Vă ofer cadou o imprimantă, să mai decupați și voi, nu doar eu… (concurs)

Concursul s-a încheiat, câștigătoare este Ioana Crișan, felicitări! Și mulțumes celor peste 600 de participanți la concurs! 🙂

Azi dimineață la 7 fără 5, Sofia îmi susura în ureche:

– Mami, hai să mai decupăm ceva, te roooog.

Eu visam ceva cu Jon Snow, ideea de decupaj suna chiar bine în context, nu l-aș putea lua cu totul acasă că suntem însurați, dar măcar o bucată așa…

– Mami, poate ceva cu lei…
– Mhm, da, cu un leu periculos, mrrr…
– Sau ceva cu cactuși, mami? Ar fi super distractiv cu cactuși.

Reveria mea semiadormită s-a dezumflat rapid la ideea de cactus, așa că a trebuit să mă ridic și să mă târâi până în sufragerie, unde Sofia deschisese deja laptopul și mă îndesa în fața lui, să-l pornesc. A fost foarte greu să-și aleagă ce anume să mai construim din hârtie, pentru că voia să le facă, evident, pe toate.
– A, da, uite, cardurile astea cu prințese.
– Stai, nu, mai bine felicitarea asta din care se ridică baloane colorate.
– Sau caruselul ăsta cu elefanți.
– Nuuu, mami, castelul ăsta cu balene. Sau floarea asta… Dar și dinozaurii…

Ațipisem în fund pe parchet, cu falca sprijinită în pumn.

Și ieri am decupat, lipit și îndoit, aproape toată ziua. Și alaltăieri. Și în ziua dinainte. Copiii nu mai vor altceva decât să decupeze și să construiască. Nu mi-e clar dacă se întâmplă asta pentru că le place activitatea în sine, pentru că îi amuză obiectele care se nasc în mâinile lor sau pentru că le place când facem toți patru ceva, întinși pe jos într-un haos de materiale și resturi.

Vă arăt ce-am construit și cum, ce ajutor am avut, apoi vă invit la concurs, să câștigați și voi oportunitatea unei astfel de activități atrenante în familie.

Am început cu o galaxie mică. Mai întâi am ales modelul, de pe site-ul Canon Creative Park. Veți găsi acolo carduri de toate felurile, animale 3D, decorațiuni, invitații, rame foto, plicuri și jucării din hârtie. La fiecare aveți un set de instrucțiuni și modelele de printat, toate gratuite. Vă pun mai jos câteva modele dintre cele multe mii.

Așa, am printat foile necesare, apoi fiecare dintre noi a decupat cum a putut mai bine. Apoi am îndoit și lipit conform instrucțiunilor clare și frumos explicate, am pus ața și ta-daaaa!

 

A durat cam o oră cu totul, copiii nu s-au plictisit (miracol), tare mult le-a plăcut și activitatea, și galaxia rezultată, care acum atârnă de lustra Sofiei și se unduiește la fiecare deschidere de ușă.

Apoi am făcut doar cu Sofi un calendar 3D pe care l-a decupat singură!

Și după asta, eu am plecat la film, iar omul și copiii au printat, decupat, construit și lipit o felicitare pop-up 3D cu baloane, și un plic potrivit! Totul pe hârtie normală, cu ajutorul imprimantei Canon Pixma.

De mare ajutor modelele și instrucțiunile, vă recomand acest site, pe care îl puteți folosi și dacă aveți alt tip de imprimantă. Puteți face coifuri pentru petreceri, litere de lipit pe perdele, invitații, decorațiuni pentru poze, suveniruri și tot felul de alte minuni. Puteți folosi hârtie normală,  pe care, dacă vreți să faceți props-uri pentru poze, de exemplu, o lipiți pe carton. Altfel, vă descurcați direct cu hârtia, modelele sunt foarte bine gândite, pe nivele diferite de dificultate.

Veți avea astfel prilej să petreceți timp frumos împreună, copiii își pot exersa răbdarea, precizia și creativitatea. Cred că pot fi folosite cu succes și în școli și grădinițe, pe site veți găsi sute de modele de plante, animale, clădiri, vehicule, personaje și orașe.

Site-ul este gratuit, puteți descărca ce doriți de pe el. Mai aveți nevoie de hârtie obișnuită A4, de lipici și foarfece, dar și de imprimantă. Pe aceasta din urmă v-o ofer eu aici, o imprimantă color Canon Pixma TS9050 (este și scanner și copiator, printează și poze wireless sau direct de pe stick), exact ca cea pe care am încercat-o și noi, o să vă placă! Ca să vă înscrieți, postați aici un comentariu cu link către modelul pe care v-ar plăcea să-l realizați de pe Creative Park alături de copii sau de prietene. Pe 2 septembrie la ora 22.00 extrag câștigătorul și-l anunț aici în articol.

Vă recomand călduros această resursă, îmi veți mulțumi!

L.E. Pentru că mesajele de la voi conțin link, cele mai multe dintre ele îmi intră în spam. Eu le recuperez de acolo și vor apărea toate, chiar dacă va exista o întârziere mai mare sau mai mică. Așa că vă rog ca dacă vedeți că nu a apărut comentariul vostru, să nu îl retrimiteți. Mulțumesc și baftă tuturor!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

691 comentarii

  1. Ce lucruri faine faceti voi! Vrem si noi imprimanta, inca nu decupeaza foarte bine, dar ne place sa impaturim si sa coloram, si sigur il vor incanta activitatile propuse, mai ales cele in genul galaxiei Sofiei!

  2. Mulțumesc pt. ajutor! Anul acesta voi avea clasa pregătitoare și ORICE ajutor este binevenit. Din păcate, în clasă nu am o imprimantă iar cererile pentru achiziționarea uneia au rămas, deocamdată, fără răspuns, așa că îți poți imagina câtă nevoie am avea de o astfel de dotare. În ceea ce privește anumite „preferințe” pentru imprimat, aș imprima orice de pe site-ul recomandat.

  3. buna printesa! ma incanti mereu cu gandurile tale de poveste. as decupa cu baloane de pe creative park.toate bune!

  4. Buna! Noua ne-ar plăcea ca decorațiune pentru fete String Decoration : Sea Creatures si cred ca ne-ar tine ocupați: Mikoshi (Portable Shrine)! Mulțumim si spor la decupaje in continuare!

  5. Asta as face, că tot vine ziua fetiței și trebuie sa decoram a:) httpp.c-ij.com/en/contents/CNT-0018299/index.html

  6. Buna!
    Fetita mea de 2 ani este super preocupata sa se joace cu mici figurine in diferite „decoruri” asa ca ne-ar fi de mare folos o astfel de imprimanta pentru ca am putea confectiona impreuna cadrul de joaca (casuta, scoala, etc) si totodata, personaje. Am gasit aici http://cp.c-ij.com/en/contents/CNT-0010266/index.html o căsuță numai buna de locuit pentru figurinele ei de jucarie.

  7. Mi-ar placea sa fac, impreuna cu fetita de 4 ani jumatate, sistemul solar si tot ce tine de Univers.
    Multumim si spor la joaca in continuare!

    De asemenea, mi-ar placea mult sa descopar si alte idei de joaca pentru varsta de 4 -5 ani.

  8. Hei, ce lucruri faine ati facut! Mi-ar trebui si mie o imprimanta intrucat cea veche a cedat dupa n fise si lucrari scoase la imprimanta. Felicitari! Imi plac mult postarile tale! 😉

  9. Nu avem imprimanta….participam si noi, cred ca piticii mei ar fi foarte incantati de asemenea activitati homemade.

  10. Exact activitatea momentului la noi! E plina casa de hartii si hartiute ? tocmai ce am facut impreuna un mini parc cu bancute si copaci etc..
    Site-ul este excelent pentru idei noi ?
    Am incepe cu niste pasari: http://cp.c-ij.com/en/contents/CNT-0016941/index.html
    Iar sus cred ca am pune un balon de care sa atarne deci firele cu pasari..ff fain
    Multjmim pentru site/idei si concurs!

  11. Buna, ce de lucruri interesante realizati voi acolo! Fetita mea este innebunita dupa baloane si.cu siguranta vom decupa toate modele posibile. Multumim!

  12. Te admir nespus pentru neobosita căutare în lumea ideilor pentru activități împreună cu cei mici! De multe ori trag cu ochiul în „căsuța” ta atunci când rămân în pană de idei.
    De câteva luni, fiica mea, Ilinca Maria, de 5,7 ani, colorează neîncetat. Dar, de curând, s-a stricat imprimanta și nu mai avem acces la planşele de colorat. Așa că am început să decupăm unele dintre imaginile colorate până acum și facem cu ele felicitări pentru prieteni.
    O imprimantă ar fi un cadou minunat pentru onomastica ei.
    Am căutat împreună printre imaginile de pe Creative Park și am început să visăm atunci când am văzut minunăția aceasta: http://cp.c-ij.com/en/contents/CNT-0018295/index.html .
    O zi minunată și. ..spor la decupat! ☺

  13. La fundația unde lucrez ca și pedagog(in cadrul unei școli) aș putea să fac multe.Am decis ca anul acesta sa preiau doar clasa pregătitoare, nu clasa mixta ca până acum..special că sa pot lucra mai mult cu ei pe partea de îndemânare.M-as bucura daca as câștiga, pentru că cea veche a murit și cum sponsori nu prea avem…Anul trecut am mai contribuit din bugetul meu, însă la salariul pe care-l am dau faliment?http://cp.c-ij.com/en/contents/CNT-0021326/index.html

  14. Si noi ne inscriem. Partea frumoasa ca o vom putea folosi impreuna cu cei mici si vom face activitatile mai interesante.

  15. Idei foarte bune de pus in practica cu grupa mea de copilasi de la gradinita dar si cu ai mei strengari de acasa. Totul e mai usor cand ai asa ceva la indemana(Canon)http://cp.c-ij.com/en/contents/CNT-0011670/index.html

  16. Deoarece băiețelul meu de 5 anișori este fascinat de escavatoare, betoniere, tractoare samd, sunt sigură că ar fi foarte fericit daca am avea o astfel de imprimanta cu care am putea crea propriul lui parc auto 🙂

  17. Eu recunosc că m-am bucurat prima dată să văd crocodilul în poze și că e înca în grații 🙂
    Cred că sistemul solar ar fi primul pe listă, asta dacă nu reușește vreun dinozaur să îi ia fața 😉

  18. am gasit multe chestii interesante pe site,cum fetele mele sunt pasionate de astronomie,as incercahttp://cp.c-ij.com/en/contents/CNT-0011245/index.html

  19. Buna,
    Este tot ceea ce-mi doresc pentru copiii mei!!! Si ceea ce-si doreste baiatul meu cel mai mult. El este artistul familiei si bricolez cu el foarte mult. Pe langa globuri, vapoare, dinozauri, insecte sau scene 3d din natura/paduri, ii place foarte mult sa deseneze. Si lucrarile ii sunt foarte apreciate si face niste lucruri de mare anvergura (lipeste cate 4-5 coli a4 sa aibe un desen cat mai mare). Ma bucur ca am un copil cu o inclinatie asa frumoasa si sper sa-si fructifice talentul. Aceasta imprimanta ar fi o bucurie imensa 🙂 Imi doresc foarte mult sa o castig pentru el. Fetita ar fi incantata sa vada mecanismul imprimantei si sa mestereasca pe langa ea.

  20. Fetita mea de 3 ani si 8 luni va fo fiarte incantata sa construim sistemul solar – ne iubim pana la fiecare planeta zilnic

  21. Imi place felicitarea sub forma de rachetă pentru copii. Si calendarul cu flori… sigur ne apucam si noi de meşterit. 🙂

  22. Idei bune de pus in practica cu grupa Mare dar si cu strengarii mei de acasa. Ies lucruri frumoase cu asa un ajutor (canon)http://cp.c-ij.com/en/contents/CNT-0011670/index.html

  23. Nu știam de existența acestui site, până acum desenam cu mâna (sau în Word/Paint) și apoi printam și decupam :))))))
    Cu greu te poți hotărî cu ce să începi când intri prima dată pe site :)))) Totuși, am ales acest calendar http://cp.c-ij.com/en/contents/CNT-0000811/index.html
    Anul acesta fetița mea începe clasa pregătitoare chiar în ziua în care împlinește 6 ani, așadar am început numărătoarea inversă până la începutul acestei noi etape din viața ei 🙂
    Mulțumim pentru idei!
    Numai bine!

  24. Băiatul meu are o mare placere sa decupeze(dinozauri, mașini, biciclete, motociclete, căsuțe, animale, etc) . Le-am strâns pe toate într-o cutie. Din păcate, toate sunt alb-negru, dar tot cu o Canon-pixma. Mi-ar face placere sa ii fac de pe site-ul recomandat multe modele și sa le pun într-o rama agățata în camera lui… Bucurie maxima… 😉
    În primul rand începem cu dinozauri…

  25. Woow! Ce minunăție ai descoperit! Fetitei mele ii place foarte mult sa decupeze! Ne dorim de mult o astfel de imprimanta! Toate sunt frumoase, dar, pentru că se apropie ziua ei, cred ca am începe cu acestea-http://cp.c-ij.com/en/categories/CAT-ST01-0114/index.html

  26. Planete si steluțe care sa pluteasca pe tavan ar fi grozave.

    Superb corpul de iluminat din camera Sofiei. Poti sa spui de unde l-ai achiziționat?
    Multumim.

  27. Ce faine sunt toate!! Eu as vrea sa ii fac un banner cu happy birthday mismocului, pentru aniversarea de 1 anisor 🙂 http://cp.c-ij.com/en/contents/CNT-0019557/index.html
    Cand s-a nascut i-am facut litere din fetru cu numele lui, iar la botez am decorat restaurantul cu pompoms facute de bunica, in timp ce eu i-am facut marturiile,borcanase cu mirodenii, cu etichete create si decupate si implicit lipite de mine. Ce util mi-ar fi fost atunci site-ul asta :D.

  28. Fetita mea este pasionata de dinozauri. Imi inchipui ce entuziasmata va fi cand vom putea crea impreuna dinozaurii ei preferati. Este o idee nemaipomenita. Va multumesc din suflet!

  29. Tare mult ne-am bucura sa facem impreuna minunatia asta cp.c-ij.com/en/contents/CNT-0011303/index.html
    Sper sa castigam! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *