Cărți noi pentru copii de 3 – 14 ani

Au apărut multe titluri frumoase la ambele edituri cu care lucrez și vreau să vi le arăt, în caz că aveți în plan o nouă comandă de cărți.

DPH

Editura DPH, reducere 50% la tot cu codul IOANA, AICI. Văd că acum sunt toate reduse pe site 50%, deci nu vă e de folos codul, dar când se va termina promoția editurii, codul meu rămâne valabil tot anul, pentru toate cărțile și jocurile.

Aici găsiți toate cărțile mele cu Ema și Eric, și Băiețelul cu aripă de fluture.

Iată și nouățile lor, le-am prezentat în acest clip, mai jos aveți poze și detalii.

Preferatele mele dintre noutăți sunt romanele repovestite și ilustrate minunat de Francesca Rossi, Micuțele doamne și Insula comorii.

Sunt texte frumoase, captivante, cu desene faine, pe care le le pot citi singuri copiii de peste 8 ani sau le puteți citi împreună de la 6 ani în sus. În această serie mai găsim și Jules Verne și Gulliver, vi le recomand și pe acestea. Au prețuri foarte bune pentru calitatea cărților, sunt cărți mari, cu copertă cartonată, calitate foarte bună a hârtiei și a tiparului.

Atenție însă, Insula comorii e destul de dură la început, sunt câteva detalii în poveste mai grele, nu aș recomanda-o copiilor mici sau/și foarte sensibili (un pirat se ascunde într-un han și e vizitat de tot felul de personaje bizare, inclusiv un orb, care îl și ucide într-un mod bizar), iar eroul cărții și mama lui se refugiază pe un deal.

Aici este Micuțele doamne.

Apoi, Pas cu pas în jurul lumii este o carte obiect care se desface sub forma unui covor lung, pe care copiii pot afla informații despre orașe și puncte turistice, dar și despre oceane, jungle, păduri.

Snofrid este un roman ilustrat de aventuri cu un personaj foarte simpatic, merge pentru copii de peste 8 ani care citesc singuri sau citit împreună, de la 6 ani în sus. Acesta e volumul 2, vi-l recomand și pe primul.

Marea carte despre flori este exact ce bănuiți că este: un ditamai atlasul ilustrat despre flori. Informațiile sunt foarte bune, iar imaginile sunt de colecție.

Doamna Pufin, cea mai mare arhitectă, este o carte ilustrată pentru copii de 3-6 ani despre meseria de arhitect, despre diferite tipuri de case (rulotă, case la înălțime, case subterane, case în copac, case pe apă).

Avem și o nouă enciclopedie pentru copiii mai mari, 10-14 ani, pentru literele de la A la K, cu 244 de fișe practice. Conține poze și multe informații validate științific. O găsiți aici.

Mai avem și un Caiet de activități despre emoții, cu personajul Noni, pe care copiii deja îl cunosc. Include și stickere!

De asemenea, cutia cu carte și materiale Clubul inginerilor: Robotică. Copiii pot citi și construi tot felul de mecanisme, de la praștie și catapultă la treburi mai complicate.

UNIVERS

La Editura Univers avem extra reducere suplimentară 20% cu codul vindecare (valabil doar pentru noutăți, inclusiv pentru cartea mea nouă pentru mame, Copilul tău. Părinții tăi. Tu). AICI

Acestea sunt noutățile, în video, mai jos și poze și detalii.

Avem o serie nouă cu Mia, o fetiță super simpatică și inventivă.

Mia are picioarele răcite este o poveste despre împrietenire la grădiniță, cu final neașteptat.

În Mia și mlădița de fasole, Mia primește drept animal de casă un bob de fasole, pe care-l crește și-l transformă în prietenul ei. Desigur că acum nu mai poate mânca ciorba de legume cu fasole în ea… 🙂

O altă serie foarte amuzantă nouă la Univers este cea cu poveste de iubire între micul crocodil și înalta girafă.

În prima carte, Micul crocodil și marea iubire, au dificultăți în a-și găsi un domiciliu comun, căci ce e bun pentru girafă e foarte înalt pentru crocodil. Dar când iubești, mereu găsești soluții! 🙂

Cartea a doua, Crocodilul și girafa, o familie absolut obișnuită, este despre un accident domestic în care sunt implicați și cei doi copii ai familiei. Până la urmă, când ne iubim și lucrăm împreună, mereu găsim soluții.

A apărut și un titlu nou din seria Zoo, Ora de culcare la Zoo, cu ilustrații de Gunther Jacobs. Ariciul Didi Mentolici nu poate dormi, pentru că animalele din zoo au insomnie, așa că trece pe la fiecare să le liniștească. E o carte simpatică, ca și celelalte din serie.

O altă carte cu un arici simpatic este Ariciul cel sensibil, care culege cea mai mare și bună Mură din lume, dar restul animalelor îi dau multe sfaturi nesolicitate despre ce ar trebui să facă cu ea. Ariciul e drăguț cu toți, însă are încredere în el și își vede de drum până când întâlnește în sfârșit un animal care știe ce înseamnă să fii cu adevărat alături de altcineva.

Avem și Cearta pentru începători, în serie cu Somnul și Curățenia pentru începători. Informații bune, prezentate haios, despre conflicte și rezolvarea lor.

Îl mai avem și pe cocoșul ghinionist, care face numai belele, pentru că are o zi proastă. Toți avem uneori, nu? Larson are o zi proastă.

Și, desigur, dacă nu a sosit la voi, cartea mea cea nouă, continuarea pentru O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă, Copilul tău. părinții tăi. Tu, despre care am scris și aici), redusă la 28 de lei dacă veți folosi în coș și codul vindecare.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

11 comentarii

  1. Super! Multumesc 🙂
    Copiilor tai le plac caritle din seria Geronimo Stilton? Sunt primele carti pe care baiatul meu – 7 ani, le citeste singur, din proprie initiativa.

    • Și fiicei mele îi place foarte mult Geronimo. Avem o colecție impresionantă.
      Nu toate cărțile sunt la fel de simpatice (Călătoriile, ce pasiune!, parcă, a fost complet neinteresantă) și de multe ori în cărți sunt tot felul de dedesubturi care probabil vizează cultura și atenția adulților, mai degrabă decât pe cea a copiilor (de ex. volumul cu pictorii Salavdor nu știu cum și Pablo Rașcaș Julit, dintre care unul il ia prizonier pe celălalt și ii fură lucrările) dar una peste alta sunt cărți haioase și pline de suspans, și atractive pentru copii, cu toate imaginile, poze in loc de cuvinte etc

  2. Buna Ioana. Codul este valabil tot anul sau a fost doar luna aprilie? Pe site spune ca nu mai e valabil (si au super carti, avem un ditai cos). Multumesc frumos.

  3. Multumesc mult, am revenit dupa ceva vreme sa confirm ca recomandarile tale de carti ne-au ajutat mult. Citim cam aproape tot ce recomanzi, in fucntie de cum reusim sa luam din tara comenzile de carti – baietii noastre au varste 2a, 5a si 7a. Iti multumesc din suflet! (parinti in Cehia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *