Anul trecut pe 1 decembrie am făcut 40 de ani. O vârstă despre care la 25 de ani nici nu credeam că există. Când ești tânăr, există prieteni, iubiți, foști iubiți și familia, plus ceva profi. Generațiile mai mature sunt ca și cum n-ar fi, nu le observi, nu te preocupă, n-ai treabă cu ele.

La 25 de ani eram destul de confuză, departe de mine, sigur că mă bucuram de lucruri, eram tânără și frumoasă, nu căutam ceva anume pe lume, dar mă bucuram să iubesc, să mănânc ceva bun, să văd marea.

Aniversarea de 30 de ani m-a prins atât de îndrăgostită! Dar în felul acela mai așezat, mai înțelept, chiar dacă tot pasional și fără rezerve.

După asta au venit copiii și fiecare an în plus n-a adus decât mai multă liniște, acceptare, vindecare, plus hârtii desenate de copii cu inimioare și tort, plus, desigur, tot mai mult tort.

Nu m-am simțit nicio clipă mai bătrână, mai tristă că îmbătrânesc, mai demodată, mai departe de lume, chiar dacă ocazional îmi mai scrie câte-o fată ba că mă îmbrac ca o babă, ba să fac ceva cu ridurile alea, ba că la vârsta mea nu se mai cade să (insert ce vreți voi aici).

Anul trecut pe 1 decembrie am făcut 40 de ani. Am avut mare chef să-mi văd prietenii laolaltă, așa că am făcut o petrecere într-un club cu muzică veche, în care se și dansa. Au venit toți oamenii mei dragi, am râs mult, am dansat, am stat până spre dimineață, mi-a mers la inimă. M-am simțit teribil de bogată, mai bine decât vreodată în viața mea.

Apoi a urmat revelionul, cu aceiași prieteni, la noi acasă. Copiii au adormit pe la 11, noi am continuat cu șampanie, jocuri, la miezul nopții am ieșit pe terasă și ne-am urat și ne-am pupat și ne-am făcut planuri, am filmat câteva minute la care mă uit ca la un film din altă viață.

Habar n-aveam ce-o să ne aducă 2020.

Ne simțeam toți atât de bine, de siguri pe ce avem, de mulțumiți, de stăpâni fiecare pe viața lui. Ce dulce era viața.

Anul ăsta a trecut atât de repede și de bizar. Am cadourile de la ziua mea încă neatinse, parfumurile, o cămașă elegantă, o cameră polaroid pentru vacanțe….

Și uite că azi fac 41 de ani.

Și pentru prima oară în 41 de ani, nu m-am putut gândi la nici măcar un singur lucru pe care mi-l doresc drept cadou. De obicei mai puneam pe lista pentru iubit și prieteni cărți anume, un parfum, o pereche de ghete când se rupeau cele dinainte, dar anul acesta, nimic, absolut nimic nu am vrut.

Cred că simt cu adevărat că nu-mi lipsește nimic în afară de oamenii mei dragi care s-au dus să fie vii în altă lume.

A fost un an în care am obosit mult și am crescut mult.

Mi-am mai pierdut din entuziasm anul acesta și din siguranță, dar am câștigat flexibilitate, încredere în mine, drag de mine, și cred că astea-s mai importante.

În continuare nu mă simt bătrână, dar mă simt foarte obosită. Îmi doresc mult să mă retrag temporar din toată nebunia asta.
Vreau să mă întorc la scris. La stat și la visat.

Am alergat atât de mult anul ăsta, deși nu prea am ieșit din casă.

Sunt foarte recunoscătoare pentru tot ce am, pentru tot ce am reușit și pentru tot ce mi s-a oferit. În continuare nu procesez cât de departe am ajuns cu cărțile, cu vizibilitatea, cred că de fapt nu vreau să văd toate lucrurile astea, pentru că simt că ce e cel mai important e să scriu ca dintotdeauna, pentru mine și pentru fiecare, nu pentru mulți.

Vă mulțumesc că încă sunteți pe-aici, an după an, articol după articol, cu bune și cu mai puțin bune.

Nu iau pe nimeni pe niciodată ca pe un dat și mă străduiesc încă foarte mult să mulțumesc pe toată lumea (cred că n-o să învăț niciodată cu adevărat că asta nu se poate).

Anul acesta e primul în care îmi donez ziua de naștere. Dacă vreodată v-am fost de folos cu ceva și vreți să marcați asta cumva de ziua mea, puteți dona 5, 10, 15 lei pentru Asociația Ana și copiii, acesta e linkul unde puteți dona în siguranță. Nu e nimic obligatoriu, desigur, eu vă mulțumesc oricum că mă citiți.

Iar pentru cei care se uită cu frică la vârsta de 40 de ani, am pus câteva poze de anul acesta, să vedeți că viața e frumoasă și când nu mai ai 25 de ani, ba poate fi chiar mai frumoasă, dacă ești pe drumul cel bun către tine.

La 40 de ani mi-am făcut al cincilea tatuaj, mi-am făcut părul albastru, am urcat pe creastă în Piatra Craiului, am fost la mare, am explorat păduri, râuri și dealuri, am lansat șapte cărți care sunt toate foarte iubite, am citit copiilor pe internet peste 300 de cărți, am făcut peste 30 de live-uri de sprijin emoțional pentru mame, am ținut zeci de ateliere de încurajare în companii, grădinițe și școli, am publicat peste o sută de articole, am citit și am răspuns la mii de mesaje private, am donat peste 300 de cărți și jocuri către campanii umanitare, am citit niște zeci de cărți, nu am mințit, nu am jignit, nu am făcut rău nimănui, m-am purtat responsabil și rațional, mi-am iubit copiii, mama, bunica, soțul și prietenii și m-am culcat în fiecare seară recunoscătoare și mulțumită.

Vă îmbrățișez cu recunoștință!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

50 comentarii

    • La mulți ani! ? Mulțumesc pentru toată inspirația pe care mi-o oferi și pentru toată caldura si răbdarea pe care o aduci in viata mea!

    • La mulți ani, Ioana! Esti frumoasa, tânăra, buna și lista continua cu toate atributele pozitive. ?
      Și eu am 41, dar merg pe 42 și ma simt mult mai bine cu mine decât 25 de ani.

  1. La multi ani fericiti si impliniti, sanatate si zambete la tot pasul va dorim! Ne bucuram ca existati si va multumim pentru cartile minunate, articolele si filmarile care au ajutat atat de multe persoane! ?♥️

  2. La mulți ani!!!!!Multi ani Fericiți ,sănătoși,și plini de bucurie❤️!
    Mulțumesc pt toate articolele și cărțile care mi-au dat speranța și bucurie.
    O zi de aniversare minunata îți doresc Draga Prințesa?.

    • La mulți-mulți ani sănătoși și voioși dar la anul tot 28 sa împlinești ?!!! Citesc de atâția ani ce scrii și cărți (de copii, de adulți) și articole și de toate și ești asa fresh, de parca te descopăr prima dată ??
      ai subiecte atât de faine, de actuale, care ne preocupa pe toti iar maniera ta de a le descrie, umorul tău fin le dă touchul.
      Anul acesta m-au impresionat tare mult, scrisorile adolescenților, publicate pe Fb, ai avut o idee tare faina.
      Pupici și mulțumesc pt tot ce simt, ce învăț, ce descopăr, citindu-te.

  3. La mulți ani, sanatosi si fericiti! Esti minunata si te citesc mereu cu drag, atat aici cat si cartile tale! O zi minuata sa ai!???

    • La multi ani senini! Primește recunoștința mea pentru expunerea și îndârjirea cu care ne faci viețile mai frumoase, zilnic!

    • La mulți ani cu sănătate și bucurii om bun și frumos!
      Iti mulțumesc mult pentru toate articolele tale care m-au ajutat sa fiu mai împăcată cu mine, mai răbdătoare și recunoscătoare.
      Te iubesc și iti doresc tot binele din lume!

  4. La mulți ani cu sănătate,Younuka! Mulțumesc pentru tot cât am aflat şi învățat de la tine în cei peste 9 ani de când te citesc. Să primeşti înapoi înzecit zâmbetele pe care mi le-ai adus pe față.
    Vă îmbrățişez cu drag pe toți.

  5. La mulți ani Ioana!! Îți mulțumesc pentru articolele minunate și pentru tine.. Ești un Om superb, înțelept și plin de viata ❤️

  6. La mulți ani sănătoși, veseli și plini de culoare! Iți mulțumim pentru tot ceea ce faci! Ești minunată așa cum ești!

  7. La multi ani fericiti si luminosi, toate cele bune! Esti atat de inspirationala. Multumim pentru ca ne impartasesti din experientele tale.

    • La mulți ani,Ioana?!Îți doresc sănătate maxima alături de familie, sa ai in viata un drum frumos și luminos, sa te bucuri de scris și sa ne inspiri și pe noi în continuare căci avem nevoie de tine în viețile noastre?

  8. La multi ani. Am citit pe nerasuflate acest articol, poate si pentru ca cea mai buna prietena a mea este nascuta pe 2 decembrie (simona) , mai am inca 2 bune prietene nascute pe 11 si 26 decembrie, iar subsemnata este tot in decembrie pe 19 🙂 . Cand citesc ceea ce scrii tu Ioana , ma regasesc pe mine in multeeee articole . Noi cei din sagetator traim viata la maxim: cu suparari, necazuri, bucurii, fericire….un cumul de trairi si sentimente ce trec ca o tornada prin viata noastra.

    La multi ani la 41 de ani, sa iti fie anul un cumul de evenimente frumoase si impliniri si sa ai parte de multa sanatate si multi prieteni dragi sa iti fie alaturi pe drumul vietii.

  9. La multi ani, Ioana! Sa fie ani plini de inspiratie, prieteni dragi si doar evenimente fericite! Iti multumesc pentru fiecare carte scrisa, le astept cu nerabdare pe urmatoarele ?

  10. La mulți ani, Ioana! Ești minunată și sigur știi asta! Mulțumesc pt tot ce faci și ai făcut până acum! Aniversare plăcută alături de sufletele dragi ție!

  11. La mulți ani, Ioana!
    Mulțumesc pentru scrisul tău care mi-a adus culoare in unele zile cenușii și mi-a făcut zilele mai senine. De multe ori am și plâns. De multe ori am ras. Îți doresc sa ai cât mai multă inspirație și o viața frumoasa, sa fii sănătoasă și împlinita.

  12. La mulți ani frumosi și sănătoși, Ioana! Ma bucur ca te-am descoperit acum 8 ani și in toata aceasta perioada m-ai îmbogățit cu sute de informații noi și utile și mai ales ca scrii din suflet!

  13. La multi ani sanatosi, Ioana! Multumesc cu recunostinta pt tot ceea ce am primit de la tine ( toate informațiile si poveștile si cartile si ….. )! ❤️❤️❤️❤️❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *