De la doi la șase în trei Crăciunuri

Acum trei ani îmi așterneam burta mare sub bradul socrilor, la Suceava. Cu greu strecuram pe gît ceva care să și rămînă pe dinăuntru.

Acum doi ani, lîngă bradul nostru în ghiveci stătea indecis în fund bebelușa blondă, cu ochii în beculețe.

Anul trecut bebelușa transformată în fetiță mă trăgea de șnururile iei, iar între noi două un bebeluș de dimensiunea unei boabe de fasole creștea în burta mea iar rotundă.

Anul ăsta fetița transformată în domnișoară ne-a desfăcut tuturor cadourile de sub brad în timp ce bebelușul se legăna în hamac cu ochii în beculețele bradului.

Ne învîrtim în cercuri de burți, beculețe și bebeluși, ne căutăm locul în jurul bradului, ne pasă tot mai puțin de cadouri și tot mai mult unii de alții.

Nu știu de ce am simțit altfel Sărbătorile astea. Poate pentru că e primul an în care amîndoi părinții mei sînt aici, lîngă amîndoi copiii mei. Nu e cea mai legată atmosferă, încă nu ne cunoaștem bine unii cu alții, dar sîntem împreună și cred că despre asta e Crăciunul.

Vă doresc să fiți împreună și asta să vă fie de ajuns.

shutterstock_239728156

Sursa foto: Crăciun, via Shutterstock

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

14 comentarii

  1. Draga mea, m-ai emoționat. Anul acesta noi suntem 3, este cel mai frumos Crăciun pentru că îl petrecem în familia noastră mică si minunată. Îți doresc un Crăciun de poveste iar reuniunea de familie să fie de bun augur Şi să continue să se infaptuiasca şi în alte momente speciale din viata voastră.

  2. Craciun fericit, draga Printesa! Iti multumim pentru cuvintele minunate pe care le impartasesti cu noi si iti urez un an nou cat mai pumos, roz si cu miros de migdala:)

  3. Ce frumooos… mi s-a făcut dor de Suceava. Bunicii soțului sunt de acolo, un loc minunat. Crăciun fericit familie frumoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *