Lansarea (mea ) de carte

Doamne, sînt atît de bucuroasă că am și uitat (pentru un minut întreg) de indignarea legată de asediul cîinilor (pe care, văzînd discuțiile de ieri, am tot mai puține speranțe c-o să-l văd dispărut în timpul vieții mele).

Sînt atît de bucuroasă că nici nu pot, nu știu, n-am cum să vă explic, mi se întîmplă foarte rar să n-am cuvintele la mine, de obicei am buzunarele minții pline cu cel puțin două trei variante de a exprima ce simt (de obicei cîștigă cea mai cuminte dintre ele, să nu se ofenseze nici mama, nici soacra, nici fosta mea profesoară de română, care de curînd s-a abonat la blogu-mi, mda, how about that).

Dar țin secretul ăsta de atîta vreme că acum c-a venit vremea să-l spun în gura mare nu mai știu cum. Aleg varianta strigată pentru mama: MAMĂĂĂ, SEMNEZ UN TEXT ÎNTR-O CARTE!!! I DID IT!

Și varianta comunicat de presă pentru voi: pe 26 septembrie la Librăria Humanitas Krețulescu din București se va lansa volumul Ficțiuni reale, o carte de povestiri coordonată de Florin Piersic Jr. Cartea conține 67 de povestiri scurte, printre care și una scrisă și semnată de mine.

1233635_653749717976670_590805685_n

Este prima oară cînd semnez un text într-o carte, după sutele de articole în reviste, ziare, site-uri și bloguri. Sînt sigură că textul meu e printre cele mai slabe, nu mă pricep deloc la scris povestiri, dar am vrut să particip, am încercat, primul text pe care l-am trimis a fost ăsta. Florin mi l-a fost refuzat pe motiv că prea e cu de toate (pe bună dreptate), și m-a încurajat să mai încerc. Am scris altul, care-a intrat în carte. Printre autori se numără oameni tare faini, ale căror texte le tot citesc pe facebook și pe bloguri, cred că volumul e unul fain, care merită cumpărat. O să-l cumpăr și eu și-o să vă povestesc despre el.

Iată lista celor 67 de autori:

1236100_654137514604557_137520462_n

Îi mulțumesc lui Florin pentru idee, pentru ocazie, pentru efortul de a citi, de-a selecta, de-a da feedback constructiv.

Gata, încă unul dintre lucrurile de pe to-do listul vieții mele (unul destul de important pentru mine) se întîmplă. Sînt departe de cartea pe care tot promit c-o s-o scriu, dar uite, mamă, am făcut primul pas!

Mi-ar plăcea să veniți și voi la lansare, nu știm ora încă, știm doar că e joi, pe 26 septembrie. O să vă mai trag eu de mînecă din cînd în cînd.

Doamne, cît sînt de bucuroasă, vă rog să mă iertați că nu știu a mă exprima mai frumos azi. Mamă, uite, primul meu text publicat într-o carte!

34 Comments

 1. scarlett o'

  Felicitari! Ma bucur enorm pentru tine si abia astept lansarea! Sper sa pot ajunge pe 26 la librarie si sa te sustin si live 🙂 Oricum aceasta carte este deja pe lista de cumparaturi.

  • Printesa Urbana

   Te astept, multumesc, sper ca te simti mai bine!

  • scarlett o'

   A trecut buba! A ramas doar un semn mic si o mare teama…but I’m a big girl now :)) Ne vedem joi 😀

 2. Alexa

  Felicitari!!!Ma bucur ca ti se intampla lucruri frumoase si in plan profesional (sa-i spunem asa) nu doar in familie,cum ne-ai obisnuit deja. Eu,sincer,abia astept lansarea si,evident,sa cumpar si cartea.Stii care a fost primul lucru ce mi-a venit in minte?Yeeey!O poveste din regat,pe care o pot reciti la nesfarsit,fara sa caut disperata in arhiva blogului „hm..unde era chestia aia misto…a zis Printesa ceva tare..”.Felicitari inca o data si la cat mai multe evenimente de genul asta,din ce in ce mai importante!

  • Printesa Urbana

   Aaaah nu-ti seta asteptari atit de inalte, te rog, simt deja presiunea uriasa! 🙂

 3. Andreea M

  Felicitari si la cat mai multe!

 4. luiza

  Felicitari si asteptam si noi cartea! 🙂

 5. Felicitari Ioana! 🙂 Iti doresc ca asta sa fie abia prima carte intr-un sir de multe altele (care vor fi cu numele tau pe coperta!)

  • Printesa Urbana

   Doamne-ajuta!

  • Printesa Urbana

   Hm… e despre un Dosar. 😉 truestory.

 6. thea

  Felicitari! 🙂 N-o sa pot veni la lansare din motive de distanta, dar la iarna o s-o caut in librarii si-o s-o citesc! 🙂

  • Printesa Urbana

   Multumesc!

 7. eu_l

  Felicitari! Si da! Asteptam o carte cu numele tau pe coperta!

  • Printesa Urbana

   ah, nimeni nu o asteapta mai mult ca mine! 🙂

 8. Amy

  Felicitari! Acum ca ai facut primul pas, cred ca o sa vina mai repede si cartea :D.

  • Printesa Urbana

   doamne-ajuta!

 9. Georgiana

  Felicitari Ioana! Este una dintre putinele ocazii cand regret ca nu sunt in tara. As fi venit cu mare drag la lansare, doar ca sa te cunosc personal. Promit ca la iarna cand ma intorc in Bucuresti caut cartea si poate si pe tine (daca nu te deranjeaza), ca sa o semnezi.

 10. Primul pas e cel mai greu, dar intotdeauna cel mai bun deschizator de drumuri. O sa vezi, peste ani si ani o sa numeri carte dupa carte. Stiu eu! 🙂

 11. Adriana

  Sincere felicitari! Sper ca nu e vb despre dosarul pt indemnizatia de crestere a copilului. Sa ne spui ora, poate ajung si eu (cu remorcuta mea Mara 🙂 )

  • Printesa Urbana

   Haha, nu, pe ala l-a depus sotul! 🙂
   Va astept!

 12. Felicităăăăări Ioana! mă bucur și eu de bucuria ta! E un pas mare…acum succes pentru următorul pas, când o să ne inviți pentru propria ta carte 🙂

 13. Ocazie cu care am descoperit ca Mishu Vass si scrie, nu doar face poze super misto.
  Bravo, printeso, o sa caut cartea.

 14. Ana

  Felicitari! Asteptam sa apara cartea! Si cartea doar cu numele tau pe coperta!

 15. Felicitari, İoana! Sper sa ajung si eu la lansare, o sa fiu in tara in perioada aia. Sunt tare curioasa 🙂

  • Printesa Urbana

   Uaaa, tare m-as bucura!

 16. Roxana

  Bravo, mama, hai ca poti! Felicitari!:)

 17. Felicitari! Iti doresc sa se apropie si momentul celeilalte carti!

 18. Olguta

  Felicitaaaaaari! Ar fi pacat sa nu scrii si o cartea ta… inceputul e mai greu, pana te urnesti, dar apoi sunt sigura ca ce vom citi ne va ajunge la suflet. Va pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *