Micuțele păpuși scandaloase: de ce s-ar putea să nu mai vrei să-i cumperi fetiței tale păpuși LOL

Dacă ai măcar o fetiță în casă și ea merge la grădiniță, prin parc, la zile de naștere, pe scurt, dacă are o viață socială cât de cât, probabil ai auzit de păpușile LOL Surprise. Mulți dintre părinții de fete au cumpărat pentru copilași multe astfel de păpuși, pentru că ele se află pe listele cu dorințe de Crăciun, Paști, zile de naștere, Ziua Copilului. Cunosc fetițe care au zeci de astfel de păpuși, pentru că de vreo doi ani e mare modă și în România.

LOL Surprise a primit multe premii internaționale de design și de business în ultimii ani, inclusiv echivalentul Oscarului pentru jucării și a fost cea mai vândută jucărie în multe topuri, multe luni la rând.

 

Nu sunt deloc ieftine, deși nu au cine știe ce calități sau funcții. Sunt niște păpuși cât o palmă de copil, care au o mare calitate: vin într-un ambalaj unic, sigilat în mai multe straturi, și, în consecință, nu știi ce păpușă anume o să nimerești. Se pare că pentru copii, factorul acesta de așteptare, nerăbdare, speranță că vor nimeri un model interesant, poate chiar unul dintre cele rare, e atât de important încât nici nu mai contează cât de interesantă e jucăria de fapt.

 

Dai între 70 și 100 de lei pe un glob pe care copila începe să-l desfacă. Sunt multe straturi de folie de plastic, pe care le desfaci ca pe foile pe ceapă, până ajungi la o capsulă sau o bulă de plastic în care stă ascunsă păpușa, într-un costum opac de silicon sau plastic, alături de niște mini accesorii: biberon, ochelari, o bluză, încălțări, clame de păr, o lupă.

 

Entuziasmul durează două minute, cât copila descoperă păpușa.

Sigur că apoi se mai și joacă cu ea, o cară de colo colo, dar nu durează mult și fetița mai cere una. Că poate găsește una și mai faină! Și tot așa.

Mai există și LOL babies și LOL pets, produse de aceeași companie, globuri care conțin bebeluși (păpuși și mai mici, care nu au haine, doar accesorii mici) sau animăluțe de companie pentru păpușile lor. Acestea sunt ceva mai ieftine (sunt mai mici și au puține accesorii). Există și LOL băieți, dar sunt mai puțini.

Unele dintre aceste păpuși LOL, dacă sunt puse în apă cu gheață sau în apă fierbinte, își schimbă parțial sau total culoarea pielii. Ei, aici intervine o chestie interesantă (ca să nu zic perversă), vă spun mai jos ce. Deocamdată, s-o luăm încet.

Mai jos e o poză cu cele șapte LOL-uri pe care le are Sofia, plus unul al lui Ivan. Trei le-am cumpărat eu, două a primit Sofi de la prietenele ei, trei și-a cumpărat singură din economiile ei. De multe luni am decis să nu o mai las să-și mai cumpere și nici nu am mai acceptat să i se ofere cadou, pentru că mă deranjează prețul (care mi se pare nejustificat) și cantitatea de plastic care vine odată cu fiecare glob LOL Surprise. Nici măcar nu intuiam partea cea mai dubioasă. Care acum mi se pare ATÂT de evidentă! Sunt curioasă dacă și voi veți avea aceeași senzație după ce citiți articolul.

Bun. Să începem. Dacă vă uitați un pic la păpușile acestea, veți observa câteva chestii ciudate.

În primul rând, par bebeluși, au burtici rotunde, picioare grăsuțe, ochii mari.

Dar ce e cu gura aceea rotunjită? De ce stau păpușile așa, de parcă abia le-ai scos acadeaua din gură?

 

 

În fine, trecem peste, deh, multe păpuși sunt bizare. Apoi, unele dintre haine sunt un pic nepotrivite pentru niște bebelușe. Ciorapi plasă? Cu găuri? Fuste atât de scurte de li se văd fesele? Deh, o fi moda japoneză, pe copii nu-i deranjează, hai să nu mai căutăm nod în papură.
Păpușile, au, însă, și gaură între picioare. Dacă le apeși pe burtă cât le ții în apă, burta lor se umple cu apă, și apoi, când le apeși iar pe burtă, păpușile scuipă sau „fac pipi”. Ei, sunt bebeluși, e normal să facă pipi. Și să scuipe cu jet. (ăăăă, cam dubios totuși)

 

Unele modele, când le pui la rece sau la cald, brusc au lenjerie pe ele. Intimă. Sexy. Adică vorbim despre dantelă neagră, portjartier roz, unele au cătușe, un model are codiță de diavol și aripi negre de înger. Unora li se văd sfârcurile…

În plus, când le bagi la rece, li se scurge machiajul, li se fac buzele negre sau vinete sau le apare în jurul ochilor un machiaj foarte puternic.

Aceasta e una dintre păpușile LOL ale Sofiei, după ce a stat la congelator 5 minute.

Nu prea mai arată ca o bebelușă, nu? Precizez că nu am desenat nimic pe ea, doar am ținut-o la rece să vedem cum se „color change” singură, cum zic fetele când povestesc între ele despre LOL.

 

De ce este nevoie sau măcar amuzant ca niște păpuși adresate fetițelor de 3-7 ani să aibă păpuși care arată ca niște prostituate sau actrițe de firme porno sau ca femei care fac chestii sexi la ele în dormitor? Nu judec preferințele sexuale ale nimănui, doar mi se pare nepotrivit ca niște păpuși să aibă pe ele astfel de indicii.

 

Credit: Kate Worsfold/Facebook
Pe 12 august a izbucnit un scandal serios în US, urmat de altul în Australia, după ce două mame au postat clipuri pe Facebook în care arată cum se transformă aceste păpuși din bebelușe inocente în sexy dolls. Clipurile au ajuns rapid la zeci de milioane de views, au fost preluate de canale de TV și radio, mulți părinți s-au uitat mai bine la păpușile acestea, mulți dintre ei au observat că au și ei acasă unul sau mai multe dintre aceste modele controversate.Pentru că nu știi ce cumperi și tocmai asta e partea mișto la ele, nu?
Aici este primul clip, puteți sări peste intro direct la partea cu scufundarea păpușilor: https://www.facebook.com/1169250939/videos/10200317896207908/
Aici este al doilea: https://www.facebook.com/kate.louise.worsfold/videos/10207741995785744/

 

Dar stați, că nu e doar o chestie pe care poate noi o interpretăm aiurea. Stați jos? Fiți atenți. Același producător, MGA Entertainment (companie americană care aparține unui miliardar iranian care a lansat multe branduri de jucării, printre care Little Tikes, care sunt foarte faine, dar și păpușile Bratz, lansate în 2001 și extrem de populare începând din 2006, care au iscat un mega scandal tot pe teme de sexualizare precoce), acum 2 ani, a ascuns într-un alt brand de jucării o cutie de lapte de jucărie pe care a pus un număr de telefon. Dacă suni la el, ghici ce? Ajungi la un sex hot line pentru adulți. Cum e posibil așa ceva? Well, este, priviți acest clip (la minutul 2.18 e faza interesantă).

 

Acestea sunt păpușile Bratz.
Referitor la păpușile LOL sexi când sunt puse la rece sau la cald, compania a dat acum câteva zile o declarație de presă în care mulțumește părinților că le-au semnalat aceste aspecte și promit că vor rezolva aceste probleme de design. Citez departamentul de presă al MGA Entertainment: „We acknowledge the recent feedback received and thank you for bringing it to our attention. We have implemented comprehensive corrective measures to our design and approval process while ensuring the essence of the brand is kept intact.”Câteva magazine din Australia au scos jucăriile LOL de la vânzare, în urma presiunii părinților și asociațiilor pentru protecția copiilor (un exemplu aici).

 

Un alt scandal legat tot de păpușile LOL a pornit după ce mai mulți părinți s-au prins că păpușile băieți sunt corecte anatomic, adică au penis și testicule. Un articol despre asta găsiți aici.

Eu personal nu am o problemă cu asta, dar înțeleg perfect dorința părinților de a fi avertizați cu un text pe ambalajul jucăriei care să-i informeze că jucăria pe care o vor cumpăra conține și un mic penis.
Arată așa (sper să nu traumatizez pe nimeni):
O mamă din Italia a confiscat un card al fiicei ei de patru ani, care arăta un personaj LOL foarte trashy. Vedeți aici toată știrea. 
Ah, știți de la ce vine LOL? De la Little Outrageous Littles. Micuțele scandaloase mici.
Drăguț, nu?
Eu nu zic acum să nu le mai cumpărați, dar cred că e bine să știți pe ce dați banii.Pentru context, mai povestesc rapid și despre o jucărie de la Hasbro care a fost retrasă de pe piață după ce părinții au semnalat că păpușa troll avea între picioare un buton pe care când îl apăsai, păpușa scotea un fel de geamăt. Detalii aici.
Avem destule probleme legate de faptul că copiii noștri au acces la informații despre sex mult prea devreme, că educația sexuală în școală e inexistentă, că mulți dintre părinți au impresia că ai lor copii or să creadă până se însoară că pe ei i-a adus barza. Femeia are și așa, în media și în cultura locului, o imagine destul de proastă, de ce este nevoie să ne expunem fetițele atât de vreme la simboluri atât de nepotrivite?Sharon Lamb, care este membru al American Psychological Association (APA), spune că expunerea la elemente sexuale poate afecta dezvoltarea emoțională și sexuală la băieți și la fete (sursa). Copiii pot deveni confuzi, nesiguri pe imagine asupra propriului corp, stima lor de sine este afectată, înțelegerea relațiilor și a sexualității poate fi alterată.Sigur că toate astea nu se vor întâmpla de la o păpușă LOL cu lenjerie sexi. Dar nici nu văd vreun motiv pentru a avea în casă așa ceva, sincer. Nu e cazul să devenim paranoici, dar putem evita astfel de jucării care pot conține mesaje sexuale ascunse.Ah, mai zic ceva și am tăcut. Există mulți youtuberi de toate vârstele dar mai ales copii care au sute de mii, milioane de fani care îi urmăresc cum desfac ambalajele de la LOL Surprise ca să vadă ce păpușă descoperă înăuntru. Milioane de views. Sute de mii de comentarii de la pedofili la acele clipuri. Youtube a blocat comentariile la aceste clipuri, ca să strice petrecerea pedofilă. Dacă ai voștri copii urmăresc astfel de conținut, poate ar trebui să vă uitați și ce e prin comentarii.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

70 comentarii

  1. E chiar creepy papusa aia tinuta in gheata, cea cu machiajul scurs.
    Si cea cu lenjerie intima.

    Păpușa cu penis e ok din pctul meu de vedere, e realitatea, nu o interpretare.
    Oamenii astia care au facut păpușile au copii? Mi se pare ca au facut niste păpuși sexualizate pt ca sexul vinde dar wow, nu au urma de constiinta.
    Poate și pt copiii mai mari e interesant pt ca in multe case sexul e tabu si papusile astea sunt misterioase in acest fel.

    • Au gurile asa pentru ca au sticle/pahare/biberoane cu pai? Am observat ca in imagini paharele acelea au un țumburuc.
      Nu stiu, eu gandesc ca un copil :).
      Lenjeria bdsm e ce da serios de gandit.

    • Vedeti ca unele sunt inspirate de diverse vedete. MJ, Madonna, Katy Perry etc. Si sunt surori, surori mici, animalute, fratiori si seria OMG. Plus mașini, case, cabane… un univers intreg. Fiica mea împlinește 12 ani si inca colectionam. Am si eu, ale mele.

    • Nu imi place articolul tau pur si simplu ai maltratat papusile sa vezi ce se intampla !
      Parerea mea personala copii au prea putina informatie despre sexualitate si corpul lor nu e nimic anormal ca papusa sa aivă organe genitale pentru copiii este normal pentru ca si corpul lor este la fel si nu au capacitatea sa perceapa mai mult decât ca papusa pe acolo face pipi!
      Iar referitor la pret dintodeauna papuzile in voga au fost foarte scumpe barbie, may litte pony si multe altele!

    • @Mihaela
      SI care este parerea dumneavoastra despre tinutele care apar dupa ce papusile sunt scufundate in apa rece/tinute la congelator?

    • Referitor la papusile baietei care au penis…da, mi se pare normal sa fie asa..dar aceeasi papusa baietel cu penis are par roz..nu cred ca mai e la fel de normal…

    • Nu mi se pare nimi anormal . papusile sunt inspirate dupa aspectul anumitor vedete . Iar penisul de la papusile baieti e o chestie absolut normal . Eu personal nu inteleg de ce ferim copii de ceva absolut normal ca anayomia umana, pana la urma daca are acasa un catel ii spui daca e fata sau baiat si cum o recunoaste .

  2. Un link pentru jucaria Hasbro care geme (lipseste din text): https://www.google.co.uk/amp/s/www.businessinsider.com/hasbro-pulls-poppy-trolls-doll-giggle-button-between-legs-2020-8%3famp
    Fetita noastra inca nu a inceput sa colectioneze figurine si sper sa o conving ca aceste sunt nepotrivite. De cand au aparut, mi s-au parut super dubioase. Desi sunt complet anti teoria conspiratiei, toate jucariile astea hiper-sexualizate, ma dezgusta si ma fac sa ma gandesc si eu la tot felul de prostii. Oricum, e ata de greu astazi; trebuie sa fii atat de atenta la tot ce au acces copiii.

    • Citez: „This feature was designed to react when the doll was seated, but we recognize the placement of the sensor may be perceived as inappropriate,” they said.”

      Wtf, ASA justifica ei asta? Cine naiba scoate sunete de placere cand se aseaza, daca nu… doar in timpul unui act sexual, sau orice legat de sex?
      Adica, eu nu tin minte sa chicotesc ca o fetita cand ma asez.

      Alta oroare de jucarie, menita sa le bage copiilor in cap ca daca sunt atinsi acolo, vor avea o experienta placuta.
      Nu pot sa cred cat „grooming” se face in ultima vreme, se imping, prin tot felul de cai, normalizarea actului sexual si a sexualizarii, culmea, intr-un mod „inocent”.
      Exact ca in cazurile de pedofilie, cand parintii n-au habar, pentru ca copiii sunt sedusi intr-un mod absolut inocent.
      Noroc ca mai deschid unii ochii si semnaleaza mizeriile astea.

      Asta cu o „greseala neintentionata” e o minciuna, o jucarie care vine de la astfel de companii mari, trece prin niste teste si prin mainile mai multor departamente, inainte sa fie aprobata si scoasa pe piata.

  3. Ma surprinde in mod placut articolul. Poate cauti ceva despre Pizzagate pe Youtube. Sau despre simbolistica pedofila (din sursa FBI). Acolo sa vezi șoc!

    • Da, am scris eu un comentariu lung, legat de asta.
      Tot citesc de ceva vreme si efectiv ma ingrozesc…

    • Apreciez articolul si interventia dvs.! Hidosenia asta de papusa este in stransa legatura cu retaua demonica de pedofilie prezenta in toata lumea. Daca au si canal youtube e clar ca nu se multumesc cu manipularea gandirii copiilor dar vor sa si ajunga la acestia. In plus, LOL vine de fapt de la “lucifer our lord”… Cine e dispus sa deschida ochii, sa vizioneze “fall of the cabal” si o sa inteleaga mai bine..

    • Ioana, in loc sa crezi toate inventiile si aberatiile si conspiratiile ai putea sa actionezi la nivel local, unde preotii violeaza baieti si nu li se intampla nimic, ba mai mult, sunt sustinuti de enoriase, legislatia e pe butuci, judecatorii considera ca o fetita de 11 ani a provocat violatorul de 55 ani etc. Sunt mereu, desi am citit enorm despre cum functioneaza conspiratiile si la cine prind etc., mereu mereu sunt socata de felul in care unii refuza realitatea imediata pentru a crede in niste inventii. Presupun ca e un mecanism de aparare, dar este, oricum, socant.

      Caramelu, la fel, ia cauta despre Pizzagate in detaliu, nu de pe youtube si vezi ce inventie sinistra este. Serios, oameni buni, folositi-va, va rog mult, inteligenta, logica etc.

  4. Stiam eu ca e ceva in neregula cu hidoseniile acelea. Si parca sunt facute de un mastermind in manipulare. Combinatie intre bebelus cu adolescenta sexi si surpriza ca minunea de ou Kinder. EVIL. Musai sa bag si eu unul la congelator. Ce lume nebuna. Si nasol e ca nebunia devine din ce in ce mai fina si mai subtila.

    • Astfel fetitele de acum, care iubesc papusile Lol, pot avea comportamente sexuale „inedite” cand vor ajunge adulti si implicit o atitudine care le va influenta decisiv viata.
      Vezi DDLG
      (Daddy Dom Little Girl)
      It is a form of BDSM, where one person is a „caregiver” in the relationship, and one is more childlike, which is usually called a „little”. Although it is called Daddy Dom Little Girl, there are also mommies and little boys. The daddy figure loves and tends to their little, do hobbies together, and have some sexy time ;). But in all honesty, DDLG doesn’t have to be sexual either. But it definitely can in many other times as well. Littles tend to like watching their favorite cartoons or movies, art, stuffies, and depending on how far you go, sometimes a sippy cup or a binky can be involved. DDLG is pretty much like a submissive and dominant relationship. DDLG is really fun, just make sure that everything is safe, sane, and consensual!
      „Daddy, have I been a good girl?”
      „I miss my daddy so much!!!”
      „I can’t wait to see my little Lindsay today!!!”
      „Daddy’s going to get you a spanking for being a bad girl today.”

  5. Cand a văzut soțul prima dată păpușile astea a zis ca sigur sunt făcute de un pedofil. Totuși le luăm in continuare, fetița le adoră, ar fi singura din grupul ei care nu are. Oricum, la cât de pasionată de machiaj si pitipoance este, păpușile astea cred ca sunt cea mai mică problemă a noastră 🙂

    • Draga Lia, permite-mi sa îți spun că faptul că au toate celelalte nu e un motiv suficient pentru noi sa aibă și fetița mea, si crede-mă că e foarte fericita. Trebuie să învețe să faca față micilor și mai încolo mai marilor presiuni ale grupului și societății. Peste câțiva ani când majoritatea colegilor se vor droga va ști ca e ok sa fie diferita, când va avea colegi care înșală etc…
      Cu atât mai mult cu cât ați văzut ideea de a face din pedofilie un nou „normal”…
      Prințesa urbana, felicitări pentru atitudinea luată!!!
      #saveourchildren

    • Nu cred ca putem compara drogurile cu păpușile astea, in primul rând pentru ca drogurile sunt ilegale, apoi pentru ca nici nu-mi pot imagina un mediu in care toti colegii lor sa se drogheze. Si am stat in ceva cartiere foarte rău famate! Nu cred ca e plăcut pentru un copil sa fie ostracizat de colegele sale pentru ca nu are jucaria cu care se joacă tot grupul, pentru ca mami vede si isi imaginează chestii pe care un copil nu le percepe

    • Cunosc o mama a doi copii care a refuzat sa le cumpere anumite lucruri,deși toți copiii au pe motiv ca ea nu vrea sa fie o „mamă proastă ” egal ca asa e moda sau ca râd copiii la școală pe motiv că ai săi copiii nu au așa ceva.Prima dată mi s-a părut ca vrea să pară mai cu moț,dar acum realizez ce caracter tare are.Bravo ei

    • Poate ca ar trebui sa vorbesti cu restul parintilor din grup, le arati acest articol si poate hotarati impreuna sa nu le mai cumparati. Si ca sa nu fie socul mare, puteti sa va ganditi si sa inlocuiti cu altceva, mai benefic (cum ar fi colectionat cartonase cu animale)

  6. Prostii. Avem peste 400. Altii au dublu, triplu, cvadruplu. Sunt dragalase. Dar cu succesul MGA, nu ma mir ca apar si asemenea invidii. Cat despre pret… de-aia exista grupurile LOL pe FB.

    • Citesc comentariile și concluzia e ca fiecare face după „cum îl duce mintea”, manipulat de tot felul de specialiști psihologi în a creeat tot felul de produse și reclame, cu justificările de rigoare, ca să va facă sa cumpărați tot ceea ce ei produc, fără ai interesa de impactul social sau emoțional al individului. Banul contează….

    • Papusile astea sunt urate oricum. Nu inteleg ce copil le-ar dori. Tot papusile pe stil vechi sunt mai frumoase. Iar parintii ar trebui sa verifice inainte sa cumpere ceva pt copii, mai ales carti.

  7. Cat am fost in Romania, fata a primit jucarii educative, seturi Stikies cel mult (de la Lidl) si cam atat. Nu am acceptat sa-i iau nimic din seturile acestea, chiar daca nici nu erau atat de suspecte.

    Cand am emigrat a primit vreo 50 de barbies cu haine si tot dichisul, de la prietenii nostri ale caror fete au acum 15 ani. Am lasat-o cateva zile sa le studieze, apoi le-am pus prin cutii. Apoi am donat majoritatea. Are acum poate 5 bucati, dar dispar si ele cat de curand, ca nu o prea fascineaza.

    Aici este si mai mare nebunia cu LOL si alte colectii, pur si simplu i-am spus ca sunt niste porcarii si nu dam bani pe ele. Punct. A zis acum un an ca-si ia din banii ei si am amenintat-o ca i le arunc oricum 😀

    Lasand gluma la o parte, a mai primit ceva de genul de la o prietena, de ziua ei, pe ideea ca e fata si probabil ii plac porcariile astea. Am lasat-o 2-3 zile prin zona apoi a disparut si ne-am concentrat pe Lego Boost si alte chestii mai interesante primite.

    Are o papusa similara cu American Girl, tot primita de la prieteni. E o papusa normala, similara cu Aradeanca de la noi. Cu vreo 20 de seturi de haine. E SINGURA papusa pe care o detine, o cheama Lucy (ca aia de la Snoopy) si ii mai fac chiar si eu cate o haina. Peste un an o invat si pe fata sa ii faca haine, imbinam utilul cu placutul.

    Avem jde plusuri, puzzle, casuta de papusi cu figurinele aferente, lego cat cuprinde motorizat sau nu, cateva sute de mancaruri de plastic etc. Barbie-urile nu au atras-o niciodata, asa ca probabil ca le fac vant. Plusurile au majoritatea o poveste in spate, deci raman, papusile astea suspecte LOL nu vor fi niciodata acceptate. Cadou sau nu.

    Este foarte simplu sa tii totusi o fata pe o cale de normalitate, chiar si inconjurata de „glitter” si sexualitate, atat timp cat ai curaj sa te pui impotriva curentului. Pe noi ne doare exact in dos de datul ochilor peste cap in cazul prietenilor, carora li se pare aiurea ca fie-mea nu e inconjurata de machiaje de jucarii si de chestii de „femei”, iar fata s-a orientat usor spre chestii de modelat, construit sau de gandit. Cu papusa si plusurile cu care face role play, ca si astea conteaza.

    • Dojo, ca si tine am facut si noi. Fara expunere la tv si fara sa vada machiaje si bujiterii la mama ei si nici in magazine (mergem rar la mall, de 2 ori pe an la sales), si totusi fiica mea a cerut de vreo 2 ori ca asa au prietenele, i-am luat si a folosit machiajele fix o data si uitat de ele. Am incurajat-o catre alte activitati (biblitoeca, piscina, scouts, iesim in natura, prajiturit etc etc) – ideea ca se poate o viata fara tot ce e la moda pt o perioada (LOL, Monster High, Barbie, etc), se poate cu bani putini etc.
      Doar ca nu toata lumea gandeste ca noi. A primit X cadouri cu bijuterii si machiaje si papusi – ignorat si incercat sa spun rudelor si prietenilor ca un cadou mic simbolic ajunge, nu e nevoie sa cheltuie bani mai ales in perioada de criza financiara. Si inca nu stiu sa explic copilei ca fiecare are locul lui si calea lui, ca unele sunt lucrurile pt copilarie si gesturi de sexualizare fortzata (am o cunostinta, posta pe fb poze cu copila la 6 ani la petrecerea de sfarsit de gradinita cu fard in obraz si bucle in par facute proaspat si un cadou mare bine ambalat…).

    • Nu e usor, dar se poate 😉

      Eu am aruncat pur si simplu la gunoi unele porcarii, cu ea de fata si i-am spus ca sunt rahaturi. Altele le-am donat.

      Are 6 ani si intelege ca unele chestii chiar sunt irelevante, asa ca nu am probleme 😉

    • Fiecare are dreptul sa își creasaca copii cum vor. fica mea are 6 ani și colecționează lol de vreo 2 ani . Nu văd nimic scandalos , educația copilului vine de la părinți nu de la jucării . Dacă se joaca cu păpuși sau se machiază nu înseamnă ca o sa ajungă o femeie ușoară sau gay , suntem in 2020 acceptați lucrurile așa cum sunt .

  8. Pitica mea încă nu e fan astfel de păpuși, sper să nu devină după ce începe grădinița ?
    Păpușa cu penis nu e prima de acest gen. Am doi bebeluși de la Cicciobello care la fel sunt “construiți”, dar nu mi se pare așa o problemă. Cum spunea cineva mai sus, sunt corect “construiți” dpdv anatomic.

    • „Eu am aruncat pur si simplu la gunoi unele porcarii, cu ea de fata si i-am spus ca sunt rahaturi.”
      Doamne fereste. Mi se pare crud si narcisist. Si sa te mai si lauzi ca ti se rupe de sentimentele propriului copil..

  9. Noi am trecut repede de nebunia asta, avem prin casa doua sau trei, uitate pe fundul unei cutii cu jucării. Gura respectiva nu mi se pare neaparat in neregula, când eram mică aveam niște bebeluși exact aceeași dimensiune, aveau gura cât sa încapă un biberon mic de plastic care venea la pachet. Făceau și pipi , deci și gaura cealaltă exista. Arătau însă ca niște bebeluși autentici. In rest nu comentez fiindcă nu știu exact ce. Despre păpușa Poppy din trolii am citit și eu, înțelesesem ca producatorul de fapt dorea ca păpușa sa scoată un sunet ( specific personajului Poppy) când e așezată in fund, nicidecum nu se gândeau ca cineva va caută butonul respectiv. Nu știm adevarul și nu stim cât e mintea de adult care vede ce nu trebuie și cât e ceva cu adevărat pervers. Referitor la pedofili, eu stiu așa: pedofilii autentici sunt atrași tocmai de vârsta și tot ce reprezintă ea, un copil îmbrăcat ca un adult le provoaca dezgust. Tocmai aia e problema la ei, ca ii excita inocenta, naturalețea, tot ce este specific vârstei, o fetita cu ciorapi plasa, ruj și atitudine de diva nu are nicio trecere. Alea sunt pt alte deranjamentele, cred.
    Acum, ca am dat de subiect și stiu ca exista aici un mare interes pt cărți, abordez o problema: pe vremuri, existau niște cărți poștale cu copii in posturi provocatoare : fetițe cu fustița ridicată, lăsând la vedere chiloțeii, băieței care făceau pipi…cred ca proveniența era franțuzească și am așa amintire de numele “Titi și Titina”. Acum vreo doi ani, am primit o carte de povesti ( Povesti magice), povestioare scurte dar ilustrațiile … fetițe cu rochițe ridicate, cu fundul la vedere ( uneori cu chiloți in vine sau fără chiloți). Dacă tot am găsit momentul, mai știți astfel de cărți pt copii? Eu am încercat sa ignor pozele, evit cartea respectiva( e uitată prin biblioteca) , acum însă ma gândesc serios dacă nu trebuia făcut ceva mai mult, dacă nu e ceva in spatele acestor cărți- poveștile sunt f scurte, fiecare parca e un amestec de mai multe povesti și nici sens nu prea au.

  10. Lumea se astepta sa fie educational un plastic ieftin ?!! Daca e cea mai mica problema a unora si fiica mea sa fie in rand cu lumea … Pai ma bucur ca nu imi cresc fetele In RO .

  11. De la bun inceput am considerat aceste păpuși doar o mare strategie de marketing . Pana la urma părinții sunt cei ce au discernant ai sunt in măsură sa hotărească ce e mai bine pentru copii lor.
    Copii nu mai au simțul aprecierii si uneori am impresia ca nici nu stiu sa se joace .Jucăriile au ajuns sa fie colecționate de copii si nu se mai bucura de ele așa cum o răceam noi .
    Sunt mama unei fetițe de 3 ani si prefer sa ii iau fetiței mele jucării interactive ,daca as putea spune așa, cu care se poate juca de mai multe ori .
    Dragi părinți , stiu ca e greu dar in zia de azi publicitatea ne spăla pe creiere si daca pe noi nu ne poate manipula se folosește de inocență celor mici . fiți responsabili . Creșteti copii frumos

    • Nu vad o problema cu partile anatomice corecte. Ba chiar din contra, un copil trebuie sa stie sa invete diferentele sexuale, si partile anatomice ale corpului.
      Dar papusile sunt urate, aproape toate…… Indiferent ce costum au…

  12. Ai uitat de Play Doh https://mashable.com/2014/12/30/play-doh-dil-doh/?europe=true :)))

    Nu vreau sa o dau in paranoia si teoria conspiratiei dar, aparent, pedofilii incep sa scoata coltii si sa profite de noul „normal”, impins de alte miscari, ca sa isi faca si ei loc. Faptul ca din ce in ce mai multi copii sunt expusi sexualizarii precoce, prin astfel de jucarii, faptul ca apesi o papusa pe burta si ea incepe sa geama (sau papusi care sunt imbracate, sau stau cu gura deschisa in modul ala), pentru un copil care, poate deveni victima unui pedofil, astfel de comportament ajunge sa i se para normal, avand in vedere ca si jucariile lui fac la fel.
    Pe twitter e deja scandal, au inceput sa apara tot felul de conturi de pedofili, care sustin ca pedofilia ar trebui sa fie normala si ca ei au drepturi.
    Industria de entertainment e plina de pedofili, jucariile astea nu sunt o intamplare sau eroare de sistem, sau prostie. O companie de jucarii, de milioane de dolari, nu isi permite sa faca pe prostii. Cineva gandeste jucariile alea si le aproba.
    Sa ne aducem aminte ca si biserica e implicata, de cate scandaluri de pedofilie n-ati auzit pana acum? pomohaci e cel mai recent, dar s-a bagat repede totul sub pres, nimeni nu mai vorbeste nimic, nimeni nu mai mentioneaza nimic. In italia, e deja cunoscuta treaba, cu ce se intampla pe la biserica catolica.
    La noi, victimele sunt considerate vinovate, si asa mai departe.

    Traim niste vremuri extrem de tulburi, nu prea mai tine faza cu „copilului meu nu i se intampla nimic”. Daca pana si pe fiica-sa lu Kim Kardashian a abordat-o un ciudat, de fata cu taica-su… https://twitter.com/CauseWereGuys/status/1299411115529695237

    Twitter aproba discutiile pedofile https://caldronpool.com/twitter-bans-qanon-allows-discussion-of-attraction-to-minors-and-some-nude-depictions-of-kids/

    Pe twitter exista hashtagul #mappositivity (MAP inseamna Minor Atracted Person)

    Pe dark web se practica tortura si violul copiilor, in live stream, practic, cine da bani mai multi, poate sa comande ce sa i se faca acelui copil (in caz ca va intrebati, pentru ce s-a inventat bitcoin-ul, pentru ca, cu un card normal nu puteau face din astea) https://toofab.com/2020/07/17/two-italian-teens-arrested-bitcoin-murder-dark-web/

    Cu putin timp inainte, politia din Olanda a gasit un intreg set de camere de tortura, in containere: https://www.euronews.com/2020/07/08/six-arrested-after-dutch-police-discover-prison-and-torture-chamber-in-sea-containers

    Foarte multi pedofili pe Tik Tok, Roblox, platforme de gaming. Mare grija la cine si cu cine discuta copiii in online.
    https://www.bbc.com/news/technology-48450604

    In Japonia sunt la moda concertele cu copile imbracate sumar, cu fani exclusiv barbati, trecuti de 30 de ani https://www.youtube.com/watch?v=IkCMNTpojlg
    Da, parintii fetelor sunt niste monstri, apropo. Am zis ca vomit cand am vazut clipul si ciudatii nu aveau nicio problema sa recunoasca ca sunt atrasi de copile.
    Inca un clip aici, pe scurt https://www.youtube.com/watch?v=JywMhWnOQqk

    Pe netflix se promoveaza filmul „Cuties” https://www.youtube.com/watch?v=M0O7lLe4SmA. Practic, se baga in cap ca sexualizarea copiilor e ok. Nicio vedeta de la hollywood nu s-a inflamat pe tema asta. Oare de ce ?:)

    Ca o concluzie… n-am niciuna, decat ca observ ca vremurile se schimba in rau, iar oamenii inca aleg sa tina capul in nisip si sa se prefaca ca nu se intampla nimic, media baga totul sub pres, pentru ca sunt foarte multi bani la mijloc si cine indrazneste sa vorbeasca, moare.

    Gen Isaac Kappy, care, cica s-a sinucis, desi omul a spus ca n-ar face asta niciodata.
    Foarte interesant, l-a expus pe Tom Hanks. Tom Hanks posteaza asta: https://www.instagram.com/tomhanks/p/Bv3A_coBwnu/?hl=ro . La cateva zile, omul moare in acelasi loc, lovit de masina.

    Solistul de la Linkin Park, la fel, s-a sinucis. Culmea, dupa ce se pregatea sa vorbeasca despre o intreaga retea de pedofili de la Hollywood.

    Avicii s-a sinucis dupa ce a scos melodia „A better day”, care vorbeste despre sclavia sexuala in randul copiilor.

    Jeffrey Epstein, monstrul numarul 1, s-a sinucis in celula, inainte sa expuna pe toti care participau la ororile pe care le organiza.

    Toate au legatura cu pizzagate.

    • Totul mi s-a parut relativ interesant pana ai zis de pizzagate. :)) Hai sa fim seriosi. Mie mi se pare chiar jignitor, ca supravietuitoare a unui abuz si nu numai in aceasta „calitate” sa se manjeasca o lupta esentiala, impotriva pedofiliei, cu asemenea aberatii.

      Nu o sa dezbat tot ce ai scris, dar cred ca ai amestecat destul de mult fictiunea cu faptele. Spre exemplu, solistul de la Linkin Park s-a sinucis pentru ca avea depresie. Nu se pregatea sa vorbeasca despre o retea de pedofili, era bolnav, un supravietuitor al unui abuz sexual in copilarie. Lupta lui lunga cu depresia si abuzurile era cunoscuta. Mi se pare, din nou, chiar urat, sa amesteci boala si lupta lui cu o inventie si o conspiratie lansata de niste dubiosi pe youtube. https://www.snopes.com/fact-check/chester-bennington-and-chris-cornell-murdered/

      Cred ca e foarte toxic si inutil sa ducem acest subiect in astfel de ape, desi sunt de acord cu ideea a ceea ce ai scris. Nu vrei sa o dai in teoria conspiratiei, dar o dai si asta chiar nu e ok. Intre timp, in Romania parintii refuza educatia sexuala, violul unor fete de 11 ani este considerat normal si grupuri de femei!!! fac marsuri pro pohomaci sau cum Dumnezeu il cheama.

      Cheia este mereu educatia. Mereu.

    • OMG oare si Jupaneasa e QAnon? nu vazusem
      @Cristiana
      daca nu ma insel, pizzagate a fost fundatia pentru QAnon, corect? sau a merge-uit in QAnon, nu mai stiu.

    • Robo, cu mandrie iti zic 🙂 ca nu ma prea pricep la fuziunile lor, dar cred ca e asa cum zici, cu pizzagate a inceput totul si acum s-au qanonizat.

    • @Cristina
      Iti jur ca intentia mea nu a fost sa jignesc sau sa aduc cuiva vreun disconfort, prin comentariul meu. L-am expus pentru dezbatere, pentru ca, ma straduiesc sa citesc cat pot si sa incerc sa fac diferenta intre conspiratie si realitate. Despre asta am citit, atata stiu, prima parte e urmare a judecatei mele (poate firave), a ceea ce observ ca se intampla.
      Apoi am pus stirile respective, cu tot cu linkuri. Deja era tarziu si n-am mai pus si linkuri cu tot ce am gasit despre cantaretii respectivi, oricum faza cu actorul Isaac Kappy e super dezbatuta, ca e dubioasa rau.
      Asa e, m-am grabit la faza cu pizzagate, trebuia sa mentionez ca „concluzia” pe care am scris-o, a fost grabita si nu reflecta faptul ca cred cu tarie ca au legatura. Am scris comentariul la 5 dimineata si deja ma intinsesem :))))))
      E atat de mult de citit pe net, multe pagini sunt sterse, mi-e greu sa ajung la niste surse reale, legate de treaba asta.
      Nu ma voi opri din documentat pe tema asta, tocmai, pentru ca vreau sa nu le mai amestec (involuntar, nu cu intentie).
      Te rog, din nou, sa ma ierti, nu mi-am dorit sa jignesc, sa acuz sau sa bat piua pe ceva, mereu am fost deschisa sa invat si sa nu imi formez opinii gresite, in privinta unor subiecte extrem de serioase si fragile.

    • Multumesc pentru raspuns si pentru ca te informezi. E un subiect foarte complex si e firesc sa genereze dezbateri.

  13. Clar nu sunt in masura sa-mi dau cu parerea, fiica mea e prea mica (sau „antisociala” de cand cu pandemia). Dar eu am avut un șoc cand am vazut un unboxing pe youtube: cantitatea de plastic e enormă. Mai mult ambalaj decat jucăria. Anii trecuți era Monster High la moda, acum astea….asa ca sigur va mai urma…

  14. Anul trecut de Crăciun am văzut prima dată o astfel de jucărie, la fetița nașilor mei. Am rămas efectiv uimită de cât de scumpă e, cât plastic are și cât de urâțică e. M-a fascinat fascinația copilului pt jucărie, fix doar cât a desfăcut-o, apoi a aruncat-o cu alte jucării. Așa am început să caut mecanismul psihologic din spatele acestor păpușele și am descoperit niște articole foarte faine despre cum este exploatată dopamina din creierul copiilor în acest context de marketing (și nu doar de LOL guys). Dopamina este un neurotransmițător cu rol foarte important în dependențe, așa că reacțiile necontrolate ale copiilor când le sunt interzise, sunt de înțeles (dar nu de cultivat, desigur). Povestea cu dopamina este că ea se eliberează în creier atunci când faci ceva plăcut, cum ar fi despachetatul unui cadou (pentru că fiecare jucărie e cau un cadou): anticipezi surpriza, se eliberează dopamina în așteptarea descoperirii a ceea ce e în ambalaj și sentimentul dispare odată ce ai desfăcut „cadoul”. Iar strategia de marketing LOL dolls fix pe asta este contruită. La fel ca și toată filosofia canalelor de youtube unde un copil desface jucării și se joacă cu ele (cultura unboxing), care ajung să aibă milioane de vizualizări (din confortul casei, fără a se expune la vreun pericol, copilul experimentează surpriza, entuziasmul anticipării, iar creierul eliberează dopamină, pentru că nu face diferența dintre ceea ce e real în fața mea sau în spatele unui ecran – neuronii oglindă fac și ei treabă bună aici). Pentru aprofundarea subiectului, căutați pe net „LOL dolls psychology”. Mi s-a părut revoltător, dar este un subiect extrem de real.

  15. Încă ceva totuși, ca am văzut menționata grădinița : la noi in casa jucăriile astea și-au făcut loc undeva la 10 ani, erau la moda între colege atunci, nu mai repede ( minim 9). Fata cea mică, la grădinița fiind, nici nu se uita la ele, le considera urate. Nu stiu ca la grădinița ei sa fie colege cu așa ceva, ce auzeam la 4-6 ani erau ponei, unicorni, Elsa. Aceste păpuși LOL sunt destinate oricum preadoloscentelor și adolescentelor, cred ca și in reclame apar fete mai mari, sunt niște păpuși de colecționat. Nu zic ca e ok ce au făcut cu ele, dar văzând in articol menționata grădinița trebuie subliniat ca nu sunt pentru acea grupa de vârsta.

    • Hm, la noi au aparut pe tapet cand Sofia avea 6 ani, erau in voga si la scoala, toate colegele ei aveau. Acum, la 8 ani jumatate, deja nu se mai joaca nimeni cu ele. In nici un caz nu sunt pentru adolescente, nu vad cum ar fi.

      LOL big sisters, cele mari, acelea sunt pentru fetite mai mari, acelea nu vin in capsule si nici nu sunt color sensitive, vezi ce cumperi si nu se schimba.

    • Atunci poate avem noi noroc. Nu prind la cele de 5/6 ani. E drept ca avem cunoștințe ale căror fete la 10 ani nu se mai jucau cu păpuși ci mergeau la Spa și make up ca și “distracție” cu ocazia aniversării, dar ne ferim de așa ceva, iar la 11 ani fetele mergeau cu Barbie la școala 🙂

    • Am zis pentru fete mari fiindcă sunt practic de colectionat, nu neaparat de jucat, iar conceptul asta de colecție îl ai de obicei după o vârsta.

  16. Noi facem colectii mici de Lego si cartile in lb germana si cele pentru copii – pe astea se duc banii din salariu a lui mami. Neavand foarte multa socializare, mai ales in perioada asta, am incercat sa il fac sa inteleaga ca sunt lucruri de care avem nevoie, lucruri care sunt amuzante pentru noi, lucruri utile… si altele nu. Poa sa le vada in vitrina magazinului, la alt copil, etc, imi spune – mama ia uite, aia o fi o crosa? Da, lasa ca eu am destule jucarii acasa.

    Si chiar are pentru ca poate am cazut la un moment dat in capcana: fa rai din ce ei, nu te uita la altii.

    Sper sa nu se devieze mult comportamentul asta compleant, adica pe care-l punem noi doi la punct, nu ii impun fara sa discutam, asa cum putem si noi la varsta lui Comportament compliant doar la jucarii si dulciuri ca-n rest e Duracell! – sper sa nu se schimbe mult in colectivitate Sau nu prea devreme 🙂

  17. Intrebare de la fiica mea: daca LOL au fost lansate in 2017 sau 2018 (in 2018 am cumparat noi prima data), de ce comentariile de genul apar abia in 2020? Daca era asa o problema cu ele… 2 ani ce-au pazit comentatorii?

    • E destul de simplu: parintii nu se joaca cu ele in apa rece calda, copiii da, insa ei nu stiu ca unele lucruri sunt nepotrivite (tocmai asta e si problema). A fost suficient ca un parinte sa observe (din greseala probabil), sa le verifice pe toate, sa posteze, apoi au verificat si altii si tot asa.

  18. Daca ar fi sa fiu cârcotașa la absolut toate jucăriile as putea gasi nod in papura… Da LOL Boys au forma aia micuta de penis… Foarte bine! Chiar in articol ai scris ca in scoli educația sexuală este inexistenta. Daca nu ai fi atat de înverșunată sa gasesti numai partile rele ai fi putut lua in calcul ca de la asta ai putea porni prima lectie de educație sexuală si sa ii explici chiar tu fetitei tale cum stau lucrurile…

    Noi avem destul de multe si din toate seriile si le cam stim pe toate… care scuipa, care plange, care face pipi… care isi schimba culoarea… parerea mea este ca un copil nu o sa vada niciodata nimic pervers in felul descris in acest articol daca nu ii baga cineva asta in cap! Punct! Parintii perverși vad asta si mai ales aia care vor sa vada chestiile astea chiar si acolo unde poate este doar o coincidenta dar care lor le apasă butonul in creier.., iti dai seama de la faptul ca papusile au gurita in forma aia rotunda si deschisa care este asa cu un scop sa te duca gandul la dormitor si ce se face cu gura… hai ca deja problema de perversitate e cum spuneam mai sus! La adulti care isi proiectează propriile fantezi peste o papusica de 12 cm cu o gurita deschisa. Gurita este asa pentru ca papusile in primul rand vin cu sticlute dintrun plastic moale care au un muștiuc care intra perfecta in gurita papusii si copilul apăsând pe sticluta pe care initial o umple cu apa apoi împinge apa in gurita papusii, apa nu se pierde aiurea tocmai pentru ca sticluta si gurita au fost gândite bine ca sa se stanseze cumva…apoi fetita descoperă ce poate face papusica. Clar nu ati observat corect cum functioneaza caci papusile acestea au corpul dintr-un plastic tare si nu pot fi apăsate pe burtica: unu! Si doi: papusile care fac pipi daca le scoateti capul o sa observați ca din gat pornește un tub de plastic transparent ca o mina de pix si deci doar acelea fac pipi pentru ca punând capul la loc dupa ce ati vazut ca are tubul de formează un vid si in momentul cand copilul pune sticluta in gurita papusii apa se duce in capul papusii si apoi tubul acela preia apa si asa papusa face pipi. Dupa ce v-am explicat care este scopul principal al guritei deschise va mai adaug si ca unele papusi vin cu suzete si in seria Winter Disco au chiar niste baloane dragute care imita baloanele de guma 😉 toate papusile au aceiasi dimensiune si asta este partea frumoasa ca le poti schimba hainutele de la o papusa la alta., inclusiv baloanele si suzetele… asa ca aici la capitolul de ce au gurițele asa in forma aia cred ca am explicat tot, cumva sunt surprinsă cum de ati ajuns cu gandul la dormitor dar DEHHH :)))
    Ciorapi plasa :))) WoW!?? Ce fetish?! Eu i-am cumparat cirorapi plasa lu fimea la 4 ani de la H&M :))) cat despre lenjerie si ce mai apare pe corpul lor cand se fac color change cum spunea si Sorana aceste papusi au la baza ca si inspirație personaje care apar pe TV, pe care mai devreme sau mai tarziu oricum or sa le cunoască dar aici intervine timpul pe care il acorzi copilului si felul cum ii explici aceste personaje…

    • Doar pentru ca tu ai cumparat ciorapi plasa fiicei de 4 ani, nu inseamna ca toata lumea considera asta normalitate. Si in poza de grup din cls. I a fiicei mele erau fetite cu ruj pe buze…
      Mi se pare firesc sa existe papusi dupa modelul oricarui (pseudo) artist, dar e dubios sa nu stii ce cumperi si sa iti apara altceva dupa ce schimbi temperatura.
      In cercurile mele nu am auzit de papusile LOL, dar brrrrr. Ce grotesc.

  19. Am cumparat si eu o popusa LOL – mai mult pentru curiozitatea mea. Copila nu are inca 4, nu a fost chiar interesata, doar de desfacut ambalaje – a vrut sa-i dea sa bea, sa ii pieptene parul, dar s-a plictisit rapid, e pe undeva aruncata. Alta nu mai cumpar. Sper nici peste 4 ani 🙂
    Dar mie mi-a placut papusa, ca obiect, nu sa ma joc 🙂 Este cea cu par jumatate roz din pozele din articol, mi se pare un design atractiv, ca collectibles pentru adulti. Nu stiam insa ca se pune la rece.
    Nu as vrea insa sa avem mai mult de una in casa, sper sa le scada popularitatea in urmatorii ani. Si trecem la urmatoarea serie de prostioare (sau prostii).

  20. Buna! Eu nu i-am cumpărat E niciodată această păpușă, nici nu a cerut și nici nu am înțeles de ce este atât de populară și nici de ce toate mamele bănuiesc că toate fetele au și cer. As fi curioasa sa aflu de ce sunt atât de populare..

  21. Apropo însă de Poppy, e chiar așa grav? Care ar fi părerea generală? Întreb fiindcă eu am luat fetei mari, acum mulți ani, o jucarie-plus care reprezenta un personaj preferat de ea la acea vreme. Respectivele personaje ( fiind serial de bebeluși/ copii mici) mai mult scoteau sunete in serial, de multe ori uimire sau încântare. Plusul respectiv scotea acele sunete când îl puneai in fund( cu putere cumva) sau îl loveai in zona respectiva. Nu avea butoane la vedere dar presupun ca pe sub partea aceea plușată era un buton asemanator. Era o problema încă de atunci sau adultii văd ce nu exista? Oare niște producători de jucării au băut prea mult și au făcut mișto de niște părinți? Sincer, chiar nu cred ca păpușa Poppy vine cu intenții ascunse. Pana la urma, care ar fi acelea? Ca atingerea unor zone provoaca plăcere? Asta descoperă singure fetițele după 2 ani, chiar mai repede. Nu înțeleg ce e rău exact in acea jucarie- am văzut ca o mama spunea ca are un buton in vagin și e jucarie sexuală deci – oare nu sexualizăm noi, prin ochii noștri, totul? Păpușile astea care arată ca niște gonflabile le urăsc oricum, sunt sinistre, nu stiu însă cât rău fac efectiv. Exista păreri oficiale, studii? Psihologii ce spun? Vreo relație directa între păpușile din copilarie și comportamentul sexual ulterior?

    • Nu se mai juca cu ele de ceva vreme, e in alta etapa acum. Am discutat impreuna despre ce cred eu ca e nepotrivit, a zis ca nu mai crede ca vrea sa le doneze unei fetite mai mici (cum era planul inainte), asa ca deocamdata stau intr-o cutie. Nu stiu ce vom face cu ele.

  22. Ba se joaca si unele mame, dar acelea nu-s anti-LOL… Noi stim fiecare serie, veche, noua sau in curs de aparitie. Stim si ce fac papusile. Cum spuneam, fiica mea merge pe 12 ani si NICIODATĂ nu am auzit de la ea ceva sexual privind păpușile LOL. Cre’ ca ar pica pe spate mamikile oripilate de sexualitatea LOL daca ar vedea cum e la mine in oras si ce aud doar deschizând geamul ca sa aerisesc… Cum spunea si adolescenta de 13 ani… Desene si inscriptii pe garduri si blocuri si asfalt…

  23. Discutie aseara, intre doi băieți de varsta fiica-mii, in parc: puta madre, hijo de puta. Alt oras decat cel de reședință. Dar wow, ce sexuale sunt LOL-urile…

  24. Eu am o fetita de 15 luni, inca nu avem probleme cu astfel de papusi. Dar ma enervez deja cand merg sa ii cumpar haine : la fetite nu gasesti decat inimioare, floricele, capsuni si cam atat. Toate in nuante de roz, evident. La baieti ai diverse modele cu dinozauri, rachete, cifre, litere, animale … In toate culorile, mai putin roz. Pantaloni nu ii iau decat de la raionul de baieti pentru ca sunt modele largi, comfortabile. La cel de fete, 90% sunt leggins. Mulat, de la 3 luni. WTF?

  25. In alta ordine de idei, fiti multumite ca nu e la moda American Girl. Preturile sunt pe la 200-300 de dolari papusa, hainele costa o groaza de bani, costa sa o duci la coafor de papusi etc. Si cica is de colectie si e „bine” sa ai una noua in fiecare an. Daca LOL consuma bani, stai sa vezi ce prostie e cu American Girl 😀

  26. Nu inteleg de ce ai pus poza cu bratz . Da sunt de la aceasi firma dar nu au acelasi target . Mai ales cele pe care le=ai pus sunt collector .Adica pentru colectionari ADULTI. Sincer cand aud mamici ca voi care abereaza la greu imi dau seama ca aveti cam mult timp liber si multa frustrare .Si eu am o fetita de trei ani.Nu i=am luat lol ca nu imi plac , dar eu personal colectionez bratz si sa jucat cu ele . Da, lol sunt dubioase dar stiti ce : Nu le cumparati!!!!. Din cauza mamicilor frustrate nu mai sunt produse bratz .

  27. Pentru cei care nu credeti in veridicitatea scandalului Pizzagate – ati observat ca una dintre papusi, la scufundarea in apa, are pe spate o felie de pizza? Cum va explicati?

  28. Eu nu inteleg de unde surpriza ca apar desene pe papusa cand le pui la rece/cald, scrie mare si lat pe eticheta lor. Stiam de la inceput, insa fata mea nu a fost obsedata de acest feature deci nu m-a deranjat. Cat despre gura tuguiata , tot in prospect scrie ca ii pui apa cu biberonul special iar unele au o bila gen balon de la guma de mestecat. Eu nu am degand sa i le iau pt ca se imbraca f usor, au mii de accesorii gen peruci, haine, mobila,casute, ocupa mai putin loc ca o barbie(intra intr un sertar), fii mea se joaca cu orele. Mie bolnav mi se pare cel care nu citeste prospectul unor jucarii pe care i le cumpara copilului si nu il verifica sa ca se joaca „sanatos” cu ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *