Lecturi video ale celor mai frumoase cărți pentru copii

De câteva luni am pornit un proiect video nou, pe care-l facem cu drag, fără interese materiale de vreun fel, pentru copiii și părinții care ne urmăresc: cu acordul editurilor, citim în fața camerei cărțile noastre preferate, arătând astfel și ilustrațiile minunate ale fiecăreia. Sofia (aproape 5 ani) și Ivan (2 ani și jumătate) sunt cei care aleg cărțile, eu filmez și montez o lectură pe săptămână. S-au adunat deja câteva lecturi video, le pun pe toate mai jos.

Dacă vreți să fiți la curent cu filme mai publicăm, vă puteți abona la canalul nostru de Youtube, unde mai pun și recenzii video ale unor produse care ne plac, dar și mici testimoniale video despre viața de părinte, rețete și alte minuni. Canalul de youtube este aici, vă puteți abona dând click pe butonul roșu din dreapta.

Aveți mai jos lecturile video pe care le-am publicat până acum.

Cum vi se pare ideea? Ascultă copiii voștri cărțile citite de noi? Vă inspiră clipul și vă convinge să cumpărați cartea?

Pentru mine, aceasta e intenția principală pentru care muncesc la aceste clipuri: să vă ajut să descoperiți cărți frumoase, pe care să le cumpărați apoi și să le citiți cât de des se poate. Promit să aleg doar cărți frumoase, cu mesaje pozitive, vindecătoare pentru copii, dar și pentru noi, părinții.

PS: Pachet cu Luna de pe cer și Buzunarul lui Năsturel, alături de alte două cărți frumoase găsiți aici. Pachet Micul prinț, Iubire cât pentru doi și Promisiunea rămâne promisiune, 89 de lei, aici. N-am timp, Oaspeți neașteptați și Micul prinț, 89 de lei, pachetul e aici.

 

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4198

21 comentarii

  1. Pentru lecturile tale m-am abonat la canalul de youtube si vreau sa iti spun ca le ascult nu doar alaturi de cel mic, ci si singura. Imi fac atat de bine. 🙂

  2. Foarte frumoase! Mi le-am notat! Avem si noi Magarus Urechius si ambele carti cu Nasturel, plus alte zeci de carticele, toate gasite dupa recomandarile tale, Ioana. Multumesc! Bogdan nu adoarme fara MINIM o carticica citita zilnic 🙂

  3. Excelenta inițiativa! Chiar voiam sa iti scriu cat de utila este lectura cartilor pentru noi. Fetita mea 2ani si 9 luni) iti indrageste vocea. Este super ca asa putem descoperi cartile. Daca ne plac, le cumpărăm, daca nu, nu. Le-am luat pe toate citite de tine pana acum, mai putin cea cu Luna de pe cer, care nu ne-a placut f mult si Iubire cat pt doi, pt ca asteptam sa o luam de pe libris. In putinele momente in care fetita sta cu telefonul in mana, prefer sa se uite la lectura unei carti decat la desene animate. Si ca sugestie, ai putea sa inregistrezi la volum putin mai ridicat? Sunt momente in care eu gatesc cu hota pornita iar ea se uita la lectura unei povesti si nu prea aude povestea din cauza hotei…putin mai tare ar fi excelent. Felicitari inca o data! La cat mai multe lecturi si carti noi pentru copiii nostri.

    • Lucram la problema calitatii audio, dar nu prea progresam. Am cumparat o lavaliera laudata, dar se auzea mai prost decat cu microfonul telefonului/ castilor si am returnat-o. Nu stiu care a fost cauza.

      Daca poate recomanda cineva o lavaliera buna si eventual testata de el/ea personal, apreciez.

  4. Vaaai , superba idee!. Gemenii mei au doi ani si trei luni , din pacate inca nu au rabdare sa stea sa le citesc, insa cu siguranta m-a inspirat videoclipul tau. Imi voi comanda neaparat ” „Mami ma vei mai iubi daca..?” , presimt ca voi avea nevoie de ea. M-a si impresionat pana la lacrimi.

    Iti multumesc!

    • O avem si noi, cred, trebuie s-o caut. Nu ne-a dat pe spate la prima lectura, dar ii mai dam o sansa!

  5. Vaaai, cat de mult ma bucur! Micuta mea adora cartile, dar avand doar un an, le prefera doar pe cele cu imagini mai mari si scris mai putin. Ninsoarea din vis e preferata ei. Ma pune sa o citesc de o mie de ori, desi a trecut Craciunul. Clipurile tale ne sunt de mare ajutor. Am comandat niste carti doar cu scris pentru ca nu am stiut ce e in interior si zac pe raft. Multumim de o mie de ori, Ioana!!!!!!

  6. Eu ma inregistrez de vreun an pe telefon (doar audio) citind din cartile prefereate ale copiilor si le pun pe stick la o boxa portabila, asta pentru ca cel mic nu ma lasa sa rasfoiesc cartile in timp ce-i citesc celui mare (asa mi-a venit ideea :)). Ca bonus, imi pun pe laptop o melodie ambientala pe fundal in timp ce citesc si iese „teatru radiofonic” 🙂

    • Buna! Si noi avem o biblioteca f mare de carti pentru copii, inclusiv pe cele scrise de tine. M-am gandit sa fac exact acest lucru, sa le citesc si sa filmez cartea.
      Cred ca sunt multi copii si partinti care nu isi pot permite toate cartile, dar si-ar dori si i-ar ajuta sa le auda si vada.
      E nevoie de acordul editurii sau al autorului?
      Vad ca tu ai postat si carti care nu sunt scrise de tine.
      Mulțumesc pentru răspuns!

    • Buna, da, ai nevoie de acordul editurii, altfel este ilegal, incalcarea dreptului de autor.

  7. E o idee minunata! Si noi ascultam povestile citite de tine, chiar daca le cunoastem pe unele dintre ele, si ne bucuram sa descoperim altele noi, atat de frumoase. Mie nu imi place sa cumpar carti pe care nu le pot rasfoi inainte, macar partial. Asa ca ceea ce mai facem uneori este sa mergem intr-o librarie (de ex, la Carturesti) unde petrecem mai bine de o ora citind carti a caror coperta ne atrage. Baietelului meu ii place foarte mult, el asculta orice lectura. In final, alegem si cumparam ce ne-a placut mai mult. La Bruxelles, unde locuim noi, unele librarii si biblioteci organizeaza sesiuni de lectura de carti pentru copii, noi mai mergem si acolo, dar mai rar se intampla sa descoperim carti foarte frumoase. Selectia ta este intr-adevar deosebita.

  8. Buna! si noi suntem fani carti, si trebuie sa gasim mai mult spatiu in casa, biblioteca creste vertiginos 🙂 si am descoperit saptamana trecuta o bijuterie de carte, si voiam sa o las si aici ca info – daca se poate (nu-i reclama, doar ca e atat de minunanta ca nu vreau sa o tin secret :))
    Carte este : Povestile Norilor, scrisa de Andreea Mihaela Stan – iar norii sunt emotiile, trairile noastre, sunt 20 de nori (printre care: iubire, imaginatie, dezamagire, ura, pierdere, prietenie, etc.) fiecare cu povestea lui. E atat de duios scrisa cartea si atat de reconfortant faptul ca norii sunt trecatori si se pot transforma din nori neplacuti in nori placuti iar mesajul unge pe suflet si pe adultul cititor si pe copilul care cere poveste dupa poveste 🙂 Sa ne fie de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *