Test-drive cu aspirator (P)

Eu nu dau cu aspiratorul, nu mă lasă doctorul! Serios, nu e pentru că sînt leneșă, deși cînd e vorba despre curățenie, chiar sînt, ci pentru că mă lupt de cînd mă știu cu o rinită alergică oribilă, drept pentru care pur și simplu nu am voie să aspir sau să șterg praful! Recunosc că profit mișelește de această afecțiune ca să mă sustrag de la aceste îndeletniciri, dar nu mă simt deloc vinovată, lasă că fac destule pe-aici. Praful nu știu cine îl șterge, posibil să fie bona sau vreun duh gospodar, cert e că eu nu pun mîna, cumva încă văd mobila, ceea ce înseamnă că ori nu prea e praf la noi, ori de fapt praful nu e o problemă așa de mare. Cu aspiratorul dă Omul, care e nu doar obsedat de ordine și curățenie, ci și germofob (cum de s-o fi însurat cu una ca mine nu pricep). Cum intră în hol un musafir murdar pe tălpi, cum pac, scoate omul meu aspiratorul (care e la îndemînă în debara, la 3 metri de ușa de la intrare) și rezolvă urgența. A răsturnat Sofia iar punga cu făină încercînd să mă ajute la brioșe? No worries, aspiratorul e pregătit, doar apasă omul buton și pac, gresia e lună.

Cînd am aflat că putem testa un aspirator performant de la Philips, Omul a sărit în sus trei metri de bucurie.
– Adică să pun și eu mîna pe un device mai bun ca bătrînul meu aspirator, cu care-mi satisfac obsesiile-compulsiile de curățenie de mai bine de 8 ani? Dă-l încoa!

Philips A Class

Zis și făcut. Și-a pus omul hainele de duminică și echipamentul de curățenie (veți vedea în film) și a pornit la executat praful, părul, milioanele de firimituri și alte lucruri care ne populează parchetul. La final a declarat c-ar vrea să-l adoptăm pe micul eficient albastru, pentru că trage bine, miroase frumos, se manevrează ușor și, șoc și groază, nu face nori de praf cînd scoți sacul (înțeleg că e tehnologia NanoClean la mijloc, o invenție Philips care face ca praful să se depoziteze în partea de jos a sacului). Ce părere are familia despre acest Philips Performer Expert vedeți mai jos:

Eu nu-s o fire foarte tehnică, așa că nu pricep ce se petrece în burta aspiratorului, ce știu este că acum ceva vreme am citit că UE a limitat puterea aspiratoarelor la o valoare sensibil mai mică decît cea la care funcționau majoritatea aspiratoatelor de pe piață și îmi amintesc că atunci mă gîndeam dacă nu cumva asta însemna că aspiratoarele nu vor face treabă la fel de bună, parcă ne-am și gîndit atunci să mergem repede să cumpărăm două trei aspiratoare cu putere mare înainte să le scoată producătorii din magazine. Din fericire, mințile tehnice luminate au găsit soluții astfel încît aspiratorul să tragă la fel de bine, deși motorul are putere mai mică. În cazul noilor aspiratoare Philips, soluția este reducerea pierderilor de aer. Compartimentul de praf de capacitate mare permite sacului de praf să se deschidă uniform, profilul cu striații al compartimentului de colectare a prafului maximizează fluxul de aer din jurul sacului de praf, iar sacul este făcut dintr-un material care nu permite înfundarea. Se pierde mai puțin aer, aspiratorul trage mai bine!

Ce mi-a plăcut la acest aspirator și nu am văzut la altele sînt cele două perii laterale, care curăță praful din jurul mobilierului și de-a lungul pereților și care adună foarte bine ghemotoacele de păr. Nu mai este nevoie să scot peria din capătul furtunului pentru a aspira bine pe la colțuri și la baza mobilelor, periile laterale sînt foarte eficiente.

Ca un rezumat, ce ne-a plăcut cel mai mult la Performer Expert de la Philips este faptul că e silențios, e mare lucru să poată aspira Omul în timp ce bebelușul doarme în camera vecină, mai ales că el (bebelușul, nu omul, deși tare-ar mai vrea și el așa program) încă are patru somnuri pe zi și altfel pur și simplu nu am avea cum face curat. Ne-a mai plăcut și că:
– are putere mare de aspirare
– are consum mic
– are accesorii inteligente care se potrivesc bine nevoilor noastre (mult praf, păr de pisică pe la colțuri, firmituri pe canapea, accidente dese la bucătărie)
– cînd scoatem sacul (care e de unică folosință) nu se ridică noooori de praf

Pe scurt, ne schimbăm aspiratorul!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

26 comentarii

  1. Eu nu mai vreau sa aud de aspirator cu sac care se goleste. Cand o fi sa-l schimbam, neaparat luam unul cu saci de unica folosinta.

  2. Arată interesant piticania . Da eu tot nu aș renunța la irobotul meu pentru nimic in lume . Deja ne „iubim” de vreo 5 ani . Iar pentru o curătenie mai generală când se cere am un samsung normal mititel .

    • Da ăla este . Se învârte singur cand vrei tu plecată sau pur si simplu cu picioarele pe canapea la o cafea .:))))). Momentan la noi funcționează sub strictă supraveghere că al meu mic copil il nenorocește de câte ori ii dă on/off și se urcă pe el . Și chiar nu vreau să decedeze acum că nu știu ce mă fac fără.:))):))))

    • aah ce mult am vrut si noi… numai ca acum, cu doi mici care misuna non-stop prin toate camerele, nu-i posibil. dar cind vor sta si ei mai mult pe canapea si mai putin in patru labe, atunci sigur ne luam si din ala!
      pisica n-o sa aprecieze, dar na…

    • Stiu insa nu prea se intimpla asta mai mult de 2 ore pe zi si in 2 ore nu face mare brinza… ne-am tot gindit la el dar nu merge deocamdata.

    • Sa stii ca noi in 2 ore aspiram cu el toata casa (80mp). Din ce am auzit pisicilor incepe sa le placa (nu are zgomot deranjant pentru ele). Iar copiii, cei mai multi sunt fascinati de ele. Dar clar, ce faci singur in maxim jumatate de ora, face Roomba in 2 ore (dar teoretic poate face treaba cand esti plecat, cand dormi).

  3. Sunteți super simpatici,drăguță prezentarea.
    Cred că este bun aspiratorul și dacă sunteți hotărâți să îl luați, să îl folosească Robo sănătos!
    Eu rămân fidelă celui mai bun prieten al meu (in gospodărie ) : Dyson.Sof,nici al meu nu-i roz…

  4. Noi avem un aspirator SAMSUNG Aquatic pe care l-am achizitionat de vreo 4-5 luni. Este cel mai bun lucru pe care l-am cumparat vreodata – si nu exagerez cand zic asta. Eu nu am fost de acord sa luam Samsung..la fel imi zbura gandul la Philips…pentru ca am mai avut si isi face treaba bine.

    Sa va zic de ce mi se pare super bun. In primul rand aspira totul foarte bine si rapid. Eu am un apartament cu 3 camere si reusesc sa dau cu aspiratorul in toata casa in 30-45 de minute (Sunt si genul tipicar 🙂 ).

    Apoi un alt lucru bun – tot praful se duce in apa. Tot ce trebuie sa fac e sa arunc apa dupa ce termin si sa clatesc 3 recipiente – Atat.

    De asemenea e foarte usor sa-l tragi dupa tine. Firul se ruleaza automat (de altfel mai toate aspiratoarele au o astfel de functie).

    Pana si fetita mea de 1 an si 9 luni a dat cu aspiratorul :))))….

    Iar ca pret nu este exagerat – 450-500 ron…parca atat am dat noi.

  5. Eu tocmai am asistat la o prezentare a vestitului aspirator Kirby. Fata care ma ajuta la curatenie fusese cu 1zi in urma deci teoretic trebuia sa fie curat.
    A scos aspiratorul asta un praf din perdele proaspat spalate din plusurile copilului, din saltea si canapea….toate noi si protejate cu huse….dar tot a iesit praf.Eu am un philips de 4ani vechime…dar m am uitat urat la el dupa ce a plecat tipul asta cu kirby.Pretul este exagerat zic eu, dar aparatul e f bun.

  6. Ideea să dai cu aspiratorul cu frontala pusă m-a luminat 😀
    Chiar am să încerc să prind de băţul ăla o lanternă subţire.

  7. Si noi tot cu un Philips Performer (usor diferit de cel prezentat de voi) ne distram, de aproape un an. Este foarte silentios si puternic, dar uite ca nu m-am gandit sa curat si laptop-ul 🙂

  8. Un mare NU pentru aspiratorul Kirby daca tineti la sanatatea voastra!!!! Intradevar este ultraperformant , face de toate (spala , improspateaza aerul din incaperi , masaj) , dar NU. Este extrem de greu -are aproximativ 10 kg (cand se umple sacul cu praf depaseste lejer 12-13) , fff greu de manevrat daca sunt camere mai mici , greu de urcat pe scari daca aveti , zgomot infernal (stai cu urechile infundate macar 5 min).Il am de 7 ani si pur si simplu m -am ”rablagit” de la el.Si am uitat sa va spun ca are si un pret astronomic: 2500 euro.In concluzie : NU pentru Kirby

    • Daca este asa groaznica viata de gospodina cu acest Kirby, de ce nu renuntati la el?

    • Păi am auzit, am citit de 3 ori să fiu sigur că nu este un zero în plus.

      Decât să își scrinteasca o mână mai bine îl scapă pe Kirby pe scări, și își cumpăra un Philips.

  9. Am testat si noi un Kirby acum cativa ani, ne-a placut la amandoi si chiar ne gandeam sa luam unul. Ne-am data seama ca la cat e de mare si cate accesorii are, ne trebuie si „camera lui Kirby” iar noi stam prost al capitolul „spatiu”

  10. Si noi avem un aspirator kirby de vreo 2 ani! N-a costat chiar atat, dar tot exagerat de mult. Am dat vreo 1800 cu nu stiu ce oferta si am primit niste accesorii gratuite destul de scumpe, daca ajungeam sa le cumparam. Sotul meu a negociat la sange cu ei. Unicul dezavantaj e manevrabilitatea lui intr-n apartament mic si inghesuit cum e al nostru (40m patrati), da’ lasa ca ne mutan noi… 🙂 In rest ma iubesc cu el (aspiratorul) din prima zi. Ce a putut scoate din covorul nostru care avea doar un an si era spalat lunar cu vanish si o tona de apa… cat scoate din saltele si jucarii de plus, din adancimea parchetului si din perdele din canapele si ce mai vreti voi… eu personal sunt foarte multumita. Da, face zgomot, dar nu ma deranjeaza pt ca si inainte nu avusesem nici un aspirator silentios. Dar la cata mizerie scoate din orice, compenseaza si deranjantul zgomot. Aaa, ca ai copii mici si dorm mereu si ii deranjeaza, poti sa iti pregatesti casa pt curatenie cat dorm ei, si apoi o ora trimisi cu sotul la plimbare si ai dat toata casa cap-coada. Eu nu l-as mai schimba pe nici un alt super-puper aspirator.

  11. Cine vrea test cu Rainbow,sa ma anunte 🙂 Are ca filtru apa (bazin de 2 litri sau mai mult),deci nu se infunda si nu scoate praf pe partea cealalta si are flux continuu de aer. Spala si aerul. Poate fi folosit si pe viteza de purificare a aerului (care e si functia de autocuratare). Poate fi folosit si cand sunt copiii raciti. Batatorul e piesa cea mai iubita de bebelusi/copii,vor vrea ei sa il foloseasca. Cel putin asa e la noi. Iar cand era mic adormea pe zgomotul lui Rainbow. 🙂

  12. „Poate fi folosit si cand sunt copiii raciti”.
    Dar celelalte aspiratoare crezi ca functioneaza doar cind sunt sanatosi?

    • Intradevar exprimarea mea nu a fost cea mai elocventa. Voiam sa spun ca Rainbow poate fi de ajutor atunci cand cineva din familie este racit/ gripat. Se pun in apa ceva solutii pe care aparatul le scoate in aer si omoara microbii, astfel incat ceilalti din casa sa fie protejati

    • Aha!

      In acest caz ar fi foarte folositor in: scoli, gradinite, orfelinate, teatre, case de cultura, cinematografe, sali de sport, restaurante etc.
      Aici cred ca ar trebui sa iti promovezi aspiratorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *