Sofia se îndreaptă cu buzele țuguiate spre Bunica. Omul soarbe must rece. Pulpa de porc sfîrîie la cuptor. Mama îndeasă zecile de cadouri sub brad. Eu le observ pe toate de undeva de sus, lipită de tavan. Trag pe nas mirosurile amestecate de brad, friptură, brioșe, copil fericit și simt că numai o pernă de dimensiunea unui castel poate fi mai umflată ca sufletul meu.

Vă doresc zile calde cu oamenii voștri, să nu fie nevoie de triferment, să faceți poze și rime, să pupați, să gustați, să mîncați cu mîna, să rîdeți cu ochii, să rupeți în două secunde hîrtia de cadouri, să primiți tot ce v-ați dorit și să fiți recunoscători pentru asta!

Ne vedem de partea cealaltă a Moșului!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4165

19 comentarii

  1. Ma uit la ea cum doarme linistit! Parca, atunci cand ii vad fata, nu mai conteaza nici curatenia pe jumatate facuta, nici mancarea neterminata… conteaza ca in casa miroase a brad si a sarmale si a fericire! Iti doresc sa ai parte macar de jumate din fericirea mea! Sarbatori fericite.

  2. „Sa radeti cu ochii” … si din tot sufletul, as adauga. Craciun fericit, Printesa si sa fiti cu totii sanatosi si bucurosi.

  3. Ce frumoase sunt sarbatorile! Desi nu inteleg de ce trebuie sa gatim atat de multe feluri de mancare, imi place forfota asta: cu sarmale ce fierb in ceaun pe soba, cu carnatii care asteapta pe culme sa se „zvinte”, cu mirosul de cozonac fierbinte, cu pisicul Energeticus care se alinta pe langa noi…ador Craciunul. Va pup. Sa petreceti frumos.

  4. Sarbatori fericite tuturor! Pentru mine, numai pentru ca m-am intors acasa, sunt fericite! Daca adaug oameni dragi sanatosi, brad, cadouri si o anume efervescenta, ajung la marea fericire 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *