Aventuri în Țara Virtuților, noua carte de Alec Blenche

Aventuri în Țara Virtuților, noua carte a lui Alec Blenche nu e cu Erus, ci cu Emma. Emma e o fetiță inspirată chiar de fiica lui Alec, o domnișoară de cinci ani foarte isteață și curioasă, care iubește să inventeze lucruri, să se joace și să afle tot ce se poate despre lume.

Emma e foarte preocupată de virtuți și vrea să le cunoască mai bine. Ca să o ajute, Alec inventează o Țară magică a virtuților, în care Emma face cunoștință cu personaje haioase, limpezi și foarte bine conturate, care îi permit să înțeleagă în joacă ce sunt Curajul, Modestia, Compasiunea, Optimismul, Iubirea, Loialitatea. Pentru fiecare zi a săptămânii, Alec a inventat o poveste în care o Virtute (sau mai multe) joacă rolul principal. Emma din carte interacționează cu ele și înțelege de ce sunt ele importante.

Ilustrațiile Doinei Zavadschi sunt minunate, ca de obicei, îi mulțumim pentru răbdare și viteza cu care a lucra ca să avem această carte în brațe acum, la începutul verii.

E o carte ideală pentru vacanță, puteți citi un capitol pe seară. La final aveți și un mic tabel cu toate virtuțile din carte și cum le puteți chema alături de voi.

 

Pe coperta 4 a cărții am pus acest text, care rezumă foarte bine ce simt despre aceeastă carte.

Alec Blenche reușește în Aventuri în Țara Virtuților un lucru aproape imposibil: să explice unui copil ce înseamnă respectul, compasiunea, curajul, modestia. Folosind limbajul magic al imaginației, pe care toți copiii îl stăpânesc atât de bine, Alec face o minune în și prin cartea lui: ne învață pe toți să fim oameni. E un volum de mare preț pentru noi toți, copiii îl vor iubi, iar noi, părinții, vom fi recunoscători pentru așa un dar.

 

 

Alec vă așteaptă la Bookfest la lansare, sâmbătă, 2iunie, de la ora 13:00, la standul editurii Univers (e mare și central, nu aveți cum să ratați).

Cartea poate fi deja comandată aici, azi sosește de la tipar și sunt sigură că e foarte frumoasă. Costă 39,9 lei, redusă o veți lua cu 30 de lei. O veți primi cu autograf și cu discount de 25%, iar la comenzi de minim 100 de lei, transportul este gratuit. Cartea se va găsi din 11 iunie și în marile lanțuri de librării din toată țara, dar și online.

Felicitări, Alec, pentru locul magic pe care l-ai inventat! Ne e de mare folos să dăm mai departe copiilor noștri valori și virtuți!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

4 comentarii

  1. Știe cineva daca se poate primi cartea până pe 8 iunie inclusiv? Ideea e ca mama ( singura legătură cu Romania ) pleacă pe 9 iunie din tara.

  2. Am primit de la Mos Nicolae si Mos Cracin cele 4 carti ale luo Alec Blenche. Vaile virtutilor. Tocmai am terminat cele 3 cari despre Erus. Acestea se termina cu „va urma”. Care este continuarea si cand va aparea? Am vrea sa terminam aceste aventuri inainte de a o insoti pe Ema in ale ei. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *