Coperta cărții mele: votul final s-a încheiat

LATER EDIT: Votul s-a încheiat, am primit 4.425 de voturi, 2.355 pentru prima variantă, 1.924 pentru cea de a doua. Mulțumesc tuturor pentru interes și implicare.

În urma votului și comentariilor voastre foarte pertinente legate de cele două propuneri inițiale de copertă pentru prima mea carte, împreună cu Roxana și echipa Editurii Univers avem gata pentru voi alte trei variante de copertă, din care vă invit să o votați pe cea care vi se pare mai potrivită.

Sondajul este la finalul articolului, dar și în coloana din dreapta dacă citiți de pe desktop, sau sub comentarii, dacă intrați de pe telefon. Vă rog să votați și, dacă aveți timp, să-mi spuneți și de ce ați ales ce-ați ales.

De data asta ne grăbim, textul e deja la tipar, coperta trebuie să plece și ea curînd. Încheiem sondajul în seara asta. Nu mai dau detalii despre variante, doar le enumăr, vă rog să fiți atenți cînd votați, să nu bifați altceva.

Varianta 1, copil în brațele mamei

o sa te tin in brate varianta 1

Varianta 2, mamă cu copii în brațe

o sa te tin in brate varianta 2

Varianta 3, îmbrățișare frățească

o sa te tin in brate varianta 3

Așadar, cum va arăta prima mea carte?

variante coperte

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4191

222 comentarii

  1. Mai..oscilam intre prima si a 2 a coperta, dar am ales in final varianta 2, mama cu copii in brate, pt ca te reprezinta. E o coperta vesela si transmite multa dragoste, exact asa cum esti tu. Iti urez mult succes cu aceasta carte si presimt ca vei avea din plin 🙂

    • Nu contează așa mult voturile, eu aș merge pe varianta 2, te-a desenat destul de bine, și are ceva optimist și pozitiv, prima versiune este prea tristă și serioasă. Nu merge cu felul tău de a fi!

  2. Prima varianta pentru coperta mi se pare cea mai reusita, pentru ca este cel mai rafinat desen si aduce a Kilmt ;). Celelate doua sunt parca prea copilaresti. Orice ai alege pana la urma, abia astept sa-ti tin cartea in brate!

    • Daaaa, e fantastica prima ca si feeling – e frumoasa si tandra si sexy si classy si plina de dragoste :). Singura imbunatatire pe care ar suporta-o este autor/titlu in formatul de la varianta 3, dar pe alb. Abia astept cartea ta!

  3. Am ales prima varianta, desi e impersonala, nu ma duce cu gandul la voi, dar e un desen „curat”, frumos si reprezentativ pentru titlu.

    Imi place a doua varianta, ar fi dragut sa ramana cartea cu coperta reprezentativa pentru cum sunt Sofia si Iv chiar cand ai scris cartea, dar nu-mi place cum e realizat desenul, sunteti grasi cu totii, mai ales tu 😛

    A treia nu-mi place deloc, nu-mi place desenul cu copiii cei spalaciti si titlul nu ma duce cu gandul deloc la imbratisare intre frati. Deloc, deloc.

  4. Mie prima imi place cel mai mult, e linistea pe care o avem cand suntem tinuti in brate, mai ales de catre mamele noastre. Eu simt ca atata timp cat am mama, apartin cuiva, nu sunt singura pe lume.

  5. Nr 1 clar. Este frumoasa,finuta si cred ca transmite cel mai bine titlul cartii si cu siguranta si continutul ei. Celelalte 2 mi se par asa…prea copilaresti

  6. Buna diminata:)

    As vota varianta 1 pentru ca imi place cel mai mult, dar nu stiu de ce nu nu reusesc sa votez de pe desktop la ora asta. Nici mie nu-mi place deloc a treia varianta si mi se pare ca sunteti prea pufosi in cea de-a doua. De fapt imi mai placea si varianta de acum cateva zile cu multe brate impreunate.

  7. Prima, prima, prima! La coperta ma refer! 🙂 e asa frumoasaaaaa, as cumpara-o si daca nu te-as fi citit pana acum. A doua e puerila, rozul ăla puternic nu ma atrage, culorile sunt in general prea tari, femeia e prea grasuna. A treia e OK, dar nu cred ca despre frați e vorba.

    In alta ordine de idei, ce rău imi pare ca aterizez in București abia pe 13 si nu pot veni la lansare…. De cand o sa fie disponibilă in librarii si cum as putea sa obțin un autograf de la autoare? 🙂

    • primele 300 de exemplare comandate aici pe blog vor primi autograf! 🙂

    • E comand un exemplar de acum… se poate? Sunt Prima din cei 300 ?!?!?…sper

    • Ioana, as dori sa comand si eu cartea cu autograf 🙂 Este posibil sa o comand din strainatate (Paris)? Merci beaucoup !

    • da, se va putea comanda de oriunde din lume, se livreaza cu posta, multumesc pentru interes. va fi si pe Amazon!

    • se pune la comanda daca cer acum? te rog, te rog sa intru la comanda cu autograf !!!!!!!!!!!!!!!

    • Nu se poate comanda acum, o sa anunt eu imediat ce devine disponibila, abia acum pleaca la tipar. Multumesc mult de interes!

    • Eu cred ca 300 sunt cam putine cu autograf. O sa cada blogul cand apare cartea la cati cumparatori vor dori exemplarul cu autograf. Zic si eu 😀 N-as vrea sa cada blogul :))

    • Haha, sa dea Domnul sa fie asa! Semnez si o mie, chit ca nu o sa dorm o saptamina! 🙂

    • Imi doresc mult aceasta carte fiindca imi place cum scrii, imi place ca ai doi copii, esti desteapta si ai curaj.

  8. Daca m-as afla intr-o librarie si as vedea cele 3 carti pe raft, pe prima as pune mana si as vrea sa vad ce e cu ea, pe celelalte doua le-as ignora, mi se par carti de copii

    • Eu intr-o situatie similara as lua cate una din fiecare: una pentru mine (coperta din mijloc) si pe celelalte doua sa le daruiesc bunicii mele si celei mai bune prietene 🙂

  9. Eu am ales varianta 2 pt ca, desi e copilareasca si desenul nu f bine realizat, ne reprezinta f bine pe noi mamele…nu suntem perfecte dar oricati copii am avea, e loc in bratele noastre pentru toti si ii iubim pe toti enorm. E vesela si colorata, are tenisi rosii 🙂 si fusta roz de Printesa Urbana 🙂

  10. Prima variantă îmi transmite căldură, dragoste, liniște, empatie, este perfectă. Acolo se poate regăsi orice mama care rezonează cu ideile tale. Este un desen frumos! A două variantă îmi place ca idee, îmi plac tenișii, fusta, felul în care mama își ține în brațe puii, dar nu-mi place felul în care sunt desenați. Mama e mult prea umflată și expresia nu-mi transmite nimic. A treia variantă nici nu-mi place, nici nu-mi pare potrivita.
    Am emoții și abia aștept sa-ti țin cartea între mâini! 🙂

  11. Buna,

    Am ales varianta 2 pentru ca va reprezinta pe voi ca familie cel mai bine – dar cum s-a mai spus mai sus, as imbunatati putin desenul, e cam uratel. Rochita cu tenisi e perfecta, te reprezinta – doar la fata ta as mai lucra, as mai subtia-o putin, nu esti deloc rotunjoara. :))
    Ultima chiar nu se explica, mai ales ca Sofia nu e afectuoasa cu Ivan.
    Si prima e frumusica, dar nah, cu un singur copil? De fapt, nu stiu pana unde ai scris tu in carte – viata doar cu Sofia sau si cu Ivan?

  12. Mie imi place mult prima; emana emotie, gingasie si mi se pare ca ma regasesc cel mai mult in ilustratia aceea.

  13. Prima varianta – imi pare ca imbina perfect ‘notiunea’ de Printesa Urbana si titlul cartii! E ataaat de frumoasa – sigur as remarca-o intr-o librarie!
    Vreau sa comand si eu acum un exemplar cu autograf 🙂 Cum procedez? Sunt din Cluj, nu pot ajunge la lansare, of

  14. Prima varianta ma emotioneaza profund, dar e posibil sa fiu subiectiva pt ca vad in ea pe mine si pe puiul meu. pt Printesa, a doua varianta este mai reprezentativa…. Nu stiu de ce nu pot vota (pe prima).

  15. Prima varianta, clar. Cu aceasta coperta , te face sa tii carte in mana cat vrei si inca o secunda. Bafta la tiparire si la lansarea cartii, iar evenimentul de lansare a cartii sa fie asa cum il visezi si sa creeze magia aceea pe care o o emiti cand lansezi posturile !

  16. Cea de-a doua este mai reprezentativa pentru voi, insa am votat pentru prima (desi impersonala) pentru ca imi pare ca exista o unitate intre titlul cartii si desen. Abia astept sa o citesc.

  17. Varianta a doua,inspiră bucurie,cu o mamă și doi copii fericiți în brațele ei.Copiii sunt veseli,vor amândoi în brațele mamei şi ea îi ține râzând,nici nu pare că ar vrea să le dea drumul.Mama poartă tutu roz,converși,super.De-ar fi puțin mai slabă la față ar fi super dar astea deja sunt detalii.

    Prima variantă mă întristează,rochie neagră,mama cu spatele,copilul doarme de parcă-i bolnav,deci nu.

    A treia mă duce cu gândul la o carte cu poezii pentru copii.

  18. Am oscilat intre prima si a doua, dar am votat var 1, rezonez mai mult cu ea (eu mama declarata de unic copil de planeta) :), dar cred ca e potrivita si pt tine, fiind ceva simbolic, nu trebuie neaparat sa apara 2 copii in poza. (in a doua mama e urata, deci deloc conform cu realitatea ?)

  19. Am votat prima variantă. Coperta este excelentă – desenul este foarte șic și transmite căldură, liniște și armonie.

    A două copertă merge, deși cam prea copilăroasă.

    A treia copertă mi se pare foarte ieftină – grafica cam nereușită iar titlul cărții atârnat acolo :((( Nu!

  20. Varianta 2 pentru ca te vad pe tine, cu ingerii tai, cu conversii tai si vie si colorata in ciuda tuturor incercarilor.

  21. Prima varianta, clar. Celelalte mi se par copilaresti si prost realizate, prea stridente. Prima pare un tablou, nu mi-ar fi jena sa fiu vazuta cu cartea in public 🙂

  22. Prima, prima! E asa de frumoasa, de rafinata si transmite o stare de liniste, de bine. Cu siguranta, mi-ar atrage atentia intr-o librarie. Celelalte doua au ele culori vesele dar nu sunt cele mai frumoase desene. Nici cand eram copil nu-mi placeau genul asta de desene. A doua varianta imi transmite o stare de ameteala, de vertij, de agitatie, ca atunci cand te invarti pana cazi jos. Imi creeaza o senzatie neplacuta si, in plus, e o mama urata si grasa. Eu nu ma vad asa o mama. Eu ma regasesc in prima, cel putin asa imi doresc sa fiu. A treia nu-mi spune nimic, n-as deschide-o. As crede ca e cel mult o carte de colorat pentru copii.

    • In plus, daca nu ti-as fi citit blogul, nici nu m-as fi gandit ca pe a doua coperta este o mama care isi imbratiseaza copii. Nu-mi inspira maternitate. M-as fi putut gandi ca este o sora mai mare, o educatoare tanara, o matusica tanara, orice alta persoana care imbratiseaza cu mult drag si entuziasm niste copii dragalasi pe care nu i-a mai vazut de mult. E adevarat ca are o expresie care sugereaza ca acei copii sunt foarte importanti pentru ea dar nu-i obligatoriu sa fie mama lor iar intr-o librarie nu mi-ar poposi ochii mai multe de 1 secunda pe ea, insuficient ca sa observ asemenea subtilitati.
      Prima transpira maternitate si tandrete prin toti porii dar si feminitate iar acest lucru este vizibil imediat. E un vis frumos si o incurajare pentru multe femei care isi doresc ca maternitatea sa fie o completare a femeii din ele si nu o inabusire a ei.
      Nu stiu continutul cartii si nu stiu ce coperta i s-ar potrivi mai bine dar, indiferent de acest lucru, eu in librarie doar pe prima as alege sa o rasfoiesc.
      Nu stiu nici ce te reprezinta pe tine. Din articolele tale as zice ca uneori esti calma si tandra ca prima mama, alteori esti dinamica si entuziasta ca a doua dar ca femeie cred ca esti eleganta si frumoasa ca prima, chiar daca, probabil, n-ai mai imbracat prea des in ultimii ani o rochie de seara.
      Mult succes cu prima ta carte!

  23. Subscriu la ce au zis fetele. Prima, e suberb desenata, desi, ar fost perfect ca in ea sa se regaseasca 2 copii, sa vi se potriveasca la fix. Daca nu e nici o posibilitate de a se reface, cu 2 copii, tot la ea as ramane. A doua nu-mi place cum e desenata, iar e 3 a pare pt alta carte..” nu te supara frate” or smth… :)) succes si felicitari :*

  24. Imi place Varianta 2, ca te reprezinta, dar daca poti sa faci varianta asta mai putin schita si mai mult a pictura, va fi deosebita. Iar eu imi anunt deja comanda, asa ca sa nu uit.

  25. Am ales varianta 1, insa ca imagine imi place mai mult a doua insa mi se par prea tari culorile si nu imi place cum sunteti desenati.
    De abia astept sa iasa de la tipar! 🙂

    Corina

  26. La prima vedere as alege 1, dar viața e ” pumoasa” și viu colorata când ai cele mai minute comori lângă tine. Aleg 2!
    Succes!

  27. Am ales V1. Mi as fi dorit sa aleg V2, dar ilustrația, cu toate ca are niste elemente drăguțe, nu are puterea aia care sa cuprindă toate îmbrățișările „lumii” si in care sa se regăsească cititorii – parca nu e terminată, ii lipsește ceva.

    V1 este o varianta elegantă, blânda, are potential sa transmita mult.

    Mult spor si succes cu pregătirea lansării.

  28. Coperta cu numarul doi, rochia roz de printesa, tenisii din picioare, doi prunci in brate si-o mama zambareata.
    Pentru ca iti citesc blogul, asa imi imaginez ca sunteti voi in momentul asta, cand publici cartea.

  29. Mie prima varianta imi inspira liniste, pace. In ultima parca stau imbratisati un frate cu o sora iar cea de-a doua nu stiu, parca nu este atat de reusita ca desen. Bafta!

  30. Prima aduce a coperta de carte. As cumpara-o si fara sa te fi cunoscut inainte. (Citit) celelalte doua sunt puerile.

  31. Prima varianta! Seamana foarte frumos cu o ilustratie dintr-o carte de povesti. Mi se pare ca transmite exact starea de iubire si calm, ca atunci cand simti ca timpul sta in loc si esti unde trebuie sa fii. Celelalte doua desene mi se pare ca sunt inexpresive, nefinisate.

  32. A douaaaaaaaaaaaaa! Esti tu, cu ai tai, e culoarea pe care o dai unora dintre noi cu postarile tale, e bucurie, prima e prea trista, asa imi pare. O pisica mai lipseste :))))

  33. a treia sigur nu, e o randare uratica

    intre celelalte 2 mi se pare f greu de ales.
    la prima stiu ce ma deranjeaza, anume spatele gol al mamei, adica rochia de seara
    la a doua nu stiu exact ce ma deranjeaza, probabil faptul ca daca o vezi pe un raft ai impresia ca e ceva carte de povesti pentru copii, desi ideea desenului si chiar si executia imi plac

    parca m-as duce totusi spre prima varianta.

    oricum e bine ca ai facut sondajul, cred ca trebuie sa alegi exact varianta cea mai populara, pentru ca in definitiv coperta trebuie sa fie atractiva pentru cititorii care nu te cunosc si sa-i determine macar sa rasfoiasca cartea.
    pentru cei care te cunosc si te citesc deja, probabil ca felul in care arata coperta nu va fi decisiv pentru decizia de a cumpara sau nu

    • Mie spatele imi place. In general spatele gol la o femeie mi se pare senzual, mai ales cand femeia e slaba ? iar cand își tine si copilul in brațe mi se pare ca rezulta o imagine de la care cu greu iti iei ochii.

  34. Varianta 2.
    Desenul, dupa cum s-a zis nu este cel mai reusit, dar cred ca daca ai alege prima varianta doar cu Sofia, cand ar creste Ivan, s-ar simti left out, poate ar crede ca era mai putin iubit, el exista cand ai scos cartea, de ce numai cu Sofia? Este prima ta carte, moment foarte important acum pentru tine, o carte din dragoste, despre dragoste. Dragostea acum inseamna doi copii, nu unul.

  35. 2, pentru ca va reprezinta si are culori vesele. dar ca desen, nu mi se pare cel mai reusit (mai ales partea care te reprezinta – nu-mi place cum esti reprezentata)

  36. personal imi place prima, dpdv al desenului, al tuselor, dar as elimina fundalul, as pune-o pe alb, sa fie cat mai minimalist.
    in plus, vreau sa comand una (cum sa fac, ca locuiesc in Finlanda?)

  37. Prima varianta este mai frumos desenata, insa am votat pe a doua pentru ca te reprezinta 100%. Tie iti plac culorile calde, vii, vesele. Tutu si tenisi…si cei doi copii, este perfecta. Sper sa iasa castigatoare!

  38. Desi imi place mai mult primul desen, conversii rosii au inclinat balanta spre a 2-a varianta. ceea ce am si ales 🙂 Bafta si sa fie primit.

  39. Varianta 2 cred ca te caracterizeaza. Varianta 1 pare o mama in suferinta, care se chinuie singura in strada cu un copil….

  40. Prima varianta! Fara discutii! Este cea mai in regula. Varianta 2 nu m-ar face sa o cumpar, iar a treia pare o carte pentru copii! A doua este o idee buna in sinea ei, insa maniera de realizare nu este cea mai potrivita, prea funcky in ceea ce priveste paleta de culori, cam stridenta. Reprezinta o mama cu doi copii, da, dar asta inseamna ceva doar pentru cititorii blogului tau, nu pentru cine nu are idee despre cine este printesa.

  41. Prima varianta imi place cel mai mult. Rezoneaza foarte bine cu titlul cartii, parca ai fi tu cu Sofia in brate. Chiar daca intre timp a aparut si Ivan tot prima varianta imi place mai mult. In plus, daca avem putintica imaginatie, ne putem gandi ca mamica e graviduta in timp ce o tine pe cea mica in brate 🙂 Abia astept cartea

  42. Eu am votat a 2-a varianta, tu cu cei 2 copilasi ai tai in brate, minunile tale blonde. Mama cu tutu roz si tenisi rosii in picioare te reprezinta (spre deosebire de ex. var. 1 cu mama in rochie neagra si spatele gol, cu copilul in brate mort de somn parca dupa o petrecere tinut acolo pana la epuizare)
    Cat despre a 3-a, daca nu citeam comentariile nu imi dadeam seama ca era vorba despre 2 frati…

  43. Am votat 1…este deosebita!!
    Cu atat mai mult ca este o carte destinata publicului larg.
    A doua te reprezinta pe tine.
    Oricare sunt ok pt mine. Abia astept sa am cartea in mana.

  44. Prima varianta de coverts mi se pare cea mai bine corelata cu titlul cartii. Si cred ca orice mamica se poate identifica usor cu imaginea ❤️

  45. Varianta 2 era cea mai buna ca mesaj, dar culorile…cam prea prea.
    Am mers cu varianta 1 deci,care e tare sensibila, dar usor trista. Totusi cea mai profi!

  46. Am ales varianta 2 pentru ca imaginea reprezinta exact ceea ce spune titlul, adica doi copii care au nevoie de imbratisarea mamei. Faptul ca mama arata grasa nu mi se pare relevant, ce daca e grasa trebuie sa stea acasa ,sa nu fie mama sau sa nu isi tina copiii in brate?

    Varianta 1 mi se pare ca copilul doarme in brate la mama ca acolo a adormit, nu neaparat pt ca a avut nevoie de imbratisarea mamei. Iar poza cu fratii ma duce la gandul ca fetita nu prea il place de baiat, cam pare ca il strange de gat mai degraba decat ca il imbratiseaza cu dragoste.

  47. Greu de ales de data asta din alte motive 😉 Imi plac si 1 si 2. Poate ca 2 ti se potriveste mai mult, dar imi plac culorile mai putin ca cele din ilustratia 1. Asa ca aleg 1.

  48. Prima, prima, prima!

    Este absolut minunata, aduce a Klimt si mi se pare ca e genul de coperta care atrage foarte usor un cititor, pe un raft in librarie.

    Imi place ideea copertei nr. 2, dar desenul nu este atat de bine reusit: mama aceea nu aduce deloc cu tine.

    Abia astept carticica. (Te citesc de ani de zile, e prima oara cand comentez: situatie clasica. :)).

    Am votat cu mare drag!

  49. Am votat varianta 1.
    Ca idee, varianta 2 îmi place mai mult și mi se pare că vi s-ar potrivi perfect, dar vai, fața aceea… Ești sigură că o să fie ok ca de fiecare dată când te uiți la carte să îți aduci aminte că figura aia rotofeie ar trebui să îți aparțină?
    Of, îmi pare rău, cu cât mă uit mai mult la copertă, cu atât îmi place mai mult. Nu se poate schimba ceva la față?:(

  50. Prima coperta mi se pare cea mai frumos realizata, cred ca pentru oamenii care vad cartea pe un raft fara sa te cunoasca ar avea impactul cel mai mare.
    A doua coperta mi se pare ca te reprezinta mai bine, dar ar trebui stilizata putin. Adica mama sa semene mai mult cu tine, desenul actual nu ma atrage prea mult. Copiii insa sunt frumos reprezentati si imi place ideea de imbratisare.
    Oricum si varianta 1, si varianta 2 mi se par mai reusite decat variantele initiale, care parca nu ti se potriveau pe deplin. Am votat pana la urma varianta 1, pe urmatorul principiu: cei care te cunosc vor cumpara oricum cartea indiferent de coperta, iar cei care nu te cunosc cred ca ar fi mai atrasi de prima coperta. 🙂
    Bafta multa, abia astept sa te citesc!

  51. Varianta 1 pt ca este o imagine cu care rezoneaza orice mama si e singura dintre cele 3 care m-ar face sa cumpar cartea chiar daca nu as sti nimic despre autor

  52. A doua mi se pare ca te reprezinta mai bine per total dar nu imi place cum este desenat chipul mamei. Parca are sindrom Down mama din poza, nu seamana deloc cu tine, asa ca am ales prima varianta care imi inspira o stare de calm si de siguranta.

  53. prima varianta e cea mai cea….dar fara : prima carte scrisa de Printesa Urbana – nu imi place cum suna…sa ramana doar in josul cartii numele tau si titlul cartii si ar fi perfect.

  54. Am oscilat intre prima coperta si varianta doi. La prima imi place linistea pe care o emana, la a doua veselia si culoarea. Am ales a doua varianta pt ca sunt 2 copii, este o coperta vesela. Daca era putin mai stilizata a doua varianta, era perfecta 🙂 Abia astept sa citesc cartea!

  55. Varianta 3 e din alta epoca si „alt film”.
    Varianta 2 e superba ca si concept, dar nu e gata de tipar. Daca disproportiile ar fi fost asumate, ar mai fi fost ceva, dar asa sunt „all over the place”. Pacat ca nu mai e timp de lucru pentru ea.
    Deci am ales varianta 1 desi stilistica nu stiu daca i se potriveste 100% stilului cartii. Din pacate este insa singura varianta (dintre cele 5) in care titlul cartii nu mi se pare integrat vizual absolut deloc. Nici fontul nu se potriveste stilului grafic al copertii, nici literele nu sunt usor citibile pe partea unde sa vad si floricele… Cu toate astea, imi pare cea mai „gata de tipar”.

  56. Am oscilat mult intre primele 2 variante dar am votat varianta 1 pentru ca este cea mai sensibila, se vede cat e de bine in bratele mamei..

  57. Mi se pare ca prima coperta e mai calda, dar in acelasi timp mai misterioasa, imi starneste curiozitatea, iar estetic este, de departe, cea mai buna.

  58. Mi-au placut toate trei,dar a doua cred ca este cea mai potrivita pentru tine,cat si pentru alte mamici,care au sau isi doresc sa tina in brate 2 copilasi ,fratiori fericiti!!

  59. Cine înțelege ce reprezintă coperta 2 vă știe și oricum va cumpăra cartea. Ceilalți potențialI cititori sigur ar fi tentați sa răsfoiască o carte cu coperta nr 1,celelalte 2 îmi cer scuze autorilor dar nu sunt reușite deloc, după gustul meu evident.

  60. Am votat a doua varianta pentru ca mi se pare ca aduce a „voi” cel mai mult dintre cele trei, desi nu-mi place in mod special modul de realizare, parca e prea de copii, chiar si pentru o carte despre copii. Si sunt de acord cu parerile de mai sus ca te-au desenat cam rotunda si nu e cazul 🙂 Dar ca idee e draguta si reprezentativa.

    Prima imi place mai mult strict ca aspect, dar nu cred ca ar fi potrivita pt cartea ta (desi inca nu stiu despre ce e vorba).

  61. Prima varianta imi place mult, desi tu ai doi copii. A doua varianta are niste culori de te dor ochii, iar tu esti mult prea grasa…ceea ce nu e conform cu realitatea deloc. O sa votez pentru prima. A treia nici nu am luat-o in considerare pentru ca titlul cartii ma duce la un gest pe care il faci tu fata de copiii tai, nu catre doi frati.

  62. Prima varianta mi-a placut din prima, imi place ca mamica pare puternica si inspira incredere. Plus ca e sexi. Pe urma am oscilat intre var 1 si 2, pt ca 2 este „cu doi copii” si ma gandeam eu ca e frustrant pe viitor pentru cel de-al doilea copil ca nu apare pe coperta. Daca erau 2 fetite, era altceva, dar fiind vorba de un baiat – asta m-a pus pe ganduri. Mai ales ca eu am inteles ca e o carte bazata pe poveste reala :). Si am zis ca totusi var 2… dar 2 e prea colorata si puerila si nu imi inspira deloc incredere mama desenata. Nu stiu daca as cumpara-o daca nu as stii despre printesa urbana. Am votat intr-un final varianta 1. nu ii mai putem pune mamei un copil pe celalalt umar? 🙂 Abia astept cartea! Sper ca o lansezi si la Cluj! :*

  63. Intr-adevar, e o alegere dificila intre copertile 1 si 2. Prima varianta este realizata intr-un stil mai suav, mai elegant, emana candoare, caldura si feminitate. Totusi, pare un pic impersonala, iar daca dorinta ta este sa va reprezinte familia (sau macar pe tine si copii), atunci imaginea nu va face dreptate cum trebuie.
    A doua va ilustreaza mai fidel pe voi, cei de-acum, precum si mesajul pe care presupun ca vrei sa-l comunici prin continutul cartii (plus ca nu face separatie intre copiii tai, asa cum nici tu nu faci – apar amandoi egal in cadrul, nu doar unul). Stilul ilustratiei, insa, lasa un pic de dorit la capitolul ‘atractivitate’. Este simplu, infantil, desenat parca un pic in graba si dintr-o perspectiva care distorsioneaza proportiile corpurilor si face subiectii sa arate cel putin ciudat.

    Dupa lungi deliberari, am votat totusi varianta 2, din considerentele primului argument, si as propune ca daca mai este timp inainte sa intre la tipar, sa fie refacuta ilustratia in stilul primei imagini. Stiu ca efortul este mare, mai ales daca trebuie sa intre la tipar urgent, dar eu cred ca merita din plin. Si din cate am citit pe-aici prin comentarii, nu sunt singura care ar crede asta. 🙂

    Oricum ar fi, insa, cititorii tai asteapta cu nerabdare cartea, mai degraba pentru continut. 🙂

  64. Sper din tot sufletul sa nu alegeti varianta 1. Este foarte trista, inspira doliu, tristete..totul e intunecat..zici ca a murit cineva din familie si stau la priveghi.E pacat pentru continutul fericit si optimist al cartii sa pui asa o coperta..chiar daca mama tine in brate un copil si copilul are o fata trista si dragalasa.
    Tot mama cu copii in brate e si la varianta 2 care inspira atata veselie molipsitoare..e si moderna..imi plac conversii mamicii la nebunie, e un detaliu inteligent pus acolo care te transpune imediat in urban. Totul e gandit..are idee..se va distinge dintre toate cartile puse la raft.
    Nu ma discut despre varianta 3 care este anosta.

    ps.: Imi place mult de tot blogul tau. Sper sa faci alegera corecta.
    Simona

  65. Poate ar trebui luata in considerare ideea de a mai stiliza cel de-al doilea desen? Vad ca suntem mai multe carora ne place conceptul celei de-a doua coperti, dar nu executia si ajungem prin excludere sa votam pe prima. Prima varianta de coperta este frumoasa, dar parca nu atat de reprezentativa ca a doua.

  66. Am ales prima varianta, mi se pare ca transmite cel mai bine… A doua variantă te reprezenta f bine, dar nu mi place cum este realizat desenul. Multa baftă și mulți cititori!

  67. imi place mult a doua varianta….exact cum mi te imaginez eu…tenisi rosii, fusta tutu si cei 2 copii ai tai in brate….un baietel si o fetita? Mult succes!

  68. Am ales fara ezitari prima varianta.E superba,atrage…Pentru urmatoarele carti, dupa ce aceasta va fi un succes, coperta va putea fi si haioasa.Ideea este sa atraga si alti cititori decat cei familiarizati cu blogul Printesei.
    Felicitari!!!

  69. Eu sper sa fie prima, transmite mult mai mult. A doua e frumoasa, dar un pic cliseu. Prima e asa, mai pentru toata lumea. Cred ca fiecare parinte se regaseste in imaginea respectiva. Iar chipul acela reprezinta perfect inocenta copiilor.

  70. Votat prima varianta. As fi votat nr. 2 doar fiindca va reprezinta pe voi, insa nr. 1 este sugestiva, fina, delicata, te face sa vrei sa o deschizi. Mult succes!

  71. Cel mai mult imi place varianta 1, copil adormit in brate (pe asta am si votat-o); este o coperta, frumoasa care pe mine m-ar indemna sa cumpar cartea; daca mama ar fi tinut in brate si un baietel, ar fi fost perfecta!

  72. Varianta 2 e reprezentativa: faptul ca nu se vad fetele copiilor, imbratisarea stransa si calda, felul in care esti imbracata.

  73. Îmi place prima ca realizare, dar nu e ft reprezentativa. A doua e ft faina ideea și îmi place la nebunie compoziția, fusta tutu, tenișii, cei doi copii…dar e praf ca realizare, nu îmi place deloc figura mamei și culorile. Poate totuși păstrezi ideea geniala și o transpune artistul mai reușit puțin…

  74. Prima o ador, a doua te reprezinta! Am votat! Sunt curioasa care iese la final. Vreau sa fiu macar a300-a persoana care primeste cartea cu semnatura ta :)…sper sa ajung la timp.! La cat mai multe exemplare vandute. Bafta multa!

  75. Si prima e frumoasa…dar mi se pare normal ca a doua varianta sa fie coperta, pentru ca esti mama de 2. Iv de ce sa nu fie prezent pe coperta? 🙂

  76. am votat prima varianta, cu cel mic adormit, este atat de frumoasa si sensibila incat ‘ma obliga’ sa am cartea! Felicitari din tot sufletul pentru ca ai reusit sa-ti implinesti un vis!
    P.s. M-ai dat pe spate ca ai tinut cont de parerile clare ale cititorilor si ca ai renuntat la cele doua variante initiale, imi inchipui ca nu a fost usor sa o luati de la capat cu grafica:) pentru acest lucru te admir si mai mult, nu as fi crezut ca o sa mergi pe mana noastra all the way!

  77. Eu nu inteleg de ce nu ai pastrat desenul de la banner..era si pe bijuteriile alea si plus te-ar fi ajutat in ati promova blogul mai bine, copertiile astea 3 sunt ciudate rau, copii tai nu au parul ala si parca sunt deformate, a 2 poza cea in care ii imbratisezi te face grasa, ai niste falci de parca ai 100 kg..nu ca asta e rau dar pur si simplu nu esti tu, personal as alege varianta 2 dar sa faca desenul ala eronat sa semene cu tine, scuze daca am fost prea dura dar sunt in domeniu si vad clar niste discrepante

    • pai cartea si blogul nu sint acelasi lucru, nu aveam nici un motiv sa ilustrez cartea cu headerul blogului. si nici nu tin sa fiu eu pe coperta, pentru ca pe mine ma cunoaste putina lume, important e ca imaginea de pe coperta sa fie reprezentativa pentru continut si sa vanda. nu vreau sa imi promovez blogul pe coperta cartii, vreau sa vand multe carti. 🙂

  78. Prima 🙂
    Am o problema si cu ea, pana acum ai facut foarte bine nefacand publice poze cu Sofia si Ivan, pe cand coperta exact asta face, te ascunde pe „tine” si o expune de „ea”. Dar este cea mai interesanta dintre cele trei.
    A doua e prea copilaroasa si nu imi place deloc desenul, a treia… nu stiu, de cand a aparut Ivan in viata noastra 🙂 stim ca Sofia inca nu atat de atasata de el incat sa infatiseze coperta.
    Abia astept sa cumpar cartea.

    • Prima copertă este o pictură a artistului chinez Xi Pan, intitulat „Mamă şi copil”. 🙂 Nu e Sofia.

  79. A doua coperta este foarte vie, are dinamism si personalitate! Este autentica si moderna! Prima mi se pare foarte dark, induce graaaav depresia, nu are nimic special si claaar nu mi-ar atrage atentia pe raftul cu alte 50 carti care trateaza acelasi subiect. A treia coperta este zero…

  80. Varianta 1 e foarte frumos realizată, la cea de-a doua nu imi place cum e desenată, dar parcă te reprezintă mai mult. In brate parcă sunt Sofia şi Ivan. Cea de-a 3-a nici nu am luat-o in considerare, nu stiu de ce…

  81. am ales a doua varianta pentru ca simt ca amandoi copiii trebuie sa fie ilustrati langa tine pe coperta, al carei mesaj este foarte puternic si asa pare complet/intreg.

  82. Votez a doua coperta pentru ca e superba, e vesela, e originala si puternica din punct de vedere vizual, astfel incat in mod sigur va atrage atentia celor care privesc un raft plin cu carti. De asemenea prima varianta reprezinta foarte bine imaginea blogului tau.
    Prima varianta e o pictura plictisitoare si kitsch, fara niciun dubiu. Genul de pictura dulcegaroasa, dragutica, buna de brodat pe un goblen, sau de pus pe perete de o gospodareasa din prima jumatate a secolului trecut ( parintii mei aveau pe perete un tablou cu Gavroush facut in stilul asta, pe langa bibelourile cu chinezi care pescuiau). Sa o alegi pentru ca „ar aduce” cu Klimt e o absurditate. Pentru cunoscatorii creatiei lui Klimt, e clar ca nu are nicio legatura, numai persoanele superficiale pot face o asemenea afirmatie. Pe de alta parte, o imagine care prezinta o asemanare ( daca ar fi fost reala, dar nu este) cu o opera celebra, nu reprezinta neaparat o lucrare de calitate si originala. Asa poti sa iti pui pe coperta o pictura care „aduce” cu Guernica lui Picasso sau Gioconda lui Da Vinci. Lasand la o partea discutia estetica, sunt curios daca acesta imagine iti reprezinta mesajul cartii, deoarece transmite ca este vorba de relatia unei mame protectoare cu un singur copil. Ultima varianta nici macar nu merita luata in calcul, fiind un desen copilaresc, genul de desen pe care il vei gasi pe coperta unui caiet pentru clasa 1.

    • Citeam ce scrii tu aici si chiar ma imaginam intr-o librarie, fara a cunoaste autorul cartii si iti spun sigur, la cum arata a doua coperta, nici nu as pune mana pe ea. Este ca un papagal, sunt prea multe culori si mi-ar aminti de moda strazii dar nu aia buna, ci aia de la taraba din Obor. Si evident, m-as gandi ca e o alta porcarie de carte scrisa de cine stie care femeie ce se crede vreun formator de opinie… genul care nu atrage deloc, cu care nu m-as identifica nici de-a naibii si pe care nu as vrea vreodata sa pun mana 🙂
      Pe de alta parte insa, prima coperta ma intriga. Este frumoasa, imi da senzatia de liniste dar si de profunzime. M-ar face sa o citesc imediat.

    • Papagalii sunt niste pasari cu penaj foarte frumos, deci comparatia ta as spune ca e favorabila. Poate ca tie iti plac ciorile sau gainile mai mult, dar fiecare cu gusturile lui. Legat de moda de la taraba din Obor, sincer nu o cunosc, asa ca nu ma pot pronunta.

  83. Mda. As spune ca e loc de mai bine la toate 3 variantele.
    Pe 3 o exclud din start.

    Prima mi se pare prea sobra… trista… office … Iar Mami sincer imi pare cam dezbracata.
    Prima parca transmite mesajul: „s-o ia naiba de viata… nu mai pot. Serviciul ma omoara, copilul ma seaca de vlaga … Nu mai pot … Si parea o idee asa buna sa fac un copil….”…

    A doua are marele defect ca e cu ROZ. Inteleg ca publicul target (aka mamicile si copiii) aprecieaza aceasta culoare … dar eu NU. Dar e mult mai vesela, transmite mesajul unei mamici care isi creste copiii (probabil tot greu … tot se intreaba daca mai exista viata dupa copii)… dar se bucura cu ei … ii alina cand sunt obositi plangaciosi si maraiti si vor amandoi in „bate ‘a mami” … Situatia imi pare foarte cunoscuta, la noi se intampla aproape in fiecare seara sa sara amandoi pe Mami … Cel mai rau e cand vor si exclusivitate :)))

    Si acum concluziile
    Prima nu.
    A doua: Da. cu rezerva rozului. Oricum eu probabil NU as cumpara cartea din librarie. Nevasta-mea cred ca da. Emana verselie. Si ei evident ii place rozul

  84. Am votat cu prima varianta, din urmatorul considerent: noi, cele ce iti urmarim blogul, si suntem in comunitatea de pe fb, stim cate ceva despre tine, ce ai lasat sa razbata dincolo de randuri. M-am gandit ca un om oarecare ce nu va sti nimic despre tine oricum nu ar asocia coperta 2 sau 3 cu textele tale, cu familia, cu blogul, ar putea alege cartea de pe rafturile unei librarii sau online numai dupa coperta sau recomandari.
    Varianta 1 mi se pare cea mai sensibila, inchegata, bine desenata. Oricum ar fi, abia astept sa iti citesc prima carte, Printesa.

  85. as fi zis a doua varianta, e superba ipostaza, dar fata mamei e dezastruoasa. deci mai bine prima, e foarte bine desenata. Pacat ca nu sunt 2 copii in desen :). Mult succes!

  86. Eu zic ca e simplu. Prima are o aura trista, desi desenul este frumos, pe cand ce-a de-a doua inspira imediat veselie si iubire si te reprezinta 100%. Indiferent de rezultatul sondajului, as zice ca atunci cand tragi linie trebuie ca tu sa alegi imaginea cu sufletul.

  87. Din punctul meu de vedere, coperta ideala ar fi o combinație între varianta 1 și varianta 2: desenul de pe coperta 1, „prima carte scrisă de” si titlul scrise cu fontul din varianata 2, numele tău subliniat ca în 1, numele editurii scris pe mijloc, numele tau, titlul si editura scrise cu o culoare apropiată de fundalul coperții 2. Am votat cu 1. Te admir! Iti doresc mult succes!

  88. Asa cum s-a mai spus si mai sus, a doua ar fi fost perfecta, dar chipul mamei nu este neaparat reusit dpdv vizual si, daca ar trebui sa te reprezinte pe tine, cu atat mai putin… E pacat, pt ca vi s-ar fi potrivit, atat voua ca tot unitar, cat si tie, ca autor si femeie.
    Din motive rationale, aleg prima varianta – cine te cunoaste o va cumpara oricum, iar pt cine nu te cunoaste, mi se pare cu potential „atractiv” mai mare. si pana la urma asta ne dorim, nu? sa o cumpere si cine nu te cunoaste, ca sa asteptam apoi tropaind „a doua carte scrisa de Printesa Urbana” si apoi „a treia…” si tot asa 🙂

    Bafta si astept cu nerabdare sa o pot tine in mana!

  89. Coperta unei carti poate face cat o mie de cuvinte, mai ales ea trebuie sa ilustreaza continutul cartii!!!
    Votat varianta 2 , este cea mai potrivita, nu pot sa inteleg comentariile de genul „sunteti grasi” nu zau? grasii nu vor cumpara cartea daca sunt pe ea unii slabi? Jizeees
    Prima varianta e absolut impersonala, o mama top model, nu ca tu nu esti Ioana , cu o fetita in brate, doar un copil pe cand tu esti mama de doi pui , daca cartea a fost scrisa in perioada cand o aveai doar pe Sofia , atunci inteleg si da , are sens varianta 1, altfel varianta 2 cea „grasa” este cea mai deosebita, parerea mea!

  90. Varianta nr 1. Cartea se numeste „O sa te tin in brate…”, iar in varianta nr 2 sunt 2 copii. Cel putin asa functioneaza logica mea la jumatate de ora de cand m-am trezit :). Multa bafta!

  91. Am votat a doua varianta pentru ca e solara si calda si pare mult mai potrivita cu „Printesa Urbana”. Am o intrebare desi nu cred ca vei avea cand sa raspunzi sau daca vei reusi sa vezi mesajul printre alte sute. Roxana si mai cum o cheama pe desenatoare? cumva Roxana Soare? imi pare stilul ei :)…

    PS: hai ca am ghicit-o din prima, am intrat dupa ce am adresat intrebarea pe profilul ei de fb si ghice ce… am vazut fix copertile 🙂

  92. Categoric prima.
    pt mine are alta semnificatie. cam aceasi mutrita are si fetita mea cand o mut seara din dormitor in living, doarme asa linistita, ma mir in fiecare zi cat a crescut, nu mai este bebelusul mic pe care puteam sa il iau intr o mana. Mai este si carliontata pe deasupra.

  93. Dintre aceste 3 variante, o prefer pe prima, insa daca ar fi fost sa aleg intre varianta din postul anterior cu bratele impreunate si aceasta, as fi ales-o pe cea cu bratele, mi se parea foarte profunda si implica toata familia – frati, surori, mama, tata.

  94. Varianta 1 este minunata 🙂 Am votat-o pentru ca, pe langa faptul ca este cea mai frumoasa, se si potriveste perfect cu titlul si imaginea mea legata de „printesa urbana”.

  95. Am votat coperta a doua, fără niciun dubiu. Până şi fonturile alese se potrivesc mai bine în ansamblu. E jucăuşă, e fun, e altceva (cred totuşi că aş fi preferat fundal alb).
    Păcat că nu mai este timp pentru mici ajustări ale chipului mamei, şi mie mi-e antipatică moaca 😀

  96. Dintre toate, doar prima mi se pare potrivita pentru o carte de adulți. Este frumos lucrată, arată calitate, atenție la detaliu, creează o stare bună încă de la prima privire. Este adevărat că tu ai doi copii și înțeleg de ce unii o preferă din acest motiv pe cea de-a doua copertă, dar cine zice că nu îi poți ține în brațe pe rând?
    Acel copil de pe coperta cu numărul 1 este, din punctul meu de vedere, o metaforă a lumii unei mame, poate reprezenta orice copil din lume și orice copil al unei familii,care poate are 2-3-4-5 copii. Alegând prima coperta vei reuși să faci să se identifice cu cartea mult mai multe mame, care pot avea de la un copil până la… cât mai mulți. Alegând coperta numărul 2 sau 3 limitezi audiența la părinții cu doi copii, căci aici nu mai e vorba de metafore, ci de o imagine clară. Iar noi, oamenii ,tare mai avem tendința sa ascultăm /privim/ne imprietenim /citim doar cu ce ne identificăm!

  97. Am ales prima imagine deoarece imbratisarea mi s-a parut mult mai intima. Fiind la serviciu, mi-a tresarit un sentiment de caldura si dor fata de puiul meu, care adoarme exact ca in imaginea respectiva de fiecare data 🙂

  98. A treia pica din start.
    A doua are trei probleme: 1. pare 100% carte pentru copii; 2. mama pare o fetita mai mare; si 3. va reda atat de fidel pe voi (tu, ei, pantofii, rochia, culoarea de fond) incat pare desenul unui copil de clasa a 4-a care reda fix ce vede, ce exista, fara substrat, fara pic de subtilitate, fara nuante.
    Prima e.. (ah, cat urasc cuvantul asta, dar cat de bine se potriveste aici).. sofisticata. Scria cineva mai sus ca nu e ok spatele decoltat. Mie tocmai asta imi place. Mama nu e doar mama, e femeie, o femeie frumoasa surprinsa intr-un moment de maxima feminitate.

  99. Prima varianta dpdv artistic este cea mai reusita. Dar imi inspira tristele, mama si copilul parca parasesc in graba un loc, fara a privi in urma…Copilul acela adormit si imbujorat imi lasa senzatia ca tocmai a fost luat din culcusul lui cald. Da, aduce a Klimt, dar nu suntem exponate lustruite de muzeu, noi respiram! A doua va reprezinta, tu cu tutu si conversi si micutii balai. Poate nu este cea mai reusita ilustratie, da, culorile sunt poate prea stridente si tu esti cam bucalata hihi:)), dar clar se vede ca viata e pumoasa. Am votat varianta 2 chiar daca are un aspect mai childish si n-o sa-mi fie rusine din acest motiv sa fiu vazuta cand o cumpar sau o citesc.

  100. Buna Ioana! Cred ca varianta 2 te reprezinta cel mai bine: colorata, vesela, cu 2 copii in brate, doar vazand incaltarile se aprinde beculetul ca esti tu :). Prima varianta este poate mai artistica dar cam trista pentru cartea printesei urbane, pare mai curand varianta printesei de la conac. Varianta 3 nu prea imi place, seamana cu bibelourile de pe vremuri. Sa ai o zi frumoasa!

  101. Am citit un comentariu mai sus cu care rezonez.

    Si eu cred ca ar trebui sa scoti sau sa scrii mult mai discret (eventual pui pe coparta din spate o scurta descriere a ta unde amintesti si blogul) „prima carte scrisa de printesa urbana”.
    Nu m-am dat niciodata in vant dupa sintagma asta cu printesa, mi se pare artificiala pentru o tipa atat de realista ca tine. Mi se pare potrivita pentru un copil, nu pentru o mama de 35 de ani.
    E grea o schimbare de nume pentru nivelul la care ai adus tu printesa urbana, dar poate o vei face vreodata si nu stiu daca vrei sa ramana agatata acolo de coperta primei tale carti pentru totdeauna.

    Pe de alta parte, na, e numele tau, ai muncit mult sa il faci atat de cunoscut, nu-i deloc de lepadat…dar macar poate gasesti alta formulare decat „prima carte scrisa”.

    • Se poate si invers. Prima lectura care am facut-o pe blogul acesta am facut-o tocmai ca m-a atras „numele ei” foarte mult – Printesa Urbana – am zis imediat ca sigur trebuie sa fie vorba de o tipa cool. Si asa a si fost! 🙂 Cealalta categorie de „printese” nu au asa imaginatie misto. Zic si eu doar…

  102. Varianta 1. Transmite mai multa sensibilitate, desi mai reprezentativa pentru voi esta a doua…dar mama pare lacoma, asa rotunjoara 🙂

  103. Prima exprima cel mai bine titlul cartii si este atat de expresiva incat iti vine sa va iau in brate. Nu mi se pare deloc ca ar fi o problema faptul ca este un singur copil pentru ca este o coperta metaforica si cred si cuprinde toti copiii si dragostea pe care le-o purtam.

  104. Toate sunt foarte frumoase. Am ales prima varianta pentru ca in ea e reprezentat un copil mai mare si eu cred ca ne purtam sau am vrea sa ne purtam copiii in brate cat mai mult nu numai cat sunt bebelusi.
    Felicitari pentru tot ceea ce faci!
    Astept cartea si la Iasi. Te imbratisez!

  105. Prima coperta transmite exact mesajul sensibil si emotionant al titlului. Eu, mama, m-am proiectat tinandu-mi copilul drag în brațe. La mine a ajuns unde trebuie și as cumpăra cartea văzând imaginea și titlul.

  106. Prima pt ca e în armonie cu titlul și imi place grafica. A doua te reprezintă mai bine, asa esti tu, colorata si profunda pana in varful tenisilor dar nu imi place desenul, pare o fetiță care a mâncat prea multe negrese cu două păpuși în poală. A treia nu se leagă cu nimic.

  107. Am votat variant 1 pentru ca imi place foarte mult cum este desenata, detaliile sunt impecabile iar culorile se potrivesc perfect. Este catchy. A 2 coperta toate te-ar reprezenta mai bine, dar nu imi place deloc cum este executat desenul, plus ca ai atras atentia deja ca aceasta carte nu este o extensie a blogului. Felicitari pentru initiative de a redesena coperta si pentru ca tii cont de parerea cititorilor tai. La cat mai multe exemplare vandute.

  108. Prima coperta evoca ceva trist. Ceea ce ma indoiesc ca este textul.
    A treia coperta nu contine elementul ‘mama’ si nici nu este prea reusit desenul.
    Coperta 2 nu este nici ea cea mai inspirata, dar daca astea 3 sunt singurele variante, atunci coperta 2 trebuie sa fie. Ideea e f buna. Desnul lasa de dorit. Mama pare obeza si bolnava.
    Succes!

  109. Votez si eu pt. varianta 2 … pt ca prezinta mai clar situatia.
    E vorba de o mamica(incantata) cu bratele pline-pline cu 2 copii. Adorabil. Veritabil. Daca este inspirat din viata reala e musai sa fie 2 copilasi pe coperta. Si e desenat intr-o maniera vesela, optimista (banuiesc ca asta conteaza la urma urmei…. sa transmiti toata bucuria pe care ti-o dau copii, sa arati ca se poate! in ciuda tuturor greutatilor 🙂
    Mamica imi pare desenata /prezentata ca o floare roz(vazuta de sus ..cu rochita ei cu tot)
    Celelalte 2 variante nu arata asa clar despre ce ar fi vorba si sunt … o idee cam prea mohorate.
    Blogul il urmaresc cu interes si de ce nu, admiratie. 🙂
    Multa sanatate, Printeselor-mamici din lumea toata!

  110. Prima varianta, si eu as alege-o daca as vedea-o in raft.
    Imi plac culorile si-mi inspira dragoste, tandrete.
    Felicitari pentru ca tii cont de parerile celor care te citesc! Ma inscriu si eu pentru autograf 🙂
    Mult succes!

  111. Varianta nr.1 deoarece retraiesc senzatia pe care o am atunci cand imi tin in brate copilul adormit. Este unul din sentimentele care iti umple sufletul.

  112. Prima e dragutza, dar a doua coperta te reprezinta, e sunny e vesela, optimista, e exact asa cum te „vad” zilnic pe blog 🙂 Good luck!

  113. Mai, prima e cea mai ok. Desi toate 3 sunt groaznic de slabe din punct de vedere grafic. Ma depaseste de ce nu ai gasit un designer grafic competent.

    • Am inteles. „Graficianul” e incompetent si imi pare foarte rau ca nu ai avut de ales! Nu cunoaste absolut nimic despre fonturi, despre principiile de baza a unei compozitii grafice… nimic, nimic! Aproape orice student la design ai nimeri ar scoate ceva superior. Sunt convinsa ca textul e minunat dar ma freaca rau, rau lipsurile copertii si personajele care dau doua clickuri in Illustrator si InDesign si se simt DESIGNERI.

    • Nu te primesc cu coperta proprie? Dacă făceai o foto în care-ți țineai amândoi pruncii în brațe, tu cu fața și ei cu spatele, și tot ieșea mai bine. Să nu mai zic că ai cititoare care chiar se pricep la schițe/desen…

  114. Am votat prima varianta care imi inspira o stare de mult bine, simplitate si in acelasi timp o mama sofisticata (cu sensul sofisticat = diferit de simplu, comun). Constat insa, cu oarecare mahnire, ca orice coperta ai propune, multa lume e total nemultumita. Nici nu vreau sa-mi imaginez cum va fi cand vor citi textul! Cat mai multe carti vandute sa ai!

  115. Eu zic ca la a doua carte scrisă în loc de poll să faci un concurs de coperți că uite, toată lumea are idei și mai apoi votăm coperta din sute de propuneri. Am ales prima variantă dintre cele 3. 🙂

  116. Am votat varianta1. Imi place cel mai mult, desi are o nota trista (poate copilul imbujorat are febra?! Poate rochea mamei e decoltata tocmai pentru ca s-a intors val-vartej de la o petrecere la care isi dorise sa mearga, dupa atatea altele carora le-a spus „pas”?). Reda cel mai mult ideea de mama si tot ce reprezinta ea: iubire, tarie, sacrificiu, caldura. Celelalte variante par carti pentru copii. Abia astept sa cumpar cartea, indiferent de coperta pe care o vei alege! Succes!

  117. Desenul al doilea e cam slăbuț realizat DAR te reprezintă mult mai bine comparativ cu primul care e superior din pdv artistic.
    As merge deci pe a doua variantă dar cu partea stilistică modificată.

  118. Aleg cu toata inima prima varianta: armonie, dragoste si calm.
    Ma tot intreb, unde-s cele mai aprige comentatoare Windi si Yoyo? Mi-i dor de ele, dar daca nu-i razboi, nu-i interesant pentru ele!!!:)
    Succes Ioana!!!

  119. A doua varianta! se regasesc mai multe detalii: tenesii, tu-tu ul, ambii copii… Si prima este ok dar pe alt font (nu negru), a treia este total NU.
    You rule!

  120. Eu am ales prima varianta , mi se pare mai reprezentativa pentru titlu. La a doua imi place cum isi cuprinde mama copiii in brate , dar nu-mi place figura ei , rochia prea roz, daca ar fi fost doar fusta roz cred ca era mai ok , sau sa nu i se fi vazut fata mamei . Cu cat ma uit mai mult cu atat imi place prima mai mult , imi inspira caldura, tandrete , o stare de bine. Abia astept sa o citesc .

  121. Draga Ioana,

    Prima varianta e mai bine realizata dpdv grafic, poate putin ‘indulcita’ cu culori mai calde, nu reci sau negru si cu mai multa tenta pozitiva. A doua te reprezinta dar realizarea fetzei tale ar trebui refacuta, e un element central care atrage privirea dar care nu transmite emotia pozitiva pe care cred ca tu ti-ai dori-o si cu care ne-ai obisnuit pe noi. 🙂
    Daca nu mai ai timp sa modifici nimic pentru ca trebuie sa plece in tipar, votez coperta 1.
    Mult succes si ne vedem la lansare, comand exemplarul meu acum, sa stiu ca prind 🙂

    Laura
    PS.Si poate te gandesti si la alte proiecte pentru copii 🙂 – da-mi de stire cand ai stare sa vorbim.

  122. Buna Ioana,

    A 2 -a varianta e cea mai potrivita dar mai trebuie stilizata un pic…
    tu esti o femeie frumoasa iar desenul mamicii este absolut hidos… de al treilea desen nici nu vreau sa comentez.
    Stilizeaza un pic a doua imagine, este vorba despre cartea ta si nu o poti coperta cu acel desen oribil…

  123. Am și votat în sondaj, acum urmează justificările.
    Prima variantă mi se pare cea mai bună, mie îmi place foarte mult stilul de desen de acolo și cred că exprimă cel mai bine ideea cărții (sau ce estimez eu că va fi, judecând după ce articole am citit pe blog). E mai sobră un pic, discretă, exprimă duioșie, calm, tandrețe, siguranță.

    A doua e foarte veselă, tare, dinamică, și nu știu dacă o să fie neapărat pe gustul unora – mă gândesc (culmea) la mine, pentru că momentan am o perioadă destul de tristă și dacă de obicei sunt atrasă de tot ce e colorat și optimist, acum mă îndepărtez de chestiile astea pentru că nu le simt ”pentru mine”.

    Iar ultima e drăguță dar titlul nu prea e consecvent cu ideea desenului – ca să exprime cineva chestia asta (”cât vrei tu plus o secundă”) trebuie un anumit nivel de maturitate, ori replica asta nu ”bate” cu nici unul din copiii de-acolo. Mă gândesc (iar) la mine și la frate-miu, care pe lângă că nu ne regăseam în ipostaza de acolo la respectivele vârste, nici nu ne-am fi spus așa ceva, nici în ruptul capului 🙂 Poate acum, la 36++.

  124. Mi-a placut varianta 2 pentru ca va reprezinta pe voi, si te reprezinta pe tine cu conversii. Am ales totusi varianta 1 pentru ca este realizata mult mai frumos. As fi ales varianta 2 intr-o secunda daca desenul nu era urat realizat. Conceptul este bun, pacat de executare. Asa ca nu am avut de ales. Oricum eu nu voi cumpara cartea pentru coperta, dar pacat ca ai fost nevoita sa lucrezi cu un grafician incompetent. Succes si la multe carti vandute!!!

  125. Am ales prima varianta: pt mine reprezinta și mama și femeia, și liniștea și zbuciumul, și albul și negrul.. Îmi place imaginea, și cum scria și cineva mai sus- coperta e simbol, nu trebuie neapărat sa fie doi copii..Mult succes!

  126. Daca ar fi cercei, prima ar fi o pereche cu cristale Swarovski, a doua o pereche de cercei handmade in forma de felii de pepene, colorati si veseli iar a treia niste cercei de plastic natangi.

    Prima imi inspira o coperta de Coelho, plina de platitudini, a treia un manual de citire din Bulgaria anilor 80 iar a doua..ei bine a doua imi inspira o carte care ma va face sa zambesc in primele 5 minute. Chit ca nu e desenul perfect, macar inspira ceva.. cu personalitate. E ca tipa aia care are nasul putin stramb dar niste ochi si un zambet irezistibil, cu care stii sigur ca o sa te intelegi de minune si cu care alegi sa mergi in masina la drum lung. Eu cu ea am votat 🙂

  127. Cu toate ca îmi plăcea mult prima varianta am votat cu a doua deoarece cred ca te reprezinta mai mult ca stil vestimentar, ca mama cu doi copii (fata si băiat)….

  128. Vroiam sa adaug o idee la comentariul meu anterior. Nu prea ai cum sa nu faci legatura intre carte si blog atat timp cat pe coperta scrie ca e prima carte a printesei urbane. Printesa urbana s-a nascut aici, pe blog. Asa incat cred ca e necesara o oarecare congruenta. Vorba cuiva de mai sus.. prima coperta e mai degraba printesa de la conac. 🙂

  129. Prima varianta!
    PS: Evident ca prima varianta va iesi in urma sondajului, sa nu ai probleme cu copyright-ul pentru imaginea ‘Mother and Child’ de Xi Pan!

  130. Am ales varianta 2 pentru ca te reprezinta, pentru mine personal un desen mai simplu, nu foarte „pigulit”, e mai de efect decat unul gen tablou retusat la linie, poate trece foarte bine drept un desen simplist lasat special mai ” grosier” asa ca imi place ideea.
    Varianta 1 e un desen superb, dar pe o carte pe un raft de librarie imi aduce un pic a reclama la paracetamol pentru copii – nu zic firma, dar toata lumea o stie, mama cu copilul cu febra adormit in brate 😀
    Varianta 3 la fel de ok dar nu cred ca va cadra foarte bine cu ceea ce vrei sa transmiti in randurile asternute.

  131. Sper sa citeasca aici si cei din editura implicati in partea de design. Sint niste comentarii foarte pertinente (vezi Elsa), si nu le-ar strica sa ia masuri. Din pacate, mi se clarifica din ce in ce mai mult ideea ca nu avem designeri de carte in Romania (si aici nu intra doar imaginea), sau cei care intr-adevar se pricep, prefera sa faca altceva mai banos. E foarte simplu sa cumperi niste stock images sau detalii dintr-o pictura si ai coperta. Cind vine vorba de continut original, e grav.

    Am votat 1, sper sa mai aiba parte de mici retusuri (prea inchis totul in partea de jos). Mult succes!

  132. Cine ti-a facut desenele nu ti-a citit blogul. Daca ar fi schitat ideea din 2 cu mâna artistului din 1 era super. Am votat 1 pentru finețea detaliilor, pentru claritatea desenului. 2 ar fi avut mesaj, daca nu mi-ar fi intrat rozul ăla in ochi, ar fi creat fundal și mămica ar fi fost mai aproape de realitate(skinny), acolo e o gogoșică. Dacă ai putea sa faci copilul din 1 blond, ar fi super. Așteptăm carteaa…

  133. Eu am votat prima varianta, mi se pare ca se potriveste mai mult cu titlul cartii, transmite o emotie aparte, chiar daca a 2a coperta e mai vesela si parca te reprezinta mai bine pe tine, ca persoana.

  134. Am ales varianta 2, desi parca ii lipseste ceva din punct de vedere al graficii, pare putin pueril desenul, nefinisat. Se mai poate imbunatati pe ultima suta de metri?
    As fi ales varianta 3, dar desenul este foarte, foarte slab. Mi-as fi imaginat doi copii veseli imbratisati, mai bine conturati grafic, in spate un curcubeu sau un soare galben, cu raze.
    Varianta 1 mi-a atras prima data atentia, de genul „uau”, insa la o privire mai atenta, imaginea este prea intunecata, pesimista, copilul pare a fi dus cu greu de catre mama.
    Variantele 1 si 2 de acum sunt totusi mult mai bune decat primele la care te-ai gandit.
    Conteaza si sa alegi tu cu inima. Este cartea ta, coperta trebuie sa te reprezinte si ea, formeaza un intreg, impreuna cu toate ideile pe care le-ai scris. Gandeste-te care este publicul tinta (parca asa am invatat la marketing ?☺️)

  135. Prima varianta arata bine si atat, zic eu. Probabil a adus mai multe voturi doar pentru ca „da bine”, este estetica si proportionata. Mie imi place nr 2, pt ca te reprezinta.

  136. Azi am intrat de la alt calculator (de la munca) si am votat, acum ma lasa sa votez din nou. Cred ca e ceva in neregula cu poll-ul 🙂

  137. Buna Ioana,

    Am citit cele 197 comentarii si as vrea sa-ti spun ca sunt in ceata. Daca la inceput m-a dat pe spate prima varianta pentru ca transmite emotie si e foarte faina, acum sunt in ceata, dupa ce am am gasit-o pe google images, in urma sesizarii problemei cu copyright.
    A doua are niste elemente simpatice, dar eu vad acolo o fetita cu 2 papusi in brate si pare a fi o carte pentru copii, in niciun caz o mama iar a treia este zero barat.
    In aceste conditii, nu pot sa votez cu toate ca de abia asteptam sa o votez pe prima dar iti trimit o imbratisare virtuala si iti urez mult succes in continuare. Seara faina.

    • Nu e nici o problema de copyright, editura va cumpara dreptul de folosire a imaginii, ca doar nu ne apucam de furat poze de pe google.

    • Perfect. Tocmai am votat prima varianta pentru ca desi nu e facuta custom pentru tine ( cum mi-as fi dorit ), cred ca atrage mult mai mult decat a doua varianta care are maini si buze creepy. :))
      P.S: Sa incepi sa faci exercitii pentru maini deoarece 300 de exemplare semnate sunt cam putine pentru atat de multi cititori fideli. 🙂

  138. Sunt slabe toate 3 asa ca nu pot sa votez niciuna. Si mi-e ciuda zau ca ai sa alegi intre 1 si 2 numai pentru ca esti pe graba.
    Daca editura ia in considerarea cumpararea derepturilor de folosire a unei imaginii, de ce nu-ti cauti tu mai bine una cu care sa simiti ca rezoneaza continutul cartii?

    Am mai comentat si la postarea primelor 2 variante ceva sugestii pentru asezarea informatiilor pe coperta, culorile si fonturile textului.

    Niciuna dintre cele trei variante- asa cum arata ele acum- nu mi-ar atrage atentia suficient cat sa ridic de pe un raft cartea.

  139. Mie mi-ar fi placut o poza cu voi 4 (chiar si desenati) in care sa va imbratisati ? pentru ca mi se pare ca titlul vi se potriveste, sunteti niste oameni care va iubiti si va imbratisati mult ?
    Din cele trei variante, o aleg pe prima desi mi se pare ca are prea mult negru si cred ca ar fi fost mai interesanta daca copilul era treaz, eventual zambind la mama ?

  140. Si eu imi doresc tare mult cartea cu autograf. Daca luam in considerare cate carti se vor vinde , 300 cu autograf sunt foarte putine. Dar daca ne punem in locul autoarei , 300 e mult sa semnezi. Lasa ca poate facem o vizita la bucuresti si obtinem si autograful. 🙂

  141. Prima „arata” cel mai bine, insa a doua este gandita fff bine si va reprezinta. Executia insa e prea cartoonish, dupa parerea mea nu transmite caldura si sinceritatea textelor tale. Grea alegere, am votat 2 pentru ca nu cred ca trebuie sa-l excluzi pe Ivan de pe aceasta coperta. O sa te citesc cu placere, indiferent de coperta 🙂

  142. Prima imi aduce o umbra de tristete, desi desenul este foarte frumos. A doua ar fi perfecta, dar proportiile lasa de dorit. A treia ar fi o idee foarte buna dar copiii aceia sunt insipizi. Am votat a doua. Mult succes!

  143. Votez pentru a două variantă. Este veselă, inspiră bucurie și fericire alături de copii. Mult succes!

  144. Buna,
    inclin intre prima si a doua. Daca la a doua chipul mamei va fi imbunatatit, mi-ar placea sa fie ea coperta „castigatoare”; daca nu se poate, votez prima (nu am gasit unde se voteaza). Prima e mai rafinata, nu conteaza ca apare doar un copil, transmite exact titlul: „o sa te tin „, nu „va voi tine”.

  145. Prima coperta ma duce cu gandul la ceva trist, fetita aceea pare un pic suferinda … nu mi se pare ca se potriveste deloc cu stilul tau de a scrie….ideea celei de a doua e ok, insa desenul parca are asa o forma bruta, nefinisata, parca e realizat de un copil….iar a treia nu se potriveste deloc, nu imi inspira nimic…Poate e mai bine sa organizezi aici pe blog un concurs pentru realizarea desenului de pe coperta, sigur sunt printre cititorii tai oameni care se pricep la asa ceva si ar fi bucurosi sa faca asta , doar pentru simplu fapt ca desenul realizat de ei a fost ales pentru coperta primei carti a Printesei urbane……Sincer, prima coperta ma duce cu gandul la o carte gen Singur pe lume de Hector Malot….

  146. varianta 2 (daca nu a expirat timpul) . pentru ca : textele tale – asa cum le-am citit eu pana acum – sunt sunt optimiste sau furioase dar nu triste sau resemnate . Poza imi inspira o mamica care pleaca . ca si cum si-ar lua la revedere . imaginea 3 nu cred ca se leaga de continutul cartii . Nu am gasit unde sa votez .

    • Nu am vrut sa pun detalii despre autori ca sa nu influentez decizia, care era important sa fie una impulsiva, asa cum e atunci cind pui mina pe o carte in librarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *