Recenzia unui weekend în trei

N-am apucat să vă povestesc ce weekend plinplin am avut, și nu mă las pînă nu dau din casă pentru că altfel ratez cîteva recomandări interesante. Fain a fost că am fost doar noi trei tot timpul (sau în combinații de doi luați cîte doi) și a fost ultra plăcut, mai puțin în momentele în care a fost neplăcut, vedeți voi mai jos.

Așa, sîmbătă am început deloc spectaculos, pe la 8 și ceva, după o noapte bună cu mult somn bun. Am continuat cu multă joacă și o porție dublă de spaghete bolognese pentru toată lumea. La prînz am pornit spre Zoo (Sofia nu mai doarme după-amiaza, așa că trebuie să găsim ceva de făcut între masa de prînz și gustarea de la 5). Nu mai fusesem niciodată și aveam oareșce emoții despre cum arată animalele, dacă e ceva interesant pentru moaca de 1 an și 5 luni. A fost foarte fain, în primul rînd pentru că grădina zoologică asta a noastră e mică, așa că nu prea ai vreme să ți se facă milă de bietele animale. După ce-am văzut parcul Zoo de la Praga, pe care în 10 ore nu l-am terminat de vizitat, asta al nostru e așa, ca o glumiță. Pe de altă parte, acum 3 săptămîni am fost la Zoo la Piatra Neamț, ei, pe lîngă Zoo de la Piatra, ăsta de la București e chiar un roman cu cinci volume. Nu-s multe animale, dar alea care sînt arată binișor, chiar nu m-a lovit deprimarea. Sofiei i-au plăcut maimuțele mici, cămila, crocodiul, suricatele.

photo (4)

Ursul dormea, la fel și leul. Lamele au fost simpatice, țapii tocmai se băteau pentru dumnezeu știe ce. Într-o oră și-un pic a fost gata, fix la fix cînd copilul obosise.

photo (5)

I-am dat să mănînce și-am pornit spre oraș. În mașină a dormit puica, imediat ce s-a trezit am ajuns și noi la Escargot, restaurant frumușel cu grădină unde am degustat primii melci din viață, acum vreo 3 ani.

Eram ușor stresați că sîntem singuri cu copilul mic într-un loc în care ea nu prea are cu ce se juca, dar a fost adorabilă. Grădina e ofertantă: a cules prune, a mîngîiat pisica, a țopăit pe dale, s-a urcat pe un soi de dec de lemn și de-acolo a strigat că a făcut mda, știți voi ce, ce să mai, toată lumea a zis că e foarte simpatică, inclusiv noi.

photo (6)

Am mîncat o supă cremă de praz cu reducție de lapte și creveți prăjiți absolut demențială.

photo (7)

În timp ce mormăiam mulțumită, i-am dat un tweet lui Exarhu, pe care-l văzusem în bucătărie, să-l felicit. Mi-a răspuns și a și venit la masa noastră să ne cunoaștem. A fost foarte simpatic, și el, și bolul cu supă cremă. Omul meu a devorat o salată de cozi de raci cu un sos bogat și cremos, iar la final am mai fpcut o dată dansul bucuriei culonare, de data asta cu desertul care-am uitat cum se numește, în orice caz e un pachețel făcut dintr-o foaie de grîu umplută cu un sos cremos cu miere și prune rehidratate, ceva deosebit.

photo (8)

Sofia a apreciat mult chiflele de casă, la care a ronțăit bucuroasă.

Apoi am mers acasă unde ne-am mai jucat puțin și ne-am așternut fiecare la ale lui, mai precis Sofia la somn și noi la un film, nu înainte de a sorbi tacticos niște cuba libre pe terasă. Și trabuc, da.

Ei și peste juma de oră s-a trezit mîndra în urlete pe motiv de muci. Apoi din nou peste o oră. Și iar la 1 noaptea. Și la 2. Și la 3 juma, cînd i-am făcut aerosoli cu ser. Apoi s-a mai trezit la 4 și de tot la 8. Adică ne-a făcut bucăți, vorba aia.

Duminică la prînz eu am mers la Alegria, ea a rămas cu ta-su să-l joace pe degete. La Alegria a fost demențial, mi-a plăcut atîîîît de mult totul, muzica incredibilă, acrobații, regia, clovnii, costumele, a fost un show incredibil, musai o să scriu mai mult zilele următoare. Cînd m-am întors, toate bune, copilul întreg, tatăl la fel, am pornit cu toții pe jos spre terasa Antipa, să mai stăm la aer (Sofia fiind cu muci, am zis să evităm parcul și să ne facem de lucru în altă parte, iar zombi fiind amîndoi, n-am riscat să luăm mașina).

Mbon, aici la Antipa nu-i așa frumos ca la Escargot, în primul rînd pentru că vegetația e cam wild așa (în seunsul că e neîngrijită), în al doilea rînd servirea a fost cam răstită, iar crostinele cu mozzarela și roșii uscate au fost cam așa: patru felii mici de pîine tare peste care cineva a trîntit cîte o bucată de mozarela (probabil Delaco), rezultatul fiind ceva diform și uleios și greu de mestecat peste care trona o fîșie de roșie uscată pe care-o puteai rupe la mușcătură doar cu dinții de crocodil, dacă-i aveai la tine. Partea mișto e că au înghețață La Strada. Prețurile cam prea mari.

Apoi am trecut pe la târgul cu chestii tradiționale de la MTR, de unde i-am luat Sofiei o morișcă de împins pe asfalt și nouă o prăjitură cu nucă (după ce era să mor de rîs cînd un comerciant de dulciuri mi-a zis că jumătatea de cozonac pe care pusesem ochii costă 63 de lei mda bine 63 de milioane de ani să stai cu ea pe tarabă). Apoi am vrut s-o luăm spre casă că trecuse de 7. Și Sofia n-a vrut. Am mai negociat, i-am mai explicat, n-a fost chip. A urlat pînă acasă (cam 25 de minute) de zici c-o tăiam încet cu lama zimțată. Cu zmucituri în cărucior și jelanii și vorbe cum n-am mai văzut. Deh, nedormită și ea, și cu muci… cert e că ne-am dat seama că-i gata, vin tantrumurile peste noi, atunci să te ții. Adică acum, că au început deja.

Am încheiat cu un film și prăjitura cu nucă și ciocolată, în memoria căreia azi am topit patru gomboți cu prune, dar numai după ce am făcut și mîncat chifteluțe în sos korma, să-mi aduceți aminte să vă povestesc cum, că tare-s bune (dacă vă plac aromele indiene).

Deci pe scurt, la DA avem:
Zoo Băneasa
Alegria
Escargot
Cuba Libre
Sos Korma

La NU avem:
Terasa Antipa și crostinele cu mozarella
Tantrumurile
Cozonacul de la nenea cel scump de la MȚR
Mucii

Să fim sănătoși, să nu ne mănînce cîinii, să salvăm Roșia și să bem multe lichide în fiecare zi!

14 Comments

 1. Ce poveste frumoasa de we! astept cu interes postul despre Alegria!

 2. Iulia

  Mi se pare mie, sau ciuful blond s-a mai inchis la culoare?

  • Printesa Urbana

   Nup, tot blond, doar ca mai des.

 3. Restaurantul acela m-a dat gata
  Cate bunatati si ce bine arata!!!
  Despre Circ mi-ar fi placut sa citesc mai mult

 4. Elena

  N-am mai fost la noi la zoo de cativa ani, o sa incercam si noi. Eu nu stiu unde sa mai merg in wk cu fetita (2.4 ani), ca nu mai suport parcul in care merg aproape in fiecare zi. Iti recomand ferma animalelor din pantelimon, dar sa ajungeti Pana in 10. Si noi mai mergem in herastrau la roata mare…sunt multe leagane pt copii mici si scapi de stresul cu statul la coada 🙂

  • Printesa Urbana

   Hm unde vine roata asta mare? stiu intrarile charles de gaules, pesacarus si arcul de triumf…
   sa ajungem pina in 10 undeva e imposibil pt noi, pina mincam si ne mobilizam se face 10, si ea la 11 are un somn… o sa incercam intr-o dupa-amiaza, chiar daca e aglomerat, ms ca mi-ai adus aminte.

 5. Elena

  Se intra de pe Sos.Nordului. Sunt cel putin 20 de leagane pt copii mici in acelasi loc de joaca, si sunt mai multe locuri de joaca pe acolo. Mie imi place f mult, chiar daca e lume ,ai loc (eu ajung de obicei in jur de 9 si sunt cateva pers si stau pana pe la ora 12). La anu o sa aveti mai multe ore la dispozitie…Maria se culca pe la 15 mai nou. La ferma cred ca e horror dupa 12, multa lume….

  • Iulia

   Noi am fost la ferma animalelor intr-o sambata pe la 16:00 si nu a fost deloc aglomerat. E dragut, dar pe fi-miu l-a interesat cel mai mult sa taraie un scaun pe o rampa de 20 de ori in jos (nu si retur) si sa se tavaleasca in nisip pe langa trambulina gonflabila.

 6. Elena

  La intrarea aia in herastrau din sos nordului e o Tratoria Il calcio :), care se deschide la 12, in caz ca te gandesti sa iti bei cafeaua de dim acolo :). Noroc ca sunt standuri cu fresh si cafea, ca merge de minune in timp ce impingi leaganul si cate 40 de min. (Fara sa auzi „cand termina fetita te dai si tu”)

 7. georgiana

  mm, dar parca nu e chiar blond-blond, am vazut copii blonzi „pui”. oricum se inchide la culoare odata cu varsta. la zoo sibiu ai fost?

  • Printesa Urbana

   Nu e blond d-ala norvegian.
   Am fo la zoo sibiu acum f multi ani, nu m-a impresionat extrem.

 8. Ella

  scuzata sa-mi fie ignoranta…tantrumurile fiind ce?

  • Printesa Urbana

   Pls google it, e problema spinoasa.

 9. Noi nu avem gradina zoo in Cluj, dar am fost recent la cea din Targu Mures, e foarte mare si au foarte multe animale acolo, bine ingrijite.
  Noi in weekend am protestat impotriva RMGC, in acest weekend o vom face din nou. Cel mai frumos gand e că următorul weekend vom fi pe plaja, la mare, departe de orice agitatie, pregatiti sa venim 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *