Cauți urgent un meseriaș care să nu-ți dea dureri de cap? Există o aplicație care te salvează (p)

În cei 22 de ani de când locuiesc de capul meu, am avut tot felul de probleme casnice. Primii trei ani i-am stat în gazdă și la cămin, acolo lucrurile au fost atât de jalnice din punct de vedere locativ încât faptul că mereu curgeau chestii pe sub vasul de toaletă, în timp ce la robinet nu curgea niciodată apă caldă erau chestii nesemnificative.

După ce m-am mutat singură în garsonieră, apoi la două camere, apoi la trei, apoi în casa noastră de oameni căsătoriți, m-am trezit de foarte multe ori cu mâinile în șold, uitându-mă ca găina-n lemne și întrebându-mă:

– Acuma ce naiba fac?

Lipsă geamuri la apartament proaspăt închiriat.

Rezervor spart la toaletă, tot acolo.

Scurgere de gaz, tot acolo.

Eram singură, fără soț, fără iubit, frate sau tată în oraș, cu un proprietar libidinos, îmi era mult mai confortabil să mă spăl în lighean decât să-i bat la ușă.

Pe atunci nu era Facebook, așa că trebuia să vânez meseriașii prin colegi de muncă sau pe stâlpii de iluminat din cartier, pe care mai găseam lipite bilețele cu Îndrept pereți, 093…. Sau Sap puțuri 092…

De fiecare dată când mi-a călcat pragul vreun instalator, a ieșit deranj mare, și în casă, și în capul meu, și în portofel, iar pe vremea aceea trăiam din bani puțini și orice cheltuială mă dădea ușor peste cap.

Meseriașul venea, estima un timp și o sumă, îl plăteam, venea o săptămână mai târziu, mai cerea bani de materiale, dispărea încă zece zile, venea tot nervos, făcea treaba de mântuială, îmi cerea încă niște bani, pentru că întotdeauna era mult mai rău decât crezuse la început, pleca lăsând în urmă moloz și miros de rânced.

Am pățit asta și la garsonieră, și la două camere în Ghencea, și la două camere în Muncii, și la mansardă în Cotroceni.

Un singur meseriaș bun am avut, parchetarul Costel. Eheee, am și scris despre el, aur băiatul! Ce păcat că nu era Facebook pe-atunci, îl făceam celebru. Costel, ce dor mi-a fost de tine, Costeleeee, cum îmi ziceai tu mie Prințiesî pe vremea când nimeni nu știa ce prințesă sunt…

Acum, când ai nevoie de un meseriaș, pac, pui pe Facebook: Știe cineva un zugrav/electrician/instalator serios și liber? Toată lumea știe meseriași, problema e că cei care-s serioși nu-s liberi, iar puținii care sunt și una și alta, sunt foarte scumpi.

Foarte greu găsești un om de încredere, nu știu de ce e atât de greu. Femei la curățenie, doamne sau domni care fac masaj sau vin acasă să te coafeze sau să te maseze găsești mai ușor, dar bone și meseriași, e aproape imposibil, chiar și în era asta Facebook în care trăim acum și care ne conectează pe toți cu toți.

Acum există aplicații pentru orice. De ce nu avem una și pentru găsit și angajat meseriași?

De fapt, e una. Se numește Feexers și principalul ei avantaj este că te ajută să găsești rapid un om calificat care să-ți rezolve problema apărută în gospodărie. Nu, nu are bone, dar are electricieni, instalatori, zugravi și servicii de beauty.

 

Deocamdată, aplicația oferă contact cu meseriași doar în București, dar se vor extinde curând și în restul țării.

Cum funcționează?

Pentru noi, clienții, e simplu de tot.

  1. Descarci aplicația gratuită și îți faci cont.
  2. Postezi o cerere cu cât mai multe detalii și poze (cameră de 15 mp de zugrăvit, schimbat baterie baie etc), specifici dacă e un job urgent sau planificat (cele urgente au cost mai mare, normal).
  3. Meseriașii (Feexerii) din categoria respectivă văd cererea ta și, dacă sunt interesați și liberi, licitează pentru ea, adică spun când pot veni la voi să rezolve și contra cărei sume.
  4. Alegi dintre oferte pe cea care-ți convine, poate vrei să vină cineva repede sau poate vrei să vină cineva foarte bun (feexerii au rating de la clienții anteriori) ori poate preferi cea mai ieftină variantă.
  5. Omul vine acasă când stabiliți prin aplicație, face treaba.
  6. Plătești prin aplicație, de pe card direct, primești factură și garanție pentru lucrarea încheiată. Din momentul în care oferta este acceptată, aplicația blochează pe cardul tău valoarea tarifului iar, la confirmarea finalizării jobului, banii vor fi deblocați și transferați în contul Feexerului.

 

Puteți vedea aici un tutorial:

Ce avantaje văd eu la aplicația Feexers?

  • Că nu te rogi de nimeni la telefon, cu copilul plângând pe fundal: Am numărul dvs de la Florentina de la 3, vă rog eu, puteți veni repede, s-a înfundat toaleta.
  • Poți alege în funcție de estimarea de timp, prețul și rating-ul meseriașului, nu-l iei pe singurul recomandat de colegul de serviciu, că nu ai de ales.
  • Că nu te târguiești, nu trebuie să dai bacșiș.
  • Nu stai cu emoții că cine știe cine-ți intră în casă (rating-ul te ajută să știi cât de mulțumiți au fost clienții anteriori ai feexerului).

Există vreo verificare a meseriașilor înscriși în aplicație?

Pentru a se înscrie în platforma Feexers, profesioniștii trec printr-un proces de evaluare și au nevoie de: diplomă sau certificat de calificare, experiență în serviciile în care sunt certificați, buletin sau carte de identitate valabilă, cazier judiciar curat.

Ce se întâmplă dacă nu mai am nevoie de reparația pentru care am făcut deja comandă prin aplicație? Sau dacă feexerul anulează?

În ambele cazuri, cel care anulează este taxat. Dacă anularea se întâmplă  cu mai mult de 12 ore înainte de data fixată, cel care anulează plătește o taxă de 25% din tarif. Dacă anularea vine în mai puțin de 12 ore, se va plăti o taxă de 50% din tariful stabilit. În ambele situații sunt exceptate forța majoră și cazul fortuit (îmbolnăvire, prezența necesară/ care nu suferă amânare într-un alt loc: școală, spital, poliție, tribunal, alte autorități, defecțiuni mijloc de transport, defecțiuni aparatură sau echipamente).

Cât de sigură e aplicația pentru clienți?

Informațiile de contact personale (telefon, email) ale feexerului și ale clientului nu sunt vizibile, de nici o parte. Comunicarea se face prin intermediul chat-ului din aplicație, disponibil din momentul în care ai selectat una din ofertele primite la cererile de job postate.

Și Feexerii dau rating pentru clienți?

Tu evaluezi Feexerii, iar ei pe tine, pe o scală de la 1 (extrem de negativ) la 5 stele (extrem de pozitiv). De asemenea, poți scrie comentarii sau păreri despre Feexer, iar acesta despre tine.

Și dacă apar probleme între mine și meseriașul contractat prin aplicație?

Ajută mult să descrii cât mai clar, cu detalii și fotografii suficiente, jobul postat. În calitate de profesioniști, Feexerii sunt prestatori independenți, selectați de clienți prin intermediul aplicației Feexers și, prin urmare, sunt responsabili de modul în care își desfășoară activitatea. Cu toate acestea, echipa de asistență Feexers te ajută în situația în care apare o eventuală dispută. Echipa de mediere Feexers poate asista ca parte neutră, colaborând cu ambele părți pentru a facilita soluționarea. Aplicația are un buton ‘Dispută’ în pagina de job, iar banii sunt blocați până la rezolvarea conflictului. Echipa Feexers se străduiește să rezolve disputa în decurs de 5 zile lucrătoare, dar dacă e nevoie de mai mult timp, vă vor anunța.

Încă nu am folosit aplicația, de ceva vreme n-a mai explodat nimic prin casă, însă o vom încerca imediat ce va fi nevoie. Mi se pare utilă, mai ales în casele cu copii mici, unde totul e important și urgent, timp e puțin, nevoia de servicii rapide și sigure e mare.

Salvați și voi ideea, descărcați aplicația (de aici), păstrați-o acolo pentru cine știe când, iar dacă ați folosit-o, dați-ne de veste cum a fost.

Imagine de Alexas_Fotos de la Pixabay

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4200

2 comentarii

  1. Well, de la tine am aflat de Bringo si a fost cea mai buna chestie, poate tot tu ma scapi si de grijile pe partea asta. Super aplicatie 🙂 Doar astept a se exitinda si la Ilfov 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *