Masterconfuzie

Mi-a sărit azi în ochi un articol, adică nu, de fapt corect ar fi să spun că mi-a sărit în ochi o înșiruire de paragrafe fără sens și logică despre următorul sezon Masterchef. N-am înțeles nimic din el, nici dacă va fi Masterchef din toamnă sau nu, dacă juriul cel nou e confirmat sau nu, cine ce părere are despre subiect, o învălmășeală totală. Cu un Răzvan Exarhu care ar fi fost la lansarea grilei de toamnă a PRO TV, dar mai în spate cumva, că el ar fi zis că n-are el norocul să fie în juriu, deși unii zic că ar fi fost deja confirmat, în trecut se știe că ar fi împins niște vechi jurați ai show-ului (i-a împins pe scări? i-a împins înainte? înapoi) și a mai fost invitat în platou în edițiile anterioare. Deci o varză totală, cu garnitură de lipsă de informații și praf de habarnism pe deasupra.

grila-de-toamna-pro-tv-14

Ce voiam eu să zic despre Masterchef sunt următoarele, nu că m-ar fi întrebat cineva:

Mă amuză emisiunea, Masterchef și Vocea României sunt singurele show-uri la care mă uit la TV când am timp. Nu e despre rețete, desigur, e despre personajele pe care emisiunea asta le creează, despre culoare și idei noi. Îmi place, ce să zic. Oi fi superficială, sunt sigură că edițiile de pe-afară sunt muuult mai tari, asta e, eu pe asta o știu, asta îmi place, când apuc s-o văd.

Mi-a plăcut mult sezonul trecut, cu Adi Hădean. Îmi place cum vorbește, cum sfătuiește, cum decide, mi s-a părut foarte potrivit, speram să-l revăd și anul acesta. Din păcate, înțeleg că nu mai e cazul, tot juriul a fost schimbat. Patrizia nu mi-a plăcut deloc deloc, decizii dubioase, accentul acela programat… Foa a fost ok, tânăr, fâșneț, creativ, l-aș mai fi văzut un an în juriu.

Acum, despre noile nume ale juraților, vehiculate fără cap și coadă în ultimele zile, nu știu mare lucru. Cu excepția lui Răzvan Exarhu, desigur, pe care-l urmăresc de ceva vreme. Am mâncat de multe ori la restaurantul lui din București (Escargot, unde ocazional venea să gătească și Adi Hădean, apropo), mi-a plăcut tot ce am mâncat acolo, inventează mult în bucătărie și o face bine. Vorbește bine, are umor, cred că dacă e cineva să-i ia locul onorabil lui Hădean, Exarhu e. Despre Samuel Le Torriellec și Liviu Popescu, ceilalți doi potențiali jurați, nu știu mare lucru. Am citit că Samuel este chef la The Loft, un restaurant foarte apreciat de-aici din București, iar Liviu Popescu este unul dintre managerii clubului Fratelli. N-am idee cât sunt de carismatici la TV, nu i-am văzut în această ipostază.

Se pare că noul sezon va fi difuzat abia în primăvară, probabil din motive financiare (banii au fost și motivul pentru care contractul cu Adi Hădean nu a fost reînnoit).

Până atunci, îi urmăresc cu drag pe Hădean și pe Exarhu pe blogurile lor și aștept cu interes primăvara.

Oare măcar Vocea României începe la timp toamna asta? Please please pretty please?!

Sursa foto și info: Bucătăraș

Later edit: A confirmat Exarhu pe pagina lui de facebook că va face parte din juriu.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

13 comentarii

  1. Master chef sau top chef din Franța nu seamană deloc cu formatul difuzat în România. În juriu sunt adevărați chefi care au şi câteva stele . Totul este luat in serios fară circ cum a fost în primele ediții în România .Oamenii ăia nu îşi pun reputația , restaurantele pe care le conduc şi anii de experiență la bătaie decât pentru un show culinar calitativ.

  2. Vocea începe pe 9 sep, azi am vazut promo la Pro Tv iar juriul de la Masterchef este cofirmat, am citit pe pagina de facebook a show-ului mai devreme.

  3. Ce tare, si eu ma uit cu drag si sentimente de vinovatie (suspiciuni de superficialitate) la aceleasi singure 2 emisiuni! Si la fel nu am inghitit-o pe Patrizia si e dezamagitor ca tot schimba echipa. Sper macar Fodor sa imi delecteze privirile.

  4. Adi Hădean, da, îmi place.
    Ioana, cred că ți-am mai spus, eu pe blogul lui Adi te-am întâlnit acum…aproape șase ani.
    Voi vă mai amintiți de „Rondul de noapte” cu Exarhu? O, tempora…

  5. praf de habarnism, buuun, am sa imprumut fara dobanda expresia, o adaug la loc de mare cinste alaturi de:
    o praf de ninja
    o praf de stele
    o praf de zana

  6. Si eu ma mai uit la Vocea dar nu constant. Cat despre show-urile astea culinare, personal nu mi se par ok. Fac prea multa risipă de mâncare si chiar sunt oameni săraci pe planetă. Romania este fruntasa cand vine vorba de a arunca mâncarea. Apropo de asta am vazut o emisiune (evident nu la noi), pe Travel parcă, in care bucătari celebri gateau cu produse alimentare din gunoi.Selectau fructele si legumele in stare buna si produsele care încă erau in termen de valabilitate. Era surprinzator cat de multe produse in stare impecabila erau aruncate la gunoi.

    • Daca ai sti cate fructe si legume am recuperat eu din gunoiul unui supermarket ai fii surprinsa. Si daca ar fii fost sa recuperez tot ce se putea, imi puteam deschide lejer o cantina a saracilor cu mancare gratis pt cel putin 30 oameni.

  7. In Romania e circ! Cum spunea cineva mai inainte nu seamana de loc cu ce e afara. La noi e doar hahaiala, zbierete, aia sunt facuti cu ou si cu otet. Brr. Iar faptul ca este difuzata de protv. Am gresit si m-am uitat la doua emisiuni. Cum zicea un critic in viata, Lasaț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *