La un an de la discursul meu pe scena TEDx, pregătesc un nou discurs pe o scenă mare, la Târgu Mureș

Ieri s-a împlinit un an de la discursul meu pe scena TEDx Constanța. Pentru mine a fost un moment foarte greu, pentru care m-am pregătit mult, săptămâni întregi, pentru că știam că e important să am un discurs coerent și limpede ca să fie de impact, și pentru că știam că o să am emoții uriașe, atmosfera la un eveniment TED este copleșitoare și dacă ești în public, nu mai zic ce e în culise și cum se simte de pe scenă. Știi că ai puterea de a face o schimbare, fie ea și mică, în bine, că ai primit șansa asta unică de a avea microfonul preț de 18 minute ca să miști ceva cu vocea și inima ta și, deși îți vine să fugi și să vomiți în același timp, trebuie să stai acolo, perfect în control, și să-ți argumentezi ideea. Dacă am reușit… asta voi puteți să spuneți.

Discursul e mai jos, sunt uimită și onorată să observ că 15.000 de oameni au urmărit pledoaria mea pentru adevăr în creșterea copiilor și în relații, în general.

Sâmbătă voi repeta experiența, de data asta nu pe o scenă TEDx, ci în fața unui public numeros format în mare parte din părinți, la Târgu Mureș.

Îmi doresc de mult să ajung și aici la o lansare, iată că până la urmă ajung ca vorbitor la o conferință, dar vor merge cu mine și toate cărțile mele și vom avea vreme să povestim și despre ele în pauze.

Mulțumesc, Robinson Mureș Academy, pentru invitație. Voi vorbi pe scena conferinței alături de părintele Constantin Necula și de dr. Mihaela Bilic.

Pregătesc de ceva vreme un discurs care pornește de la minunatul principiu al lui Janusz Korczak, medic pediatru și pedagog polonez ucis în 1942 în lagărul de exterminare german de la Treblinka: Nu există copii, există doar oameni. Voi povesti, din experiența mea de părinte, despre educarea copiilor bazată pe respect, iubire și demnitate egală. Sper să fie de folos tuturor familiilor prezente în sală! Părintele Constantin Necula va vorbi despre hrana spirituală de care au nevoie copiii, iar dr. Mihaela Bilic, despre hrana pentru trup.

Evenimentul are loc pe 15 septembrie de la ora 11 la ora 14.00 la Palatul Culturii din Târgu Mureș. Ultimele biletele (care au un preț modic) se găsesc aici.

Abia aștept să ne cunoaștem!

Fotografia aceasta e realizată la o lansare de acum trei ani la Constanța, de către Ness Photography.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

5 comentarii

  1. Eu am fost onorată ca m-ai luat lângă tine. Mi-a sunat discursul tău săptămâni întregi in ureche, după conferință. La mine ai schimbat ceva.

  2. O singura durere mare am vizavi de acest discurs. Am cerut la un momentdat acordul pentru o postare in grupurile de sustinere administrate de tine si mi-a fost refuzată. Postarea avea legatura cu pierderea unei sarcini prin care treceam in acele momente.Poate o formulasem gresit. Puteam reformula. Acesta era mecanismul meu de a ma conecta cu celelalte mame, voiam experienta acestora pt a obtine ceea ce si tu ai obtinut in urma postarii, suport emotional. Am fost refuzată si a citit si cum nu posed un blog nu am avut acces la susținerea comunității de mana care atunci ar fi însemnat f mult.
    Acum nu vreau decat sa atrag atentia asupra altor cereri de acest gen care poate nu vor mai fi refuzate.

    • salut, imi pare rau pentru pierderea ta.

      imi pare rau ca nu te-am putut sustine, nu stiu exact despre ce postare e vorba anume, sunt sute in fiecare zi pe toate grupurile pe care le administrez, probabil motivul pt care durerea ta nu a putut fi postata e pentru ca ai dorit postarea pe grupul nepotrivit.

      pentru astfel de discutii, grupul educatie cu blandete nu e potrivit, iti recomand grupul de terapie Imbratisare de grup.

      sper sa treci cu bine peste momentul acesta cumplit. 🙁

  3. Buna, Ioana.
    Imi pare rau ca nu am fost in sala cand ai tinut acest discurs. Cred ca mi-ar fi transmis si mai multa emotie. 🙂 L-am urmarit acum si mi-a placut enorm. Chiar m-a miscat. Te-ai descurcat minunat, in ciuda emotiilor.
    Apropo de tema aleasa, eu mai primesc comentarii pe blog de la oameni bine intentionati care imi spun sa nu mai povestesc despre cum m-am simtit cand am divortat sau ca am perioade grele in care abia ma motivez sa ma ridic din pat… Ma surprinde ca un adult inca mai crede ca a spune ca ti-e greu e gresit, e rusinos. Si pe mine m-a vindecat acceptarea multor adevaruri, m-a facut sa ma iubesc mai mult si sa ii iubesc cu adevarat si pe cei din jur, nu am mai avut asteptari nerealiste de la ei.
    Multumesc deci pentru inspiratie. Succes cu urmatorul discurs!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *