Fetițele născute pe 8 martie 2019 în București vor primi 1.500 de euro!

Ați aflat vestea cea mare? METRO oferă cadou 1.500 de euro fiecărei fetițe născute în București fix pe 8 martie 2019! Detalii mai jos. S-o luăm încetișor…

Când am împlinit 18 ani, căutam cu disperare o facultate la care să dau, purtam aceleași haine pe care le aveam de la 16 ani, tocmai îmi crăpaseră iar blugii în genunchi și-mi cheltuiam pe țigări banii din bursa de liceu. Eram doar eu cu mama, trăiam din salariul ei, și nu mereu erau bani pentru tabăra mea de la mare. Noroc că taberele de matematică erau parțial plătite de inspectorat! 🙂

În vară m-am mutat la București, să dau examenele la facultățile pe care le alesesem (Jurnalism și Politehnică). Nu aveam bani nici de biletul de autobuz. M-au ajutat rudele și prietenii câteva săptămâni, apoi am intrat la facultate și a venit vremea să mă descurc singură. A fost groaznic de greu, am făcut foamea multă vreme, între pachetele cu șnițele și zacuscă de la mama. Nu aveam bani de haine sau să ies cu colegii, îmi era rușine că la prânz ei își luau covrigi cu sana, iar eu nu aveam nici ăia zece lei în buzunar.

Pe atunci, gândurile despre antreprenoriat erau inexistente în capul meu. Calculam fiecare leu ca să-mi pot plăti chiria, curentul și mâncarea, nu aveam nici un plan despre cum vreodată o să am firma mea.

Ei, dacă în ziua în care am împlinit 18 ani, ar fi venit cineva să-mi dea 1.500 de euro… întâi m-aș fi uitat bine în jur, să mă asigur că nu sunt la camera ascunsă. Apoi aș fi luat banii și i-aș fi mutat într-un cont de economii. Nu m-aș fi atins de ei vreme multă, de frică să nu-i pierd.

La 28 de ani, i-aș fi investit într-un design bun pentru site-ul meu și într-un laptop.

Acum, la 40 de ani, nu știu ce aș face cu ei. I-aș investi în terapie. :)) Nu, aș plăti niște ședinte de consultanță de branding. Nu. Nu știu. În fine, nu asta voiam să vă zic de fapt.

Voiam să vă zic cât de mult mi-ar fi schimbat viața un cont în care să am niște bani adunați când am plecat pe picioarele mele în lume, la 18 ani.

Și că METRO Cash & Carry România cu sprijinul BCR oferă câte un cec de 1.500 de euro tuturor fetelor care s-au născut în București pe 8 martie 2019!

Ideea campaniei a pornit de la rezultatele Studiului privind Afacerile Independente, realizat de METRO în 10 state, care arată că în România, 64% dintre femei își doresc să-și deschidă propria afacere, dar numai 6% au încredere că pot pune în practică această idee. Problemele care alimenteaza această neîncredere sunt de ordin financiar: un sfert dintre femeile care au participat la studiu și dețin în prezent o afacere au întâmpinat dificultăți în deschiderea afacerii. Ele au afirmat că strângerea fondurilor necesare și lipsa unui sprijin financiar au reprezentat cele mai dificile etape ale demarării afacerii lor. Pe de altă parte, majoritatea antreprenoarelor participante la studiu (97%) au declarat că dacă ar fi să se întoarcă în timp, și-ar deschide din nou, fără ezitare, o afacere.

Așa s-a născut campania Micile antreprenoare, acțiune de încurajare a antreprenoriatului feminin în România. „Cu aceeași dorință de a ajuta antreprenorii români, pe care o cunoașteți deja de la Ziua Afacerii Tale, am lansat pe 8 martie, campania Micile Antreprenoare. De această dată, încurajăm și antreprenoriatul feminin oferind, alături de partenerul nostru BCR, un cadou în valoare de 1.500 euro tuturor fetițelor născute de Ziua Femeii, în maternitatile din București, pentru ca, la majorat, să-și poată îndeplini orice vis” spune Marina Zara, Head of Marketing and Communications METRO Cash & Carry România.

Cum se întâmplă?

Dacă fetița voastră s-a născut pe 8 martie 2019 într-o maternitate din București, trimiteți la adresa de email ma@metro.ro un scan sau o poză a certificatului de naștere, până pe 8 aprilie 2019. Metro România va deschide pe numele fetiței un cont cu 1.500 de euro, pe care aceasta îi va putea accesa la împlinirea vârstei de 18 ani pentru a-și îndeplini un vis.

Mai multe informații despre campanie sunt disponibile pe www.metro.ro.

Așadar, dacă aveți prietene, cunoștințe sau rude care au prietene sau cunoștințe care au născut pe 8 martie în București, n-ar fi rău să le dați de veste. 1.500 de euro pot fi o mână de ajutor considerabilă la început de drum!

În calitate de femeie care trăiește din propria afacere de multă vreme, mărturisesc că e un drum greu, cu mai multă muncă decât pe vremea când eram angajată, dar energia cu care mă trezesc dimineața, încrederea în mine, adrenalina, bucuria ficărui mic succes, sunt extraordinare! Și nu mă încurcă deloc în relația cu copiii și cu casa, dimpotrivă, munca îmi umple bateriile și mă face disponibilă pentru familie.

Sursa foto preview: tânără antreprenoare via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

5 comentarii

  1. Buna,

    Aceasta campanie „Micile antreprenoare” ce are ca acțiune de încurajare antreprenoriatului feminin în România, se desfasoara numai in Bucuresti! Restul facem parte din alta tara, alta campanie si de ce nu alta clasa sociala!

  2. Fara speranta de mai bine, nu iti face griji ca viitorul fetitelor din bucuresti va fi mai bun decat al celor din provincie. Realitatea este ca ne indreptam galopant catre unde este acum Venezuela si nimeni nu va avea nici un viitor aici.
    On topic, Metro macar este o firma privata care poate sa faca ce vrea, dar primaria capitalei arunca cu banii aiurea in populatie intr-un mod imbecil de-a dreptul: vacante pentru pensionari, bani de analize pentru gravide, pentru copii nascuti, pentru biciclete etc.

    • Subiect și predicat la partea de analize la gravide. E o gluma proasta? Nici măcar prioritate la programarea de analize uzuale decontată de CAS (la care gravida plătește lunar) nu are! Chiar ar fi normal sa achite statul sau CAS doua ecografii și doua seturi de analize.

    • Subiect si predicat – CE?

      Ar fi normal sa se deconteze tuturor femeilor din Romania ce ai zis acolo si nu numai, dar nu prin voucher materna care e doar in Bucuresti – platit din bugetul primariei. Trebuie sa se deconteze prin sistemul public de stat de asigurari de sanatate, indiferent ca te duci la spital de stat sau la privat.
      Repet, nu este locul primariei sa arunce banii pe asa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *