Azi vorbim despre ăăăăă…. o r g a s m ca scurtă cale spre fericire

Pentru că e vineri și pentru că am avut o săptămână intensă, azi vreau să scriu despre ceva plăcut, poate cel mai plăcut lucru din lume. Rog insistent pe mama, soacra și pe bunica să nu citească mai jos dacă se simt inconfortabil, o să public ceva mai târziu azi și pentru voi, dragilor, bine?

Așa, deci despre orgasm. Știți cum îl văd eu? Ca pe un balsam pentru tot corpul, pentru minte și pentru inimă. Când se întâmplă, simt cum valuri de substanțe tămăduitoare ajung în toate colțurile celulelor, nu doar în uter, dar și în rinichi, ficat, suprarenală și lobul urechii. E ca un elixir prețios care ajută fiecare moleculă din noi să fie bine, să trăiască mai mult, să se vindece de rău, e ca o floare cu care se face primăvară, e lozul câștigător care rezolvă multe probleme.

Doamnele mele, dar și voi, domnilor (deși am impresia că pe voi nu e nevoie să insist să vă conving), nu vă lăsați privați de dreptul vostru la orgasm. Nu plănuiesc să dau lecții despre sex, dar vă încurajez să vă oferiți acest balsam interior care o să vă sporească încrederea în voi, vă umple de endorfine, vă ajută să dormiți mai bine, reglează hormonii și menstruația, încetinește procesul de îmbătrânire, stimulează sistemul limfatic, te  scapă de stres și reduce pofta de mâncare. Plus că e suuuuper plăcut, aaah, câteva secunde minunate de bine doar al tău, tu, cu și în tine.

Nu e nevoie neapărat de partener cu tehnici deosebite pentru asta, de ore de sex în poziții alambicate sau de cea mai mare iubire din lume, e nevoie doar să știi ce te face să explodezi: loc, viteză, unghi de abordare, presiune optimă. Cu puțin exercițiu, vei ajunge în punctul dorit  în câteva minute.

Și ia să vezi ce frumos se vede lumea apoi, cu sângele clocotind de amestecul potrivit de substanțe!

Orgasmul este, după părerea mea, mult mai terapeutic decât un film, o carte, chiar și, OMG nu pot să cred că scriu asta, o prăjitură cu ciocolată sau o porție de creveți cu usturoi.

Nu-l lăsați să vă scape! De fapt, mai bine vă faceți abonament pe următorul deceniu, să vă asigurați că faceți rost de măcar unul la trei zile.

Ce frumos ar fi să vedem la TV în pauzele publicitare și acest anunț: Un orgasm pe zi vă menține sănătoși, tineri și fericiți!

shutterstock_344771243

Sursa foto: orgasm via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

116 comentarii

  1. Un subiect cam trist pentru mine, am 30 de ani si nu am avut niciodata orgasm 🙁 sunt casatorita si am avut acelasi barbat (si primul) de la 19 ani.

    • Nu dar nu imi vine sa o fac…nici nu stiu cum sa o fac, nu ma excit singura. Uneori sunt foarte aproape, simt, dar nu stiu sa let go. E foarte complicat si deja cred ca mi-am facut ceva complexe in legatura cu asta.

    • Si ce te tine langa barbatul tau daca nu te face sa te simti bn? O sa pleci intr o zi, fii sigura.

    • Oana, am fost si eu la fel, pana acum un an. Am fost maritata cu un barbat pe care desi il iubeam, nu ma facea sa ma simt bine in pat. De fapt nu am avut nici un orgasm impreuna cu el si nici mai inainte. Am divortat pana la urma dar sunt convinsa ca poate cazul vostru e altfel, ca poate o sa reusiti impreuna. Nu am divortat numai din cauza de nepotrivire sexuala, au fost si altele care au contat. Dar totusi asta a fost un impediment major.
      Apoi am cunoscut pe altcineva, un barbat cu care am si un copil acum, care m-a ajutat sa descopar cu adevarat placerea. Nici acum nu am orgasme tot timpul, dar macar stiu ce e aia si cat de placut poate fi.

      Chiar nu cred ca problema e la noi ci e vorba de un intreg amalgam de incredere, sentimente, trairi, senzatii. Trebuie sa mai luptati. Varsta de dupa 30 de ani e o varsta de aur pentru femei.

    • eu cred ca ar trebui sa uiti de propozitia asta „problema e la mine” …pt ca nu e deloc asa, dar nu e nici la el…eu zic sa incerci sa nu te mai inhibi, sa te dezlantui si, de ce nu, sa incerci sa te descoperi tu pe tine mai intai 🙂

    • Cateodata placerile trupului se pot rezolva si altfel , pe cand alte probleme is mai greu de rezolvat in una bucata persoana. Cat esti mic si foarte tanar crezi ca dragostea-i totul pe lume . Cand mai cresti oleaca ajungi sa vezi si alte fete ale vietii . Si descoperi ca viata ii mai curva ca fetele din Red Light District.

    • Draga Oana, am si eu 30 de ani si sunt cu acelasi barbat de cand eram in liceu.

      Am fost si eu in situatia ta pana la 23 de ani cand am avut primul meu orgasm (singura). Dupa aceea totul a fost extrem de simplu, am avut si singura, si cu el, acum am chiar de fiecare data.

      Totul tine sa te cunosti pe tine, eu nu cred in barbatul care se pricepe, daca tu nu te cunosti pe tine si ce iti aduce placere, cum poti avea pretentia sa stie altcineva? Asta doar in cazul in care ai un barbat caruia nu ii pasa, dar am inteles ca nu este cazul tau.

      Imi pare tare rau ca nu ai experimentat niciodata acest sentiment, este o senzatie unica ce nu prea se poate descrie in cuvinte, este cum a spus printesa urbana si inca de 100 ori pe atat.

      Nu stiu cum sa te contactez direct dar as vrea sa te ajut cu niste sfaturi pe care as fi vrut sa mi le dea si mie cineva cand aveam nevoie si eram frustrata si trista, daca ii permiti printesei urbane sa imi transmita pe e-mail adresa ta, iti scriu!

  2. Aham, așa de dimineață ne servești o leapșă de-asta? Mno, mai lucrează acum, dacă poți. :))) Dragostea se face-n doi, cică zice nu știu ce piesă, așadar, pentru unii e un pic mai greu, cel puțin momentan…
    Gata, mă duc să caut o prăjitură cu ciocolată! 😛

    • Ooo, dar asta e asa o prejudecata! Orgasmul si dragostea nu au NICI O legatura, nici macar una singura! Orgasmul e o reactie fizica rezultata in urma stimularii unor zone erogene. Cu orice te ajuta, prezenta unui partener pe care sa-l iubesti e pur optionala.

    • Nu prea sunt de acord. Adică, vorbesc din prisma femeii singure… de ceva ani. Cu experiența parteneriatului… pur tehnic. Sau cu experiența prietenului cu baterii.
      E ok, rezultat fizic vine… dar pentru mine, cel puțin, vine la pachet cu o frustrare și o nemulțumire care mă fac să spun mai degrabă nu, decât da, în alfel de condiții decât așa cum simt. Și simt să fie la pachet cu emoție, cu senzația aceea că te topești lângă cineva. Ca să fie un balsam, o bucurie… nu doar o satisfacere a unei nevoi, o detensionare etc.
      Deh, îmbătrânesc mai repede, ce să zic…

    • Ceea ce spui tu este valabil şi în cazul unui partener pe care îl iubeşti dar cu care eşti de foarte mult timp. Cu care ai o relaţie de prietenie. Există rezultat fizic, dar după – nimic.
      Şi rezolvarea în situaţii din astea, mă scuzaţi că îndrăznesc, dar este un partener nou, lângă care simţi că te topeşti etc. Înşelatul, adică.

    • Indraznesc sa te contrazic. Sunt cu sotul meu de 13 ani, de cand aveam eu 18, el 19 si in timp ne-am descoperit unu pe celalalt inch by inch sa zic asa pana am ajuns sa ne completam perfect si sa ne intelegem din priviri. Am evoluat si invatat impreuna iar sexul a devenit demential cu trecerea timpului… Acum din pacate e cam rar, desi amandoi ne dorim. Copiii cu care nu avem nici un ajutor, joburile in ture tot pentru ca nu are cine sa stea cu copiii nici macar 1-2 ore, etc, ne cam limiteaza timpul pentru astfel de activitati… de cateva luni ma tot gandesc cum sa ne organizam sa fie timp si pentru asta…

    • Eu nu am spus că este ceva obligatoriu. Spun doar că este ceva care se poate întâmpla. Şi mai spun că senzaţia despre care vorbeşte Ioana nu este ceva de care să nu te poti lipsi, în condiţiile în care stabilitate, prietenia, încrederea în partener sunt mai importante.

    • Sau se poate apela la un psihoterapeut de cuplu si sunt sanse mari sa se poata rezolva si problema asta, cu rabdare si tact, fara a se avea in vedere inselatul, care e un lucru injositor in opinia mea 🙂

  3. Cam putine comentarii pe subiect :))) Pai cum mai fetelor? Citesc si ca sunt doamne care nu stiu sa se stimuleze singure sau ca le e rusine sau ca e trist s-o faci singura…Doamne dragi, orgasmul are ACELEASI beneficii indiferent cum il obtii 🙂 Fericirea, detensionarea, starea de bine, senzatia ca esti sexi…OK, de preferat cu un partener care stie sa te aduca acolo sau care urmareste atent indicatiile insa, ce inteleg eu de la Printesa este sa ne ocupam si singure de tratament la cateva zile asa 🙂 Ce este asa rusinos? Pe canalele de filme pornografice(redtube, youporn, pornhub etc) sunt categorii denumite „For her” sau „Couples” sau „Romantic” si sunt filme cu actiune mai pe gustul nostru, sa zic asa. Da, sunt extrem de familiara cu ele, da, ma folosesc de ele foarte des, nu, nu am inlocuit treaba sotului insa lui ii ia mai mult sa ma aduca la orgasm decat imi ia mie :))) Si mnah, il avem pe ala micu si stiti cum e cu timpul petrecut in cuplu. Iar sexul pe fuga il facem, este nice insa il aduce doar pe el in punctul culminant 🙂 Mi-ar placea ca femeile sa acorde o mai mare importanta propriei placeri, asa se creeaza armonie. Barbatii sunt norocosi, ei se pot lauda cu sexul pe care-l fac, cu orgasmele, cu masturbarea, ei pot vorbi liber si cred ca-i ajuta sa „termine” mai usor 🙂 Pe langa darul natural pe care-l au de-a se excita usor :)) Fetelor la orgasm inainte! Apropo de dragoste si sex, iubiti-va singure 🙂
    P.S dispozitivele create anume pentru a provoca placere pe care le gasiti cu mii si mii review-uri bune pe amazon sa stiti ca isi fac treaba mi-nu-nat!

    • Orgasm tehnic, mecanic, poti obtine in oricand si oriunde. Te freci un pic si gata. Satisfactie? Nu stiu, poate se obtin blabla-urile alea cu endorfine. Adica chestiuni strict chimice. E cu totul altceva decat sex de calitate cu un barbat care stie ce face si care are ca scop principal sa-ti provoace placere. Atunci nu mai discuti in termeni de „orgasm de cateva secunde care mi-a reglat endorfinele, wow, ce tare sunt!”, ci de un intreg sir de satisfactii care tin de intimitate (fizica si psihica), apropiere, mangaieri, preludiu si postludiu, ore intregi de placere, nu doar cateva secunde de orgasm manual.

      Si apropo, am intrebat o doctorita endocrinolog daca activitatea sexuala regleaza menstruatia sau e doar un mit. E un mit, dragelor, nu va regleaza nimic, sunt alte chestiuni care o afecteaza, de ordin fizic si psihic.

  4. Foarte bun cate un reminder de-asta din cand in cand. Mai ales cand te iei in fiecare zi cu alte si alte treburi, vine seara si esti ruuuupta de oboseala si tot ce iti doresti e sa dormi cat apuci de mult. Si zici: in seara asta dorm mai mult, orgasmele le las pe maine, pe weekend, pe cand oi fi mai odihnita. Problema e ca momentul ala cand esti mai odihnita nu mai vine… Somnul il vad ca pe o necesitate, orgasmul e undeva mai sus in piramida nevoilor. Dar ai dreptate, piramida ar trebui rasturnata, nimic nu te remonteaza si te energizeaza ca marele O. Iar cand se intampla si cu partenerul, te remonteaza, energizeaza, conecteaza, cate nu face pentru tine si pentru voi!

  5. Ce tare! E adevărat ce ai scris, doar ca felul în care ai exprimat totul mă face să chicotesc de una singură prin casă, sa zâmbesc ca o zuza, aparent fără niciun motiv. Cred că sunt prea pudica sa recunosc cat e de încântător balsamul de care vorbeai, mai ales, când îl obții atunci când, în sfârșit, ești numai tu cu tine. Felicitări pentru îndrăzneală, sinceritate și stilul literar aparte!

  6. ” Doamnele mele, dar și voi, domnilor (deși am impresia că pe voi nu e nevoie să insist să vă conving ”

    Afla ca exista barbati pe care trebuie sa-i convingi. Si daca ala nu vrea sau nu poate poti sa bei tu toata lada de vin ca in cel mai fericit caz te imbeti manga , ti-e rau sau te culci. Nervoasa si frustrata. Sau downloadezi Tinder-ul 🙂

  7. Intr-adevar unii domni greu pot fi convinsi, din pacate m-am casatorit cu unul genul, nu e vorba ca ma inseala sau ca nu ma iubeste..pur si simplu nu are chef, ba e obosit, ba e stresat, ba il doare capul si tot felul de motive de care sunt satula, ma acuza ca nu sunt normala, ca sunt obsedata de sex, dar cred ca nu cer mult de la el, macar o data pe saptamana sa nu zic de doua ori ca deja e mult la el. Pt mine orgasmul este exact ce ai scris tu, plus ca face atat de bine relatiei dintre noi doi…pacat ca nu toata lumea gandeste la fel si sunt f trista uneori pentru ca nu am persoana potrivita langa mine…dar asta e, mergem inainte, traiesc cu speranta ca intr-o zi se va schimba si el si ne vom bucura impreuna de el, nu separat…

    • Ma iubesc, imi cunosc trupul, am avut momente intime cu mine f des cand eram celibatara, ori cand mi’a venit un chef nebun fix cand el era in deplasare. Cu toate astea, sa ma stimulez singura mi se pare o solutie prea usoara.
      Asta e ca si cu cezariana…mai bine ai orgasm singura, poti sa prevezi cand, cum, ce fel si totul e „sub control”! Deci e mult mai simplu de „programat”, fiecare isi face „programul” lui!
      Nu vorbesc aici despre cuplurile in care unul din parteneri lipseste des de’acasa din varii motive.
      Daca trebuie singura, ma ocup excelent si singura :D…dar e mai fain cu EL!
      Deci in cazul meu, prefer sa ma straduiesc sa gasesc pretiosul timp in doi, chiar daca nu e chiar la trei zile…

    • Voiam doar sa spun ca atunci cand un barbat nu functioneaza in parametrii doriti, chestia asta trebuie abordata cu foooarte mult tact – e cam cel mai important lucru care defineste imaginea unui barbat despre sine ca barbat (mai explicit, ma refer la daca ti se scoala sau nu) si daca dai cu barda poti strica multe lucruri in el sau in relatia voastra.

      Ca idee, daca ii ceri unui barbat sex si el nu poate sa livreze multumitor, asta e o lovitura teribila pentru stima lui de sine. Daca ii mai si reprosezi asta… se va simti si mai nasol.

      Exista 4 mari posibile cauze:
      1. nu poate (adica problema medicala, temporara sau nu)
      2. nu vrea in general (problema psihica, de ex. depresie)
      3. nu vrea cu tine (problema de cuplu)
      4. nu are nici o problema, doar ca nu ii trebuie asa de des (nepotrivire)

    • Daca ai un barbat adevarat langa tine, nu-ti trebuie niciun tact, ca n-are orgolii d-astea si e mai mult decat o putza sculata sau nu care „defineste imaginea unui barbat despre sine ca barbat”. Restul e cancan si femei care-si pierd o viata uitandu-se in coarnele unor baietzasi.

    • Nu se va schimba , iar daca o va face va fi cel mai probabil la pensie cand deja e prea tarziu 🙂

  8. La noi exclus primele 3 variante, nu are nici o problema, doar ca nu vrea…are alte prioritati, munca, lucrul la casa. Nu sunt nici urata, nici grasa, sunt deschisa la orice, avem un bebelus atat de cuminte care doarme noaptea…in sensul ca nu-l incurca nimeni cu nimic, sau nu-i da nimeni planurile peste cap. Daca acum ca suntem tineri este asa…mai tarziu ma intreb oare cum va fi? Ma mai deranjeaza cand imi zice ca vai eu inainte eram f activ uneori si cateva numere pe seara, ca ai sa vezi ca am sa revin cum eram inainte, iar eu tind sa cred ca sunt doar cuvinte aruncate asa…
    Am avut multe discutii pe tema asta sa-l pot intelege unde gresesc sau daca pot face ceva in privinta asta, nu ar fi nici o problema, invoca doar motive genul: stai sa treaca nunta (a trecuta de ceva timp), ba sa termine casa (e aproape gata) ba sa aiba un job mai bun si atunci nu va mai fi asa stresat…
    Si eu care credeam ca toti barbatii adora sexul….cel putin din experientele mele dinainte…se pare ca nu toti…

    • Ce spui tu suna ciudat, adica strict practic vorbind nu vad cu ce te impiedica jobul sau constructia unei case etc sa faci sex 10 minute intr-o seara.
      Te impiedica doar daca esti foarte stresat si nu ai chef de sex din cauza asta. Deci pare a fi vorba de stres si poate o depresie.

    • Nu-i vorba doar de stres sau depresie. Poate fi si o lipsa considerabila de testosteron. Sau la fel de bine poate fi faptul ca nu mai este atras din punct de vedere sexual de nevasta sau iubita. Sunt barbati care acasa dau randament prost sau deloc si in ” delegatii ” rup patul.
      Am vazut mai demult un film in care el casatorit cu una incercau din rasputeri sa faca un copil . Problema era la el , spermatozoizii erau foarte blegi. Ea divortata cu doi copii , apare fostul in peisaj. Fostul , un el din trupele speciale facea tot ce statea in putiinta sa-l faca gelos pe asta. Mai spre finalul filmului se pare ca omul nostru a reusit sa-i activeze pe aia mici . Explicatia? Datorita sentimentului de gelozie la care era supus s-a produs un click hormonal si ups , minunea s-a produs.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Daddy%27s_Home_(film)

  9. Asa… Bine ca mi-ai re amintit 🙂
    Deseară avem treaba Haha

    Si tot din articolul tău mi-am descoperit mie o greșeala gramaticală, eu ziceam la plural feminin „dragelor” dar vad ca tu ai scris „dragilor”, eu care vreau sa scriu corect am căutat repede pe net si am căzut ca folosesc greșit „dragelor”! Deci merci si pentru asta 🙂

  10. De-asta nici eu nu inteleg…sunt seri in care domnul din pantaloni e tare ca piatra si daca vreau sa merg mai departe imi zice „nu in seara asta ca sunt obosit, ne iubim maine”(dar sincer eu ma intreb cum rezista? Ca eu una nu pot…) si mai trec cateva zile pana tot eu ii aduc aminte…iar daca ii reprosez imi zice ca eu chiar nu-l inteleg ca e super obosit si stresat, ca a muncit f mult fizic.

    Intr-adevar in ultima vreme am avut amandoi multe pe cap si o perioada mai grea, dar nici inainte nu era prea roz, ca sa dau un exemplu in ultimele 3 luni ne-am iubit de fix 4 ori. Poate peste cativa ani va fi o data la 3 luni :))))
    Rad dar pt mine una e f trist, nu ma simt bine ca femeie, voi deveni complexata si frustrata
    Oare mai sunt femei in situatia mea?
    Deci este exclus ca ma inseala, il cunosc f bine, ma iubeste f mult si pe mine si pe copil, pt el familia este totul, petrecem mult timp impreuna, iesim mult, face multe pt noi si pt binele nostru, dar vreau si pe plan sexual sa fim niste oameni normali…

    • nu stiu, iti dai seama ca nu sunt psiholog sau ceva dar sunt convins ca cel mai bine in cazul tau este sa nu insisti, ca sa nu se simta presat.
      mai ales ca deja te-ai convins si tu ca daca insisti nu se rezolva problema, deci chiar nu are nici un rost sa mai insisti, nu vei reusi decat sa-l pui in defensiva.
      contrar a ceea ce se crede, desi barbatii intr-adevar vor mult sex, totusi nu sunt masini de sex iar anxietatea de performanta e ceva cat se poate de real.

      exista multe trucuri in arsenalul unei femei pe care le poate folosi ca sa atraga un barbat fara sa spuna un cuvant – foloseste-le!
      aminteste-ti care sunt lucrurile care ii fac chef de sex… fiecare barbat are niste chestii din astea care il trezesc la viata, niste butoane – poate fi un articol de imbracaminte sau o pozitie in care stai tu etc sau ceva complet fara legatura cu sexul.

      de exemplu nevasta-mea le stie foarte bine pe-ale mele, ca i le-am spus.

    • Daca zici ca i se scoala si ca prefera sa stea asa decat sa faca sex, clar are o problema cu tine….sau cu ideea de a face sex cu tine. Trebuie sa gasesti de unde vine blocajul asta si cand s-a instalat (poate are legatura cu nasterea, poate a vazut mai mult decat poate duce si a ramas traumatizat…nu stiu, zic si eu).

      Apoi, mai e o chestiune: se masturbeaza? Pentru ca sunt o gramada care au devenit dependenti de pornografie, pur si simplu prefera calea facila de a obtine placere. Si da, nu mai sunt interesati de femeie, chiar daca se perinda goala prin fata lor. Cateodata chestia asta e mai puternica decat ei, a devenit o adevarata dependenta, si au nevoie de ajutor sa revina la normal…

    • Daca s-a ajuns la dependenta nu-si vor reveni. Vor rari situatiile cu pornografia dar nu vor renunta definitiv.Nici macar cand nu mai au cu ce. Atunci va ramane frustrarea si amintirile , in cazul in care mr Alzheimer nu-si va fi instalat deja locul. 🙂

  11. Cât de scârbos. Am crezut că e ceva de capul acestui site. Am ajuns să trăim instinctual. Ce ne definește atunci ca oameni și ne ridica deasupra animalelor? Cum sa încurajezi un divorț pe astfel de motive…? Extraordinar, am rămas fără cuvinte. Vai de noi. Ni se mai si pare că suntem deștepți și evoluați. Jalnic.

    • Despre asta. O fi crezut ca Printesa vorbeste doar despre bebelusi , crampe , muci si alte activitati dar se pare ca multi uita ca aia micii sunt facuti fix cu sexul. Nu , nu-i aduce barza si-mi pare sincer rau ca va dezamagesc . Dar sexul nu-i doar placere si orgasme , mai are si parti ” urate ” despre care nu-i frumos sa discutam ca se oripileaza sotietatea 🙂

    • Ce e scarbos in a se discuta liber si deschis despre orgasm? Insatisfactia sexuala are repercursiuni, duce la frustrari si probleme pe termen lung care pot afecta o relatie pana la divort, deci da „astef de motive” pot incuraja un divort.

    • Ana , daca tu esti cumva frigida asta nu inseamna ca toata lumea este. Si invers. Fiecare are mecanismul lui care nu merge dupa cum urla societatea. Daca eu mi-s nimfomana si vreau sa ma sexuiesc de 10 ori zi , cine esti tu sau alta sa ma judeci?!
      In alta ordine de idei , e siteul femeii si poate scrie ce vrea muschiu ei pe el. Vrei , citesti …nu vrei iti iei bocceluta si pleci. Femeia nu-i platita sa citeasca ce-ti trece tie razant prin creier la ora asta. Daca tu azi noapte te-ai masturbat si n-ai finalizat , nu-i bai! Schimba bateriile , ia-ti Duracell poate ai succes si nu se termina fix atunci cand te taie la lingurica.
      Si da , nepotrivirea sexuala , lipsa sexului in relatie duce cu succes la divort sau la adulter. Pe care-l preferi ? Sau poate tu preferi niste frustrari , depresii in detrimentul unui divort sanatos dupa care poti avea o viata sexuala ok cu altcineva.

    • Alexandra, poate iti masori cuvintele. Ai atacat o persoana despre care nu stii nimic, pe baza a catorva randuri care nu ti-au convenit. Ai facut-o frigida (stii tu asta sigur?) si nesatisfacuta (sau proasta, ca nu inteleg ce ai vrut sa zici despre faptul ca nu reuseste sa finalizeze cu un vibrator). Sincer, nu ma asteptam ca un astfel de comportament sa fie incurajat aici, dar in fine, frustrarile isi spun cuvantul, poate si oboseala si lipsa timpului sau ce te-o impiedica pe tine sa faci sex REAL.

    • Exact,de obicei oamenii care se lauda in gura mare cu un lucru,aia nu au parte de lucrul acela.

    • Fix la asta m-am referit cand am spus frigida :
      ”Frigiditatea este o disfuncţie sexuală a femeii care presupune scăderea libidoului, repulsia faţă de actul sexual, excitarea dificilă, incapacitatea de a avea orgasm sau durerea în timpul actului sexual.

      Până acum s-a crezut că frigiditatea este în marea majoritate a cazurilor indusă de tulburări psihologice, dar studiile recente încep să evidenţieze din ce în ce mai multe cauze fizice. De aceea, înainte de a trece la analiza problemelor psihologoce trebuie mai întâi eliminate cele de natură fizică dacă acestea există.

      Simptome:
      • Incapacitatea de excitaţie;
      • Lipsa libidoului;
      • Durere în timpul actului sexual;
      • Senzaţie de arsură la nivelul vulvei sau vaginului la atingerea acestora;
      • Incapacitatea de a avea orgasm ”

      sursa : http://www.csid.ro

      Si nu n-am facut-o proasta .

    • Alexandra,sa stii ca fizic vorbind nu exista femeie frigida. Adica orice femeie poate avea orgasm daca vrea.Daca te referi la frigiditate psihica,ca sa zic
      asa inseamna ca toate suntem un pic frigide la un moment dat:oboseala,depresie post papartum,etc etc. Altfel,de calugarite ce sa zicem? Ca si ele sunt frigide?

    • Am citat un text despre frigiditate mai sus. Da exista femei frigide si aceasta frigiditate poate aparea din x motive unele din ele fiind necunoasterea corpului sau lipsa educatiei sexuale. De asemenea un alt motiv poate fi si o anumita apartenenta religioasa dar nu vreau sa bag biserica in discutie. Cat despre calugarite , acolo va fi mereu un continuu mister. De unde stim noi ce fac sau ce nu fac ele ?

    • Scrisesem com inainte ca al tau sa fie publicat..acum na,poate au mai descoperit astia intre timp ceva. Dar tot mai cred ca cel mai erogen organ este creierul. Cel putin din punctul meu de vedere.

    • De-a dreptul scarbos sa te preocupe chimia propriului corp si placerea fizica. Oribil. Groaznic. Ma duc sa-mi trag bice pe spinare. Sau mai bine nu, ca poate-mi place. 😛

    • Combinat cu o costumatie piele si lanturi s-ar putea sa te faca dependenta pe veci ! 🙂

  12. Blog, nu site. Scuze. Nu e o problemă în a discuta liber, ci în a-l promova. Toate aceste comportamente sunt niste surogate, poți sa îți faci orgasm toată viața, ca nimeni nu va fi împlinit așa. E exact ca o dependență, una chiar urâtă. Creierul secretă anumite substanțe, asta e tot. Devii sluga unui anumit comportament, căutând mereu să scapi în acel comportament când ești stresat,cand nu te simți bine cu celalalt etc. Asta e soluția? Suntem egoiști și ne iubim foarte mult numai pe noi, asta e. Vrem numai plăcere și satisfactii. Și de aici rezultă că moralitatea nu mai contează. „Valuri de substanță tămăduitoare” care ajunge….unde? E hilar. Nu te alegi decât cu mintea mai incetosata decât era, o plăcere de scurtă durată, și o suferință mai mare. Omul e mult mai înalt de atât si nu va fi mulțumit cu plăceri trecătoare. Poate fi doar distrus de acestea pt ca va căuta să simtă din ce în ce mai mult. Și nu cred ca asta e soluția.

    • Cunosc o gramada de femei 60+ care gandesc fix ca tine pentru ca asta le-a fost inoculat in creier de la momentul adolescentei si pana la adanci batraneti. Aceste tip de femei care in momentul in care sunt inselate nu realizeaza ca partial se intampla datorita faptului ca nu au avut educatie sexuala. Si in cel mai probabil caz isi vor invata copiii ca este normal sa fie asa. De unde apare el barbatul care crede ca e ok doar sa dea din fund , sa ejaculeze ( el ) si apoi sa doarma. Ca ea nu conteaza. Iar ea ( aia din familii cu asemenea conceptii ) zice ca e normal sa fie asa , ca doar femeia e pe post de material reproducator si nimic mai mult. Fix ca vaca la taur. Fara sentimente , fara potrivire sexuala. Doar nitica cantarina , sa-i umfle tarata in ea.

    • @ANA:

      Au sunat unii de la o mănăstire și alţii de la Casa Veșnicei Habotnicii. Te căutau cu toţii. Cred că e vremea să te întorci de unde-ai scăpat.

    • WOW. Misto asa, deci acum atacam la religie cand vrem sa lovim bine. Stiti voi ce religie are? Daca e atee? Musulmanca? Cum va permiteti sa faceti legatura intre preferintele sexuale (sexul cu un barbat versus auto-satisfactia) si credinta unui om (daca o are)? Pe baza a catorva randuri scrise puteti cataloga asa de usor o persoana, si dupa ce stabiliti ca e rea (doar pentru ca are o opinie diferita de a voastra) sa o atacati?!

      Si voi sunteti alea care spurcati crestinii ca sunt intoleranti, nu? Va doriti toleranta, dar improscati cu noroi pe oricine prindeti.

    • IQ, nu te supara, dar e destul de clara apartenenta religioasa a Anei, asa ca remarcele de mai sus, desi nu sunt politicoase, sunt spot on.

      dar eu voiam sa zic altceva, poate mai destind atmosfera:

      am observat de curand cat de mult militam (Ioana si cu mine) pentru familia traditionala pe blogul asta… si culmea e ca nu ne-am propus sa militam, pur si simplu in asta credem: ca de exemplu e mai bine sa te masturbezi decat sa inseli.
      si altele asemenea.

      nu e amuzant, pentru un ateu ca mine caruia initiativa Coalitiei pentru Familie i se pare abominabila?!

      mie mi se pare foarte amuzant.

    • Sincer, in ceea ce zice femeia asta eu nu vad nicio religie, vad doar bun-simt. Nu-mi permit sa cataloghez oamenii, sa-i includ in vreun grup, daca nu stiu sigur ce preferinte au. Acum, daca bunul simt = credinta (la cum v-ati exprimat, probabil ca e vorba de ortodoxie), atunci cred ca avem o problema la capitolul logica si incurcam rau de tot borcanele.

      Acum, intamplarea face ca am cam aceleasi pareri care deranjeaza aici atat de mult. Inainte sa ma etichetati frigida si sa ma trimiteti la manastire, sa stiti ca viata sexuala (cu un barbat) functioneaza foarte bine. Am incercat auto-satisfactia (la sugestia unuia caruia nu-i cam functiona jucaria si trebuia sa compenseze cu ceva) dar niciodata nu se va ridica la nivelul unei partide de sex REAL. Iar asteptarea (pe care voi incercati s-o fentati cu diverse substitute) a adus o surpriza foarte placuta: orgasme lungi, de o intensitate mare, explozive. Astfel incat auto-satisfactia e doar o umbra a ceea ce pot obtine si atunci, de ce sa ma multumesc cu jumatati de masura?

      Asta e experienta mea, astea sunt motivele pentru care pentru mine nu functioneaza treaba asta. Sigur ca nu-mi permit sa va dictez voua ce si cum sa faceti, din simplul motiv ca voi stiti cel mai bine ce functioneaza pentru voi. Dar poate ar fi bine sa fiti mai deschisi si la alte opinii si sa nu mai trageti concluzii pripite pe baza carora sa atacati oamenii. E destula ura in online, se varsa destule dejectii, chiar e nevoie ca si blogul asta sa creasca pe baza unor astfel de mizerii?

    • Nu e dragut cand pozezi in vocea ratiunii dupa ce: 1) iei apararea unei comentatoare „de bun simt” care si-a inceput postarea la un articol care nu-i critica alegerile personale in niciun fel cu „Cât de scârbos. Am crezut că e ceva de capul acestui site.” urmate de referinte la animalitate, dependenta, imoralitate si egoism si 2) explici condescendent ca tu nu te cobori la substitute si jumatati de masura ca altele, si apoi sustii ca e important, nu-i asa, sa fim deschisi la minte, ca sunt destule mizerii online? As prefera oricand un atac direct decat o condescendenta toxica urmata de un disclaimer fals gen „e doar parerea mea…”. Pe langa implicatia total disingenua si stupida ca restul celor care au comentat n-ar sti, saracele, ca viata sexuala cu un barbat poate functiona foarte bine. Pentru ca e clar ca o femeie adulta si care-si cunoaste sexualitatea nu poate folosi o multitudine de optiuni pentru a-si implini dorintele.
      Si poate ne explici si noua, celor cu IQ-ul mai modest, ce e de bun simt, in anul 2016, dupa capul tau, in a proclama ca masturbarea e imorala si duce doar la neimplinire, dependenta si suferinta? La orbire si par in palma nu duce?! Chiar crezi ca mai poate debita cineva astfel de aberatii fara sa-si ia niste suturi? As fi curioasa ce i-ar spune aceasta nobila doamna Ana unui copil la pubertate cu hormonii pe jar, daca l-ar avea/il are. Ca e deviant si pervers si egoist? Mi-e si groaza sa ma gandesc.

    • Coaltia se axeaza pe casatorii,nu pe parteneriate civile. Din punct de vedere al drepturilor,parteneriatul civil e acelasi lucru. In plus, minoritatile astea nu se casatoresc ca nu ii intereseaza,uita-te pe statistici. Adica sa te lupti sa casatoresti o categorie de oameni care nu isi doreste asta? Deci,isi pot face parteneriate,daca vor,dar nu vor. In tarile in care e legala casatoria lor,nici 5% din ei nu se casatoresc. Asa ca nu o mai da inainte cu abominabilul. Ai o imagine distorsionata despre familia traditionala, familia atee nu va fi niciodata traditionala caci nu exista in traditia familiei romanesti ateismul. In traditia familiei romanesti exista valori,principii morale,crestine,dragostea pt oameni,deci nimic din ce promovati voi.Tu continui promovarea familiei asa cum o vedea Ana Pauker.

    • Eu nu lupt pentru nimic, coalitia asta lupta cu un pericol inexistent, creat artificial tot de ea, ca sa disimuleze faptul ca ea nu e decat un paravan pentru cea mai retrograda, corupta si avida de putere organizatie din romania – ma refer bineinteles la Biserica Ortodoxa Romana.

      Intr-un fel, oamenii care chiar cred in povestile astea cu apararea familiei sunt niste victime manipulate de BOR, careia ii pasa doar de bani si de putere, deci sunt demni de mila.

      Dar faptul ca m-ai facut comunist e cumplit de dezamagitor, adica pana la comentariul asta eram interesat de ce spui, but no more.

      „Comunistii erau atei, deci toti ateii sunt comunisti” – foarte dezamagitor.

    • Mie mi se pate dezamagitor sa pozezi in victima cand nu esti. Eu ti-am spus ca promovezi modelul de familie atee,model adus la noi de raposata pomenita anterior,nu te-a facut nimeni comunist. Nu intru in polemici pe tema ortodoxiei ca nu are rost,ai plin blogul de oameni care abia asteapta sa scoata ce e mai rau din ei;in plus,aprobati comentarii cu limbaj de mahala,jigniri grosolane,deci imagineaza-ti ce ar fi.

    • pentru informarea ta, familia ca institutie sociala precede crestinismul cu milenii, deci familia nu are absolut nici o legatura cu nici o religie.
      familia nu a fost inventata de crestinism, asa ca nu-mi vorbi de traditii; ca daca e sa vorbim de traditii, la noi traditia e ca femeia e dependenta material de barbat si trebuie sa asculte de el, altfel si-o ia pe coaja (da, asta e invatatura bisericii)

      nu mai pomenesc de faptul ca argumentul cu traditia este un argument cretin in sine, in orice situatie ar fi aplicat: doar pentru ca oamenii faceau intr-un fel acum catva timp nu inseamna ca faceau bine sau ca acum mai este potrivit un anumit model (pentru ca timpurile se schimba, in definitiv si sclavia a fost la un moment dat o traditie, chiar si la noi – cum ar fi sa revenim la sclavie doar pentru ca e traditionala?!)

      crestinopatii au confiscat in mod aberant aceasta institutie milenara a familiei care in prezent este o institutie juridica a statului secular si o folosesc ca paravan pentru a-si promova agenda de ev mediu impotriva minoritatilor si pentru a impune un totalitarism religios, cu singurul scop de a-si conserva si extinde in viitor privilegiile si coruptia.

      este sinistru.

    • Casatoria e institutie,nu familia. Institutie juridica inseamna cu totul altceva. Familie poate fi si in afara unei casatorii civile.
      „Crestinopati”.-ce sa mai zic? Vorbeai de hatespeech foarte des,acum inteleg de ce,il practici la greu.Vorbim cu ura, dar trambitam ca ne crestem copiii cu dragoste.

    • Acum facem diferenta intre familie si casatorie? Tot ce am spus despre familie e valabil si pentru casatorie, ele sunt interschimbabile in acest context. Dar daca vezi o diferenta, atunci iti atrag atentia ca ce doreste sa modifice Coalitia este un text in care se defineste casatoria, nu familia, deci sa inteleg ca si tu esti de acord ca nu sunt motive sa se atinga de constitutie?

      Iar sensibilitatea ta pentru hate speech este ipocrita atat timp cat esti de acord cu demersurile unor organizatii care au un discurs explicit si exclusiv de natura asta (Coalitia si BOR).

      Crestinopat este un alt cuvant pentru bigotism sau fundamentalism crestin. Ce-i drept, are in plus o incarcatura jignitoare. Nu-mi fac totusi griji, pentru ca nu e vorba de o minoritate. Cand o sa folosesc „poponar” sau „cioara” o sa merit o palma peste mana.

    • ” In traditia familiei romanesti exista valori,principii morale,crestine,dragostea pt oameni ”

      Cateva exemple se poate ? Ca sa nu incep eu sa enumar cam ce vad in traditia familiei romane ….
      Multumesc

    • N-am probleme dar iti multumesc ca-mi duci grija.
      Back to traditiile familiei romanesti , principiile morale si crestinesti si alti crocobauri . Nu ca pe la altii n-ar fi dar nu pot sa nu observ femeia batuta , schilodita , jignita pe motiv ca rolul ei e sa stea la cratita , sa spele copchii la fund si eventual sa nu se planga de viata ” fericita ” pe care o duce. El , masculul feroce adeseori duhnind a Bachus sau alte parfumuri decat ale sotiei ( daca e norocoasa sa-si permita unul mai acatarii ) isi stie rolul bine in familia romaneasca , acela de a da comenzi si a se impauna cu ce n-are. Si cu doi pumni zdraveni isi baga consoarta sub masa sau in spital. Depinde de noroc . Deci despre ce vorbim aici ? Alcool , violenta , adulter , subminare psihologica . Traditonala si cu principii morale familia asta romaneasca 🙂

    • Ce treaba are moralitatea cu orgasmul?
      nu cred ca e deloc imoral sa te masturbezi sau sa simti si placere. Sau ai mai auzit de tineri care fac sex doar pt procreere? Ca eu nu, nuoameni intregi la cap, cel putin.

  13. Postarea asta imi aminteste de Mihaela R. si a ei poza cu omleta facuta in tinuta in care simtea nevoia sa o vada toata lumea. Traim niste vremuri in care oamenii se „dezgolesc” in toate aspectele posibile. O goana teribila sa arati cat mai mult din ce faci,ce traiesti,ce simti,pentru cine,cu cine,etc. .. oare de ce? Ca deja e suprasaturatie de dezvaluri din astea.

    • Tu atat ai inteles din ce si-a dorit sa spuna Mihaela Radulescu prin acea poza? Doar faptul ca ” uitati-ma ce bine arat , ce corp , ce sani , cum ma vor barbatii ” ?
      E pacat daca ai inteles doar atat .

  14. Atunci cand o femeie casatorita sau care se afla intr-un cuplu se autosatisface e f clar ca undeva ceva nu merge…clar,cuplul are o problema. Si nu,nu ma declar vreo pudica,doar ca nu mi se pare in legea firii asa ceva. Prefer o aventura de-o noapte,zece aventuri daca sunt asa nimfomana(desi cica nimfomanele sunt cele mai nesatisfacute femei) decat mana stanga sau un vibrator.Ma intreb cum se simte barbatul a carei femei declara public ca se masturbeaza..

    • Sexul cu tine insati nu e deloc o problema si nu vad de ce ar fi impotriva firii, e doar o cale de a te cunoaste, de a-ti fi de ajuns din cand in cand si daca masturbarea ajunge sa ia locul sexului marital, atunci e o problema. Altfel, e doar alta mancare de peste. Adica iubesc profiterolul, dar ocazional mai iau si cate un ecler, care e foarte bun, dar e putin diferit. Profiterolul nu se supara, nu poate fi gelos pe un obiect cu baterii, dimpotriva, se bucura de noile descoperiri si de o nevasta multumita, slava domnului ca e un profiterol deshis la minte (altfel nu ma maritam cu el)

      Cat despre aventuri, as zice ca pot distruge relatii, incredere, familii, ceea ce realmente nu as spune ca poate face un deget.

      Dar na, fiecare face ce crede potrivit.

    • Sa zicem ca inteleg ca o femeie sa se autosatisfaca cand ii este sotu in delegatie,da asa? Nu-i mai simplu sa sari pe el si sa-i spui”omule,hai”! Adica timp si chef pt sex nu exista,dar pt pt masturbat da?vb in general,nu ma refer la tine.

    • Pentru masturbat n-ai nevoie sa fie teapana. E vibratoru tapan mereu , cal tin bateriile. Pentru erectie e nevoie de mai multe lucruri : potenta , chef , timp. Si cand ai 50+ e mai greu ca la 30 cu desi ca si la 30 se mai aud cazuri de impotenta prematura. Ramane sa mai citesc ca impotenta e o rusine si deja o opinie clara referitor la cat de necititi sunt unii.

    • Pai daca tu vrei in doua locuri in acelasi timp e clar ca omul saracul n-are de unde sa scoata doua ! Sa stii ca-s putine cazurile in care barbatii au doua maciuci. Si aia fir-ar ei ai naibii sunt porn star ca doar n-or fi prosti sa sexuiasca o singura femeie. Cand ai o asa raritate profiti nenicule!

    • de ce?:)) …din pacate sotul meu nu e tot timpul la indemana si nici eu lui…cu copil, purcel, catel de avut grija nu ne sincronizam asa des si cand o facem suntem terminati de oboseala…atat eu, cat si al meu om ne masturbam si nu gasim nimic in neregula cu asta

    • se simte foarte normal, ba chiar fericit, ca neveste-sii nu ii e rusine sa recunoasca ca e si ea OM si ca face ceva absolut normal.

      cu prima afirmatie gresesti grav.

  15. Mie imi pare rau ca mama nu mi-a zis cat de important e sexul intr-o casnicie. Nu i-am prins pe ai mei niciodata „in flagrant” iar dupa 6-7 ani de casnicie frustrata pe partea mea am aflat ca ai mei o faceau in fiecare seara! Acest fapt, plus doua prietene bune cu care am „copilarit” in facultate pe care le suspectez de frigiditate au dus la nepotrivirea cu sotul meu: Mie imi trebuie mai des, lui ii trebuie mai rar. Am fost atat de „desteapta” sa ma marit cu el chiar si dupa ce mi-am dat seama de faptul asta. Si regret. Chiar daca e un om bun si ne intelegem bine, cred ca el s-ar fi inteles mai bine cu alta si eu cu altul. Asa ca fetelor si baietilor, masturbati-va de cand va vine cheful, chiar daca aveti si numa 10 ani, nu e nicio rusine, toata lumea pe care o consoder eu normala o face – asa va cunoasteti cel mai bine corpul si tineti minte: 1. Cel mai important organ sexual e creierul; 2. Nimeni in afara de voi nu e responsabil de orgasmul vostru

  16. Multi ani in relatia cu sotul meu, care e si foarte lunga, nu am avut orgaam. Imi placea sexul, ne conectam, dar nu puteam sa let go. Undeva in jurul varstei de 26-27 de ani s- aprodus declicul, numai pt ca am decis sa las orice pudoate deoparte in pat cu sotul meu – sotul si sotia sunt una, asadar de ce mi-ar fi rusine. Da, filmele si povestile xxx au ajutat mult, desi la inceput imi era rusine sa ma uit solo la asa ceva.

  17. chiar ca sunt prea putine comentarii; ma asteptam la un hot debate.
    Oricum, eu ma Bucur de acest articol. Eu sunt o femeie crescuta fara educatie sexuala, in sens pozitiv si constructive. Sexul mi s-a prezentat ca ceva naspa (legat de viol si sa fiu atenta sa nu mi se intampla) sau ca ceva, dar ceva vag, care trebuie facut hat hat and ma marit ca sa fac copii. Toata adoslecenta am chicotit cu prieenele cand vorbeam de sex, cand de fapt sexul este ceva absolut normal.

    Am avut problem cu sotul, fiind, primul iubit, si nu reuseam sa il obtin – orgasmul adica. Noroc ca e un om rabdator si deschis la minte care ma incurajeaza sa gasim chimia potrivita si ma incurajeaza sa ma cunosc si sa simt placerea si singura.

    A, si am obtinut orgasm si in momente non sexual related – asta legat de faptul ca (,) conteaza miscare, presiunea, relaxarea etc. Eram la fitness si la un moment dat am simtit ceva cunoscut ca senzatie dar zau ca nu intelegeam de ce acolo. Mda, a fost o combinatie de muschi relaxati, o miscare nu stiu cum si gata.

    Fetelor, multe prejudecati vin si de la educatie. Tin minte ca inainte sa ma casatoresc, m-am dus la spovedit si m-a intrebat daca fac sex oral…WOW. Ce intrebare e asta si de ce este pacat? Adica ala normal e ok si astalaltul nu?

    • Asa am fost si eu educata. Insa cred ca am avut noroc ca mi-am cunosctul sotul pe vremea cand aveam 16 ani si a fost din prima super chimie, astfel ca m-am lasat efecti condusa de senzatii si instinct. De asteptam pana eram mai mare aveam toate sansele sa devin frigida.

      Nici acum nu pot sa zic ca-s super activa; efectiv am momente cand libidoul imi e sub nivelul marii, iarla asta contribuie anticonceptionalele, stresul si oboseala, noptile nedormite din cauze ca eruptii dentare etc. Insa sunt absolut constienta ca putea fii mai rau.

      Legat de daca nu e timp de sex, nu e timp nic pt masturbare, e gresit. in 5 minute, cu masturbarea sunt super ok, cu doua orgasme etc etc, in schimb sexul cere ceva mai mult timp, chiar si fara preludiu (ain’t nobody got time for that).

  18. Va recomand un serial. Se cheama Masters of Sex, e bazat pe o cercetare in domeniu despre relatii, sex etc in anii 50 -60. Bine, ultimul sezon a devenit cam siropos, dar primele merita vazute ca sa ne intelegem mai bine corpul si mintea.

  19. Referitor la subiectul articolui, sunt chiar curioasa daca exista femei care practica masturbarea si care, din cauza doctrinei crestine inoculate in copilarie, se simt mizerabil dupa…Astept sa aruncati rosiile.

    • Asta mi se pare ipocrizie pe fata. E la fel ca inselatul. Te sexuiesti cu altul de-ti sar capacele , te bucuri , esti cea mai fericita si apoi te faci ca-ti pare rau. Sau ca atunci cand te indopi cu 2-3 prajituri super bune si iti vine ideea sa-ti faci harachiri ca te apuca vinovatia. Bullshit 🙂

    • Pai de fapt asta era si intrebarea, cum ar trebui considerata masturbarea, ca ceva normal fiziologic sau ca indopatul cu n prajituri super bune- anormal, exces

    • Nu inteleg intrebarea ta, serios. Am lasat eu impresia vreodata ca as fi vreun sfant ca sa-mi dati acum peste nas sau cum?

      Tu esti sfanta? nu gresesti niciodata, nu te-ai enervat niciodata, nu ai jignit pe nimeni?

      Serios, asta-i problema, ca am folosit eu un cuvant mai asa pe internet?

      Sau poate crezi si tu ca si cealalta comentatoare, ca nu e posibil sa te porti intr-un fel cu cineva si in alt fel cu altcineva (de ex. te porti bine cu copiii si injuri in trafic).

      Mie mi se pare evident ca se poate, sunt milioane de crestini in tara asta care isi bat copiii dar pe altcineva nu ar bate.

    • Aaa, de unde ideea cu bătaia sau sfinţenia? Că de la mine în nici un caz! Am greşit, m-am enervat, am jignit, cum facem toţi 🙂
      Mă uitam doar că ai zis „Ce-i drept, are in plus o incarcatura jignitoare. Nu-mi fac totusi griji, pentru ca nu e vorba de o minoritate.” – şi mă întrebam care e diferenţa.
      Justificarea ta a fost neaşteptată, de-aia am întrebat.

    • Una din problemele cu hate speech-ul este ca duce la discriminare.
      Dar o majoritate nu prea poate fi discriminata, e cam contradictie in termeni.

      Ramane deci doar jignirea fara consecinte discriminatorii, dar asta e ok pentru ca nimeni nu are dreptul de a fi protejat de jigniri.

      Asta am vrut sa zic. „Cioara” in schimb e o jignire cu posibile consecinte discriminatorii, pt ca e vorba de o minoritate, iar minoritatile sunt cele care trebuie protejate de majoritate, nu invers (pentru ca majoritatile sunt cele care au puterea de a discrimina).

    • Am vazut ca te-ai ofticat,e normal,se intampla. Ma enervasem si eu putin dar,citindu-ti ultimul comentariu,nu iti pot ura decat atat:Dumnezeu cu mila! Eu ca om nu pot sa te ajut cu nimic.

    • da pai asta e chestia cu fanaticii crestini: vor sa ne ajute, ei chiar ne vor binele!
      problema e ca pentru binele asta sunt in stare sa ne stranga de gat cu mana lor.

      dar multumesc, mila unei fiinte atotputernice nu are cum sa-mi strice, chit ca e vorba de o fiinta imaginara.

    • Cine Doamne,iarta-ma, te-a strans pe tine te gat ca nu esti crestin practicant? Ai trecut Duminica prin fata vreuneu biserici si ai fost tarat cu forta inauntru? Vorbesti ca dupa un proaspat concediu (nereusit) la Socola,esti in vizor mereu,strans de gat de crestini. Cu atitudinea asta sabotezi si blogul si proprietara lui (care mai pune si ea paie pe foc cu texte de inspiratie Laura Andresan).

    • era un fel de-a spune, o metafora, evident, desi daca ne uitam la Arabia Saudita… na, mecanismul fundamentalismului e acelasi indiferent de religie, e destul de clar ca miscarile astea retrograde initiate de BOR nu se vor opri aici – probabil urmeaza interzicerea avortului si alte „faceri de bine” din acelasi registru.

      altfel, e clar ca sunt mai inflacarat pe acest subiect decat pe altele, asa se explica interventiile mele si nu stiu cum par comentariile mele pe acest subiect, poate par prea vehemente, insa nu e ceva la care sa ma gandesc tot timpul, te asigur.

      pe de alta parte, cele mai multe discutii le incepi tu – da, chiar tu.
      uite ce s-a intamplat aici, la acest post – eu am facut o glumita si tu ai intervenit rapid sa-mi explici si sa ma faci comunist, asa ca ai si tu exact acelasi fel de reactii de care ma acuzi pe mine, doar ca de pe partea ailanta a baricadei.

      deci tu la ce camera ai stat la Socola, ca nu cred ca am facut cunostinta 🙂

  20. Sunt dezamagita sa citesc acest post si unele comentarii total deplasate si penibile.
    Ma bucur si apreciez blog urile despre parenting si nu inteleg cum s a ajuns la subiectul sex si orgasm. Lipsit de orice urma de delicatete/ finete sa discuti viata ta sexuala si cum te simti cand ai orgasm cu sute de oameni pe care nu i cunosti.
    Pt asta exista prietene….
    Cred cu tarie ca e lipsit de gust sa- ti afisezi cele mai intime detalii pe un blog despre copii si parenting.
    Sau sa te consideri expert in eomeniul sexologiei si sa dai altora sfaturi.
    Ma bucur sa citesc postari amuzante si frumoase despre ce si a propus de fapt acest blog…

    • Asta nu e un blog strict de parenting, nici nu mi s-a parut ca Ioana il vrea a fii un bloc STRICT de parenting. Poate ma insel, dar asa vad lucrurile.

      Care e problema ca iti discuti sentimentele si trairile ce le ai de la un orgasm? Sau vata sexuala?
      Sexul nu mai e tabu, cel putin nu cum era inainte, asa ca nu vad problema, de fapt

    • nici eu nu inteleg cum s-a ajuns de la parenting la sex. cand normal e invers, faci sex o data, faci copilul si apoi scoti din vocabular acest vulgar cuvant

  21. Ioana, a ajuns lumea sa creada dupa atata vreme, ca acesta este un blog doar de parenting 🙂 Iata unde era problema cu acest articol – suntem pe un blog de parenting si parintii nu fac sex, right? Rusineee!

    Foarte bun articolul si ca de obicei am gasit si comentarii foarte bune. Restul, m-au distrat la cafeaua din aceasta dimineata 😀 Robo rezista eroic! Salutari din Ardeal pentru voi 5 🙂

  22. Robo & Ioana ca de obicei, sunteti foarte tari pentru expunere, deschidere si incurajari intr-ale descoperirii.
    Cat de bine ar fi daca s-ar lasa prada toti/ toate mirajului… Claaar n-ar mai exista atatea comentarii „pe dos”…
    Marele „O” este la fel de esential ca apa, mancarea, etc. (Parerea mea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *