Patru activități (pentru copii peste trei ani) în trei minute (p)

La noi e super simplu: dacă sunt piciorușe multe pe parchet, clar e distracție mare! În fiecare după-amiază de la 4 și până la culcare, la ora 9, e timp împreună! La fel și în weekend! Copiii aleg joaca, noi ne așezăm cu ei pe podea, și trec orele într-o secundă! Dacă-i frumos afară, preferăm să ieșim la aer, dar în ultima vreme (și în lunile care urmează) nu-i cazul de soare, cald și bine decât la noi acasă, așa că suntem mereu în căutare de idei de jocuri noi și de activități de făcut împreună.

Ce-am observat în ultimii ani e că joaca activă și implicată cu ei:

 1. Îmi place! Nu mă plictisesc, mă prind jocurile lor, de multe ori ei se duc la treaba lor și eu rămân cu limba între dinți, potrivind piese de puzzle, încă o oră. 🙂 – nu e cazul să vă simțiți vinovate dacă nu vă place să vă jucați cu copiii, puteți trece direct la punctul 2, după ce mai întâi ați răbdat stoic să vă jucați cu cei mici, chiar dacă nu v-a plăcut
 2. Îmi aduce timp liber pentru mine, pentru că după o oră de jucat împreună, cu paharele emoționale pline, ei se duc să se joace singuri, iar eu pot citi sau picta pe unghii sau ce mai fac mamele când rămân de capul lor pe podea în sufragerie.

De foarte multe ori ei aleg joaca liberă, nestructurată, în care ne alergăm sau ne batem cu perne sau facem jocuri de roluri. Alteori au chef de jocuri cu reguli și ordine de joc, Sofia stă până la capăt și se implică mult, Ivan se mai foiește, mai dărâmă placa de joc, pleacă fix când îi vine rândul, dar îi place să stea cu noi acolo și să fie și el implicat.

Pentru că se apropie sărbătorile și sigur sunteți în căutare de activități pentru cei mici, vă dăm noi patru idei în trei minute, click play (și s-o vedeți pe Sofi cât de mândră e că citește singură).

Mai jos aveți detalii despre fiecare activitate, preț și link!

Primul meu glob pământesc (3-7 ani)

Este foarte simplu de folosit, colorat și ușor. Sofia a dat năvală pe el, l-a făcut și l-a desfăcut vreo oră. A citit fiecare etichetă de continent, le-a potrivit, le-a pus și le-a scos, a analizat simbolurile, a învârtit globul, apoi și l-a pus pe noptieră, să fie sigură că rămâne doar al ei.

Caracteristici:

  • conturul fiecarui continent este în relief pentru a-i ajuta pe cei mici să îl identifice cu mai multă ușurință
  • potrivind piesele detașabile pe glob, cei mici vor avea ocazia să își dezvolte și îndemânarea
  • este foarte bun pentru joc individual sau de grup, copiii pot pune pe rând câte-un continent

Primul meu glob pământesc costă 149 de lei pe Educlass.ro și îl găsiți AICI.

Water Magic, caiet de desenat cu creion cu apă (peste 3 ani)

E simplu de folosit: copilul pune singur apă în stilou (daaa, mare bucurie că se descurcă fără ajutor de la cap la coadă), apoi colorează paginile, descoperind detaliile din desen. După 15 minute, o poate lua de la capăt. Caietul are șase foi. E bun pentru că nu murdărește, e ușor de cărat la orice ieșire.

Cartea de colorat cu apă Water Magic costă 37 de lei AICI.

Puzzle moale Happy Cube (3-7 ani)

Vai, acesta m-a prins teribil! Am stat tot weekendul să fac și să desfac cuburi, iar Sofia s-a molipsit de la mine! Așa bine mi-a făcut la creier să-i dau o pauză de la caruselul meu de gânduri!

Cutia are șase puzzle-uri de culori diferite, pe care le desfaci din ramă și le transformi în cuburi! Nu e ușor, dar e atât de distractiv! Apoi le faci iar ramă, iar dacă ești foarte bun, poți combina cuburile în construcții puzzle mai complicate!

Vârsta recomandată: 3 – 7 ani

Preț: 45 de lei, disponibil pe Educlass AICI.

Joc interactiv cu conexiuni logice – Why Connect? de la Chalk and Chuckles,  (6 – 12 ani)

Ai nevoie doar de o suprafață plată să pui piesele și să iei într-un buzunar săculețul cu jetoane! S-a jucat și Ivan foarte frumos (el are acum 3 ani și-un pic), a înțeles că trebuie să iei de pe tabla ta o piesă și să o pui lângă alta de pe masă cu care are o legătură, orice legătură! Ne-am distrat grozav, iar Sofia a vrut să se joace de mai multe ori la rând! Le dezvoltă imaginația și vocabularul, e dinamic, se termină repede și poate câștiga toată lumea!

Jetoanele sunt făcute din carton reciclat și imprimate cu cerneală pe bază de soia.

Why connect costă 64 de lei și este disponibil pe Educlass AICI.

Distracție plăcută împreună, iar dacă aveți idei de jocuri și activități peste trei ani, vă rugăm să ni le spuneți și nouă în comentarii!

5 Comments

 1. Ina

  Esti minunata! multumim pentru idei! Le avem si noi si iubim Educlass!!! Te pup!

 2. Peres petronela

  Ce idei faine…dar globul nu mai este pe stoc😢

  • Printesa Urbana

   Daaa, am observat, cred ca vor reface stocul rapid!

 3. Iulia

  Pe noi ne-a prins Mascarici (varianta moderna a jocului Pacalici). Gasit perechi si mari emotii sa nu cumva sa tragi cartea cu d-nul Mascarici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *