Vă ofer cadou o imprimantă, să mai decupați și voi, nu doar eu… (concurs)

Concursul s-a încheiat, câștigătoare este Ioana Crișan, felicitări! Și mulțumes celor peste 600 de participanți la concurs! 🙂

Azi dimineață la 7 fără 5, Sofia îmi susura în ureche:

– Mami, hai să mai decupăm ceva, te roooog.

Eu visam ceva cu Jon Snow, ideea de decupaj suna chiar bine în context, nu l-aș putea lua cu totul acasă că suntem însurați, dar măcar o bucată așa…

– Mami, poate ceva cu lei…
– Mhm, da, cu un leu periculos, mrrr…
– Sau ceva cu cactuși, mami? Ar fi super distractiv cu cactuși.

Reveria mea semiadormită s-a dezumflat rapid la ideea de cactus, așa că a trebuit să mă ridic și să mă târâi până în sufragerie, unde Sofia deschisese deja laptopul și mă îndesa în fața lui, să-l pornesc. A fost foarte greu să-și aleagă ce anume să mai construim din hârtie, pentru că voia să le facă, evident, pe toate.
– A, da, uite, cardurile astea cu prințese.
– Stai, nu, mai bine felicitarea asta din care se ridică baloane colorate.
– Sau caruselul ăsta cu elefanți.
– Nuuu, mami, castelul ăsta cu balene. Sau floarea asta… Dar și dinozaurii…

Ațipisem în fund pe parchet, cu falca sprijinită în pumn.

Și ieri am decupat, lipit și îndoit, aproape toată ziua. Și alaltăieri. Și în ziua dinainte. Copiii nu mai vor altceva decât să decupeze și să construiască. Nu mi-e clar dacă se întâmplă asta pentru că le place activitatea în sine, pentru că îi amuză obiectele care se nasc în mâinile lor sau pentru că le place când facem toți patru ceva, întinși pe jos într-un haos de materiale și resturi.

Vă arăt ce-am construit și cum, ce ajutor am avut, apoi vă invit la concurs, să câștigați și voi oportunitatea unei astfel de activități atrenante în familie.

Am început cu o galaxie mică. Mai întâi am ales modelul, de pe site-ul Canon Creative Park. Veți găsi acolo carduri de toate felurile, animale 3D, decorațiuni, invitații, rame foto, plicuri și jucării din hârtie. La fiecare aveți un set de instrucțiuni și modelele de printat, toate gratuite. Vă pun mai jos câteva modele dintre cele multe mii.

Așa, am printat foile necesare, apoi fiecare dintre noi a decupat cum a putut mai bine. Apoi am îndoit și lipit conform instrucțiunilor clare și frumos explicate, am pus ața și ta-daaaa!

 

A durat cam o oră cu totul, copiii nu s-au plictisit (miracol), tare mult le-a plăcut și activitatea, și galaxia rezultată, care acum atârnă de lustra Sofiei și se unduiește la fiecare deschidere de ușă.

Apoi am făcut doar cu Sofi un calendar 3D pe care l-a decupat singură!

Și după asta, eu am plecat la film, iar omul și copiii au printat, decupat, construit și lipit o felicitare pop-up 3D cu baloane, și un plic potrivit! Totul pe hârtie normală, cu ajutorul imprimantei Canon Pixma.

De mare ajutor modelele și instrucțiunile, vă recomand acest site, pe care îl puteți folosi și dacă aveți alt tip de imprimantă. Puteți face coifuri pentru petreceri, litere de lipit pe perdele, invitații, decorațiuni pentru poze, suveniruri și tot felul de alte minuni. Puteți folosi hârtie normală,  pe care, dacă vreți să faceți props-uri pentru poze, de exemplu, o lipiți pe carton. Altfel, vă descurcați direct cu hârtia, modelele sunt foarte bine gândite, pe nivele diferite de dificultate.

Veți avea astfel prilej să petreceți timp frumos împreună, copiii își pot exersa răbdarea, precizia și creativitatea. Cred că pot fi folosite cu succes și în școli și grădinițe, pe site veți găsi sute de modele de plante, animale, clădiri, vehicule, personaje și orașe.

Site-ul este gratuit, puteți descărca ce doriți de pe el. Mai aveți nevoie de hârtie obișnuită A4, de lipici și foarfece, dar și de imprimantă. Pe aceasta din urmă v-o ofer eu aici, o imprimantă color Canon Pixma TS9050 (este și scanner și copiator, printează și poze wireless sau direct de pe stick), exact ca cea pe care am încercat-o și noi, o să vă placă! Ca să vă înscrieți, postați aici un comentariu cu link către modelul pe care v-ar plăcea să-l realizați de pe Creative Park alături de copii sau de prietene. Pe 2 septembrie la ora 22.00 extrag câștigătorul și-l anunț aici în articol.

Vă recomand călduros această resursă, îmi veți mulțumi!

L.E. Pentru că mesajele de la voi conțin link, cele mai multe dintre ele îmi intră în spam. Eu le recuperez de acolo și vor apărea toate, chiar dacă va exista o întârziere mai mare sau mai mică. Așa că vă rog ca dacă vedeți că nu a apărut comentariul vostru, să nu îl retrimiteți. Mulțumesc și baftă tuturor!

691 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *