Iată, acum putem FACE ceva!

Nu fac politică pe blog, sunt destui care o pot face mai bine ca mine, eu am părerile mele, pe care le țin pentru mine, prefer să scriu despre emoții, despre copii, lucruri la care mă pricep cât de cât. De data asta, vreau să îi invit pe toți cei care au simțit și au spus măcar o dată că ar face ceva pentru schimbare în țara asta, dar nu știu ce, SĂ FACĂ CEVA.

Puteți face ceva! E un ceva simplu, dar care poate aduce o mare diferență. Cei de la Uniunea Salvați România (condusă de Nicușor Dan), au nevoie rapid de 200.000 de semnături pentru a putea participa la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Nu vor să le fure, nu vor să le cumpere, dar au nevoie de ajutor în a le aduna. A mai rămas fix o lună până când BEC vrea să vadă listele cu cele 200.000 de semnături.

Ce puteți face? Descărcați și printați acest formular. Citiți instrucțiunile, care sunt simple. Adunați pe el cu un pix albastru câte semnături pentru USR puteți, două, trei, zece, apoi puneți formularul la poștă sau la curier și gata. Nu e mare lucru! Eu am printat, am strâns decomdată trei semnături, a mea, a soțului și a bonei băiețelului, că azi n-am ieșit din casă. Dar toată săptămâna asta voi avea formularul cu mine și la toate întâlnirile la care mă duc, la grădiniță, orice unde merg, o să întreb lumea dacă vrea să semneze formularul. Măcar atâta lucru pot face.

Da, merge și din diasporă, poate semna orice cetățean român cu drept de vot, indiferent de adresa din buletin! Important e să nu semneze aceeași persoană pe mai mult de o listă!

Nu vă descriu acum platforma USR. Nici nu cred că ei sunt Mesia, dar știu sigur că m-am săturat de aceeiași hoți, corupți, mincinoși, dinozauri. Vreau să văd și pe alții pe listele la Parlamentare. Alții în care eu, întâmplător, am mai mare încredere (nu uriașă, dar semnificativă).

Haideți, hai să rostogolim o mișcare nemaivăzută în România, în care facem cu toții un mic puțin care poate însemna un mare mult pentru copiii noștri! Salvați, printați, întrebați lume, adunați semnături, puneți la poștă.

Doamne, ce m-ar bucura să aflu peste o lună că au strâns un milion de semnături! Și că există speranță reală la alegeri! Să le tremure brăcinarii pesediștilor și peneliștilor!

Hai să strângem semnături! Pentru noi!

Sursa foto: semnătură via Shuuterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

14 comentarii

  1. am printat de dimineata. Am 3 semnaturi, 2 refuzuri.
    Acum 4 ani a fost la fel: oamenii erau dezbinati in conflicte marunte (cred ca era problema cu cainele care a omorat un copil, si invatatoarea care a batut un copil) – ca sa vedeti ce mecanism e gasit ca omul sa ramana in doborat in nimicirea zilei si sa nu ii pese de altele.

    • intrebarea ta e valida dar irelevanta pentru scopul indemnului de fata.

      atat timp cat ca sa infiintezi un partid sunt suficiente 3 semnaturi dar ca sa poti candida la alegeri e nevoie de 200 de mii de semnaturi, este clar ca la noi legea electorala e in asa fel facuta incat sa creeze un cvasi-monopol in ceea ce priveste participarea la viata politica in favoarea partidelor existente, mari si cu retea teritoriala bine dezvoltata.

      adica faptul ca este extrem de greu ca un partid nou sa participe la alegeri nu este intamplator, e o chestie premeditata.

      asa ca mie mi se pare ca semnand pentru USR sau pentru orice alt partid nou de fapt semnezi pentru pluralism politic adevarat.

      altfel putem sa fim siguri ca vom avea de ales perpetuu intre 2 rele si probabil ca vom sta acasa ca si pana acum, declarandu-ne scarbiti de politica.

      iar asta este exact ceea ce-si doresc politicienii actuali: sa ne declaram noi astia nemultumii scarbiti si sa stam acasa, ca sa-si vada ei de furat, ca pe ei are cine sa-i voteze, mai ales ca un kil de faina si unul de zahar sunt ieftine.

  2. Robo, imi permiti alaturi de textul Ioanei sa te „postez” pe FB meu? Mai bine de atât nici nu puteam sa exprim ceea ce gândesc si ca mine încă 1000 sunt convinsă!!

  3. Ma bucura sa vad postarea asta :)! Din ce am vazut, preferi sa fii mai conservatoare in exprimare in legatura cu subiecte ce par sa divida populatia (de ex. postarea cu vaccinurile), chiar daca pozitia ta se subintelege clar de printre randuri. Ma gandeam sa iti sugerez o postare de genul asta, dar mi-era ca dau tocmai peste dorinta asta (cum am restimtit-o eu) de impartialitate. Din nou, ma bucura sa vad ca m-am inselat :D!
    (O mica sugestie, pe care o poti scoate din commentul meu: poti adauga in text, in paragraful pt diaspora, ca trebuie trimise doua copii originale, ca adresa semnatarilor trebuie sa fie cea din afara, dar a ‘strangatorului de semnaturi’, din josul paginii, cea din buletinul/pasaportul romanesc? mie mi-a luat cateva minute bune sa double-check, noroc ca eram in pauza de procrastinare :), dar ma gandesc ca sunt oameni care nu duc lucrul pana la capat pt ca n-au toate informatiile la un loc.)

  4. Am semnat deja. Mai greu e să îi conving pe unii că semnătura lor nu înseamnă decât acordul pentru ca USR să participe la alegeri, nicidecum un vot în avans. Jesus, greu mai pricep unii 🙁

  5. Am reusit sa strang vreo 30 de semnaturi de la oamenii din jurul meu (prieteni, vecini, familie, cunoscuti). Cred ca mai trebuie facut un efort pe ultima suta de metri, sa vedem USR pe liste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *