Ajutor de la stat pentru familiile celor spitalizați în țară #colectiv

Astăzi mi-a scris sora uneia dintre persoanele rănite în incendiul #colectiv. A mers să ceară de la stat ajutorul anunțat de 6.000 de lei pe lună pentru familiile răniților spitalizați în țară (cei internați în străinătate vor primi 7.500 de euro lunar), pe toată perioada spitalizării și m-a rugat să dau mai departe vestea, pentru că doamnele de la Agenția de prestații sociale (care preiau cererile familiilor) spun că nu prea știu rudele ce au de făcut.

Conform Mediafax, „primul-ministru interimar a precizat că plata acestor sume urmează să se facă în maximum 5 zile de la primirea solicitării, adăugând că au fost înregistrate mai multe solicitări din partea familiilor pacienţilor transferaţi în străinătate, precum şi solicitări din partea familiilor celor 83 de pacienţi care sunt acum internaţi în spitalele din ţară”.

„Este vorba de o sumă de 1,145 miliarde lei, deci peste 250 de milioane de euro. Vă spun asta pentru a vă asigura că există disponibilitate financiară şi nu sunt niciun fel de emoţii pe acest palier”, a arătat Cîmpeanu.

Conform Mediafax, în spitalele din Capitală erau internate luni 83 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt în stare critică, şase în stare gravă şi 61 sunt stabilizaţi. 35 au fost transportaţi spre unităţi sanitare din străinătate, însă trei au decedat.

Ce trebuie să faceți pentru a intra în posesia acestui ajutor lunar:

Mergeți la AGENȚIA DE PRESTAȚII SOCIALE ALE MUNICIPIULUI BUCUREȘTI, în str. Ion Câmpineanu nr. 20 (aproape de Sala Palatului), etaj 4, birourile 5 și 7.

Trebuie să aveți cu voi:
– carteA de identitate a celui care depune (original și copie)
– cerere tip (găsiți acolo)
– un extras de cont sau nr. contului
– dovada tratamentului (adeverință de la spital)
– o copie dupa un act al victimei în care sa fie cel puțin CNP-ul (carte de identitate, certificat de nastere sau de căsătorie)

Programul este de luni pînă joi între orele 08:00 – 16:30 și vineri între orele 08:00 – 14:00.

Informații suplimentare puteți cere la 021 315 36 55.

Sursa foto: ajutor de la stat via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *