Lansarea (mea ) de carte

Doamne, sînt atît de bucuroasă că am și uitat (pentru un minut întreg) de indignarea legată de asediul cîinilor (pe care, văzînd discuțiile de ieri, am tot mai puține speranțe c-o să-l văd dispărut în timpul vieții mele).

Sînt atît de bucuroasă că nici nu pot, nu știu, n-am cum să vă explic, mi se întîmplă foarte rar să n-am cuvintele la mine, de obicei am buzunarele minții pline cu cel puțin două trei variante de a exprima ce simt (de obicei cîștigă cea mai cuminte dintre ele, să nu se ofenseze nici mama, nici soacra, nici fosta mea profesoară de română, care de curînd s-a abonat la blogu-mi, mda, how about that).

Dar țin secretul ăsta de atîta vreme că acum c-a venit vremea să-l spun în gura mare nu mai știu cum. Aleg varianta strigată pentru mama: MAMĂĂĂ, SEMNEZ UN TEXT ÎNTR-O CARTE!!! I DID IT!

Și varianta comunicat de presă pentru voi: pe 26 septembrie la Librăria Humanitas Krețulescu din București se va lansa volumul Ficțiuni reale, o carte de povestiri coordonată de Florin Piersic Jr. Cartea conține 67 de povestiri scurte, printre care și una scrisă și semnată de mine.

1233635_653749717976670_590805685_n

Este prima oară cînd semnez un text într-o carte, după sutele de articole în reviste, ziare, site-uri și bloguri. Sînt sigură că textul meu e printre cele mai slabe, nu mă pricep deloc la scris povestiri, dar am vrut să particip, am încercat, primul text pe care l-am trimis a fost ăsta. Florin mi l-a fost refuzat pe motiv că prea e cu de toate (pe bună dreptate), și m-a încurajat să mai încerc. Am scris altul, care-a intrat în carte. Printre autori se numără oameni tare faini, ale căror texte le tot citesc pe facebook și pe bloguri, cred că volumul e unul fain, care merită cumpărat. O să-l cumpăr și eu și-o să vă povestesc despre el.

Iată lista celor 67 de autori:

1236100_654137514604557_137520462_n

Îi mulțumesc lui Florin pentru idee, pentru ocazie, pentru efortul de a citi, de-a selecta, de-a da feedback constructiv.

Gata, încă unul dintre lucrurile de pe to-do listul vieții mele (unul destul de important pentru mine) se întîmplă. Sînt departe de cartea pe care tot promit c-o s-o scriu, dar uite, mamă, am făcut primul pas!

Mi-ar plăcea să veniți și voi la lansare, nu știm ora încă, știm doar că e joi, pe 26 septembrie. O să vă mai trag eu de mînecă din cînd în cînd.

Doamne, cît sînt de bucuroasă, vă rog să mă iertați că nu știu a mă exprima mai frumos azi. Mamă, uite, primul meu text publicat într-o carte!

34 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *