Tutorial de machiaj: de la pete și bube la un chip bun de poze

Până de curând, sesiunile mele de auto-machiaj durau 3 minute: dădeam cu crema SPF colorată, mascara pe genele de sus și eram gata! Acum câteva luni, pentru că se tot aliniau filmări, evenimente și ședințe foto, am zis c-ar fi momentul să trec și eu la nivelul următor, măcar un fond de ten ca lumea să-mi iau, din respect pentru cei care mă urmăresc și pentru colaboratorii mei (care-și lasă pe mâna mea produsele, pentru a vi le prezenta și vouă). Și pentru că merit, vorba aia! Așa că m-a mâncat în fu ăăă frunte să le întreb pe gagicile mele ce chestii de machiaj folosesc ele. Și au început să curgă în capul meu tot felul de cuvinte și concepte noi:
– beauty blender
– paletă pentru contouring
– paletă corectoare
– iluminator
– concealer brush
– pensulă oblică
– bază de fixare pentru ochi
– pudră liberă
– tuș gel

Stai oleacă, maică, ce s-a întâmplat cu fondul de ten aplicat cu dejtu‘, cu sfântul fard maro sclipicios de ochi și cu mascara cu două capete? În fine, m-am dus la mall să-mi iau farduri mate în două nuanțe și am plecat de-acolo cu marfă de 300 de lei, două pungi pline. Foarte bucuroasă (dar și confuză) am fost. Am ajuns acasă și… mi-am dat seama că habar n-am ce să fac cu ele. Era clar că m-ar ajuta niște cursuri de auto-machiaj, dar cine are timp de așa ceva?

Am căutat tutoriale pe net, am selectat din toate instrumentele, produsele și etapele pe cele care (cred eu că) mi se potrivesc și am reușit să fac astfel încât să arăt decent la filmări, pe scenă și în poze, ba chiar mi se părea că mă machiez destul de bine, până când am mers la un profesionist și mi-am dat seama cum arată de fapt un machiaj bun. Să spunem doar că poate un curs de machiaj nu ar fi o idee chiar atât de rea…

Aveți mai jos un tutorial foarte fain făcut de Roxana Dumitru, Make-Up Artist, împreună cu mine. Veți vedea cum face ea să ascundă toate bubele și petele mele, cum și ce subliniază, cum face machiajul ochilor, ce produse și instrumente ne recomandă. M-am dus la Roxana cu o moacă destul de avariată, aveam și coșuri, și pete, și cearcăne după câteva nopți cu febră peste 40 la Ivan, iar ce-a ieșit la final, fără șapte straturi de tencuială, este cu adevărat remarcabil! Click play și apoi vă mai povestesc câte ceva.

Roxana e un om foarte onest. Nu promite ce nu se poate face, are talentul de a lua decizii bune pe fața omului, nu face măști, nu creează personaje, ea ajută omul să arate mai bine cu ce are el. 🙂 Roxana e și un om foarte talentat și cu multă experiență, îmi place cum lucrează, ce face și ce spune, v-o recomand din suflet.

Revenind la experiența mea cu machiajul, ce am observat în ultimele luni de auto-machiaj, dar și în urma întâlnirilor cu Roxana:
– pentru un ten sensibil și cu multe imperfecțiuni cum e al meu, aplicarea fondului de ten cu burețelul umed numit beauty blender face minuni, pentru că nu e nevoie de multe straturi, ci doar de unul aplicat uniform, iar beauty blenderul face minuni (unui ieftin găsiți la DM, arată ca o lacrimă, e cât o jumătate de palmă și costă vreo 25 de lei)
– corectorul aplicat sub sau peste fondul de ten poate fi doar o păcăleală care încarcă și mai mult (eu am rosaceea și aplicam corector verde pe zonele roșii, apoi, la sfatul Roxanei, nu am mai aplicat și nu am observat nici o diferență la final)
– e esențial ca fondul de ten să fie foarte bun (eu am descoperit MakeUp Forever HD, acoperă foarte bine și nu creează efectul de mască al fondului de ten de la Mac, de exemplu)
– e foarte important să știi unde să aplici blushul și iluminatorul, eu, desigur, nu făceam decât să mă arăt și mai slabă la față decât sunt
– pentru că am multe imperfecțiuni pe față, când aplic pudra de fixare la final, trebuie să o fac prin tapotare (tamponare), nu prin măturare, pentru că asta scoate în relief fix imperfecțiunile pe care abia le-am mascat cu fondul de ten
– eu nu prea mă desenez cu tuș pe la ochi, dar pontul cu benzile de hârtie e genial! Roxana zice că aici găsiți benzi super ok la preț și bune.

Dacă aveți întrebări pentru Roxana sau pentru novicea de mine, le așteptăm în comentarii! Sperăm că v-am amuzat, dar mai ales că v-am fost de folos cu acest proiect video!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

87 comentarii

  1. Mmmmm, ce n-as da sa pot face si eu asa ceva, si sa si am unde merge cu el….

    Frumos, de mare ajutor unele sfaturi.

  2. Ce fond de ten foloseste Roxana in acest tutorial? Dar stick-ul corector de care este? Este musai sa adaugam pudra peste fondul de ten? Ce machiaj se recomanda pentru persoanele mai plinute… asa mai cu falci?

    • Ioana, fondul de ten este special pt aerograf, varianta S/B de la Temptu.

      Batonul corector este de la Parisax. Este o textura cu acoperire mare si totuși rezistent prin comparatie cu multe produse asemănătoare.

      Pudra, in opinia mea, nu trebuie sa lipsească la executarea oricărui machiaj de înfrumusețare, indiferent ca este de zi sau de seara. Ea ajuta ca fondul de ten si concealerul sa reziste perfect pana la demachiere. Altfel, produsele cremoase aplicate pe ten migrează în pori, sau, in funcție de tipul de ten, se combina cu sebumul si se diluează pana când la unele persoane nu se mai vede ca este pe fata (si cu toate acestea, la demachiere, se vede clar ca el este în continuare pe fata).

      Pt fizionomiile mai rotunde, mai plinute, recomand cotouringul. Umbre si lumini pt a sculpta fata. Face minuni ?
      Chiar voi poată zilele următoare pe pagina mea de fb un scurt video despre o tehnică noua de conturare denumita tantouring, in care ne folosim de autobronzant pt a crea umbrele ?

    • Buna, eu am fata rotunda cu maxilar proeminent. Cum sa procedez cu acest contouring? Nu ma pricep deloc unde sa pun blush ul, iluminatorul… ?

    • Ce dragut 🙂 Alta Ioana 😛
      Pai, pt fata rotunda trebuie facuta o umbra pornind din perciuni spre colturile gurii, pana cam la 2 cm de colturile gurii.
      Hmm, anuiesc ca de fapt mandibula este proeminenta, nu maxilarul, :P, si atunci trebuie umbrite extremitatile dinspre urechi. Adica partea care e mai bombata, sau mai colturoasa, „puternica” 🙂
      Practic atunci cand facem o conturare a fetei, luam ca etalon o fata ovala, si ce iese din acest contur, umbrim, sau modelam pt a ajunge ca efect optic sa para ovala si fata noastra.

  3. Mi-a placut Ioana.Nu mi s-a parut deloc ca ai cearcane, ci doar un ten tern,obosit, fara stralucire. Asta se rezolva cu un ser bun pe langa crema hidratanta obisnuita. Iti sta f bine si ma bucur f mult ca ai publicat asta pe blog, e asa de important, din punctul meu de vedere, ca mamele, dupa ce trece perioada critica cu bebeluseala, sa nu uite ca sunt femei…

  4. Ioana, nu se poate sa nu existe un dermatolog bun care sa rezolve problemele tale cu tenul! Te rog sa mai incerci! Te rog! Esti minunata si e pacat ca pielea ta sa nu arate frumos!!!

    • Din pacate eu nu am gasit nici dermatolog nici estetician sau endocrinolog sa ma ajute, dupa aproape 20 de ani de investigatii. Acum sunt bine fata de cum eram acum 6 ani.

    • Peeleing-urile ajuta ( pe mine cel putin facute dupa ce am urmat un tratament puternic cu ceva antibiotic dat de dermatolog) ,reimprospateaza. Daca ai incercat multe probabil ca stii deja de ele si nu-ti plac . Machiajul arata super pe camera si probabil in poze…da face to face la o cununie civila ziua e ditamai masca. Se vede la modu tencuit si mai mult imbatraneste . Eu am o problema cu tencuiala asta profesionala. Niciodata nu mi-a placut cum am fost machiata de altii profesionisti. Tu esti frumoasa oricum 😉

    • Subscriu, in poze si pe camera arata bine dar la un metru distanta se vede oribil. Evident sunt si make up artisti care fac minuni, iti fac un ten impecabil si totul pare natural.
      Eu prefer sa ma machiez sg., chiar si la nunta, am facut-o 🙂 si imi ieste f. bine , ce sa zic….Dincolo de orice machiaj al ochilor, buzelor, consider ca tenul este esential.
      Daca el nu arata sanatos, degeaba. El e de fapt panza pe care se picteaza.De aceea trebuie sa avem grija sa il curatam ,hidratam, protejam de soare etc , nu sa acoperim toate imperfectiunile sub tencuiala si gata. Un ten sanatos te face sa te simti si bine.

    • Buna Ioana, nu trebuie sa imi publici mesajul. Si eu am de foarte mult timp probleme cu tenul, si chiar si acum la aproape 35 de ani duc o lupta continua cu acneea. Eu locuiesc in Statele Unite si ultima data dermatologul de aici mi-a prescris cate o tableta de Spironolactone 100 mg/zi. Are efecte de blocare a receptorilor androgeni. Am facut o cura cam de 5 luni si sa stii ca s-a vazut diferenta. Ca efecte secundare, ameteam si eram cam depresiva. Poate vei incerca si tu vreodata. Mult succes, esti minunata !

  5. Acum ca s-a adus in discutie subiectul cearcane, am si eu o intrebare in conditiile in care cearcanele proaspat dezvoltate nu se mai lasa acoperite prin metodele mele anterioare. Cu ce pot sa le maschez in conditiile in care am tenul foarte uscat? Noile mele tentative doar au condus la incarcarea zonei si un aspect neplacut, accentuandu-se liniile fine din zona ochilor.

    • Recomand un concealer mai cremos (f bune si pentru persoanele cu riduri accentuate):
      Dior – Hydra Life BB Eye Creme
      Rimmel – Wake Me Up Concealer
      Alte posibilitate este sa amesteci concealerul actual cu o crema pt ochi (sau un concelear bine pigmentat care este prevazut pentru acoperirea petelor, de asemenea amestecat cu o crema).

    • Teodora, trateaza zona si poate vei putea sa folosesti vechile metode. Uleiul de migdale dulci este atat indicat pentru pielea uscata cat si cearcane.

      Superb rezultat, Ioana!

    • Teodora, din pacate cand vine vorba de acoperirea cearcanelor in totalitate, trebuie sa alegem: riduri, sau cearcane. Daca acoperim bine, se evidentiaza ridurile. Daca nu vrem riduri, nu acoperim cearcanele, sau le acoperim foarte putin.
      Din pacate eu personal nu recomand amestecarea unui produs de machiaj cu o crema. Un produs poate fi amestecat cu ceva ce are deja in compozitie. In rest, doar daca suntem de meserie si stim ce facem…

    • hehehehe…multumesc Roxana pentru raspuns! Cred ca prefer varianta cearcanelor pana cand incep sa prind mai multa odihna :))) O sa incerc solutia cu ulei de migdale ca nu are ce sa strice la cat de uscat e tenul meu si poate un anticearcan cu o acoperire mai mare decat cel din prezent.

  6. Salut Ioana, salut Roxana,

    Desi implinesc 30 de ani in septembrie, tenul meu arata ca cel al unui puber. Ma rog, mai putin ridurile fine de la ochi si de pe frunte.
    Tenul meu a devenit si mai dificil in ultimul an, cand am capatat o dermatita seboreica pe scalp, frunte, tample si nas. Alaturi de acneea cu pustule mari si dureroase de pe mandibula si gat (gat!!! sunt disperata). Am inceput sa folosesc un fond de ten dermatocosmetic de la Pharmaceris. Nivelul de acoperire nu e grozav, iar dupa 2 ore, tenul luceste si mi se prelinge fondul de ten. Pun si pudra pulbere minerala prin tapotare, dar tot degeaba.
    O recomandare de fon de ten minune care sa nu astupe porii si sa nu imi agraveze situatia… ai?
    Multumesc mult.
    (La dermatolog am tot fost. Evit sa iau roaccutane, antibiotice, anticonceptionale, organismul meu e destul de slabit din cauza altor probleme. Am incercat diverse game de dermatocosmetice pt tenul cu astfel de probleme… nicio schimbare 🙁 )

    • Buna Erica, desi intrebarea nu mi-a fost adresata mie, las si eu aici un sfat, poate iti va fi de ajutor.
      Am o prietena care acum ceva ani s-a confruntat cu o acnee de-a dreptul mutilanta (ii ramaneau ca un fel de „gropi” pe ten dupa pustule), si dupa ce a incercat tot felul de produse si medicamente (inclusiv mancat sanatos, doar fructe, legume si apa) care nu dadeau niciun rezultat sau doar atenuau problema un timp, a ajuns la Cantacuzino pentru un autovaccin. Nu retin prea multe detalii, dar cauza era un stafilococ. In doua-trei luni dupa acest tratament tenul i s-a curatat complet. Ai putea sa iei in calcul si varianta asta.

    • confirm experienta asta la un coleg cu o acnee pe tot corpul (sau de fapt erau bube infectate). La Cantacuzino a facut cateva probe, a identificat infectia si bacteria, si a primit un tratament (parca tot stafilococ avea) – nu stiu insa ce tratament sau o imunizare la bacterie.
      Din pacate in urma conflictelor din industria farmaceutica Cantacuzino a fost inchis, nu stiu daca mai sunt laboratoarele astea…

    • Salut Erica! In primul rand ar trebui sa intrebi dermatologul tau de ce ti-a facut aceasta recomandare? Cu scopul de a si trata suplimentar?sau doar pt ca fiind dermatocosmetic, este sigur ca nu iti dauneaza mai rau?
      deoarece produsele profesionale (de tipul Make Up Forever) sunt special concepute sa fie non-comedogenice, sa nu creeze alergii, sa fie cat mai versatile pentru orice tip de ten.
      In opinia mea nu au cu ce sa te afecteze, ba din contra, daca baza de machiaj este creata sa reziste mai bine, automat nici impuritatile nu mai ajung in pori.
      Insa eu nu sunt dermatolog 😛

    • Ce intelegi prin „dependenta”?
      Sa te machiezi (aproape) zilnic cand iesi din casa nu mi se pare deloc dependenta, ci un gest de cochetarie care nu strica, ba din contra.
      Dependenta e atunci cand nu mai poti iesi nici pana la coltul blocului dupa o paine fara machiaj, dar acolo sunt alte probleme la mijloc.

  7. Eu am probleme grave cu transpiratia pe fata, Roxana, imi poti recomanda un fond de ten care sa reziste la asta? Nu imi permit sa incerc tot felul de chestii gasite pe net asa ca un sfat de la profesionist mi-ar da curaj sa investesc intr-un fond de ten bun.

    • Solutia sa ai un fond de ten care resista transpiratiei este sa folosesti un fond de ten care este water-resistant , gen:

      Estée Lauder – Double Wear Light Foundation – light coverage, spf10, finish-ul este mat

      Daca in plus ai o piele de tip uleioasa, pot sa recomand:

      Clarins – Ever Matte Skin Balancing Foundation – este light-medium, pentru zi, finish mat, SPF15, contine ingrediente care protejeaza pielea anti poluare

      Make Up For Ever – Mat Velvet Foundation – medium-full coverage, long-lasting, water-resistant

      No7 – Beautifully Matte Foundation – hypoalergenic, contine salicilic acid (ajuta la probleme acneice), medium-full coverage,

      Clinique – Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup – medium-full coverage, contine salicilic acid (ajuta la probleme acneice)

      Revlon – Colorstay Foundation SPF6 – medium-full coverage, long-lasting, finish mat.

    • Oana, as avea nevoie de mai multe detalii inainte sa fac o recomandare. Si anume: tenul tau doar transpira, sau secreta si sebum in exces? La suprafata se simte uscat, deshidratat? sau e mai degraba gras? simti nevoia de acoperire mai mare, sau doar sa uniformizezi tenul cu un produs light, care sa reziste foarte bine?
      Daca e ultimul caz de exemplu, mie imi place fooarte mult Face & Body de la Make Up Forever. E un produs foarte light, insa are o formula foarte rezistenta. Iti trebuie un produs waterproof, dupa cum recomanda si Cristiana, insa in functie de celelalte considerente pot dezvolta mai mult 🙂

    • Aici vin si eu cu o intrebare: pentru un ten foarte sensibil, care se simte uscat, deshidratat, cu senzatia ca „tine”, dar in acelasi timp luceste in zona T, cu bubite, pustule, rosiatic pe frunte, reactiv la multe produse (si foarte reactiv la orice contine alcool), ce recomanzi (fond de ten, corector)? Am incercat cateva, dar ori se irita pielea ori dupa putin timp luceste in zona T, practic simt ca nu am beneficii. Complicat…

    • Larisa, discutia e mai ampla decat pare si legat de tenul tau 😛
      Ideea este ca din descriere, mie imi suna ca ingrijirea lui nu este optima, si de aceea intampini astfel de probleme. E doar o parere bazata pe descrierea ta, insa cand un ten e asa reactiv, cu secretie de sebum mare, iritat, care totusi se simte super uscat, e de fapt o deshidratare excesiva produsa de catre produse de ingrijire a tenului speciale pt un ten gras, fara ca tenul sa fie gras de fapt. Intalnesc fooarte des aceasta situatie. Multe creme pt ten gras usuca excesiv, iar tenul, desi poate el are nevoie doar de o simpla hidratare, va deveni deshidratat, si incepe sa se descuameze la suprafata. Tenul va simti asta si va incepe sa secrete si mai mult sebum pt a echilibra. E un ciclu continuu din care nu exista scapare decat cand se schimba crema de fata cu una simpla hidratanta.
      Dar, repet, e doar o parere (bazata intradevar pe experienta de 17 ani cu tenul), insa nu sunt medic, deci nu e o parere asa avizata 😛

    • Nu folosesc produse pentru ten gras, nu am folosit niciodata. Pun mare accent pe hidratare, am incercat multe creme hidratante, unele mai potrivite, unele mai putin, uleiuri, depinde de perioada, de sezon. Nu il agresez suplimentar, nu curat excesiv, totul cu blandete si cu accent pe hidratare, atat cat ma pricep si cat am experimentat de-a lungul timpului.

  8. Ioana, tu esti superba si fara machiaj. Intr-adevar, treaba asta cu uitatul in oglinda, cand esti nemachiata, si apoi comparatul cu fata ta machiata, e un picut cam descurajatoare. Insa si ajuta, in sensul ca iti dai seama ca nu este posibil sa fii mereu ca scoasa din cutie (mai ales cand ai copii).

    Inainte sa ii am pe picii mei, ma machiam aproape in fiecare zi inainte sa plec la serviciu si ma simteam bine cu mine. Dupa ce am nascut, neavand timp nici sa ma duc la baie, evident ca nu m-am mai machiat decat la ocazii. Si am inceput sa ma simt stearsa, sa nu imi mai placa ce vad in oglinda. Mi-a luat apoi cam 2 ani ca sa devin comfortabila cu ce vad in oglinda. E important ca transmitem fetelor noastre ca sunt frumoase si asa, ca nu au nevoie de tone de machiaj ca sa fie perfecte.

    Dupa ce mi-am reluat activitatea am incercat totusi sa imi mai dau macar cu un rimel din cand in cand, si cu un ruj. Asa, ca sa nu uit ca este important sa fii cocheta, din cand in cand 🙂

    • Adevarul e ca majoritatea femeilor arata mai rau fara makeup : ochi obositi, cearcane, sprancene neconturate, pete pigmentare, urme de cosuri, pori mariti etc. Putin corector poate uniformiza tenul si putina mascara poate scoate ochii in evidenta, eu zic ca faza cu „esti frumoasa si asa” se aplica doar la copile si fete tinere.

  9. Haha. Aseara ma gandeam sa caut un tutorial de machiaj, pt ca urmeaza sa merg la o nunta in weekend si as vrea ceva mai mult decat ce faceam pana acum, si cum bebe mic nu reusesc sa merg la cineva sa ma machieze. Deci la fix a venit tutorialul.

  10. Este f frumos pentru o filmare, foto de studio. Insa nu l-as numi machiaj de zi, fondul de ten fiind aplicat ca o masca (se vede f bine in HD si mai mult ca sigur la lumina zilei). In cazul Ioanei, se poate aplica un fond de ten in strat foarte fin (si cu o textura mai lichida) doar pentru a uniformiza culoarea pielii, si apoi, cu o pensula foarte mica, sa se acopere petele si cosurile – cu un corector bine pigmentat (Vichy -dermablend concealer de ex). Tehnica se numeste „pin-point concealing” si da un rezultat foarte natural chiar si persoanelor cu probleme acneice. Ideea e sa evidentiezi pielea in stare buna, lasand-o libera de produs, si sa acoperi numai % din piele cu probleme.

    • Cristiana, dupa cum a spus si Ioana, acest machiaj este destinat unor situatii intalnite mai rar de catre o persoana normala, si anume o sedinte foto, o prezentare, filmari, sau evenimente de familie, cununie, si tot asa. In astfel de situatii in care se fotografiaza mult sau / si se filmeaza, tenul nu poate fi acoperit asa superficial cum recomanzi tu. Recomandarile tale sunt exact ce as recomanda si eu daca ar fi vorba despre un machiaj de zi cu zi (poate nu neaparat aceleasi produse, insa tehnica, cu siguranta).
      Daca m-as fi ferit sa se vada aspectul final al tenului, acoperirea, nu urcam filmarea in HD, insa eu promovez realitatea, naturaletea, si intotdeauna am fost sincera cu clientele mele si cu persoanele care m-au intrebat despre machiaj.
      Intocmai cum i-am raspuns si Teodorei mai sus. Alege cearcane, sau alege riduri. Din pacate nu putem avea totul, trebuie sa facem niste mici compromisuri la un moment dat, pentru ca perfectiunea nu exista, si totodata nici nu cred ca trebuie sa ne-o dorim. Suntem unici cu bune si cu rele. Fiecare dintre noi 🙂

    • Si eu le folosesc de ani de zile deja si sunt foarte multumita de ele. E super ca exista si in variante mici travel size pentru a putea incerca inainte de a lua produsul full size.

  11. Am un ten cu piele uscata,pistrui și pete.Ce fond de ten îmi recomandati? Și va rog puteți să-mi spuneți ce părere aveți de produsele darphin? A-și vrea sa-mi cumpăr crema hidratării. Multumesc.

    • Dupa videoul Lisei Eldridge m-am ghidat si eu atunci cand nu s-a mai produs fondul meu de ten. Cel de la Chanel mi s-a parut ok, doar ca nu rezista foarte bine pe parcursul zilei. Bourjois este o buna alegere pentru un buget mai restrans, dar rezista mai putin decat fondul de ten Chanel. De asemenea, nu dovedeste o rezistenta buna la transfer.
      Amandoua mi s-au parut acceptabile precum calitate, dar eu continui sa caut, deoarece niciunul nu s-a apropiat de performantele fondului de ten anterior. Am citit lucruri bune despre MAC Studio Waterweight si o sa incerc sa obtin un tester.

    • Mac waterweight e cel cu spf 30 in sticluta cu pipeta? daca da, il am eu, e foarte lichid, are acoperire mica, nu are efect mat, e confortabil ca un bb cream, dar trebuie suplimentat cu corector, are un efect natural de uniformizare si trebuie fixat cu pudra.

  12. Pentru problemele cu tenul pe care le-ai descris in articol, iti recomand sa experimentezi un pic cu cremele de la Dr.Hauschka. S-ar putea sa-ti faca bine Crema hidraranta de zi sau crema cu trandafiri.

  13. frumos machiaj. Daca am putea sa ne fardam asa zilnic..Eu sunt foarte lenesa, desi imi place cum imi sta machiata, rar ma fardez..Apoi ai insirat aici o lista de produse , m-ai bagat in ceata..eu am doar un fond de ten bun, un ruj o Mascara. Abia trag de mine sa imi dau cu crema, si asta doar pentru ac am tenul uscat.

  14. foarte foarte frumos machiajul! bine lucrat! Ioana eu zic ca arati foarte bine si fara machiaj. Naturaletea ta iti da o frumusete aparte in ciuda imperfectiunilor de care vorbesti. O intrebare scurta am: in perioada de gravidenie, nu aveai un ten stralucitor, de care erai extrem de mandra?

    • Nu. 🙂 Aveam mai putine pete si bube, dar bine nu a aratat niciodata tenul meu in ultimii 25 de ani. 🙁

    • Buna Ioana, la mine a dat rezultate bune Roaccutane (desigur prescris sub supravegherea dermatologului si cu monitorizarea constanta a analizelor). Singurul efect advers care pe mine m-a deranjat a fost uscăciunea buzelor in perioada in care am avut o doza ceva mai mare

    • Am luat si eu un an si o consider cea mai mare greseala a vietii mele. Mi-am distrus corpul degeaba, acneea a revenit de trei ori mai grava, imediat ce am oprit tratamentul.

    • aha, multumesc de raspuns. te intrebam pt ca si eu am cam acelasi tip de ten ca tine, ma confrunt cu aceleasi imperfectiuni as zice, insa pe timpul sarcinii tenul meu era fantastic de curat, fin si luminos! ma tot gandesc cum sa fac sa aflu care era secretul :b)

  15. Foarte frumos machiajul! pentru mine acasa sunt muuuult prea multi pasi si produse ca sa intre in discutie, insa este foarte de apreciat rezultatul

  16. Buna Roxana, Ioana.
    Care este pretul „corect” pentru un aerograf – asa cum spuneai nu la fel de puternic ca in saloane dat sa isi faca treaba. Eu am gasit pe net de la 150 ron pama la 1200.
    De asemenea, de unde ai recomanda sa-l achizitionez?
    Multumesc in avans!

  17. parerea mea de nespecialist:
    1. iti trebuie un pensat care sa rezolve forma asimetrica a sprincenelor.
    2. da, ai pete si bube dar nu e catastrofa, cred ca niste analize hormonale te-ar ajuta sa descoperi ce e in plus sau in minussi eventual sa corectezicu dieta sau suplimente potrivite.
    3. fardul ala de sprancene e hidos si se vede de la o posta, aspectul de natural imi scapa, nu l-am vazut.
    4. tusul cu gel sau cel clasic foarte rar o sa iasa cum a iesit cand la aplicat Roxana. Foarte rar spre deloc.
    5. Cand s-a apropiat imaginea si am vazut machiajul buzelor, jur ca puteam sa-ti numar porii 🙂
    6. Esti o femeie superba si implinita si imaginea ta o decizi doar tu!

    • Multumesc mult, caut cauza problemelor cu tenul de vreo 18 ani, nu am gasit nimic nici pe piele, nici hormonal, ginegologic, metabolic, nimic.

    • La punctul 4 vorbesti prostii.
      Poate nu iti iese tie. Dar mie imi iese la perfectie. Desi, inainte ma faceam panda.
      O pensula buna si putin antrenament, o vor aduce la aceleasi rezultate ca ale make up artistului.

    • ai dreptate. si eu credeam ca nu`s in stare sa ma dau cu tus sau sa trasez o linie. normal, daca aveau un tus tip carioca de toata jena sau incercam sa`mi fac cat eye cu un creion negru care se intindea dupa 30 de min.
      multumita tutorialelor de pe youtube mi`am cumparat o pensula si un tus negru in cutiuta si imi iese un cat eye perfect de fiecare data.
      uneltele conteaza!

  18. ai facut vre-odata o analiza de secretie nazala? poate descoperi un stafilococ. da, stiu, 9 din 10 medici au sa-ti spuna ca in general stafilococii astia se plimba peste tot si ca multi carora le iese pozitiv sunt purtatori sanatosi, ca nu trebuie sa-i tratezi, etc. dar, din proprie experienta, acum niste ani s-a dovedit ca la mine s-a plimbat pe toata fata si abia dupa o antibiograma pe secretia din nas si tratament cu un antibiotic la care stafilococul depistat era sensibil, am scapat de pocinogul de pe fata.
    mai ontopic, este reusit machiajul pentru scopul propus, dar, pentru ca ti-am vazut si frumusetea naturala, pe mine una ma zgarie vizual.

  19. De ceva timp ma gandesc sa achizitionez si eu un buretel pentru aplicat fondul de ten, dar de fiecare data ma intreb cum il cureti, astfel incat sa nu agravezi deja problemele avute cu tenul (si pe mine ma suparara o acnee incapatanata). Il speli dupa fiecare aplicare cu un produs special?

  20. Draga Roxana,

    Ce ai recomanda ca fond de ten pentru un ten normal/ usor seboreic in zona T? Ma intereseaza ceva cu acoperire mica, dar rezistent, si eventual si o pudra translucida pentru fixare. Momentan folosesc un water bb de la smashbox care arata ok dar nu sta mai mult de cateva ore.

    Multumesc anticipat Si felicitari pentru machiajul Ioanei, arata foarte bine:)

  21. Machiajul este foarte frumos, iti pune in valoare trasaturile.

    Cu toate acestea mie imi plac mai mult femeile nemachiate (sau care au un machiaj foarte, foarte usor, minimal – cel de 3 minute de care vorbeai in primele randuri).
    Iar machiajul mai elaborat sa ramana ma mult pentru sedinte foto sau evenimente.

    Chipul machiat foarte putin nu arata perfect, ca scos din cutie, dar transmite mai mult din trairea sufleteasca, femeia pare mai sincera, mai calda, mai deschisa, mai abordabila.
    Am observat asta adesea la fotografii before/after (inainte si dupa machiaj).
    Am facut testul asta si la tine, am comparat cele doua chipuri ale tale: la inceputul filmuletului si la finalul lui. La final esti foarte frumoasa, perfecta, dar, intr-o anumita masura, nu mai esti tu, machiajul a ascuns ceva si din personalitatea ta adevarata, nu doar imperfectiunile.

  22. In culmea nedumeririi??? Nu inteleg, doamnelor, de unde dorinta aceasta a voastra de critica neconstructiva, total deplasata si lipsita de orice semn de buna crestere (multe nici nu stiti despre ce vorbiti, doar lansati si voi o parere ca de, traim intr-o tara democrata si putem s o facem). Comentarii de genu’ nu isi aveau rostul: „pentru ca ti-am vazut si frumusetea naturala, pe mine una ma zgarie vizual.” ; „Esti minunata si e pacat ca pielea ta sa nu arate frumos!!! nu se poate sa nu existe un dermatolog bun care sa rezolve problemele tale cu tenul!” (daca e minunata hai s-o lasam asa, fara a mai tanji atat de mult dupa perfectiune, ca nu asta aduce fericirea, ci din contra); „parerea mea de nespecialist:
    1. iti trebuie un pensat care sa rezolve forma asimetrica a sprincenelor.
    2. da, ai pete si bube dar nu e catastrofa, cred ca niste analize hormonale te-ar ajuta sa descoperi ce e in plus sau in minussi eventual sa corectezicu dieta sau suplimente potrivite.”
    etc etc
    Un simplu, multumesc Ioana pt tutorial, informatii, tips-uri etc nu putea fi suficient?
    De ce nu ne putem abtine de la astfel de comentarii? Mie una mi s-au parut extrem de deplasate, mai ales ca scopul articolului nu era despre asta. Pe mine una m-au iritat pt ca m-au facut sa-mi pierd timpul citindu-le pt ca tot speram ca pot afla in continuare din commenturi diverse ponturi si info utile si cand colo….Dar ce ne mai plac barfa, critica si comentariile negative. Nu vreau acum sa judec (desi am facut-o deja), doresc doar sa trag un semnal de alarma ca ne transformam in niste oameni mult prea critici si centrati pe negativitate in loc sa surprindem partile bune ale vietii. Carpe diem!!

  23. Dragut articolul. Cu o mica precizare insa: cu 300 lei nu ti umpli 2 pungi?.. Nu stiu de unde ai facut cumparaturile, dar numai un fond de ten bun e minim 150 lei?.. In rest, te a machiat frumos?Si iti sta bine! Bafta in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *