Avocado și amor

– Abocaboooo! strigă fericită cînd vede castronul cu pastă verzuie.
– Vrei?
– Beau, cu pine.
Îi dau o bucată de pîine, scobește cu ea în pastă, cum a văzut la mine. Se unge de verde pînă la urechi și coate. Mormăie.
– E bun?
– Daaa! Vai, ce bucuie! (pe asta nu știu de unde o știe)
– Ești foarte frumoasă! îi spun cu privire bleagă.
– Și eu musoasă! (unde eu sînt eu, ea e tu, e complicat dar dacă vă concentrați puțin devine ceva mai simplu, pe scurt îmi spune că și eu sînt frumoasă).
– Te iubesc cel mai mult!
– Și tu bești mai mut. (adică și ea pe mine)
Mai plescăie 2 minute. Apoi zice:
– Amîndoo păpăm! Amîndoo musoasă!

Eu cred că pînă face doi ani, o să-mi scrie o poezie. Eu i-am scris ei deja romane.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

11 comentarii

 1. :))))) Doamne cat de tare e !!! sa continui blogul pentru ca va fi minunat pentru ea, peste ani, sa citeasca toate astea

 2. Vai ce frumos, eu pentru clipele astea am inceput sa traiesc :). Ajung acasa rupta dupa o zi de birou si Mara ma alearga prin casa (adica ea inainte, eu dupa ea si ea tipa „mamai, tai! papoi! ateapta!”) apoi se opreste si zice: „obec mami!”. Cum sa nu te topesti?

 3. trebuie sa fie minunat! dupa o sarcina pierduta, dupa care inca ma refac psihic, imi vine greu sa citesc toate astea insa in acelasi timp ma bucur stiind ca intr-o zi voi imparti si eu o crema de avocado cu un sufletel mic. Multumesc!

 4. Copiii sunt cea mai mare bogăție, iti umplu sufletul de dragoste si de fericire printr-un simplu zambet intr-o zi mohorâtă.
  Eu cu buburuza mea , suntem inca la stadiul de comunicare prin privire. Eu ii spun ca o iubesc enorm, ea ma priveste in ochi cu o expresie senina in semn ca stie. Este suficient pentru cele trei luni ale ei. Traim momentul!
  O rugaminte off topic, poti posta rețeta pentru pasta asta de avocado , atat de apreciata de blonda ta scumpa si de tine?
  :*

  • Avocado bine copt pasat la blender, amestecat cu ardei gras tocat, ceapa verde tocata, patrunjel tocat, lamîie, ulei de măsline, cîteva firimituri de telemea, gata.

 5. Vai ce frumos…înțeleg perfect ce simți.
  Pe mine m.a pupat Eva, acum doua săptămâni, pentru prima oară. Are 11 luni. Nu pot sa descriu ce am simțit. Nu cred sa fi fost vreodată mai fericita…

 6. In timp ce iti citesc postarile imi imaginez ca si cum ar fi in fata mea.Aceleasi lucruri…si aceleasi cuvinte codate la zice si a mea:X nu e nimic mai frumos decat sa invatam ce inseamna fiecare lucru in parte pe care il rostesc micutele noastre.Va imbratisez cu drag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *