O să fie despre tine

Era vară și amiază. Era foarte cald. Erai frumoasă.

Îmi era sete, dar nu mă puteam dezlipi de tine să mă duc să beau niște apă. Răsfoiam împreună Micul Prinț. Cu mîna stîngă îmi arătai pe carte desenele și eu ți le povesteam. Cu mîna dreaptă mă țineai strîns de două degete.

Eu vorbeam și tu încuviințai din cap. Îți place Micul Prinț. E blond, ca tine. Iubește o floare, tu le iubești pe toate. Din cînd în cînd ridicai ochii la mine. Rotunzi, limpezi, verzi. Mă vedeam toată acolo, cum am fost și nu mai sînt, cum sînt și cît te iubesc.

Și cum stăteam noi două așa lipite una de alta, cu mîinile și ochii împletiți, ți-am spus: odată, o să-ți scriu o carte. O să fie despre tine. .

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4218

7 comentarii

  1. Sper ca acel „odata” sa fie cat mai curand! Abia astept sa citesc din cartea/cartile cu autor Ioana C.M. Poate fac rost si de autograf, ce zici? 😀

  2. Eu cred că deja ai început să scrii acea carte. Nu sunt doi ani (încă) de când adaugi file acelei cărți, dar îți doresc să uiți numărul lor și să nu ajungi niciodată la ultimul capitol 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *