Mergem pe trotuar, mă ține de mînă, eu împing și căruțul. Se oprește la fiecare frunzuliță, crăpătură, rahat de cîine, vorbește, le numără, le zice pe nume. În 40 de minute parcurgem toți cei 50 de metri de stradă. La un moment dat, se uită în sus și împunge aerul cu dejtu:
– Mama, nuna!
– Luna, iubito, da!
– Ata nuna, dua nuna.
– Nu, iubito, luna e numai una, ăla e un bec, uite, becuri sînt multe, dar luna e numai una.
– Bep! Una dua bep!
– Daaa, e plin de becuri noaptea.
– Una nuna, repetă încet, ca pentru ea. După care dă capul pe spate, se uită fix la mine și zice:
– Mama una!

M-a spart, m-a pus la loc și m-a spart iar. Mama una. Are 1 an și șapte luni. M-a făcut bucăți pe loc, m-a peticit și apoi am făcut implozie.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

23 comentarii

  1. Of,Doamne! Cat pot fi de dulci! Iti vine sa ii mananci ca pe cea mai buna prajitura! Si noi ne topim de o dragoste nebuna dupa printesa noastra. O dragoste din aia pe care iti vine sa o strigi si care iti da un zambet tamp si iti iese prin toti porii! Asa ca intelegem fericirea ce va incearca! La cat mai multe clipe minunate (si postate)!

    • Nu merita. Taman pentru ca lucrurile astea, explicate, sunt doar niste clisee. Traite, devin ratiunea vietii tale. Povestite de altii, ok, sunt ratiunea vietii tale, doar o poveste siropoasa :-).
      Eu nu povestesc niciodata oamenilor fara copii cat de minunat e sa ai copii. Odata ce ei nu au, e un motiv la mijloc, obiectiv, sau subiectiv :-).

  2. Baietelul meu are 1 an si sase luni. Zilele trecute ploua, si i-am spus: Uite mami, ploua! El a repetat: Polo! Apoi a deschis gurita sa prinda picaturile cu limba si a declarat serios: Mami, polo apa!

  3. f frumos,am trecut si noi pe acolo;dar…realitatea e ca noi i-am pus intelesuri astrale,ea cuantifica,efectiv.de un sa stie ce starneste??pai fiul nostru de 5 ani vine cu un A4 scris mare si diform:te yubesc mami!f mandru,ca invatase el singur sa scrie si sa puna pe hartie ce vrea sa spuna,cu s-ul scris invers.spera la un bravo,ceva.e,si dupa aia il aud:ei,si acu de ce plangi?! nu i-am mai zis ca de proasta,sau probabil ptr ca mama nu m-a iubit/este…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *