Ce vor femeile… să schimbe

După cum bine știți, în ultima săptămînă am adunat de la doamne și domnișoare petiții cu tema: Ce-ați schimba la jumătățile cu mai mut testosteron, dacă ați putea schimba orice, și dacă ei n-ar ști că vreți să le alterați divinele caractere? A rezultat o listă deeeestul de lungă, pe alocuri amuzantă, pe alocuri tristă sau hm… penibilă, una peste alta a fost foarte interesant să constat că multe dintre plîngerile voastre s-au repetat în multe mesaje, așa că fie bărbații noștri au fost toți crescuți de aceeași bunică, fie noi femeile avem cam același stol de păsărele. Poftiți de citiți ce vor femeile să schimbe. Și eventual dați mai departe și la bărbați, cine știe, poate se recunosc și purced la modificări, în caz că Universul e ocupat cu altceva și nu poate îndeplini toate cererile voastre.

man cookie
Sursa foto

TOTUL SAU NIMIC

Șase doamne (sau domnișoare) mi-au scris că l-ar schimba pe domnul lor cu totul. Cu altul, adică. Doamnelor, nu vă grăbiți, citiți mai jos, poate de fapt ai voștri sînt foarte buni, poate aveți așteptări nerealiste de la partea masculină a speciei.

CIORAPI

Mi-ar plăcea să nu-i mai găsesc șosetele pe sub pat, prin pat, pe perne, pe suportul de hîrtie igienică.
Ar fi excelent dacă nu și-ar mai mirosi ciorapii după ce și-i scoate din picioare, cînd crede că nu-l vede nimeni.
Aș vrea să reușească să-și împerecheze singur ciorapii, eu vreau să fac și altceva cu timpul meu liber.
Poți să-l rogi tu pentru mine să-și arunce ciorapii găuriți, crăpați sau roși? E 5 lei perechea, ce naiba!

BOARFE VECHI ȘI NEPOTRIVITE

Să mai schimbe bocancii ăia stîlciți și urîți de care nu scapă de vreo 5 ani, că “merge bine cu ei și nu-l bat”.
Să nu se mai îmbrace tot timpul de parcă acum a coborît de pe Vîrful Omu. Calea Victoriei nu e platoul Bucegi, pantalonii de munte nu sînt haine, practic, sînt echipament sportiv. E ca și cum am ieși noi la Mega în colanții de sală. În oraș poți supraviețui și cu jeanși, de exemplu, nu-i nevoie de costum de fîș cu fante de aerisire.
I-aș arunca raiații maro și cele două pulovere pe care le poartă cu schimbul cîte o săptămînă.
Aș face orice să nu-și mai ridice pantalonii pînă sub stern, moda Stan și Bran e de mult îngropată.
Mi-ar plăcea mult să-și cumpere haine și pantofi înainte ca cele actuale să facă găuri.
Să nu mai poarte, domle, costumul ăla care îi e mult prea mare, zici că e atîrnat pe gard.
Să nu mai poarte blugi prea strîmți, chiar nu trebuie să vadă tot orașul toate detaliile anatomice ale lui bărbată-miu! Plus că na, n-are cum să fie prea comod să nu poți respira.
Să se uite și el în oglindă cînd iese din casă, de atîtea ori a plecat cu pete de mîncare pe haine, cu mătreață pe sacou, cu prohabul deschis, cu hîrtie igienică atîrnînd pe un crac…
Nu, domnilor, nu orice merge cu orice și cîtă vreme nu ți se vede fundul pe stradă, totul e în regulă! Nu-i!

TV & JOCURI & BERE

Dac-ar ști despre mine cîte știe despre Bear Grylls, i-aș ridica statuie.
Mi-aș dori să nu mai existe dependența de emisiunile sportive (fotbal – nu contează cine joacă, tenis, baschet, volei, etc) Poate nu m-ar deranja prosternarea cu orele în fața televizorului, dar cînd unele evenimente se stabilesc în funcție de meciuri, cred că ar trebui schimbat ceva.
Să petreacă mai puțin timp jucînd prostii pe computer și uitîndu-se la sporturi (pentru unele își pune alarma la 4 noaptea că se transmit din Honolulu și nu poate sa piarda nimic…)
Aș vrea să butoneze mai lent și mai selectiv telecomanda. Cum e reclamă, cum schimbă canalul, găsește altceva, uită de unde a pornit și uite-așa se duce naibii filmul nostru de vineri seara.
I-aș înlocui teledependența cu cartedependența.
Frate, nu te mai uita la sport, FĂ SPORT! Curînd n-o să mai vezi TV-ul de burta aia…
După nșpe ani de căsătorie, încă nu știu pe cine iubește mai mult, pe mine sau pe Heineken.

MANIERE

Aș vrea tare mult ca omul meu să nu mai soarbă ciorba ca un aspirator de generație veche.
Mi-ar plăcea să nu mai scuipe pe jos sau pe geamul mașinii cînd mi-e lumea mai dragă.
Să nu se mai scobească în ureche de față cu tot neamul.
Să nu se mai scarpine la hm… cofraj în public.
Da chiar e musai să rîgîie după fiecare bere?
De ce trebuie să mă jignească de fiecare dată cînd e nervos? Ce, dacă la final spune că n-a vrut, asta face totul ok?

NU ȘTIU/NU GĂSESC

Indiferent ce caută, unde și de cîtă vreme, garantat nu găsește.
Îi ia trei ore să umple un coș mic de supermarket, pentru că niciodată nu găsește nimic din prima. Păi deh, e greu, dacă tu cauți telemeaua la conserve….
Să nu mai spună mereu „facem ce vrei tu/mîncăm ce vrei tu/mergem unde vrei tu”, am obosit să fiu eu șeful și organizatorul, aș vrea să aflu și ce-ar dori mușchiul lui să întreprindă.
Ar fi genial dacă ar asculta ce spun, ca după aia să nu-mi reproșeze că el n-a știut de serbarea copilului.
Mi-ar plăcea să fie atent la film și să nu mă mai întrebe o dată pe minut cine e ăla, de ce se ascunde aia, care-i faza cu cealaltă șamd.

ȘTIU TOTUL

Aș vrea să recunoască atunci cînd s-a rătăcit, să întrebe pe cineva cum ajungem, să nu se mai prefacă mereu că le știe pe toate.
Mă enervează cînd generalizează și pretinde că știe totul despre mine, cînd de fapt niciodată n-are răbdare să mă asculte pînă la capăt.
Mi-ar plăcea să nu-i mai facă pe toți proști, indiferent că vorbește cu unii de la televizor sau cu colegi de la job (care nu-s prezenți, desigur, îi bîrfește exclusiv în lipsă).
Ar fi foate fain dacă nu s-ar mai grăbi să-mi dea răspunsul înainte să pun întrebarea, în 99% din cazuri nu ar ști răspunsul nici dacă ar auzi întrebarea.
Aș vrea să nu mai fie așa convins că el e singurul șofer perfect din lume și noi restul sîntem niște imbecili setați să-l omorîm în trafic.
Aș vrea să nu mai aducă în discuție replici de acum nouă ani drept argumente actuale.

MICI ATENȚII PENTRU NEVASTĂ

Să vină cu un buchet de flori și în altă zi în afară de ziua mea de naștere.
Să sărbătorească Valentineday. Cel puțin o dată pe lună.
Vreau să fie mai romantic. Nu tot timpul, măcar din cînd în cînd.
Aș vrea să îmi gătească și să-mi aducă mici atenții mai des.
L-aș obliga să scrie poezii, să imi lase mesaje pe un colț de hîrtie, să danseze cu mine. Și să fie spontan cînd face toate astea.

OBICEIURI ENERVANTE

Mă enervează că întotdeauna face pauză între supă și felul doi, ca să se mai uite la ceva la calculator sau la TV.
Aș vrea să nu mai stea lipit de amicul care-l sună de zece ori pe zi și vine pe capul nostru non-stop.
Al meu aruncă tot ce are de aruncat în chiuveta din bucătărie. Tot! Pielițele tuturor fructelor și legumelor, coji de ouă crude și fierte, pliculețe de ceai în varii stări de descompunere, zaț de cafea, sîmburi de diverse dimensiuni, resturi de mîncare, pînă și abțibildurile alea mici lipite pe fructele din supermarket cu lipici din ăla bun, greu de dezlipit de pe pereții chiuvetei. T-O-T! Uneori se ridică de la masă și se duce să mănînce fructe deasupra chiuvetei, doar ca să poată arunca sîmburii și cotoarele unde se cuvine. Și nu, nu avem chiuvetă cu tocator ca-n filme americane, așa că toate resturile astea trebuie la un moment dat pescuite din apa care nu se scurge din cauza ca s-a infundat sita, dar – atentie, ca e mai tricky decat pare – fara a scoate sita cu totul si a o goli, pentru ca in apa plutesc amenintator alte chestii care odata sita inlaturata dau buluc sa ne infunde scurgerea. Asa ca din strafundurile inimii mele romantice, de Valentine’s Day ii cer Universului să-mi anunțe soțul că lîngă chiuveta avem un coș de gunoi.
Eu tare aș vrea să nu mai fumeze în bucatarie, as vrea sa se duca afara pe balcon iar daca nu suporta frigul (știu cu siguranta ca nu-l suportă) atunci sa se lase.
Mă deranjează la maxim scobitorile lasate prin baie, sau prin sufragerie, dupa ce sta vreo cateva minute bune cu ele in gura pe post de suzeta.
Mă enervează că refuză să mănînce curcan pentr că e „urît”.
Să nu-mi mai spună că semăn cu mama. Sau cu mă-sa.
Să nu mai încerce să crească porumbei. Put.
Să nu mă mai oblige să merg în vizită la ai lui, știe că de fiecare dată ies scîntei.
Cînd îl rog să stea și el cinci minute cu copilul, chiar să stea cu copilul, nu să se așeze picior peste picior în fotoliu la televizor în timp ce copilul bea apă din vază în camera vecină.

IGIENĂ PERSONALĂ

Mi-aș dori mult să facă duș seara chiar și atunci cînd e obosit.
Aș vrea să se bărbierească mai des de o dată pe săptămînă, chiar dacă îi e lene. E neplăcut să te pupi cu un șmirghel.
Unghiile lungi nu sînt sexi nici la femei d-apăi la bărbați…
Părul din nas nu e sexi. Nici cel din urechi. Mă ofer eu să-l tai, numai să mă lase.

SÎNT MOROCĂNOS

Daca aș putea, l-as face mai energic, voios, vorbăreț, mai puțin rutinat, mai viu.
Aș vrea să-l văd răzînd mai des. Aș vrea să nu-i mai simt teama și neîncrederea.
As vrea să-l știu mai relaxat.
Mi-ar plăcea să vorbească. Nu musai cu mine, dar măcar cu altcineva decît cu el însuși.

CERERI SPECIALE

Dacă aş putea să schimb un lucru la omul meu, unul singur, atunci mi-aş dori să îl pot face să mă iubească o ţâră mai puţin decât o face. Şi asta nu pentru că nu ar fi bine să ştii că eşti în mintea, inima şi preocupările celui mai iubit dintre pământeni, ci pentru că mi-aş dori să mă mai lase şi pe locul al doilea ca să aibă mai multă grijă de el. Să îşi decoreze inima cu tot ce ştie că îl face să vibreze de drag, de dor, de încântare. Pentru că atâta vreme cât mă aflu şi eu prin jurul lui, gravitând încoace şi încolo, atâta vreme cât sunt femeia pe care a ales-o să facă parte din viaţa lui, mie nu îmi trebuie niciun gram mai mult. Am deja totul!

Am încheiat într-o notă romantică, să vă pot ura fericire maximă în doi, răbdare și tutun, suportați-vă și iubiți-vă, nu le-o place lor să se înțolească, dar nici noi nu sîntem parfum, așa că eu spun să mergem mai departe pe principiul iartă-mi-o pe-a mea ca să ți-o iert pe-a ta!

Acum urmează să aflăm și ce-ar schimba ei la noi, sînt curioasă dacă vor riposta domnii pe măsură!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4220

51 comentarii

 1. „Cînd îl rog să stea și el cinci minute cu copilul, chiar să stea cu copilul, nu să se așeze picior peste picior în fotoliu la televizor în timp ce copilul bea apă din vază în camera vecină.” Asta e de departe favorita mea :))))

 2. De-o jumate de ora rad cu lacrimi la birou, si n-am aer sa le traduc lista colegelor mele, or sa creada ca am innebunit, ma rog doar’ sa nu vina shefu’ pana ma calmez si io putin!

  Am decis eu asa, ca e mai bine sa rad, decat sa plang…..

  Dar speranta nu moare niciodata, si daca nu ar avea partile lui bune, as fi cu altcineva acum!

  (M-am mai calmat, se vede…) Va doresc un San Calentín frumos, noi mergem diseara sa papam un Frankfurt la Paco!

  • Ai dreptate, e mai mult amuzanta decat trista lista. Poate doar pentru ca am trecut printr-o perioada mai grea (dureri, disperare, operatii, recuperare), in care mi-am dat seama inca o data ca mi-am ales bine omul care sa-mi fie alaturi la bine si la rau, mi se pare trist ce am citit pe alocuri.

 3. A-ha-ha, mi-a placut mult de doamna care zice ca l-ar OBLIGA pe sotu’ sa-i scrie SPONTAN biletele de amor si sa o ia la dans.
  Eu as schimba la al meu o chestie importanta, si anume as da orice sa inceapa sa manance mai sanatos, sa faca si un pic de sport. Sa lase zaharul deoparte, dar sa nu mai lase legumele in farfurie ca un 2 years old. Nu de alta, da’ mi-i drag de el si vreau sa imbatranim sanatosi impreuna, nu sa ajunga pe pastile de hipertensiune si hiperglicemie la 45 de ani, ca maica-sa,

  • aoleu! mai trimite-mi o data, s-a ratacit printre tonele de plingeri! sorrrryyy! 🙁 🙁

 4. Postarea unui barbat pe Facebook cred ca ar face parte din ceea ce iti doresti, Printesa, pentru 1 Martie. Nu stiu daca ii apartine sau e un text care circula, important este ca e sigur gandirea unui barbat:
  „Femeile pot fi promovate pe criterii gen sâni, coapse, fund, buze. Bărbaţii trebuie să aibă studii, experienţă, competenţă… În caz de dezastre, catastrofe naturale, naufragii, femeile şi copii sunt salvaţi primii. Bărbaţii… întotdeauna la urmă. Dacă două femei se îmbrăţişează, se ţin de mână, se sărută, stau împreună, etc, înseamnă că sunt prietene. Dacă doi bărbaţi fac asta, sunt poponari. Dacă o femeie nu se descurcă cu banii înseamnă că are o problemă financiară. Dacă este cazul unui bărbat, atunci el este un incapabil, un ratat, un neisprăvit. Dacă o femeie face mofturi, este capricioasă, cu toane, nu ştie ce vrea, îşi exprimă liber emoţiile, se destăinuie, înseamnă că e “feminină”. Dacă un bărbat face aşa, este imatur, slab, efeminat. Femeile au dreptul să mănânce gratis la restaurant, să intre gratuit în cluburi, etc. Bărbatul plăteşte întotdeauna. Dacă o femeie singură nu face sex, este o femeie cinstită. Dacă un bărbat nu face sex, nu este bărbat. Dacă vrea să facă sex, femeia trebuie doar să aleagă. Bărbatul trebuie să cucerească. Dacă o femeie nu satisface sexual un bărbat, nu contează. El este oricum mulţumit. Dacă un bărbat nu satisface o femeie, atunci este impotent. Dacă o femeie naşte, devine sfântă. Bărbatul ajunge sfânt doar dacă este răstignit pe cruce. Bărbatul trebuie să fie tot timpul amabil, politicos, atent cu femeile. Ele nu au nicio obligaţie în acest sens. Femeile sunt numite “sexul frumos”. Bărbaţii, nu. Un bărbat, dacă are o problemă, trebuie s-o rezolve (că d-aia e bărbat!). Femeia trebuie doar să… găsească un bărbat.”

 5. Eu zic ca orice chestie se poate discuta. Si ca daca ii schimbam, nu mai au acelasi farmec. La naiba, sa se imbrace cum vrea el, atata vreme cat inca ma face sa rad …

 6. Dupa ce am citit si pot spune chiar ca am ras copios, nu pot spune decat: O Doamneeee ,cate pot indura femeile…femeile fara de care noi nu am exista!

 7. Pe mine m-a durut postarea asta, au mama mama. Cateva (cateva) mi se par ok, but that’s just me, enorm de multe fac parte din fisa postului raposatului (si tu stii), asa ca e ok.
  Vreo trei ma dor in prezent si sunt din alea dureroase rau, dar observ, gratie articolului tau, ca am evoluat, sunt tot mai aproape de unul normal.
  As mai adauga eu una, for the fun of it : ” sa nu se mai dea cocos orgolios care a inteles el structura muierii, care nu tine la nimeni/caruia nu ii pasa/nu sufera/e Iron Man”. Crizele de gelozie si de dat cu fundul de asfalt il duc mai degraba aproape de pozitia unui puisor mic si rasfatat. Asta ca sa o pun intr-o nota amuzanta:)

  • Hai ca la urmatorul o sa fie de-a binelea bine! 🙂

   Gelozia, chiar! Uite un subiect care a lipsit din petitiile doamnelor mele! Ce interesant…

 8. Citind listele de mai sus mi-am dat seama ca am acasa barbatul aproape perfect :))
  Desigur, am regasit niste chestii familiare pe la rubrica „Nu stiu/Nu gasesc” si pe la cea cu fotbalul, dar atata timp cat se uita cu mine la „Totul despre sex” si la patinaj artistic, cred ca pot rabda si eu o partida de fotbal. Jocurile pe calculator nu-l atrag asa ca am scapat de asta.
  Din pacate singurul lucru pe care l-as schimba la el (l-ar schimba si el daca ar putea!), nu tine de noi. Asa ca – aproape perfect! 🙂

 9. Concluzia mea ar fi că eu sunt câteodata cam …bărbat. Nu-mi miros șosetele, dar aia cu plecatul între feluri de mâncare …pe aia mi-o recunosc.

  Altfel – subscriu la ce a zis Ciupercutza.

 10. Ce te faci când tu ești aia care se uită la sport și se trezește în toiul nopții să vadă finala la Winbledon sau cine știe ce meci din NBA? Sau aia care se joacă pe calculator? Că la noi cam așa e :)))

 11. Dintre toate imi place, de departe, aceea cu curcanul. E mishteaux. Si de ce sa manance „daca e urat” :D? Nici eu nu mananc. Asa ca il inteleg. Eu nu mananc pentru ca e frumos :D. N-ar fi plictiseala mare sa mancam toti curcan?

 12. Hai sa mai inclinam putin balanta, ce ziceti? :))

  Se ia toata lista de mai sus cu asa-zise defecte, se scade dintr-un barbat si se obtine…fix o femeie cu c0@13. Numai buna sa-i faceti codite si sa-i puneti fundita roz dar atentie ca s-ar putea apoi sa-l(o) impartiti cu prietenii lui (ei), atrasi de noua imagine. Statistic, sunt de 2 ori mai multe femei decat barbati. Cu alte cuvinte, chiar si cand sunteti in medie 2 la 1 si trebuie macar sa simulati ca va luptati pentru specimenele „mai bune”, in continuare considerati ca aveti dreptul sa ne impuneti schimbari, doar asa…pentru ca suntem noi disperati dupa cip-cirip! Si culmea e ca de multe ori va merge! Pentru ca, in afara de a fi disperati dupa cip-cirip mai suntem si prosti! :)) Cip-cirip e un drog pe care ni-l administrati cu portia… pentru a ne determina sa ne comportam cum aveti voi chef.

  Nu mai bine voi astea, vesnic nemultumite va cautati reciproc si va luati intre voi si ne lasati pe noi in pace cu schimbarile voastre? Ce ziceti? Cred ca si voi ati fi mai multumite si ar ramane in continuare, chiar si asa, o multime de femei (poate mai uratele si mai prostute) interesate de noi exact asa cum suntem. Cred de asemenea ca am trai intr-o lume mult mai buna…Sunteti in stare sa starniti razboaie cu ambitiile voastre si pentru ce? In folosul cui?

  Cand va afisati cu cate un cocalar cu „harmani”, lanturi pana la brau si „Veyroane”…nici nu mai conteaza ca nu s-a spalat de doua saptamani. Ala e numai bun. Nu-si miroase doar el sosetele, vi le mai da si voua pe la nas. Nu-si ridica pantalonii pana in stern – umbla cu ei cazuti pana la genunchi. Nu conduce ca o cizma ci face drifturi. Nu e prost de da in gropi ci doar neinteles de societate. Nu stramba din nas cand ii povestiti despre schimbare…va stramba pe voi. Cu parul, cu masina sau cu sabia.

  Nu sunt misogin. Iubesc femeia dar o iubesc asa cum e, cu bune si rele…Si as iubi-o si mai mult probabil daca nu ar mai incerca atat de mult sa imi impuna ce sa fac si cum sa fiu. Aveti si voi o multime de probleme care ne scot din minti uneori. Daca ar trebui sa fac o lista, nici macar nu as sti de unde sa incep. Poate unele raspunsuri v-ar amuza. Altele v-ar deprima pana la suicid…in masa! Astia suntem, cu bune si rele…va trebui sa invatati sa ne iubiti pentru ceea ce suntem, nu pentru ceea ce visati voi ca am putea deveni intr-o buna zi. Viata e prea scurta sa visati la ce ar putea fi si sa nu va bucurati de ceea ce aveti deja. 😉

  • Eh, a fost o chestiune de amuzament … eu abia astept lista barbatilor, mai cu seama pentru ce ar putea sa ne deprime pana la suicid :). Asa ca, ne bazam pe o lista de la tine, pana pe 1 martie? La modul serios vorbind, poate ne mai descretim fruntile, asa cu am facut-o si la postul asta.

  • Cata dreptate ai. Cred ca mai potrivita este comunicarea, nu schimbarea totala. Daca ne putem face reciproc viata mai usoara, de ce nu? Ca am si eu stolul meeeeeuuuuu…
   Acum sincer din 100 de barbati epilati, pensati, parfumati, la costum, frezati…eu tot pe-al 101-lea l-as alege. Ala cu tricoul larg, tenisi si blugi,…ciufulit si cu o barba de 3 zile. Ori am ADN-ul stricat ori sotul meu mi-a facut vraji…

  • Cine a zis ca trebuie sa puta? Am zis ca decat tipul schimbat pana la efeminare….mai bine mai barbos si casual. Nu am scris nespalat pe nicaieri. Cunosc tipi care se penseaza, epileaza, parfumeaza ca o cocota…decat cu ei…mai bine cu al meu. Adevarul e ca i-am dat odata cu rimel (are niste gene luuungiiii) era pacat sa nu-i dau. Inca mai radem de intamplare. Si odata i-am facut noaptea unghiile cu oja roz pal, din razbunare. Cum el pleaca la 5 dimineata….s-a trezit cu oja cand iesise deja. Si-a meritat-o.
   Acum, ideea este ca nu pot sa-i zic sa nu se mai uite la filmele si meciurile lui, nu pot sa-i cer sa ma auda in timp ce se uita la tenis/altceva…ca asa e el genetic. Dar nici el sa nu ma schimbe cand o saptamana din luna il cicalesc si toc maruntel la creieri…ca nu poate sa ma schimbe. Important este sa-i spun ca am o perioada mai dilie si sa-mi spuna ca la meci/film sa nu-i zic chestii importante ca sigur va trebui sa le repet. Ei…clar sotul m-a vrajit.

 13. Ca barbat, zic asa: din cele 12 povestiri mi-a placut una foarte, foarte mult, apoi inca una mult. Restul de 10 m-au lasat complet rece. Asta la nivel serios/practic/ceea ce conteaza.
  In rest, sigur c-au fost funny cam toate.

 14. „Aș vrea să se bărbierească mai des de o dată pe săptămînă, chiar dacă îi e lene. E neplăcut să te pupi cu un șmirghel.”
  asta i-o repet si eu sapmanal, pana la urma cineva o sa cedeze, nu?
  si mai am o curiozitate aceste plangeri au ajuns si la urechile partenerilor fara nici un succes? eu zic sa perseveram fetelor 🙂

 15. E vorba de ce am schimba la partener, pentru ca da! nimeni nu e perfect. Dorinta de schimbare tine de genetica, nu e vorba doar de toane gratuite. De ce am dori ceva altfel la un partener intr-o relatie? – si nu e acelasi lucru ca si cand am vrea sa schimbam culoarea peretilor – pentru ca e vorba de dinamica relatiei, e vorba de a darui si a primi, de a tine cont unul de altul, si mai ales de a se respecta reciproc! Lista de mai sus atinge aspecte de bun simt: igiena, manierele, egoismul…. ?! Nu cred ca e treaba „nevestelor” sa „predea” normele de igiena si manierele, si nici nu vad ceva rau in a pretinde cuiva sa le intretina! De ce oare nu ne lasam copiii asa cum sunt?! de ce incercam sa-i educam? daca-i schimbam si astfel le facem rau? Cred ca o femeie, la fel ca si un barbat, gaseste mai multe sau mai putine defecte pe care nu le agreeaza la cel de langa ea. Una e sa iubesti pe cineva chiar daca nu-ti place cum ii arata degetele de la picioare, si alta e sa-ti doresti sa fie curat si ingrijit!!!! pot sa bag mana in foc, ca persoana, care nu se mai spala, nu se rade sau tunde, nu era asa dintotdeauna, deci da, intre timp s-a schimbat in rau! si da! ne vrem partenerul de odinioara! schimbarea e evolutie! schimbarea e iesire din lene, delasare si egoism!

  Oare un barbat iubeste o femeie asa cum e: murdara, care nu stie sa se poate, egoista, care s-ar uita doar la tv??!!! imi vine sa rad?!!!

  sotia, prietena sunt partenere, nu mame care sa gateasca, sa stranga si sa spele dupa anumiti barbati; iar barbatii au drepturi si obligatii in masura egala in casa si in relatie! Si cu toate acestea toate femeile care au adaugat ceva pe lista de mai sus, ii accepta, deci ii iubesc, asa cum sunt. si da! avem dreptul sa ne dorim ceva mai bun…. macar atat, mai ales cand „el” face in principiu ceea ce stie mai departe, cu aceeasi inversunare a tanarului de mai sus, impotriva schimbarii de sine! insa de cele mai multe ori acceptarea de sine e complacere! Ceea ce nu se intelege exact, este ca de fapt nu femeia in sine, cea care pretinde schimbarea, ar avea ceva de castigat, ci barbatul prin imaginea de sine pe care o reflecta in societate, stima de sine etc

 16. Citind lista asta si eliminand pe rand toate (dar TOATE), imi dau seama ca… eu chiar n-am ce reprosa? Nu tu fotbal (niciun sport de altfel), nu tu scuipate, ragaite, beri, alcool in general, mirosuri de barbat „adevarat”, injurate, sosete, certuri cu parintii mei, cu prietenii mei, nu tu gelozii, nu tu jocuri pe calculator, nu tu burta, nu tu barba. Avem incredere de sine (aka cojones), avem umor din plin, romantism cu portia ca asa il pretuim mai bine, multumiri la fiecare gateala culinara (reusita sau nu), de fapt gatitul e alternativ, cand eu, cand el (da! e un el!), certuri rar si de bun simt, avem discutii antrenante, avem delicious body pe care il intretinem cu exercitii fizice regulate (la singular sau nu), avem incredere, avem BFF masculin, avem condimente pe unde e nevoie, avem un baiat ingrijit care miroase mereu frumos si saruta finut (inclusiv mana, de regula la „somn usor”).
  Dar poti sa multumesti femeia? Nuu, ea vrea sa fie el mai putin econom si sa ii placa mai mult la teatru!

 17. Am ras cu lacrimi citind lista de cerinte de mai sus. L-am identificat si pe al meu barbatel in cateva dintre ele. Ii trimit linkul sa citeasca si sa ia aminte. Parca si vad reactia lui: „E mult de citit si nu am trecut de primul paragraf” :)))). Cu toate astea il iubesc nespus si o sa ii citesc eu lista cand ajunge acasa de la lucru!

 18. […] Ne pregătim de zilele doamnelor, mamelor, fetițelor, tuturor purtătoarelor de toc, roz, ruj, păr fin exclusiv pe cap, fustă de mătase. Așa că-i invit pe domnii din regat să trimită la poșta redacției princiare lista lor cu ce-ar schimba la femeile minunate din viața lor. Asta nu înseamnă, desigur, că nu le iubesc așa cum sînt, că nu le prețuiesc și le acceptă, așa cum și ele îi acceptă și-i iubesc în ciuda apucăturilor lor bizare de a nu mînca deloc curcan pentru că e urît sau de a crește porumbei, deși put. Lista cu ce-ar schimba femeile e aici. […]

 19. 16Si totusi, exista barbatii pe care ii cautati. Exista barbati care inca mai aduc flori intr-o zi oarecare, gatesc, spala , ofera masaj, libertate , care prefera sa citeasca o carte in loc sa isi omoare timpul si ochii in tv, care nu e interesat de fotbal sau bere ci de un pahar de vin rosu , care prefera o iesire din casa in loc sa lancezasca , care se tunde, barbiereste. Dar , barbatul mai trebuie sa stie ca femeia trebuie ascultata, desi pare ca se plange tot timpul. Si totusi „All we need is love „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *