i vom așterne pe tavă lucruri. Nu chei, bani, pieptene și făcăleț. Vreau să fie despre pasiuni și fericiri, nu despre mașini cu emblemă și carduri visa gold, oje sau farduri. Slavă domnului că viața nu e despre asta! Așa că fiecare membru de familie aduce cîte un obiect. Ceva aspirațional, ceva ce i-ar plăcea s-o vadă pe Sof iubind acum sau mai tîrziu. Lucruri despre suflet, talent, oameni, locuri, descoperiri, curaj. Abia aștept să văd ce-o să aleagă blonda, sînt sigură că știe deja ce va să fie!

PS: Cred că știți deja ce-i pun eu. 😀

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4203

27 comentarii

 1. M-au trecut fiori de emotie si bucurie pentru voi…Sa va bucurati muuult,mult,unii de altii acolo si toti,de Sofia.Un gand drag si bun!
  Esti frumoasa foc,Ioana.

 2. Orice meserie are decenta ei, daca ti-o faci cum trebuie. Am invatat de mai multi ani ca daca stai la birou si visezi frumos in fata calculatorului, scriind rapoarte, facand calcule sau batandu-te pe umar cu oameni la costum si haine „frumoase” nu inseamna ca esti un om superior iar cei din jurul tau, care fac orice altceva numai nu „astea”, sunt low people.
  Poate va ajunge coafeza, poate va ajunge chef in bucatarie si va incepe de la spalat vase, poate se va afunda in noroaie ca sa predea la o scoala din Vascauti – nu conteaza – daca ea va fi fericita atunci e ok.
  Pentru unii in mod real, dar absolut real, nu doar declarativ, chiar nu conteaza emblemele, visa gold si fardurile de 499 RON.

  • Sigur, asta si vreau sa zic, ca nu conteaza meseria, ci CE o face sa se simta vie. Sigur o sa aiba masina si bani si o sa se dea cu oja, dar nimic din toate astea nu spune ceva despre CUM e ea.

  • De astea n-am auzit inca, sunt curioasa despre ce e vorba. La noi nici chestia cu tava nu se practica si nici taiatul motului. Doar botez si apoi petreceri de zile de nastere.

 3. Cu asa mama ca tine, sigur va avea o perspectiva buna a vietii, cu tot ce inseamna ea. Abia astept sa ne povestesti cum a fost. Ce reuniune frumoasa de familie pregatiti acolo, ca sa sarbatoriti primul din multi multi ani cu blonda :).

 4. Hm, cam tarziu sa trimit ceva sa-i pui pe tava copilei, mi-ar fi placut… Din partea mea i-as da o caseta cu povesti. Nu stiu ce-ar insemna de ar alege-o: poate rabdarea de-a asculta oamenii ca suntem asa grabiti si numai cu mintea la ale noastre, ori talentul de-a nascoci povesti ca mama, ori numai asa, sa-i fie dragi. Va pup!

 5. Doamne, nu imi vine sa cred ca a trecut deja 1 an… parca ieri citeam ca ai nascut chiar in ziua de Paste! Pe atunci eram si eu insarcinata si asteptam sa vad ce minune am copt 🙂

 6. nu stiu daca s-a mai spus, ca n-am citit toate comentariile, dar eu i-as pune o vedere de undeva din lume. sau un teanc de vederi. tare mi-as dori ca pruncul/prunca mea sa cutreiere lumea in lung si in lat, sa se imbogateasca cu tot felul de experiente si peisaje. 🙂
  si eu sunt tare curioasa ce va fi pe tava si ce va alege 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *