Fii bun la fiecare pas! Ziua 12 din 21

Se întâmplă foarte des să recomand alți bloggeri care îmi plac pentru proiecte comerciale în care nu mă pot implica. Sau scriitori români, atunci când eu simt că nu pot sau nu vreau să colaborez la o anumită idee. Dau share la articole, vorbesc cu bucurie la lansările altora. Eu nu simt că e o concurență adevărată între noi, e mai degrabă un partenieriat, suntem colegi, împreună convingem lumea să citească, împreună facem o schimbare în jur, nu cred că cine cumpără o carte a Petronelei Rotar sau a lui Alec Blenche n-o să le mai cumpere pe ale mele pentru că le-a cumpărat pe ale lor, dimpotrivă. Recomand cu drag ce îmi place, îmi plac bloggeri români, îmi plac autorii români, cu entuziasm împart cu ei notorietatea și publicul meu, așa cum și pe mine m-au sprijinit oameni generoși la început de drum, iar asta mi-a dat aripi.

Provocarea de ieri am împlinit-o fără stres, oferind unui client o listă cu bloggeri buni pe care-i poate implica în următoarea lui campanie.

Mergem mai departe, mai avem zece provocări. Azi, de Black Friday, eu vă propun un Kind Friday. 🙂

Provocarea cu nr. 12 este:

• Fii drăguț azi cu toate prilejurile care-ți ies în cale. Ai găsit un articol bun pe facebook? Nu da doar like, pune și un comentariu de mulțumesc. Dă mesaje private în care să zici: M-am gândit la tine. Îți trimit un gând bun. Zâmbește pe stradă, fă complimente celor care-ți ies în cale. Adună ce gunoaie găsești pe jos. Lasă pe cineva în fața ta. Cumpără cafea pentru un coleg.

V-ați prins, e ca o recapitulare a tot ce am făcut până acum, doar că toate într-o zi, și poate în toate zilele. Imaginați-vă că purtați o mantie de super erou al bunătății și că asta e misiunea voastră pe pământ. Să fiți drăguți, să împrăștiați bunătate, să faceți lumea să se simtă bine.

Și apoi îmi spuneți cum a fost, aici, în comentarii, ca să rămânem conectați în provocarea bunătații.

Dacă abia acum intrați în joc, provocările anterioare au fost:

  • ziua 1: să trimiteți un mesaj de apreciere cuiva drag cu care nu ați mai vorbit de mult
  • ziua 2: să faceți un compliment sincer cuiva necunoscut
  • ziua 3: să oferiți ceva de mâncare unui străin, coleg, vecin
  • ziua 4: să lăsați pe cineva în fața voastră la rând la magazin, lift, metrou etc
  • ziua 5: să scrieți un bilețel cu un mesaj de apreciere pentru cineva (cvasi) necunoscut: o colegă nouă, un vecin proaspăt, portatul, bucătarul etc
  • ziua 6: să strângeți de pe jos sau de oriunde sunteți un gunoi care nu e al vostru
  • ziua 7: să întrebați un necunoscut dacă îl puteți ajuta cu ceva și apoi chiar să-l ajutați
  • ziua 8: dăruiește un buchet de flori cuiva care pare să aibă nevoie de o veste bună
  • ziua 9: fii bun cu cineva care a fost rău cu tine
  • ziua 10: trimite prietenei tale o listă lungă cu lucruri care-ți plac la ea
  • ziua 11: apreciază sincer în fața altcuiva pe cineva cu care ești în concurență

Le puteți face pe toate de azi, timp e, bunăvoință să fie. Unele fapte bune nu iau mai mult de trei secunde. Și ceva disponibilitate sufletească, pe care o înmulțim cu fiecare provocare din excursia noastră.

Facem fapte bune programat 21 de zile, ca să producem o schimbare reală în creierul nostru, iar bunătatea să ne intre în reflex.

#21deziledebunatate

Photo by Sven Fischer on Unsplash

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

Un comentariu

  1. Bună dimineața. Eu sunt cu o săptămână întârziere la provocări. Ador astfel de acțiuni și chiar dacă pe unele le făceam și înainte, acum le fac și mai cu aplomb. Ești minunată, Prințesa.
    O zi frumoasă, cu soare ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *