Spune „te iubesc”

Spune-i copilului tău Te iubesc de fiecare dată când îți umple inima. Spune-i-o în timpul micului dejun, când are gura plină de mâncarea pregătită de tine. Spune-i când vă plimbați pe stradă de mână. Spune-i când vă despărțiți pentru somn, noaptea.

Mai spune-i și cât e de minunat, de frumos și de bun. Privește-l în ochi și spune-i, cu vorbele astea.

Nu te gândi că știe, că-și dă seama singur din tot ce faci pentru el. Se poate ca el să aibă nevoie să audă asta, se poate ca faptele tale să nu-i vorbească la fel de limpede. Poate că limbajul iubirii pentru el sunt cuvintele, chiar dacă pentru tine sunt faptele.

Nu te gândi că dacă-i spui prea des, o să se uzeze. Iubirea și aprecierea nu se devalorizează, dimpotrivă, se adună și dau putere.

Nu te gândi că și-o ia în cap, că dacă știe că e iubit și prețuit o să creadă că i se cuvine tot. Ce o să creadă că i se cuvine este iubire, iar asta ar trebui să fie adevărat. Oamenii la care te gândești tu, cei care se poartă de parcă toți ceilalți le sunt supuși, nu sunt foști copii prea iubiți, dimpotrivă, sunt copii care-au compensat lipsa de iubire cu puterea și probabil cu munți de lucruri cumpărate să acopere lipsa de timp și conectare.

Nu te gândi că ți-e greu, că ție nu prea ți-a spus nimeni asta. Sunt sigură că părinții tăi te-au iubit, dar n-au știut că trebuie s-o și spună, că nu le-a spus-o nimeni, n-au avut timp să se gândească la asta, s-au temut să nu te strice. Dar tu știi mai bine de atât, faci parte dintr-o generație tot mai trează. Tu te uiți la tine și simți cât de mult mai bună ar fi fost viața ta dacă ai fi știut sigur sigur, 100%, că ești iubită. Așa că începi să te iubești și să spui că iubești, ca să dai aripi. Copilului tău, iubitului tău, mamei și tatălui tău.

Și curând, copila cea mare te va lua de mână în timpul cinei doar așa, să-ți arate inima ei.

Cel mic va veni în fugă și se va lipi de tine în timpul unui joc la zăpadă. Doar pentru trei secunde.

Vei primi câte-un te iubesc când nici nu visezi, în timp ce speli o oală sau pui un ciorap.

Vei găsi inimioare desenate pentru tine în aburul de pe geamul cabinei de duș.

Vei primi emailuri cu TE IUBEX de la copilul de cinci ani.

Copiii tăi învață să primească și apoi să dea, sunt siguri pe iubirea ta și din spațiul ei generos, se pot iubi pe sine și-și pot iubi familia și prietenii fără frică, fără frâne și fără rușine. Își vor iubi vocal și mărturisit și bunicii, care vor primi vindecare și curaj să-și iubească la fel și copiii, chiar dacă acum sunt mari.

Cred că și asta e o treaptă spre vindecarea generației noastre și a celor ce vin.

Un lucru atât de simplu și atât de puternic.

Imagine de StockSnap de la Pixabay
Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

7 comentarii

  1. Just! Chiar e super dulce sa le vezi moaca veselă când îți răspund înapoi „știu mami”…sau sa primești „te iubesc mami” fix când tu îi ștergi la fund sau ești supermega ciufulita și umflata de somn dimineața

  2. Pe cât de important și de frumos mi se pare schimbul de „te iubesc” în familie și învățarea copiilor să îl spună, pe atât de important mi se pare să învețe copilul să nu arunce cu „te iubesc” chiar oricui. Să nu-l arunce cuiva la primele întâlniri, să nu creadă într-un „te iubesc” spus prea curând de către un cineva învățat să-l spună pe post de salut.
    Pentru mine „te iubesc” e foarte important și spune multe și are momentele și persoanele „lui”.

  3. Pentru mine limbajul iubirii sunt cuvintele și ‘te iubesc-urile’ pentru copil vin în mod natural, ori de câte ori îmi simt inima una cu a lui. El îmi spune deseori dimineața, cu o față ciufulita, cu dungi de pernă, mirosind ca o plăcințică scoasă din cuptor. Cred ca asta e Raiul 🙂

  4. Nu cred ca trecut zi, de cand s-a nascut, fara sa auda cat de mult il iubesc. Si intr-o zi, mi-a raspuns: „Pai cum sa nu ma iubesti si cum sa nu fiu minunat, doar sunt copilul tau, nu? Toate mamele isi iubesc copiii, nu imi mai spune, stiu!” Hehe, asa ceva…atunci am stiut ca are inima plina. De iubire.

  5. Intr-o zi, mi-a raspuns: „Pai cum sa nu ma iubesti si cum sa nu fiu minunat, doar sunt copilul tau, nu? Toate mamele isi iubesc copiii, nu imi mai spune, stiu!” Atunci am stiut ca are inima plina. De iubire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *