Ajutor, viața mea e în pericol!

În fiecare zi primesc zeci de cereri de ajutor, propuneri, linkuri, dar și mesaje personale de toate felurile, pe toate canalele. Oamenii îmi spun sau mă întreabă pe email, pe facebook, cu tag prin comentarii, pe whatsapp (nu am idee de unde au numărul meu de mobil), tot felul de minuni.

De unde ai pantofii din poza care e cover la albumul de la lansarea de la Târgoviște de anul trecut? (toți pantofii mei sunt luați la reduceri de pe Fashion Days, mai am unii negri de la CCC)

Cum ai făcut să scapi de vopsit? (nu m-am mai vopsit)

Mai ai coșuri? (da, foarte rar, dar mai apar, mai ales în zilele acelea ale lunii)

De unde vă cumpărați gelul de duș pentru copii? (folosim ABDderm de la Bioderma, copiii mai au episoade de dermatită atopică pe mâini dacă folosesc altceva, luăm de la Bebe Tei sau de la orice farmacie)

Unde găsesc cărțile tale gratis? (sper că doar la bibliotecă :D)

Ce ai făcut tu când copiii tăi au mușcat? (n-au mușcat, dar am scris mult despre asta pe blog, găsiți articole dacă dați o căutare după agresivitate)

Unde s-o duc pe mama la psihiatru? (depinde de oraș, cam în toate medicul de familie poate da trimitere către un psihiatru).

Ai numărul Uraniei Cremene? (nu)

Un logoped bun la Tecuci cunoști? (nu, dar pot să întreb)

Soțul mă bate. Ce pot să fac? (cere ajutorul unui centru pentru femei, dacă nu știi nici unul în oraș te pot ajuta eu să găsim o variantă, încearcă să fii în siguranță până atunci)

Mă ajuți cu un share la evenimentul meu/articolul meu/strângerea mea de fonduri/pagina mea? (încerc, depinde de subiect, nu pot da share tuturor lucrurilor care ajung la mine, sunt zeci în fiecare zi)

Ai vrea să vii să citești și la noi la școală? (sigur că vreau, dacă am și timp și pot ajunge în maximum o oră cu mașina, vin, nu pot citi în școli la Sibiu, de exemplu, pentru că eu stau la București)

Când faci lansare și la Aiud? (nu am planuri deocamdată, dar mi-ar plăcea!)

De ce nu mi-ai răspuns mai devreme la întrebarea mea legată de cum scot biberonul de noapte al copilului? (pentru că am răspuns toate celorlalte de mai sus, am dus copiii la școală, am avut o filmare pentru care a trebuit să mă pregătesc, am scris un articol, am semnat 30 de cărți și am pus niște cartofi la cuptor, să le duc copiilor când îi iau de la școală)

E adevărat că iei bani ca să răspunzi la oameni pe internet? (nu, Doamne ferește, cum să iau bani? deși la cât timp investesc în asta zilnic – cel puțin o oră, ce bogată aș fi dacă aș face-o)

De ce nu sunt primită în grupul XYZ? (pentru că el nu mai există sau e închis sau durează procesul de verificare a cererilor de aderare)

De ce membrul X de pe grupul Y face aluzii la situația de acum trei luni, când eu am zis… Te rog să iei măsuri. (o să încerc)

Când o să adoarmă fiul meu nelegănat? (când o să te decizi că nu îl mai legeni și n-o să-l mai legeni)

Cât costă să vii la ziua fiului meu? E mare fan. (nu merg la zile de naștere pe bani)

Cât costă cartea ta cu crima pe Elefant? (depinde ce promoție prinzi)

Știi cât de mult ne plac cărțile tale? (mulțumesc tare, mă bucur să citesc așa mesaj frumos)

Cam așa, în fiecare zi. Unele sunt lucruri serioase și grave, pe acelea le gestionez cât pot de repede, îndrumând oamenii către spital, poliție, centre de zi, psihologi, psihiatri, medici.

Altele sunt simpatice, unele sunt teribil de agasante, mă străduiesc să răspund tuturor, pe unele nici nu le văd că se duc direct în spam, de unde le mai scot când am timp. Îmi place să fiu în contact cu oamenii, deși asta îmi mănâncă mult timp, enorm de mult. Nu mai zic că mulți nici nu se obosesc să zică Bună ziua, te rog, mulțumesc, la revedere, o să le recomand cea mai recentă carte de copii a mea :).

În fine, ce voiam să zic.

Săptămâna trecută am primit un mesaj de la o doamnă. Titlul era: Viața mea.

Am deschis imediat, m-am gândit că e ceva mega urgent. O doamnă îmi scria așa: Lăsați-mi numărul de telefon, e urgent, am nevoie de ajutor pe toate planurile.

Dau reply și zic: Ajut cum pot, despre ce e vorba?

Primesc răspuns rapid cum că e totul nasol, e neapărat nevoie de ajutor.

Dau reply și zic: cu ce pot să ajut, e ceva legat de sănătate fizică sau mentală, poliție, agresiune, în ce oraș, psihiatru, psiholog, astea?

La care doamna îmi zice că nu, nu e nimic din cele de mai sus, dar ați putea să-mi faceți astrograma, vă rog? Sunt născuta la Salonta pe data de, la ora de.

Ei, numai astrograme în sistem de urgență n-am mai făcut, deși, dacă știam că salvează vieți, poate că aș fi învățat.
PS: Nu, nu știu pe nimeni care face astrograme. Nu, nu am numărul de telefon al astroloagei la care am mers acum 11 ani.

Photo by Anastasia Dulgier on Unsplash

 

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

23 comentarii

  1. Doamne, Ioana! Esti minunata ca rezisti atator oameni. Mie uneori mi-e jena si sa las un comentariu, ca stiu ca iti ia timp sa gestionezi, sa raspunzi etc.

  2. Trebuia sa ii spui „Mercur e retrograd, se prevad lucruri foarte rele pe toate planurile. Singura varianta sa atragi pe Venus in al patrulea cadran ca sa ai noroc e sa incetezi sa mai ceri astrograme aiurea si la intamplare!”

  3. cam tot din aceeasi categorie ar fi si intrebarea mea. pana acum n-am indraznit sa te deranjez, dar la articolul asta cerinta pare cel mai putin offtopic 🙂 prin urmare, intrebare de viata si de moarte: cum as putea sa iti citesc blogul de la inceputuri? “te stiu” de cand erai necasatorita si tare mult mi-au placut postarile de pe atunci. mi-ar placea sa le reiau, dar nu stiu cum. iti multumesc!

    • Buna
      Asta e o intrebare buna, ca nu e chiar evident cum se face.

      In pagina home este un buton jos de tot care se numeste Articole anterioare.

      Dai click pe el, apoi te duci iarasi jos si acolo vezi niste numere ale paginilor blogului.

      Alegi 324 si ajungi la inceput. Apoi dupa ce citesti te uuiti tot asa jos de tot si alegi 323 sau Previous.
      Si asa mai departe.

    • Aici te pot ajuta eu. Parcurge pasii urmatori:
      – Apasa butonul „Acasa” (in partea din stanga sus)
      – Deruleaza pana jos, la finalul listei disponibile cu articole si gasesti textul „ARTICOLE ANTERIOARE”. Apasa aici.
      – Se va incarca din nou lista cu articole, dar de data aceasta la final nu mai apare textul „ARTICOLE ANTERIOARE”, ci textul „1 2 …324 Next”. Apasa pe 324
      – Felicitari, ai ajuns la cele mai vechi articole, cele de pe pagina 324. Cand termini de parcurs, te intorci si accesezi pagina 323. Si tot asa.

      Gasesti aici si linkul direct catre pagina 324: https://www.printesaurbana.ro/blog/page/324

      Pentru orice alta pagina, schimba numarul paginii in textul linkului. Spor la citit!

    • Robo, era inainte o optiune misto, undeva pe dreapta, unde alegeai anul si luna. Si asa se ajungea mult mai usor la articole anterioare, decat sa treci prin pagini. Stiu pentru ca si mie imi place sa rectiesc articole mai vechi, dar acum nu as mai avea rabdare sa caut, pentru ca acum e mai random cumva, if that makes sense…

    • Si eu ma gandesc de cava timp la asta, dar n-am indraznit sa intreb. 🙂
      Multumesc frumos, Catalina J.?

  4. Ioana, doamna se pricepe la mesaje de tip click-bait :).
    Oricum, mi se pare fenomenal ca iti rupi din timp sa răspunzi la atatea mesaje si ca ajuți atatia oameni. Esti foarte tare!

  5. „Dăcât” voiam sa spun ca si noua ne plac mult si ne sunt de mare folos cartile tale cu familia Pofticiosilor, mai ales pentru ca ne confruntam cu bullying la gradinita. Ne ajuta sa intelegem de ce unii copii se pot comporta asa si cum sa ii ajutam.

  6. Salut Ioana!
    Mi-a plăcut foarte tare articolul e astăzi! Îți doresc multă putere, în continuare, să reziști celor neplăcute și mai ales să te bucuri de cele plăcute!

    Evident că am o rugăminte extrem de importantă 🙂 dar vreau să încep cu mențiunile următoare: eu te citesc zilnic, sau cât de des scri tu (cred că de vreo 10 ani), și … avem cam toate cărțile tale, dintre care două cumpărate în ultimele zile, iar copiii mei dorm cu ele în pat (lucru care se întâmplă cam la fiecare achiziție) deși au 10 și 12 ani 🙂

    Întrebarea mea este: cum/unde mă înscriu și eu pentru spectacolul din 23 noiembrie, la Râmnicu Vâlcea? Am văzut de ceva vreme data dar nu știu cum pot face să participăm și noi, că tare mult ne-am dori.

    Nu-i urgent răspunsul dar nu aș vrea să ratez, și de data aceasta, să te cunoască și copiii (care te admiră și s-ar bucura să vii pe la zilele lor de naștere, dar nici măcar ei nu ar îndrăzni vreodată să solicite așa ceva).
    Mulțumesc anticipat!

    Cu drag,
    Andreea

  7. Bună! Nu știu dacă vin târziu cu informația, dar poate e totuși de folos: legat de logopedul din Tecuci, o recomand pe doamna Cornelia Sandu. Este la Școala Nr. 11 din oras.
    Felicitari pentru răbdare și pentru tot ce faci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *