Ce mai face Eva, update ziua a treia

În primul rând, Eva este mai bine, viroza respiratorie e pe trecute. Este acasă cu mama ei, care încearcă să ia cea mai bună decizie cu privire la locul în care vor merge pentru operație și tratament. Vă reamintesc că Eva a fost diagnosticată luni cu nefroblastom bilateral, grad V, adică un stadiu avansat de cancer la ambii rinichi. Din Olanda a primit un deviz de 300.000 de euro pe următoarele luni, ei cred că are șanse de 95% vindecare completă (care se declară la 15 ani). Așteaptă deviz și plan de tratament și de La Goustave Roussy din Franța, aici e un centru mare de cercetare și tratament oncologic.

Starea ei e bună deocamdată, e sub tratament antibiotic început în timpul spitalizării. Mănâncă, e bucuroasă să fie acasă. Ramona, mama ei, e încă dărâmată, dar e foarte recunoscătoare miilor de oameni care le-au sărit în ajutor.

În al doilea rând vreau să vă mulțumesc tuturor, nu am văzut așa o mobilizare niciodată! S-au strâns în două zile 165.000 de euro, totul a pornit de la un grup de facebook pe care este și Ramona, prietenele ei de acolo au început să rostogolească bulgărele, care acum a devenit uriaș!

Acesta este materialul difuzat de Antena 1, cărora le mulțumim pentru sprijin.

https://observator.tv/social/o-fetita-de-4-ani-a-fost-dusa-la-spital-pentru-o-banala-raceala-si-a-primit-un-diagnostic-crunt-cancer-ca-sa-o-salveze-pe-eva-sute-de-oameni-sau-mobilizat-pe-internet-211861.html

Iată mai jos variantele pentru a dona.

Din România

2 euro prin SMS cu texul EVA la 8848 din Orange, Telekom și Vodafone (atenție, acești bani merg în contul Fundației Mereu Aproape, care îi împarte între cazurile active în funcție de nevoi)

Transfer sau alimentare cont lei:

RO48INGB0000999904798928 ING BANK
Ursu Laura Camelia
(mătușa Evei)

Transfer sau alimentare cont euro (specificați la detalii că donația este pentru EVA):
RO75 BRDE 445S V758 1676 4450
Asociatia Jurnalistilor Civici, inscrisa la Jud. Sect.1 sub numarul 21/13.02.2014, cu sediul in Bucuresti str. Scarlatescu nr. 36, sector 1, cont bancar deschis la BRD, sucursala Banu Manta,

Cu cardul pe www.helpforeva.com

Vânzare sau cumpărare de obiecte pe grupul de donații
https://www.facebook.com/groups/661706784023762/
paypal: anda@andaoana.com

Din străinătate

Transfer sau alimentare cont euro (specificați la detalii că donația este pentru EVA):
RO75 BRDE 445S V758 1676 4450
Asociatia Jurnalistilor Civici, inscrisa la Jud. Sect.1 sub numarul 21/13.02.2014, cu sediul in Bucuresti str. Scarlatescu nr. 36, sector 1, cont bancar deschis la BRD, sucursala Banu Manta,

Cu cardul pe www.helpforeva.com

Vânzare sau cumpărare de obiecte pe grupul de donații
https://www.facebook.com/groups/661706784023762/

paypal: anda@andaoana.com

Companiile și fundațiile care au nevoie de contract de sponsorizare îmi pot scrie, să le trimit actele. printesa@printesaurbana.ro

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

26 comentarii

  1. Ce copil frumos….sa-mi clarifice si mie cine poate, unde e D-zeu in toata treaba asta? Ajutorul tot de la oameni vine…nu de la divinitate.
    Multumim de detalii, vom dona.

    • Pai ce anume din mine empatizeaza si a alergat ieri la 3 sucursale ING sa gaseasca o casierie pt a dona Evei??acea particica de Dumnezeu din noi, Sufletul! Dumnezeu lucreaza prin Oameni!

  2. eu as vrea sa stiu daca i-au facut biopsie si daca se stiu rezultatele…nu prea cred ca s-au miscat romanii atat de repede si nu inteleg cum poti da procente de vindecare cand nu stii exact despre ce e vorba

    • Ce am inteles eu din comentariul tau: „nu am citit nici macar pagina de wikipedia despre boala asta sa stiu cand, cum si la ce varste apare. Daca eu sunt sceptic si cu ochelari de gri pe ochi non-stop, mi se pare imposibil ca alti oameni sa NU ii aiba si sa se implice”

      Hai, o zi buna

    • Liana, daca eram pe FB iti dadeam un mare LIKE si il blocam pe domnul, nu am dispozitia necesara sa citesc prostii din astea acum, când ma gândesc 90% din zi la Eva si stau cu plânsul in gat.

    • ca si Alex m-am intrebat daca i-au facut biopsie atat de repede pt diagnostic precis si inaintat la spitalele occidentale. Nu punem la indoiala boala, ci intrebam ce investigatii s-au facut. Diferenta e ca eu m-am uitat pe site la helpEva in ideea ca sunt si alte spitale si specialisti cu rata de reusita impecabila dar e musai de trimis documente (analize, biopsie) pt a cere o parere/evaluare de costuri.

    • Nu toti cer biopsie, in unele cazuri e evident ce este din CT/eco/analize.

      Nici Franta, nici Olanda, nici Germania sau Turcia nu au cerut biopsie pentru Eva, toti medicii romani au spus ca nu e nevoie de ea.

    • Diagnosticul a fost pus in urma unei investigatii CT. Biopsia se poate face doar printr-o operatiune chirurgicala. La Fundeni i s-a propus o punctie si ulteriror o pauza ca vine minivacanta. Eva nu are timp de pauze si minivacante, prin urmare s-a decis ca azi sa plece in Turcia la Spitalul American pt ivestigatii suplimentare si supraveghere 24/24. Ulterior se vor afla mai multe legat de ce trebuie facut concret pt Eva. Orice alte interpretari si comentarii rautacioase nu-si au locul. Multumesc.

    • Nu s-a facut biopsie, nici un medic nu a considerat ca e cazul, nici oncologii de la FUndeni nici cei de la Marie Curie sau Gr Alexandrescu, si nici cei din Turcia sau Olanda, toti au spus ca e limpede din CT ca e nefroblastom.

    • Eu ma astept acum sa apara scepticii cu urmatoarele intrebari, ca sa se afle in treaba:
      1. Dar de ce ajuti copilul asta si nu altul
      2. Sa ramana draga in Romania ca si noi avem spitale
      3. Sa i se dea rapid zeama de varza si ciorba de omida ca trece.
      4. Sigur e inselatorie, au mau vazut ei cazuri, cine stie unde ajung banii

      Oameni buni, e super simplu. Vreti sa dati ceva (chiar si un share ajuta), e bine. Nu aveti incredere sau aveti ceva negativ de spus, ceva ce nu ajuta pe nimeni, ci doar streseaza si polueaza oamenii mobilizati sa ajute…mai bine ganditi-va de doua ori si nu vedeti-va de drum. Nu va obliga nimeni sa faceti nimic.
      Sa fie bine pentru copila, despre ea e vorba aici.

    • Corect! Daca n-ai nimic bun de spus mai bine taci. Daca nu vrei sa ajuti, in coltul ferestrei este un X. Inchizi si uiti!
      Eu ma bucur enorm ca pot face parte din aceasta initiativa. Ma uit ma minunez cum in cateva zile s-a putut face atat.
      Cu putin de la mine, putin de la tine asa facem mult.
      Sunt mama si ma gandesc de cateva zile la acest copilas, nu stau sa ma gandesc daca e o inselatorie sau nu. Iar pana la
      urma chiar daca ar fi, daca eu in sufletul meu simt ca am facut o particica dintr-un bine, sunt multumita.
      Sanatate Evei si felicitari Printeso pentru ce ai pus in miscare!
      Va trimit imbratisari calde!

    • Asociatia jurnalistilor civici am trecut la Numele celui care primeste banii contul in euro.Este corect? Sper!

  3. intrebarea mea e strict tehnica si nu are nici un subinteles. Biopsia nu e intradevar necesara pt operatie decat in cazuri rare, dar e absolut necesara pt stabilirea chimioterapiei si a prognosticului. Despre asta e vorba… ca nu poti spune 95% acum fara sa stii ce celule sunt….

  4. In 2008, baietelul meu in varsta de 2 ani si jumatate a fost diagnosticat cu nefroblastom drept, cu metastaze in epiploon, stadiul 3/4. A fost operat de doua ori la spitalul Gr. Alexandrescu unde a si facut 2 ani si jumatate chimioterapie si pentru ca avea un rest tumoral pe vena cava, a fost nevoie de radioterapie in Turcia, la clinica Anadolu-Istanbul (2009). In prezent, baiatul meu are 11 ani si jumatate, este elev in clasa a IV-a si este un copil sanatos si fericit! Am scris toate acestea, pentru a fi exemplu de reusita parintilor Evei, careia ii dorim vindecare cat mai repede! Cu mult drag, mama lui Mihai

    • Multa sanatate dumneavoastra, familiei si tuturor copiilor din lume! La multi ani copii frumosi din toate colturile planetei! Va iubim pentru ca sunteti o parte din noi, pentru ca suntem fericiti cand va vedem fericiti, pentru ca sunteti inimi curate si oameni minunati!

  5. Este absolut incredibil. În momente din astea, mă simt mai în sigurantă doar fiindcă știu că ești prietena mea.
    You rock, prințesă!

  6. Ce frumoasa fetita! Ii doresc multa sanatate si putere sa reziste la ce urmeaza. Si parintilor ei le doresc putere, iar medicilor care se ocupa de cazul ei inspitarie si gandul cel bun sa o salveze. Am donat si eu, sper sa doneze cat mai multa lume, macar banii sa nu fie o problema in aceasta situatie. Pic cu pic de la fiecare care poate si isi permite face un mare bine Evei.
    Doamne ajuta, sa auzim de bine!

    • buna seara, asteptam devizul de la clinica unde va merge, cu siguranta mai este nevoie de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *