Hainele mele de toamnă-iarnă

Ia recunoașteți cinstit, când a fost ultima oară când ați purtat sutien? Că eu nu mai țin minte. Cred că în vară, pe plajă. Pantofi cu toc am purtat o singură dată anul ăsta, la o filmare, pentru 30 de minute. Am pus pantofii cât am scos masca și i-am scos imediat ce s-a încheiat filmarea.

Nu am multe haine, niciodată n-am avut.

Dacă n-ar fi evenimentele, lansările și conferințele, aș sta numai în jeanși și bluze, teniși și șepci de soare. Am șapte perechi de pantofi clasici, simpli, cu toc mediu, de culori diferite, vreo 40 de rochii simple, dar mai elegante, pentru când sunt pe scenă sau filmez. În rest, bluze de o singură culoare, pantaloni și fuste simple, câteva perechi de colanți de sport pe care-i port prin casă și geci.

Vara pun lucrurile de toamnă-iarnă în treimea de jos a dulapului meu, iar sus pun maiourile, fustele, pantalonii scurți și tricourile. Toamna fac rocada: urc bluzele pufoase și cobor subțirelele la parter.

Îmi place activitatea asta. Mereu dau deoparte ce sigur nu o să mai port, fac cutii și le trimit la Piatra Neamț, unde mama le donează unei familii care are grijă de mulți copii de toate vârstele.

Rămân cu puține, dintre care de obicei port maximum o treime, iar anul acesta probabil că o să port cel mult cinci .

În fiecare săptămână când spăl rufe și le pun la loc, constat că tot ce am purtat sunt hainele de casă. Rareori vreo bluză cu care am ieșit în parc.

Nu-mi displace asta, dimpotrivă, are ceva casnic, confortabil, comod, familiar, toată perioada asta.

Nu mă simt nici săracă, nici specială că n-am multe haine. Așa este cel mai bine pentru mine.

Copiii au și ei puține lucruri. Soțul are multe cămăși și costume pe care nu le-a mai atins de zece luni.

Așteaptă în dressing-ul mare, alături de rochiile mele, la care mă mai uit din când în când și-mi amintesc când le-am purtat, ce poze am făcut, ce am simțit în ele.

Câteva perechi de jeanși.

Lângă ei, fustele, salopetele și rochiile mai groase, pe care nu le port niciodată, pentru că mi-e frig. 😀

Deasupra, bluzele. Îmi plac cele cât mai simple, moi, călduroase, în culori calde și neutre. Una singură cu flori e rătăcită pe-acolo. Și mai e cea cu lămâi, pe care am cumpărat-o de curând, că na, asta ne-a dat viața. 🙂

Iar sus de tot, câteva haine mai subțiri pentru filmări, în caz că e nevoie.

În lumea dinainte, când ieșeam zilnic, într-o lună pe rafturi era petrecere, se amestecau toate cu toate.
Anul acesta cred că mă prinde martie cu ele perfect aranjate. 🙂

La hainele de casă însă (raftul e mai jos, nu a intrat în cadru), e deja haos și amestecătură. Le-a venit și lor rândul, de când așteaptă ele! 🙂

Sunt curioasă ce e la voi în dulap chiar acum.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4182

14 comentarii

  1. Nici mie nu îmi place sa port cine știe ce haine speciale.. Când sunt acasă prefer ceva lejer, iar dacă ies undeva prefer o pereche de pantaloni și o bluza cât mai comode… Pana la urma ies ca să ma bucur eu de ieșire, nu sa se uite nimeni la mine.

  2. Eu am sanii mari asa ca fara sutien nu merge. Nu ma simt confortabil. Folosesc hainele de casa din greu, dar am inceput sa port si hainele pe care inainte le-as fi folosit doar pentru exterior, pentru ca imi plac si vreau sa ma bucur de ele.

    • Mie îmi place să mă aranjez și să ma imbrac frumos, îmi lipsesc ieșirile
      Acum, îmi petrec timpul în haine de casă și la o plimbare cu copilul mai ies și eu din ele
      Mi-e dor de tocuri, nu înalte, dar sa incalt o botina cu toc cand am chef, mi-e dor de câte o rochie, dar sunt ok și în jeansi și adidași, însă mi-e dor sa fiu liberă! Să ies din casă și sa nu ma mai întreb: am masca la mine? Am dezinfectant?

    • „Să ies din casă și sa nu ma mai întreb: am masca la mine? Am dezinfectant?”

      daa, eu o vreme indelungata, dupa perioada de urgenta, ma tot cautam inainte sa ies din caa de declaratie :)))
      Nu mai zic ca eu merg la birou si stau cu masca non stop si am capatat niste ticuri nervoase de la masca 🙁

      „mi-e dor sa fiu liberă! „

    • Iubesc rochiile, tot mai cumpăr câte una când și când, chiar dacă de aproape un an stau acasă. Îmi plac cele simple, croieli nu prea sofisticate, culori calde.

  3. Eu am o problema la o glezna si nu mai pot sa port nici un fel de toc, oricat de mic ar fi el. Port numai incaltaminte cu talpa plata.
    Imi pare rau ca acum, iarna, nu pot sa port cizme cu toc gros si pantaloni evazati cu ghete cu toc mediu. Adica macar pe „drumurile” pe care sunt nevoita sa le fac pe afara mi-ar fi placut sa ma imbrac asa cum ma simt eu bine.

  4. Eu am avut atatea oscilatii de greutate in ultima vreme incat am seturi intregi de haine pentru fiecare dimensiune, S, cum aveam.. ceva mai demult, M cum port acum si ceva intre dupa M dar nu chiar L :)))
    dupa sarcina am aruncat/ dat tot ce purtasem inainte sa raman insarcinata (XS) crezand ca niciodata nu o sa mai ajung acolo. Dupa vreo 3 ani, cand am ajuns, am aruncat tot ce purtasem dupa sarcina, crezand ca niciodata nu ma voi mai ingrasa :)) si pentru ca viata mi-a dovedit ca ma inselasem, acum pastrez, cum ziceam, haine de diverse dimensiuni.

    In sifonierul din dormitor sotul are un singur raft :)))) unde sunt impaturite ca la magazin cele cateva tricouri si cateva perechi de blugi, si in toate celalalte rafturi sunt, de-a valma, hainele mele.

  5. Ceea ce-mi place tare mult la rafturile tale e ca au haine in culori asa de vesele, ma binedispun numai cand ma uit la ele.
    Cred ca am haine mai putine pentru ca intr-un singur raft imi incap toate topurile, tricourile, cardiganele si puloverele. Dar e adevarat si ca le fac management ca sa incapa, le impaturesc in asa fel incat in raft sa incapa patru teancuri (imi place sa fac asta).
    Rochiile si fustele mai groase le-ai putea purta daca te-ai imbraca bine pe dedesubt (cand e frig sa porti pe sub ciorapi si un fel de pantaloni scurti din bumbac – de ex. exista la Lisca pantalonasi modelatori cu peste 90% din bumbac fin, restul e elastan si au o dantela elastica la capat; ii port numai ca sa-mi tina cald)

  6. In cazul meu idealul e proiectul 333: 33 articole (in care nu intra lengeria, pj, dar intra toate accesoriile – incaltaminte, genti, esarfe, bijuterii etc) timp de 3 luni. Cand un articol nou intra in vestiar, musai unul vechi este.

  7. am putine haine si acelea care imi sunt dragi si le port, asa ca e usor de facut ordine in 2 rafturi. Ce port sunt pantaloni reiatzi si evident trening in casa, culmea, toate primite de la prietene. Tricourile insa le-am purtat si uzat asa de rau asa ca in ianuarie la sales va fi o triere drastica si inlocuire.

  8. Tu ai deja foarte mult in comparație cu mine! Eu nu am 10 rochii, și alea de vara! 4 fuste și 4 perechi de blugi care sunt purtați intensiv. Când se rup ăștia e buba mare ca dacă eu am o problema de shopping aia e cumpăratul de jeans. Iarna sunt in pulovere (5 bucăți) și sweaturi (4 bucăți). Costume nu am, cămăși numai 2 de jeans, 4 cardigane pe care le combin cu tricourile de vara. Sunt foarte minimalista in ceea ce privește îmbrăcămintea pentru ca îmi place stilul CLEAN. 3 perechi de ghete de iarna, fin care port constant și cu placere numai 1. Vara am mai multe perechi de încălțăminte sport și sandale fără toc. Pantofi cu toc am 2 perechi ( 1 neagră și una nude) pe care dacă le port 1 data pe an e mult.

  9. Wow, cat minimalism pe aici ?. Eu din pacate doar tind spre asta si mai am ceva de lucru. Fac declutter si donez constant haine (de cel putin 2 ori pe an) si degeaba – sunt pasionata de moda, anumite haine imi dau o anumita stare de spirit si nu ma pot abtine sa nu cumpar altele. Si cel mai bine am realizat cat de multe haine am cand m-am mutat…
    Anul asta am cumparat multe tinute de stat in casa ?, dar nu numai. Am cumparat visuri pentru vremuri viitoare….Daaar, incepand din ianuarie mi-am propus sa implementez « one a month », adica sa nu cumpar mai mult de un articol pe luna (lenjeria, cosmeticele sunt excluse). Sper sa reusesc! Fara sutien nu pot, m-as simti ca fara chiloti. Plus ca si alaptez, deci ar fi foarte complicat fara, if you know what I mean.
    Blugi in schimb am o singura pereche pe care ii port poate o data pe an. Nu inteleg cum tin blugii de cald, pui ceva pe sub ei? Ca mie mi se pare ca devin o scoarta rece la temperaturi joase. Mult, mult mai bine tin de cald o pereche de dresuri groase/termale cu o rochie tricotata. Eu port aproape numai rochii si iarna (in rest colanti), dar cu un strat de thermals pe dedesubt (din lana merino sau bumbac cu lining termal).
    Ca si culori, am multe nude-uri, bejuri si pasteluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *