Spectacol muzical frumos pentru copii cu trupa Pam Pam

Vreau să vă recomand un teatru muzical foarte fain pentru copii! Noi ieșim des la teatru, concerte, dans, am văzut și am participat la multe activități în care se implică, creează, dansează, interpretează și copiii lucruri. Sofia (4 ani și aproape jumătate) deja înțelege bine acțiunea, Ivan (2 ani) e fermecat de sunete, culori, dansuri. Câtă vreme nu țin mai mult de o oră, totul e perfect. Unele ne-au plăcut, majoritatea nu. 🙂

De câteva luni însă am descoperit spectacolele muzicale ale trupei PAM PAM, care ne plac foarte mult. Mie îmi plac pentru că boxele nu-mi sparg timpanele, pentru că melodiile cuprind ritmuri din multe zone și cred că e benefic pentru copii să fie expuși la experiențe muzicale variate, cuvintele sunt cuminți, mesajul e educativ, actorii sunt foarte simpatici. Muzica e compusă (de nume sonore precum Luminița Anghel, Mediana Vlad, George Natsis și Andrei Tudor) și orchestrată special pentru spectacol (doar câteva piese sunt adaptate), dansul e foarte fain, costumele sunt atractive, la fel și acțiunea, toate se leagă foarte frumos, au sens și mesaj.

Spre final, copiii și părinții din sală dansau și țopăiau care întrotro, a fost bucurie generală, am pus mai jos câteva clipuri filmate de mine, cu acordul directorului trupei.

Sofia cântă toată ziua prin casă câteva dintre melodiile lor, Ivan dansează, Pam Pam sunt prezenți cu noi de dimineață până seara. Următorul lor spectacol este sâmbătă, pe 24 septembrie, de la ora 11 la ora 12.00, în sala mare a Muzeului Țăranului Român. La final, copiii pot face poze cu cele două mascote simpatice. Un bilet costă 30 de lei, iar spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 4 ani. Pentru bilete și rezervari puteți scrie pe contact@pam-pam.ro sau da telefon la 0720-153-311.

Un spectacol maaare de tot, cu aceeași piesă, vor juca pe 8 octombrie, la Teatrul Elisabeta, de la ora 11. Biletele costă 25 – 35 de lei și se pot cumpăra și online, de aici.afis-pam-pam

Acum, câteva informații despre trupă (pagina lor de Fb este aceasta). PAM PAM este înființată de Daisy Daniela Toma, directorul programului Learn With Music. Daisy are o relație super specială cu muzica, are peste două decenii de experiență în munca alături de copii și face eforturi imense pentru a crea spectacole de calitate pentru copii. Trupa PAM-PAM este alcătuită din trei personaje principale: Vio – vioara, Kito chitara, Pia – pianul, toți sunt jucați de actori tineri, absolvenți ai UNATC. Lor li se alătură în aventuri ursulețul BUM BUM și pinguinul PAM PAM.

Povestea spectacolului care se joacă acum este aceasta: cei trei prieteni, Pia, Vio și Kito vor să îl convingă pe Împăratul Lenevilă că “La Școală este ca-n povești!”. Chiar dacă îl încoronează cu mult fast pe Lenevilă, care credea că școala este frumoasă doar pe dinafară, cei trei vor să îi arate că dacă ştii să aduni informaţiile şi să le transformi într-un fel de poveşti, totul devine plăcut şi palpitant. Împreună, pe acorduri muzicale de Periniță, rock’n roll, hip-hop sau pop îl vor învăța cu multă răbdare literele alfabetului, cifrele, notele muzicale, zilele săptămânii, anotimpurile.

E un prilej foarte bun de distracție în familie, copiii vor cânta și vor dansa și vor pleca acasă cu o concluzie importantă legată de școală!

Vă las cu imnul Pam Pam, să aveți ce fredona toată ziua! 🙂

 

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

10 comentarii

  1. Noi am fost in aceasta primavara cu fetita (avea 2 ani) la Teatrul Tandarica la piesa „Cei 3 purcelusi” si a fost relativ ok, a fost captivata. Nu mi-a placut sonorul prea tare. In vara, am fost la teatrul organizat in parcul Tineretului, tot de Teatrul Tandarica, la piesa „Motanul incaltat” si am fost profund dezamagiti: sonorul groaznic de tare, violenta din primele minute, tipat in loc de vorbit. Nu am putut sta mai mult de 20min, majoritatea copiilor plangeau, si fetita mea s-a aperiat de cateva ori de țipetele actorilor. Mai mult țipau decat vorbeau. Oare ei nu realizeaza ca nu e ok pt copii mici sa prezinti astfel piesele de teatru?
    Ma bucur foarte mult sa aflu ca mai exista si alt fel de teatru pt copii dar imi pare rau ca e doar pentru copii peste 4 ani.

    • Eu cu Tandarica nici n-am incercat inca, cel mare s-a speriat de ei pe la 3 ani si un pic si pana la 4 ani n-am mai indraznit. Sunt multe alte variante alternative ce acum 4-6 ani nu existau. Foarte multe. Inscrie-te pe „Agenda culturala a copiilor” pe facebook sau au si in wordpress.

    • M-as bucura mult sa fie aglomerat, merita, ar fi o bucurie si pentru multi copii si parinti, si pentru ei, si pentru mine! 🙂

  2. Nu stiam de ei. Am incercat sa cumpar bilete de pe 3 browsere online dupa ce mi-am creat user si parola. Tu cum ai cumparat? La casa de bilete?
    Teatrul Elisabeta e cumva in cladire cu bulina rosie sau confund eu?
    La teatrul Excelsior au niste piese foarte frumoase pentru copii si uneori si la Creanga dar e rau ca nu se cumpara online (n-am mai incercat la ei de ceva vreme).
    Maine stiti ca sunt Zilele Bucurestiului si sunt foarte multe activitati in aer liber pentru copii peste tot. Distractie placuta!

    • Eu am mers la MTR la spectacolele lor si am luat bilete de la intrare, la Elisabeta nu am fost.

  3. Nu reusesc sa cumpar bilete online nici sa ma pici cu ceara. Nu va fi chiar asa aglomerat se pare, multi avem timp doar sa cumparam de pe internet si nu sa stam la cozi la intrare…
    La TNB au aparut iarasi spectacolele lui Marian Rilea, ati fost cumva? Sunt ok pentru +3 ani sau sunt prea mici? Imi place ca varianta lor de platforma online bilete taxeaza in plus pentru privilegiul de a te lasa sa cumperi…sa le fie rusine. E bine ca macar se cumpara acum asa, am stat la niste cozi infernale in urma cu ani de zile aici la Universitate pentru spectacolele bune.

  4. Buna – spectacolul din 24 Septembrie este SOLD OUT! Multumim Printesa Urbana- avem 15 bilete in total achizitionate de mamici( 7 mamici)- care au venit in urma recomandarii tale! Pentru spectacolul din 8 octombrie , ora 11 de la Teatrul Elisabeta- mai sunt bilete- si pot fi comandate online! Va asteptam cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *