Cînd Universul mă bagă-n seamă

Două despre mine de data asta. Dacă tot m-am făcut cît un frigider de bere și de cîte ori trec pe lîngă o oglindă mă uit în ea cu mîna la ochi, barem pe traseul profesional să înregistrez progrese lipsite de echivoc. 🙂

Prima e că pe 8 iulie voi vorbi în panelul de Social Media al conferinței pentru bloggeri pe parenting, Social Media for Parents, organizat la București de Evensys. O provocare pentru mine, v-am mai povestit că puținele mele discursuri la microfon s-au lăsat cu gafe teribile (inclusiv niște chiloți la vedere). Încă nu știu despre ce voi vorbi, mi-ar plăcea să-mi spuneți voi, dacă ați fi în public, ce-ați vrea să știți despre mine ca blogger?

Sigur, eu sper chiar să vă văd în public, accesul e gratuit, trebuie să solicitați online o invitație, aici. Evenimentul ține puțin, de la 1 la 6 seara cu tot cu pauză de socializare. Evident că am nevoie de cît mai multe chipuri prietenoase acolo, așa că poate veniți, știu că-s multe mămici cu blog pe-aici. 8 iulie, marți, cinci ceasuri bune! Uf, sper să nu nasc pe scenă de la prea multe emoții…

A doua e că am apărut în revista Femeia, pe care-o cumpăr pentru că mereu găsesc în ea interviuri și materiale faine despre românce care fac ceva interesant sau neobișnuit. Spre surpriza mea, am fost și eu poftită să-mi spun povestea în numărul de iulie (deși eu nu fac nimic interesant sau neobișnuit), o găsiți la tarabe, eu vă fac poftă cu niște bucăți din material.

În același articol mai apar două blogerițe pe care le citesc și le admir pentru talentul lor nemaipomenit la scris, Ana Maria Caia și Petronela Rotar.

20140623_161426

20140623_161619

20140623_161511

Așa-i că-s mărișoară? Și stați, că pozele astea au fost făcute acum o lună și mai bine, între timp am mai pus niște slăninuțe pe ici pe colo, burta a crescut considerabil… A, și m-am tuns. A, și mi-am făcut șuvițe blonde… Pf, n-o să mă mai recunoașteți la conferință, pariu? 🙂

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

46 comentarii

  1. Schimbarile care au survenit acum pe ultima suta de metri sa fie de bun augur. Universul iti pregateste momente frumoase inainte de marea intalnire cu baietel. Iti doresc sa ai parte in viata numai de astfel de momente frumoase in cariera si in famile, sa fii fericita, sanatoasa si multumita de tot ceea ce intreprinzi.

  2. Felicitări!!! Dacă aș fi acolo nu aș rata. Ai făcut foarte multe lucruri mărețe, multă lume deschide cu drag blogul tău zi de zi. 🙂 SUnt geloasă pe cei care pot ajunge la event.

  3. Cum sa nu faci ceva intresant ? ba chiar mai mult de atat , cel putin pe mine m ai ajutat foarte mult :* Felicitari! , poate reusesc sa ajung ,imi doresc mult sa te cunosc personal 🙂

  4. Hmmm mi-ar placea sa te ascult vorbind despre:
    – daca ai un blog si nasti, nu e obligatoriu sa il tranformi in blog de mamica
    – dupa ce nasti, incearca sa nu pui 1000 de poze cu copilul pe retelele sociale
    – ai grija ce publici si ce nu despre copilul tau
    – de unde sa ne informam corect despre ingrijirea copilului
    – recomandari de blogguri de mamici (ex: o ador pe Ioana Grozea, e foarte util blogul ei)

  5. Comentariu complet paralel cu subiectul: pe nou disponibila versiune pentru smartphone a blogului tau nu apar diacriticele. Cel putin pe al meu Huawei cu Android nu apar, fiin inlocuite cu patratele sau spatii goale. Greu de citit! O fi la mine problema?

    • hm pe android de samsung se vad binisor (mai urite, dar se citesc), pe iphone se vad ok, o sa mai intreb prin jur. ms ca mi-ai spus!

    • Ma bag si eu in discutie pentru ca nici pe Androidul meu nu se vad diacriticele deloc… E tare suparator

  6. Dana, la tine problema. Eu intru de pe 2 twlefoane, un S 1 si un S2, pe 1 nu apar diacriticele, dar pe 2 da.

    Apropo Printesa, imi place noua varianta mobila, e mult mai user friendly.
    Felicitari pt aparitia in revista, o meriti. Pe mine ma inspiri.

    • Multumesc! Da, de mult imi propusesem sa implementez si tema de mobil, bine ca merge bine, macar pe unele sisteme de operare…

  7. Ce m-ar interesa pe mine daca as partiticpa la conferinta ar fi: cum ai inceput si binenteles, cum ai continuat? in sensul ca sigur au existat momente cand ai vrut sa renunti…as mai vrea sa stiu cum ai gestionat frica de a te expune in felul asta? de a te expune judecatilor celorlalti? as mai vrea sa stiu cam cat se castiga din blogging?

  8. Felicitari pentru aparitia in revista! 🙂
    Sper sa pot veni la Social Media for Parents, mi-ar placea sa te cunosc personal si sunt curioasa despre ce ne vei povesti acolo.

  9. Elena, daca ai citit blogul de mai demult, printesa a zis ca nu castiga bani din blog.Inclusiv Robo a confirmat.

    • Intre timp am avut citeva colaborari cu branduri mari (Dove, Olympus).

  10. Vai cat mi-as fi dorit sa te vad ! As fi vrut sa fac o poza cu tine ca ‘fana’ a ta si sa o pastrez asa ca amintire. Te admir pentru ca ai stiut sa ramai TU intr-o societate de cosmar. Esti plina de iubire, bunatate , realista si open-minded. Mi-ar fi placut sa am cat mai multe persoane in jurul meu ca tine , dar omenia e o raritate in zilele noastre. Esti un om deosebit!

    Si mi-ar fi placut sa te aud vorbind despre copil si retele de socializare. Cat impartasim pe internet despre copiii nostri. Din punctul de vedere al mamei protectoare a copilului,dar si ca ‘spectator’ care este bombardat de poze cu noul membru al familiei.
    Stiu ca tu preferi sa nu postezi poze cu fatuca Sofiei. Daca as fi fost in locul tau as fi facut la fel. Dar daca nu ai fi avut blog si nu ai fi fost atat de cunoscuta ai fi procedat la fel ? Daca ai fi avut doar 100 de prieteni pe facebook si in mare parte rude? Cum ai fi procedat?

    P.S. Nu am cum sa ajung ca nu locuiesc in Romania. Succes!!!

  11. Felicitari pentru ambele proiecte, nu vin dar tin pumnii virtual 🙂
    Eu sunt curioasa daca te vezi facand asta (blogging?) si peste 10 ani si daca iti aduce satisfactia din punctul de vedere al carierei; daca urmeaza o carte (mie una mi-ar placea foarte mult) si ultima, promit :), ce te-ar facea sa renunti la blogging?

  12. Imi pare rau ca nu locuiesc in Bucuresti!Altfel as fi venit fiindca te admir foarte mult si pentru mine esti un model ca si parinte. Dar si asa, iti tin pumnii stransi sa nu nasti de emotii pe scena!Ce as vrea eu sa stiu ar fi care au fost momentele cand ai avut cele mai mari satisfactii de pe urma blogului.E greu, e usor, cum reusesti sa ai si grija de Sofia si sa scrii si pe blog?

  13. „Încă nu știu despre ce voi vorbi, mi-ar plăcea să-mi spuneți voi, dacă ați fi în public, ce-ați vrea să știți despre mine ca blogger?”

    (am vreo 100 de intrebari pt tine, da’ enunt doar cateva 🙂 )
    – de ce blog si de ce nu forum?
    – de ce blog si de ce nu jurnal (pe hartie)?
    – ce reprezinta publicul/ cititorii/ fanii pt tine?
    – (esti simpatizata, apreciata, iubita de multi, esti exemplu si model de viata pt unii, esti sursa de informatie si de inspiratie, multi iti scriu si iti cer sfaturi, sau doar iti spun povestea lor) – cum se gestioneaza presiunea acestei responsabilitati?
    – (in unele articole spuneai ca scrii doar pt tine, in altele spuneai ca scrii pt noi) – cat la suta scrii pt tine si doar pt tine (din placere, necesitate, obisnuinta, etc) si cat la suta scrii pt cititori si doar pt cititori (recomandari, sugestii, informatii, etc) ?
    – (presupun ca blogul este foarte important pt tine) – cum reusesti sa te detasezi de el (de persoanele care scriu, de comentariile si povestile lor) pt a putea trai in liniste si pace viata „reala”?
    – care sint cele mai mari satisfactii (observi ca folosesc pluralul, ca sint sigura ca-s mai multe 🙂 ) realizate prin intermediul blog-ului? (si nu, nu ma refer la chestii materiale)
    – cand si/sau ce te conditioneaza in alegerea subiectelor?

    nu voi putea fi prezenta la eveniment, si e subinteles ca mi-ar placea sa aud si raspunsurile, dar nu-i urgent, nu arde. oricum, intentia mea era sa-ti dau cateva idei pt discurs.

    succes! 🙂

  14. Pentru ca nu am cum sa ajung (desi mi-ar placea foarte mult) fiind in celalalt capat de tara, mi-ar placea foarte mult daca dupa eveniment, ai face macar un rezumat aici pe blog (sau si mai bine o postare luuuuuuuga 😀 ). Sunt curioasa de raspunsurile tale la unele dintre intrebarile de mai sus.
    Bine, ar fi super daca s-ar filma si ai posta filmarea pe FB, dar cred ca deja cer prea multe 🙂
    Bafta!

    • O sa public prezentarea dupa eveniment. Va exista si un link la care se va putea urmari live evenimentul, va anunt eu de la fata locului in ziua cu pricina.

  15. Nu pot sa ratez acest eveniment pentru nimic in lume! Tocmai am completat formularul de inscriere, astept confirmarea (sper sa mai fie locuri). Mi se pare absolut genial faptul ca exista un eveniment dedicat parintilor care scriu in online. Eu cred ca o sa te descurci de minune cu speech-ul, primele 30 de secunde sunt cele mai grele, apoi nu o sa mai vrei sa te opresti din vorbit:) Totul va fi perfect! Pe mine m-ar interesa sa stiu daca exista anumite aspecte care nu-ti plac in activitatea de bloger (in cazul in care exista aspecte care nu-ti plac). Data fiind notorietatea ta, banuiesc ca foarte multa lume iti scrie ba sa-ti povesteasca chestii, ba sa-ti ceara ajutorul, ba sa se planga etc. Cum le gestionezi? Cum reusesti sa nu te incarci cu povestile triste si cu faptul ca nu poti ajuta pe toata lumea care iti cere ajutorul?

  16. Ioana, unde ti-ai facut suvitele? Vreau de mai mult timp sa ma duc si tot mi-e teama sa nu dau de cineva care sa imi arda parul. Merci! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *