Bunica, la tablă! Temele la control! (p)

Bunica Veronica tocmai și-a luat smartphone (bunica, sper că dai și tu un like și-un share la articolul ăsta)! Laptop are de un deceniu, conectat la toate cele, Facebook folosește, e maestră în descoperit remedii pe google, presa o citește exclusiv online. Cu mândrie vă spun că bunica e născută în 1932 (faceți voi calculele)! Ține legătura cu „babele” ei (așa le zice ea, nu eu, sunt colegele ei de liceu pedagogic, se văd o dată pe lună acasă la fiecare dintre ele, prin rotație), ne sună pe Skype, citește blogul, urmărește pozele de familie pe grupul privat, stă aproape de noi cum poate mai bine de la cei 350 de km distanță și-și ține mintea ocupată, ceea ce cu siguranță o ajută să fie atât de lucidă și conectată, în ciuda vârstei.

Ne mai zăpăcește cu întrebări despre Pe ce apăs ca să închid sau De ce nu are niciun buton sau Când vreau să vorbesc la el apăs cu obrazul și-mi intră în aplicația de sport, ce sport, bre, eu tre’ să mă duc să dau la găini, n-am timp de prostii, dar una peste alta, se descurcă foarte bine!

Pentru părinții și bunicii noștri care nu se descurcă foarte bine din prima și care se jenează să ne mai sune să ne spună că iar nu găsesc butonul de Skype, există școala de vară Părinți la școală organizată în august de Orange. Sunt, practic, cursurile de tehnologie pentru cei mai în vârstă, care nu au avut cine știe ce contact cu gadgeturile moderne, și care au nevoie să deprindă rapid aptitudinile necesare unei legături strânse cu nepoții prin Skype, de exemplu, sau Facebook. Pot învăța repede cum să facă scurte clipuri cu ei sau să-și organizeze pozele în albume, pot deveni maeștri în selfie-uri sau în căutat muzică pentru petreceri. Vor învăța de la specialiști să folosească inteligent smartphone-ul și tableta, să monitorizeze costurile, care sunt cele mai interesante aplicații pentru nevoile și hobby-urile lor, sau cum pot fi mai aproape de cei dragi prin sunet, fotografie și video.

Acum a început perioada de înscrieri la cursurile Părinți la școală, care vor avea loc în mai multe Orange Smart Shopuri din țară în perioada 22-30 august. Programul cursurilor este mai jos, vă puteți înscrie gratuit părinții, unchii sau bunicii AICI.

 • 22 august, 18:00-20:00: București Europe House
 • 23 august, 18:00-20:00: Timișoara, Galați
 • 24 august, 18:00-20:00: Constanța
 • 26 august, 11:00-13:00: București Băneasa, Cluj-Napoca, Iași, Oradea
 • 30 august, 18:00-20:00: Arad, Bacău, Târgu Mureș, Pitești

În plus, toți cei care înscriu persoane la aceste cursuri vor primi vouchere de 10 euro pe care le pot folosi pentru achiziționarea de telefoane din Orange Smart Shop vreme de două săptămâni.

Nu sunt foarte multe locuri disponibile (grupele sunt de maximum zece persoane, pentru ca profesorii de tehnologie să poată răspunde tuturor nelămuririlor elevilor), așa că vă sugerez să vă grăbiți!

Campania Părinți la școală este parte din platforma Tech a Break, o sumă de evenimente ce vor avea loc în următoarele săptămâni în magazinele Orange smart shop din 13 orașe din toată țara: Brașov, București, Arad, Bacău, Cluj, Constanța, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara. Pe această platformă se desfășoară nu doar despre cursuri pentru părinți, ci și un concurs de design de produs cu premii substanțiale, iar la începutul verii au avut și cursuri de programare pentru copii.

Smart shop-urile Orange sunt organizate astfel încât să ofere clienților o soluționare rapidă a tuturor cerințelor pe căi exclusiv digitale (poți solicita bon de ordine prin aplicație, îl primești prin sms, prezentarea de oferte și răspunsuri se face pe ecrane, totul este tehnologizat). Unele dintre ele au birouri de operațiuni rapide, Care Center pentru verificarea pe loc a telefoanelor și tabletelor nefuncționale, iar cei care doresc operațiuni mai complexe sunt invitați să descopere diversele zone ale magazinului cât timp așteaptă un reprezentant de vânzări disponibil (Playstation, Orange TV, etc). Există în acest moment 24 smart shop-uri Orange Harta este aici și smart shop-urile sunt semnalizate cu albastru.

Mă gândesc serios s-o propun pe bunica profesor la școala asta, atâta-i de pricepută. Dar nu știu dac-o să vrea să-și lase ea găinile singure…

Ai voștri cum se descurcă cu tehnologia?

Sursa foto: bunică și smartphone via Shutterstock.com

2 Comments

 1. mira 2

  Nu-ş cum să spun, dar faptul că bunica ta, născută în „32, a făcut liceul pedagogic, spune totuși niște lucruri. Adică pe vremea aia nu chiar oricine făcea liceul, pe undeva mi se pare că se explică de ce e așa de „vioaie” in gândire. Bravo ei ! 🙂

 2. livia catalisan

  Felicitari, Bunica Printesei!!! Ioana,spune-mi te rog sub ce nume lasa raspuns…..taaare mi-ar place sa ii citesc parerile.:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *