Brunch nr. 5: Tot ce trebuie să știți despre plîns și tantrumuri, cu Otilia Mantelers

De ce, după o zi perfectă împreună, cel mic izbucnește într-un mega plîns nervos și-mi spune că a avut o zi oribilă?

De ce plîng unii copii atît de mult?

De ce mă enervează atît de tare plînsul copilului meu?

Cum fac să-l opresc? E bine să-l opresc?

De ce uneori nimic din ce fac nu îi este pe plac copilului, care vrea una apoi alta apoi altceva, de parcă vrea să îmi vadă capul explodînd?

De ce fac copiii crize de furie? Cum le gestionăm în folosul lor?

De ce e plînsul bun?

Cum transformăm o mîrîială enervantă într-un plîns vindecător?

Răspunsul Otiliei: Uneori copiii sînt nervoşi, irascibili, vor ceva, dar nici ei nu ştiu ce, refuză orice le oferi, mîrîie, trîntesc. Soluţia e să le oferi ocazia unui plîns bun, după care totul va fi din nou bun şi frumos. Cum faci asta? Le pui o limită. Le spui un NU. Asta, desigur, dacă poţi asculta un plîns bun. Dacă nu poţi, încerci să îi satisfaci mofturile şi speri că va trece starea neplăcută de la sine. Dacă însă poţi asculta un plîns bun, vindecător, spune-i un NU şi ţine-te de el, în 9 cazuri din 10 vei obține un plîns sănătos.

Fetiţa mea loveşte alţi copii şi pe mine.

Răspunsul Otiliei: Încearcă să o ții. Să îi prinzi mîinile și să îi vorbești cu blîndețe. Spune-i că înțelegi că e nervoasă, dar că nu e OK să te lovească. Spune-i că o iubești. Cu fermitate și cu blîndețe, de fiecare dată cînd ea strigă lucruri urîte și te lovește.

Fetiţa mea mă ameninţă că pleacă de acasă.

Răspunsul Otiliei: Oooo, da, fetițele sînt niște mici drama queen uneori. Las-o să meargă pînă la ușă, să-și facă bagajul. Apoi joacă-te cu ea despre plecat și venit. Caută să afli motivul pentru care e supărată. Dacă vrea atenție, oferă-i-o.

Ajută ţipatul la fel de mult ca plînsul?

Răspunsul Otiliei: Nu, țipatul nu ajută la nimic. Dar este enervant, nu-i așa? Copiii nu au nevoia de a țipa. Ideal este ca țipatul să fie calmat sau transformat în plîns vidnecător (vezi răspunsul la prima întrebare).

Sîmbătă, pe 5 septembrie, avem un nou brunch cu Otilia despre plîns, tantrumuri și impunere de limite în joacă. Așa cum am promis, reluăm tema de data trecută, pentru că lista de așteptare cu cei care au vrut să o asculte pe Otilia, dar nu au mai încăput, a fost foarte lungă. Așa că mai facem o dată!

Am filmat introducerea brunchului trecut, să vedeți cam cum e. Click play.

Costul participării este de 85 de lei de persoană, copiii sub 10 ani nu plătesc. Prețul include, pe lîngă întîlnirea cu Otilia, gazpacho, paella valenciana, meniu pentru copiii cu vîrsta de peste 1 an, apă plată, sangria cu și fără alcool, acces la locul de joacă și la celelalte activități pentru copii.

afis brunch 5

Evenimentul de Facebook unde voi mai posta detalii este aici. Acum mai sînt doar 25 de locuri, restul au fost ocupate deja de cei de pe lista de așteptare de la primul eveniment.

Aveți mai jos procedura completă de înscriere, vă rog să o urmați întocmai. E lungă, dar e gîndită astfel încît să fie ușor și clar pentru toată lumea ce avem de făcut.

1. Înscrierea nu se face pe Facebook. Puteți da join la eveniment, dar asta nu înseamnă ca veți fi înscriși.
2. Nu se poate plăti cash în ziua evenimentului.
3. Pentru înscriere, vă rog să trimiteți un mail la adresa „evenimente[at]printesaurbana[punct]ro”, precizând urmatoarele informații:
– numele vostru complet
– numele evenimentului la care doriți să vă înscrieți (ex. Brunch nr. 5 cu Otilia)
– numărul adulților pe care doriți să-i înscrieți pe numele vostru (toți adulții prezenți la eveniment trebuie sa plătească)
– numărul și vârsta copiilor cu care plănuiți să veniți la eveniment (copiii sub 10 ani nu platesc)
4. In cel mult 24 de ore de la trimiterea mailului, veți primi un raspuns cu detaliile de plată sau cu informația că nu mai sunt locuri, dar sunteți pe lista de așteptare.
5. IMPORTANT: vă rugam sa verificați și folderul SPAM, au fost cazuri in care raspunsul nostru a ajuns in SPAM si nu a fost vazut.
6. Daca nu primiți răspuns in 24 de ore, reveniți cu mail la aceeași adresă.
7. Trebuie sa efectuati plata pana in ziua de miercuri a saptamanii in care are loc evenimentul, inclusiv. Nu este necesar sa trimiteti dovada platii, dar ajută.
8. Este important ca in detaliile ordinului de plata sa treceti numele cu care v-ați inscris, altfel reconcilierea platilor cu mailurile de inscriere devine dificila, mai ales in conditiile in care ati schimbat numele in urma casatoriei.
9. In momentul in care banii ajung in contul nostru, va vom trimite o confirmare a platii pe adresa de mail folosita la inscriere. Din nou, verificati si SPAM-ul.
10. Locul se considera confirmat doar dupa primirea confirmarii de plata de la noi. Daca ati platit, dar nu ati primit acest mail de confirmare pana miercuri, va rog reveniti cu un mail.
11. Persoanele care s-au inscris, dar nu au platit pana miercuri inclusiv, pierd locul. Daca nu puteti plati pana miercuri dar platiti sigur joi sau vineri, va rugam sa ne anuntati.
12. Incepand cu ziua de joi, redistribuim locurile neplatite catre persoanele de pe lista de asteptare. Acestea va trebui sa faca plata tot joi.
13. Accesul la eveniment se face pe baza numelui folosit la inscriere si a numarului de persoane pentru care s-a platit.
14. Locul este transmisibil, important este ca cine vine in locul vostru sa spuna numele folosit la inscriere si la plata.
15. Pentru a vi se rambursa banii in caz de anulare, va rugam sa ne informati despre anulare cel tarziu vineri la ora 15:00. Pentru anularile ulterioare nu mai putem rambursa banii, deoarece comanda catre restaurant pleaca vineri seara. Puteți încerca însă să găsiți un înlocuitor, un prieten care să meargă la eveniment în locul vostru, caz în care veți recupera banii de la el.

Vă așteptăm cu tot dragul!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *