Cum scăpăm de veșnicele negocieri cu copiii cu privire la timpul petrecut pe internet? (concurs)

LE: Câștigătoarea concursului este Oana Avram. Felicităăăări!

Răspunsul scurt este că delegăm setarea de limite către un sistem electronic care nu răspunde la milogeală și șantaj.

Pe lung, mai jos. Și un concurs la final.

Relația noastră cu internetul e una destul de intensă, cum îmi imaginez că e cam la toată lumea. Pe de o parte, eu nu pot trăi fără el, pe internet scriu, acolo interacționez cu voi, cu cititorii, dar și cu partenerii și clienții mei, pe internet public filmele despre cărți, pe internet organizez evenimente peste orașe și țări, ca să mă pot vedea cu voi față în față, pe internet mă informez, citesc, cunosc oameni, tot pe internet mă relaxez seara la vreun serial sau ascult muzică. De cealaltă parte, simt cum internetul îmi mănâncă zilele, îmi acaparează aproape tot timpul liber și pe cel de muncă, sunt mereu conectată la tot și asta mă enervează uneori și mă epuizează tot timpul.

Când pică internetul, mă simt de parcă cineva mi-a tăiat brusc un ochi, o ureche, o mână și-un picior. NU avem wi-fi și nu merg datele? Păi… și cum o să ne descurcăm?

Mi-e greu să-mi pun limite, mi-e greu să le respect. Încă lucrez la asta.

Soțul e la fel. Când scapă cu ochii în telefon, la revedere. Când începe să se contreze cu cineva pe internet, să te ții, trei zile nu mai face altceva.

Am reușit să ținem copiii, din fericire, departe de acest microb deocamdată. Când sunt cu ei nu folosesc ecranele, nu au tablete, telefoane, ne jucăm cu orice altceva există în jur. Ne uităm la filme în weekend împreună, iar în timpul săptămânii folosesc telefoanele noastre strict pentru aplicațiile de citit în engleză și matematică, pe care le avem de la școală. Nimic altceva. Consider că sunt încă mici pentru a avea acces la internet. Nu găsesc beneficii pentru ei la vârsta asta, însă văd o mulțime de riscuri.

Cred că cei mici, de până în trei ani, nu au ce căuta pe internet, cu tablete sau alte ecrane în față. Nici la masă, nici la somn, nici în loc de joacă. Creierul lor crește enorm în primii trei ani și, ca să se dezvolte corect, să dezvolte conexiuni neuronale de atașament, curiozitate, gândire critică, au nevoie să fie foarte prezenți în primii ani de viață și să aibă relații intense, pline de atenție și compasiune cu părinții lor și ceilalți adulți. Ori ecranele și internetul fix asta împiedică. Te duc în altă lume, una artificială, mult prea colorată și gălăgioasă, care te acaparează, te desprinde de propria viață și te deconectează de ceilalți. Un copil de doi ani nu are discernământ să știe ce să ia bun de pe internet și nici când să se oprească (și eu am dificultăți și am 40 de ani). Nici un copil de șapte ani ani nu are această putere de decizie. Așa că nu ar trebui să îi împovărăm cu asta.

Când vor mai crește, vor avea acces, desigur, limitat, la tot ce înseamnă tehnologie. Dar atunci când vor putea ști să se ferească de pericole pe internet, când vor putea decide ce să facă cu anumite informații care vor veni peste ei, când vor fi învățat deja bucuria jocului liber și a interacțiunii cu ceilalți.

Zilele trecute am testat un sistem de wi-fi pentru casă care ne-a plăcut și care are beneficii în ceea ce privește moderarea relației noastre și a copiilor noștri cu internetul, dar mai ales asupra siguranței familiei noastre pe internet. E vorba despre sistemul Wi-Fi Mesh Smart Deco M9 Plus de la TP-Link, despre care povestesc mai jos, iar apoi vă invit la un concurs la care puteți câștiga și voi un sistem Mesh de la TP-Link.

E un sistem Wi-Fi mesh care are o unitate centrală, în care bagi cablul furnizorului tău de internet. Unitatea centrală comunică pe trei benzi diferite cu celelalte două unități mobile wireless, care pot fi plasate în restul casei, dacă aveți casă pe două etaje sau mai multe sau aveți un apartament cu trei, patru camere, care se desfășoară pe o suprafață mai mare.

Acest sistem, care se numește Deco M9 Plus, se asigură că ai semnal bun de internet oriunde în casă. Când o conexiune nu te mai ajută, imediat preia cealaltă. Pentru mine e de mare folos, pentru că uneori fug în baia mică de copiii care se joacă pe lângă mine, ca să termin un skype call, și în baia mică, semnalul nu ajunge. Ei, cu acest sistem Mesh, nu am mai avut această problemă. Așadar, pentru case mari, e de mare folos!

Apoi, ce mi-a plăcut foarte mult sunt funcțiile de Control Parental pe care le găsești în aplicația Deco, la care ai acces gratuit și pe care o o poți folosi dacă ai acasă un sistem Deco de la TP-Link.

Practic, ce face această aplicație este să te scape de presiunea negocierii cu copiii a timpului, programului și conținutului pe care-l accesează online. Aplicația te ajută foarte mult, pentru că include profile predefinite pentru diferite categorii de vârstă, dar permite și să setezi tu profile pe care să le personalizezi, de exemplu:

 1. Copilul mic, 9 ani. Poate sta pe internet două ore pe săptămână și nu mai târziu de ora 8 seara. Nu are voie pe Facebook, pe Youtube, are voie doar pe aceste jocuri
 2. Copilul mare, 13 ani. Poate sta pe internet patru ore pe săptămână, nu mai târziu de 9 seara. Are voie alte jocuri, să zicem.
 3. Mama, 40 de ani. Nu are voie pe internet după 11 seara, că are de citit cărți și de dormit. Și tot așa.

Aceste reguli se pot schimba când vrea părintele, desigur, iar când copilul e nemulțumit că i s-a tăiat accesul, well, nu e vina părintelui, sistemul a închis internetul, pentru că timpul stabilit și recomandat de specialiști pentru vârsta lui a expirat.

Toate acestea funcționează dacă plecăm toți de la premisa că nu o să le luăm copiilor telefon cu date de la 8 ani. Sper că putem presupune asta, că știm cu toții cât e de periculos să le dăm acces la internet oriunde, oricât, la orice, de la vârste la care sunt capabili să discearnă.

O altă chestie care mi-a plăcut la aplicația DECO este funcția „Insights”, unde pot vedea și care sunt site-urile pe care copiii, dar și noi, le accesează cel mai des și pe care își petrec cel mai mult timp. În felul acesta vezi la ce poți renunța ca să-ți recapeți viața și mințile, știți ce zic.

Sistemul Deco M9 Plus vine cu antivirus incorporat, astfel încât toate device-urile conectate la internet sunt protejate tot timpul. Dispozitivele infectate detectate în sistem sunt automat trecute într-un mod de carantină, fiind astfel protejate informațiile personale și prevenind extinderea virușilor și la alte dispozitive.

Unitățile Deco M9 Plus funcționează și ca hub pentru smart home, adică poți conecta la ele, dacă ai, senzori de mișcare, becuri inteligente, prize programabile, fără să fie nevoie să mai cumperi o unitate separată și pentru ele (atenție însă, nu funcționează cu orice produse smart home, trebuie să verificați înainte cu ce protocol funcționează).

Dacă aveți timp, am participat la un interviu despre acest sistem cu directorul tehnic TP-Link România, îl puteți urmări mai jos, am vorbit mult despre relația noastră cu internetul și despre beneficiile unui sistem bun de control parental.

Pentru că nu mă pricep deloc la chestiuni tehnice, l-am invitat și pe soț să-și dea cu părerea despre sistemul Wi-Fi  Mesh Smart Deco M9 Plus și funcțiile lui. Ia zi, Omule, ce ți-a plăcut?

În primul rând trebuie să spun că sunt fan TP-Link, de 12 ani de când am wi-fi acasă numai routere de la TP-Link am avut, pentru că au un raport calitate preț excelent. De exemplu, router-ul pe care îl avem acum acasă împlinește 4 ani și nu a fost nevoie să-i dau restart nici măcar 1 dată –  pur și simplu merge, deși sunt conectate la el între 10 și 20 de dispozitive tot timpul.

La sistemul Deco mi-a plăcut că instalarea este foarte simplă, practic deschizi aplicația, dai next și în 15 – 20 de minute totul e gata (acest timp include și actualizările de soft pe care le fac unitățile la prima utilizare, altfel ar fi vorba de 5 -10 minute). Apoi mi-a plăcut, bineînțeles, faptul că are acoperire peste tot fără întreruperi și fără să scadă viteza, acesta fiind și principalul avantaj al unui sistem mesh față de un router clasic și față de repetoarele de semnal.  Antivirusul încorporat este absolut necesar, pentru că avem multe device-uri smart (senzori, camere web, prize wi-fi, google home, aspiratorul robot etc) și este știut că securitatea lor nu e grozavă, în general vorbind. Mi-a plăcut că pot să accesez sistemul de oriunde m-aș afla, o chestie care e bună când folosești sistemul pe post de smart hub sau când vrei să vezi dacă a ajuns nevasta acasă, că îți arată dacă telefonul ei e conectat sau nu :-). De asemenea, e foarte fain faptul că deși aplicația pune accent pe simplitate și ușurința în utilizare, totuși sunt disponibile și configurări mai avansate, ca la un router clasic. Eu de exemplu am nevoie de configurări cum sunt rezervarea adreselor de IP, port forwarding, quality of service, dynamic dns. Mi se par folositoare și rapoartele de status și de activitate, ceva ce nu există pe router-ul meu clasic. Nu în ultimul rând,  mi-a plăcut faptul că cele trei unități nu au antene externe și că arată bine, ceea ce cred că nu e lipsit de importanță, având în vedere că le pui prin toată casa.

Sistemele Deco de la TP Link se găsesc în magazinele de electronice, costă de la 500 de lei în sus, în funcție de oferta fiecărui magazin și de numărul de unități din pachet. Aici îl găsiți pe eMAG varianta cu 3 piese, aici varianta cu două. Aici este pe evoMAG.

Acum, și concursul. Puteți câștiga un sistem mesh TP-Link Deco M4 2-Pack (în valoare de 600 de lei, detalii despre el găsiți aici). Ce trebuie să faceți este să ascultați sau să urmăriți clipul de mai sus și să răspundeți în comentarii la întrebarea: Care vi se pare cea mai importantă funcție oferită de tehnologia TP-Link Home Care? Pe 27 ianuarie, luni, la ora 22.00, extrag câștigătorul. Baftăăă!

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

105 Comments

 1. Corina Maria

  Pt mine este, bineînțeles, controlul parental. Nu lucrez de acasă, nu am pretenția unui super internet. Dar copilul cere sa se uite la desene. Sau sa se joace pe câteva jocuri alese. Chiar este o lupta…

  • Alexandra

   Controlul parental, de departe cea mai importanta functie pentru parinti. Foarte fain ca exista asa ceva si se merita sa investesti intr-un astfel de sistem oricat .

  • Elena Vatavu

   Si eu sunt tot pentru controlul parental. Mi se pare cea mai importanta functie dintre toate.

  • Anca M.

   Avand 2 copii mici, Controlul Parental este o varianta foarte buna de a limita accesul la internet, si de asemenea o lectie pentru tata care cedeaza mai repede la capitolul asta.

  • Chelu Oana

   Controlul parental, este cel mai important

  • Vanda Dulinszky

   Pentru mine, cea mai importantă funcție este controlul parental, mai ales pentru ca cedez cateodata destul de repede la rugămințile copilasului meu( 7 ani).

  • Mara

   Bunaaa. Funcția Insights 😘

  • Ana Renate

   Foarte tare!
   Cea mai tare caracteristica: controlul parental si chiar limita pentru noi este extraordinara!
   Il vreau!

  • Iulia Nenu

   Cea mai importanta functie mi se pare controlul parental.

 2. Acordul parental. Nici noi inca nu le-am dat acces la internet si ecrane, cel putin nu pe ecrane personale si fara ca noi sa fim prezenți, însă realizăm că va veni si vremea asta și încercăm să ne pregătim lecțiile.

  • Juganaru Camelia

   Controlul parental

  • Claudia

   Acordul parental e cel mai important. Dar si restrictionarea noastra e la fel de importanta. Asa nu ne-am lasa furati de „peisaj” nici noi, adultii. 😁

 3. Gabriela

  De departe, pentru mine, cea mai importantă funcție este controlul parental. Eu cedez repede la rugăminți și milogeală 🙂

  • Anca Sirbu

   Controlul parental,cu siguranta!
   Multumesc

  • Valentina

   Mie mi se pare foarte util controlul parental, pentru limitarea accesului/timpului petrecut pe net atat pentru copii, cat si pentru sot. 🙂

  • Mihaela

   Acordul parental, de departe cel mai important pentru noi. Dorim sa inchidem fara scandal, cand timpul s-a terminat si acest router vine in ajutor!

 4. Andreea Sirba

  Controlul parental, cu siguranta! Eu nu prea o las pe fetita mea pe internet, insa, atunci cand are acces la el, vreau sa stiu ca nu deschide tot felul de pagini total nepotrivite pentru un copil si ca nu sta pe net mai mult decat am stabilit (asa, scap si eu de stresul cronometrarii :))) ).

  • Alexandra Șabac

   Controlul parental. Dar e tare greu când ai copii de 12 ani și nu înțeleg cât de nociv este telefonul :(.

 5. Irina

  Controlul parental + unitatile sumplimentare.

 6. Bejan Tatiana

  Functia de control parental. E ultra necesara pentru a scapa de negocierile zilnice cu copiii: 2 minute care devin 5 si apoi 10.

 7. Moldovan Andreea Ileana

  Controlul parental

  • Nicoleta

   Acoperirea fara intreruperi si controlul parental.

 8. Ana-Maria

  Functia de Control parental, prin profilele predefinite. Asa scapam si de cronometru si unde pui ca nu mai suntem noi de vina pentru oprire sau neaccesare aplicatii nocive, ci e Wi-Fi Mesh Smart Deco M9 Plus 🙂

  • Ana Maria Vilsan

   Controlul parental, cu siguranta! Pr langa asta, sper sa-i limiteze si sotului meu apetitul de Instagram si meciuri online de basket 😁

 9. Iulia

  Filtrarea conținutului și limitarea timpului, cred ca sunt cele mai importante funcții.

  • Mădălina

   Cea mai importanta functie, pe care mi-ar placea sa o folosesc, este cea de control parental, in conditiile in care ne e greu chiar si noua sa ne setam limite.

 10. Gale Claudia

  Funcția de control parental.

 11. Dobre Andreea

  Clar controlul parental. Ca de propriul control mi-e frica🤣🤣Momentan picii sunt mici, dar clar daca Omul zice ca e o piesa rezistenta va fi utila functia asta pe viitor. Chiar ne mutam in casa noua si vom avea nevoie:)

  • Luiza

   Controlul parental și antivirusul. Mulțumim pentru informații.

 12. Agnes Grozav

  Accesul la internet monitorizat.

 13. Simona Baragau

  Controlul parental mi se pare si mie una din cele mai importante functii.

 14. Chirila Giorgiana

  Buna, Ioana,

  Controlul parental, fara indoiala! Am un baietel de 5 ani si mai cedez rugamintilor de prelungire a timpului petrecut pe internet.
  Ar fi de mare ajutor un astfel de device.
  Multumesc!

 15. Vlad Simona

  Acordul parental cu siguranta! Te poate scapa de multe neplaceri si iti asigura si tie ca parinte un confort.

 16. Codruta Nicoara

  Cu siguranta, cea mai importantă funcție mi se pare aceea de control asupra conținutului care poate fi accest online.

 17. dumitra adina

  acordul parental e vital pentru mine.am negociere cu fetita mea , are voie 30 min maxim pe zi, in zilele libere sau vacanta, dar clar a depasit termenul, mereu ii zic au trecut deja 10 min si ea imi zice ca nu , doar 2 🙁 ….

  • Popa Nicolae Florina

   Acordul parental..inca nu e cazul, dar pe viitor sigur o sa fie necesar.

 18. Cristina Cojocaru

  Interesant design-ul fara antene exterioare si, in mod clar, controlul parental.

  • Marc Maria

   Ca in cazul oricarui parinte, controlul parental e pe primul loc!

 19. Lavinia

  Cea mai importanta funcție este acordul parental.

 20. Madalina

  Multumim pentru informatii Ioana, chiar astazi un coleg de la lucru a avut computerul incriptat de catre un hacker, care i-a cerut bitcoin pentru a avea acces la propriul laptop! E foarte important ce accesam si pentru mine cel mai important la sistemul descris este ca are antivirusul incorporat pentru toate dispozitivele conectate. Fiul meu are 2 ani jumatate si deocamdata controlul parental nu e necesar pentru ca nu are acces fara ca noi sa fim in preajma, dar curand va fi necesar.

  • Ana Petcu

   Buna!
   In primul rand ca are antivirusul incorporat pentru toate dispozitivele conectate si control parental!

 21. Mihaela

  Evident controlul parental, ca nu va intra cine stie pe unde.

 22. Andreea

  Cel mai important consider ca este controlul parental. Multumim pentru informatii.

 23. Cami

  Controlul parental m-ar ajuta sa limitez accesul copiilor mei si atunci cand nu sunt acasa. Mi se pare important sa le punem limite si nu empiric, ci sa ne ajutam de tehnologie.

  • Angelica

   Control parental e de departe cel mai important pentru noi.

 24. Andreea L.

  Controlul parental. Multumesc

 25. Codruta Hustiu

  Pentru mine controlul parental mi se pare cea mai importantă functie.

  • Elena

   Bună Ioana, sunt o fana mare a ta. Citesc toate articolele. Am toate cărțile de copii și 2 dintre cele pentru adulți. Mulțumesc mult pentru ce faci pentru noi și pentru sfaturile tale care sunt foarte utile, dar și articolele mai haioase și funny care ne înveselesc.
   Referitor la device, pentru mine cu siguranță controlul parental este foarte important, sincer chiar cautam ceva de genul. Mi-a plăcut și explicația care ne-o sugerezi pentru copii :). Mulțumesc mult. :*

  • Bizera Georgiana

   Controlul asupra continutului accesat online de cei mici.

  • Hunyadi Monica

   Acord parental,❤antivirus, profile predefinite❤,prioritizare😘😘😘

 26. Catalinoiu Georgiana

  Contabilizarea timpului, faptul ca nu eu intrerup accesul la internet si functia pemtru istoricul de navigare

 27. negrea

  Controlul parental. Acum eu folosesc pe telefoane KASPERSKY SAFE KIDS (l-am instalat inclusiv pe telefonul bunicilor 🙂 la care au acces copii..) Acasa am definite conturile mele de gmail pe smart tv dar clar simt ca nu e suficient si am nevoie de mai mult. Din „fericire” in ultima jumatate de an nu am avut smar tv si a fost super din punctul meu de vedere, acum o data cu Craciunul ne-am retehnologizat si sunt disperata sa pot interveni si limita accesul, pe netflix respectiv hbo am parole.
  Te imbratisez cu drag si mutlumiri Ioana!

 28. Lazar Adrian

  Semnalul Wi-Fi puternic în fiecare colț al casei, acoperind până la 260 metri pătrați (2 unități). Conexiunile wireless și backhaul Ethernet opțional lucrează împreună pentru a conecta unitățile Deco, oferind viteze de rețea foarte rapide și o acoperire Wi-Fi constantă. Ne ajuta pentru ca avem apartament cu gradina, iar semnalul ar fi super ok chiar si in gradina

 29. anav

  Internetul e pe cât de grozav, pe atât de acaparator, toate funcțiile sunt importante, ptr noi primează controlul parental, acoperirea generoasa pe care o oferă sistemul și limitarea timpului.

 30. Viktor Ardelean

  Cea mai importantă funcție oferită de tehnologia TP-Link Home Care mi se pare ca iti pune la dispozitie profile predefinite in functie de varsta, care pot fi si personalizate. Astfel poti avea reguli parentale diferentiate. Foarte util.

 31. Ovidiu

  Super device. Funcția de profile customizabile. Și faptul că are o interfațăla aplicație user friendly.

  • Adriana Donea

   Functia cea mai importanta este controlul parental. Fetita mea are 7 ani si deja au inceput problemele cu „mai vreau 5 min pe youtube pt ca ma uitam la ceva educativ”, „mai vreau 5 min sa ma joc”. Avem regula fara ecrane de luni pana vineri, insa in weekend si din neatentia noastra poate sari de 2 ore pe tableta :(. Un sistem ca acesta ne-ar ajuta foarte mult

 32. ELENA BADEA

  Funcția de control parental mi se pare super ok. Contabilizarea timpului e perfecta

 33. Tudose Olivia

  Cea mai utila parte din funcția de acord parental este ca poți face setări în funcție de vârsta fiecărui copil în parte! Foarte interesant. Cum am 3 copii eu m-aș bucura sa beneficiez de un astfel de Wi-Fi.

 34. Edith Draguleasa

  Controlul parental. Mi se pare foarte important sa pot monitoriza timpul petrecut pe internet dar si continutul accesat de fiecare.

 35. Alexandra Sil

  Cea mai importanta functie oferita de tehnologia TP-Link Home Care este Controlul parental.

  • Lumi

   Buna Ioana,
   In primit rand pentru mine este importanta acoperirare mare, dat fiind ca urmeaza sa ne mutam intr-o casa, care are si gradina.
   De asemenea, atunci cand va fi cazul, sunt sigura ca fuctia de control parental imi va fi de mare mare ajutor 🙂

 36. Ioana Ille

  Controlul parental, fara indoiala. Ne asigura tuturor o limita sanatoasa.

 37. Iulia Morcov

  Pentru noi este foarte importat controlul parental asupra impactului către copii , dar totodata și acoperirea semnalului transmis întregii suprafețe din casa

 38. Ciobanu Claudia

  Funcția control parental și profile care pot fi setate pt fiecare membru al familiei

 39. Palea Corina

  Controlul parental este cel mai important dupa mine.

 40. Violeta

  Control parental in functie de varsta copilului

 41. Mătiuț Ionela Amalia

  Eu cred că funcția ,, Insights,, ar fi câștigătoare în strânsa luptă cu funcția de Control parental. Mulțumesc pentru info!

 42. Madalina

  Cel mai important mi se pare ca ai semnal bun in toata casa. Acum avem router normal si in unele camere semnalul e foarte slab

 43. Adriana B.

  Controlul parental este de departe cea buna parte a acestui device.
  Cel putin dupa parerea mea.

 44. Irina H

  Functia de control parental mi se pare f utila, mai ales ca poti face asta in functie de varsta copilului. Multumim pentru concurs!

 45. Acoperirea si usurinta in instalare, dar si aplicatia cu controlul parental.

 46. Eugenia Simion

  Cea mai importanta functie este acordul parental, insa mi se pare foarte util si semnalul bun pe distanta mai mare….noi avem un router pus intr-un dormitor si nu bate atat de bine pana in sufragerie…Un dispozitiv super interesant!

 47. Lazăr Maria Magdalena

  Cea mai importanta funcție din punctul meu de vedere este controlul parental.

 48. Madalina Ilisescu

  Sotul zice acoperirea buna,eu zic control parental.

 49. Vrânceanu Andreea

  CONTROLUL PARENTAL! A venit mănușă pe gândurile mele… „Cum fac sa închid wireless – ul doar pentru copii? “

 50. Ana

  Eu reușesc sa ma rup de telefon când e nevoie dar copiii nu pot face asta cu ușurintă. Așa ca un Control parental Este nu doar util dar chiar necesar.

 51. Raluca M

  Categoric, controlul parental. Mai mult pentru noi, parintii, ca pe copii ii tinem deocamdata in frau.

 52. Irina b

  Controlul parental, desigur. Mulțumesc

 53. Nicoleta Danciu

  Cea mai importanta functie mi se pare limitarea timpului folosit online 🙂

 54. Rebeca Dumitrascuta

  Mi se pare foarte folositor faptul ca se pot pune limite în funcție de fiecare membru al familiei.

 55. Lacramioara C

  Pentru mine este important să pot limita accesul la internet și la anumite site-uri.

 56. Laura

  Repeaterul. Să nu-ți tot cadă netul când te plimbi prin casă mi se pare bestial.

  La noi cea mică încă nu are voie la tv/telefon/tabletă, iar cea mare are Kindle Fire Kids Edition pe care controlul parental se poate seta și de pe alte device-uri. E setat la o oră pe zi, dar dacă cumva a avut ocazia să se uite la TV sau acces la tabletă/telefon prin vecini sau pe la prieteni, când ajungem acasă și deschide tableta intru pur și simplu pe telefonul meu și i-o opresc. Are multe setări, inclusiv de conținut pe grupe de vârstă, nu are reclame și copiii nu pot accesa conținut nepotrivit vârstei sau să plătească din greșeală ceva.

 57. sorin

  Controlul parental de departe si pe locul 2 as zice ca funcia „insights”

 58. Anca

  Gestionarea timpului de navigare pe internet. Si adultii au nevoie de autocomtrol.Si terminalele ar avea nevoie de o asemenea functie.

 59. Irina Irina

  Îmi place ca poți crea profiluri diferite pt fiecare membru al familiei, iar controlul parental e super inventie.

 60. Cati

  Controlul parental este supet, nu stiam ca se poate.

 61. Carmen

  Sincer, si eu am mare nevoie sa imi setez niște limite. Parca e mai simplu cu copila, ce-i drept e încă mica, dar eu, mă-sa tb sa imi pun limite. Asa ca am eu nevoie de control parental 🤣
  Personalizarea pentru fiecare membru al familiei in parte e foarte de ajutor, clar!

 62. Oana

  Controlul parental! Chiar incepusem sa ma interesez ce as putea folosi.

 63. Dana Z

  Faptul ca poti seta limite si restrictiona accesul pentru fiecare membru al familiei. Ajuta foarte mult si scapi de negocieri constante

 64. Rusinescu Adina

  Un beneficiu pentru mine este clar controlul parental avand 2 copii cu care mereu negociez timpul petrecut online.

 65. Sebastian T

  Control parental e foarte important.

 66. Simina Tecsi

  Răspunsul la întrebare este: control parental.

 67. Ana-Maria

  Uaaa ce tare e acest aparatel! Mă bucur nespus să-l descopăr acum si ași fi incântată sa-l folosesc. Avand 2 prichindei de 6 respectiv 3 ani nu ne uitam decat în weekend la film/animații împreună. Insă la un moment dat globul de cristal se va ridica si vor avea nevoie să descopere tainele internetului. Drept dovada optez pentru controlul parental, limita pentru mine și faptul ca pot conecta celelalte smart device-uri din casa😄

 68. Tudor Ilariana

  Cea mai importanta functie mi se pare mie ca este posibilitatea de a crea profiluri unice pentru fiecare membru al familiei cu limitare de timp online si de acces la anumite site-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.