Vrei o viață mai bună? Fă un gest frumos, dezinteresat. Ziua 3 din 21

Ieri a fost ziua vorbelor drăguțe pentru cineva străin.

Eu am bifat provocarea de două ori. O dată cu un tată de la școală, care arăta destul de dărâmat, și i-am spus că-mi place foarte mult cum sunt el și copilul lui împreună, că sigur au o relație foarte faină și că sunt frumoși. Am primit înapoi o reacție întâi derutată: Cine, eu? Sigur nu mă confunzi?, apoi un zâmbet cât toboganul din curtea școlii, după care, bonus, o poveste despre nașterea copilului cu pricina. A fost simpatic! 🙂

Altă dată cu o doamnă care-și aștepta copilul să termine ora de kineto (ca și mine) și căreia i-am spus că apreciez faptul că vorbește la telefon încet, delicat, ca să nu deranjeze. S-a îndreptat de spate, a zis N-aș fi zis că mai apreciază cineva chestile astea în ziua de azi și-a netezit fusta și mi-a mulțumit.

Vă mulțumesc că v-ați prins în joc, mergem mai departe. 🙂

O provocare ușoară azi, în ziua a treia, urmează și altele ceva mai complicate, acum ne încălzim doar:

  • Oferă colegilor tăi un ceai cald sau o tavă cu plăcinte sau o pungă de covrigi. Dacă nu mergi la birou, oferă ceva unui vecin. Unei mame care abia a născut. Unei persoane fără adăpost. Ceva de mâncare, delicios, cald, proaspăt! M-am gândit să vă ofer ceva bun!

Și apoi îmi spuneți cum a fost, aici, în comentarii, ca să rămânem conectați în provocarea bunătații.

Dacă abia acum intrați în joc, provocarea primei zile a fost să trimiteți un mesaj de apreciere cuiva drag cu care nu ați mai vorbit de mult, iar provocarea de ieri a fost să faceți un compliment sincer cuiva necunoscut. Le puteți face pe toate azi, timp e, bunăvoință să fie.

Facem fapte bune programat 21 de zile, ca să producem o schimbare reală în creierul nostru, iar bunătatea să ne intre în reflex.

#21deziledebunatate

Photo by Caju Gomes on Unsplash

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

7 comentarii

  1. Ha! Eu imi mituiesc colegii cu dulciuri de zeci de ani deja 😀 Peste tot am format relatii bazate pe ciocolata. Azi, fara sa stiu de provocarea ta, le-am adus croissante. Suntem cu totii pre-diabetici, dar a fost un gest frumos! 🙂

  2. Hahaha… Incredibil! Azi am cumparat covrigi pentru tot biroul. Fac asta macar odata la doua saptamani. Aici, in locul minunat unde lucrez, mai multi fac cate un gest mic dar dragut pentru echipa din cand in cand.

  3. Și eu am cumpărat saleuri și le-am împărțit cu colegii azi, fără sa știu de provocare. Trebuie ceva mai greu, ca se pare ca multă lume face deja asta :))

  4. Azi am cumpărat un meniu de la Kaufland, unui băiețel. In timp ce îmi așezam cumpărăturile in portbagaj, a venit și m-a rugat sa ii dau niște bani sa își cumpere de mâncare. Înainte sa intru in supermarket chiar m-am uitat după cineva, ca sa cumpăr ceva de mâncare. Îmi adusesem aminte de provocare. ? Dar nu era nimeni. Și când a venit băiețelul, mi-am adus aminte. Cât am stat la coadă, mi-a zis ca e clasa a treia (părea mai mare, dar nu am zis nimic), ca e la o școală destul de departe de supermarket (in Palas, pentru cine e din Cța) și ca vine aproape zilnic aici, pentru ca nu are ce sa mănânce. Și cât așteptam îl vedeam ca tot cerea vânzătoarei un castravete murat. Avea 0,50 lei și atât costa castravetele. I-am zis ca ii iau și castravete, poate sa își păstreze banii (și câti bani…). Dar el tot insista sa mi-i dea sau sa mai ia un castravete, ca sunt buni, buni așa zicea. ? Așa ca i-am mai luat un castravete. Și un suc. Mi-a mulțumit frumos, a zis și Bodaproste și asta a fost pe ziua de azi.

  5. Tocmai ce am venit din oras si am un gust AMAR…M-am oprit la o covrigarie renumita si am cumparat doua felii de pizza,una pentru copilul meu si una pt un nene ce statea cu un carton in mana pe care scria ca si-a pierdut casa si cerea ajutor.Cand i-am oferit felia de pizza a inceput sa urle la mine ca el nu are nevoie,el vrea bani sa-si cumpere medicamente.Nu stiu daca corect era sa-i ofer bani,mi s-a parut ca mine,prin urmare m-am intors si am plecat si i-am oferit mancarea unei doamne ce statea la cersit in fata bisericii.

  6. Și eu am dus azi la birou palanete cu varză și brânză, făcute cu o seară înainte. Chiar nu am știut de provocarea de azi, dar se pare că a venit la fix. Colegii au apreciat foarte mult palanetele, în special pt că au fost făcute de mine ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *