Mi s-a părut mai simplu să fac o poză.

Astea-s cărțile de pe noptieră, teancul de citite (ce nu se vede în vîrful grămezii e Boris Vian, Blues pentru o pisică neagră). Mai e și teancul de soon-to-be citite, despre ele vorbim mai la vară.

Așadar, spuneți-mi despre care vreți să vă povestesc, în afară de cele două volume despre Ludovic al XIV-lea, despre care oricum am de gînd să scriu, că tare demult nu m-a marcat o carte atît de adînc, și care au ajuns la mine grație campaniei Valluntar.

Vă spun din capul locului că cea mai tare e de departe Toot tooot, o carte cu trompete și chitară pe care Sofia o adoră și mi-o răsfoiește (evident, cu soundtrack) de cinci milioane de ori pe zi. O plăcere, vă jur, mulțumim, Oana!

Așadar, hai să smotocim din nou orgoliile domnilor critici și cronicari literari dîndu-ne cu părerea noi, simplii și neterminații (dpdv al capacității de analiză și sinteză) cititori de cărți!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4218

19 comentarii

 1. Scrisorile lui Vişniec au fost o mare dezamăgire, la fel şi Pennac. Jeni Acterian m-a făcut să mă îndrăgostesc de Balcic si desi nu am ajuns pana acum, simt ca il stiu pe de rost.

  Cum sunt minciunile pe canapea? 🙂

 2. O călătorie în India și Viața lui Pi.
  Și eu am o grămadă de cărți cumpărate recent care așteaptă să fie citite. Am hotărât să fac o pauză de gătit, poate așa voi avea mai mult timp de citit.

  • Călătoria în India mi-a plăcut tare mult, are un umor nemaipomenit!
   Viața lui Pi e frumoasă, ca un vis. De fapt, chiar e un vis!

  • Hm… mi s-a părut că nu curge firesc, nu știu cum. Are pasaje geniale, dar și pasaje confuze, greu de citit, greu de empatizat cu. Una peste alta, mi s-a părut foarte deprimantă. Firesc pentru un jurnal de adolescentă, I guess. M-a făcut să mă gîndesc la al meu. Cam aceleași exagerări, drame, temeri ridicole. Eh, ce vîrstă…

  • Eu fix numai aia am citit-o din tot teancul tau. Mie mi-a placut destul de mult, desi nu stiu daca as avea nervi pentru recitire, mi-a placut ca nu e despre chestiile romantate interbelice pe care le visam toti, fata/femeia scrie lucid si nu se teme sa spuna lucrurilor pe nume. Si a fost fain sa vad trecerea ei de la adolescenta la maturitate.
   Bineinteles ca dintre toate Toot! Toot! ma impresioneaza cel mai mult.

  • Calendar muzical, da! Dar e ok, ca daca nu e Tooot e altceva zgomotos, si eu tare ma bucur cind e galagie si veselie in casa!

 3. eu nu am nimic nou in biblioteca dar am inceput sa recitesc asa: The black magician trilogy de Trudi Canavan (am luat-o din american bookstore acum 3 ani din varsovia) si The Hunger games. Dupa ce le termin (mai am un volum :P) trec la seria lui Ender de Orson Scott Card. Abia dupa ce le termin si pe astea (care-s vreo 5 vol parca…) o sa intru intr-o librarie pt ceva nou 🙂

 4. Norocoaselor! Cred ca o sa imi fac o lista si cand ajung prin Romania, le cumpar… si le pastrez pentru cand oi avea timp… 🙂
  Imi placea asa de mult sa citesc… Inca imi mai place, dar s-a schimbat atmosfera…
  Cu cea despre Ludovic al-XIV-lea m-ai facut curioasa… Am iubit cartile de Dumas 🙂

 5. Viata lui Pi si Jocurile Foamei vroiam sa mi le achizitionez si eu, dar nu eram 100 % sigura ca merita. Citind comentariile voastre, le-am pus pe lista de must-have. Chiar m-ati facut curioasa.

 6. dragelor, cine ma ajuta putin cu o idee pentru organizarea mai eficienta a timpului? am doi copii, o fetita de sase ani si un bebe de sase luni : cum sa gasesc timp si mai ales starea necesara ca sa citesc o carte? imi place mult lectura si imi pare rau ca am cateva carti care ma asteapta pe raft si eu nu resusec sa ma apuc de vreuna. Mamici , voi cum procedati in sensul acesta?

  • La mine e asa: Sof in pat la 8, eu in pat la 10.30. Citesc in fiecare seara macar jumatate de ora.

 7. Eu citesc in metrou. 7 statii dus, 7 statii intors, 5 zile pe saptamana. E drept ca uneori ma prinde actiunea si uit sa cobor…
  As vrea detalii despre Jurnalul unei fete greu de multumit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *