Două idei de jocuri de programare și logică pentru copii de 3 – 7 ani (p)

Dragilor, vreau să vă prezint două idei de jocuri de programare și circuite electrice care sunt foarte amuzante și atractive pentru copii și în același timp le oferă în joc primele interacțiuni cu logica și programarea, într-un mod super prietenos. Toate sunt jucării STEM, adică oferă copiilor în joc noțiuni despre știință, tehnologie, inginerie și matematică. Avem și reducere de 15% la ele, și giveaway pe FB (AICI), am pus și video, vedeți mai jos!

Code-A-Maze

Nu sunt foarte multe jocuri de programare pentru copii micuți, așa că acesta o să vă placă sigur. Se numește Code-A-Maze și este un joc de programare potrivit pentru copii de la 3 ani în sus.

Jocul include o tablă de joc, doi roboței magnetici, mai multe planșe traseu și coduri de direcție care trebuie scanate pentru a programa roboțelul să ajungă din punctul de start la cel de finish, eventual ocolind anumite jaloane. Am pus mai jos un clip, să vedeți cum se mișcă.

E foarte simplu și intuitiv, ai mei s-au prins imediat cum merge treaba și s-au jucat în multe feluri, mai întâi folosind cartonașele din joc, apoi gândind singuri tot felul de trasee.

Un avantaj al acestui joc este că nu are ecran și cu toate astea reușește să-i împrietenească pe cei mici cu gândirea în etape, planificarea unui traseu, organizarea lui cu cartonașe, apoi scanarea lor pe rând, verificarea traseului, găsirea greșelii acolo unde roboțelul o ia în altă direcție decât trebuie, repararea procesului, totul în joacă și fără presiune.

Tehnologia folosită de acest joc este unică, nu o veți găsi la alte jocuri, de la scanarea cartonașelor pe sistemul Snap-to-Code la mecanismul magnetic al rețelei mobile. Mi se pare cea mai faină cale de a prezenta copilului ideea de programare!

Copiii atât de mici, de 3, 4 ani, nu sunt familiarizați cu genul acesta de gândire programată, dar Code-A-Maze îi ajută într-un mod prietenos să exerseze acest tip de raționament.

Baza de lucru e de bună calitate, la fel și elementele din plastic. Cartonașele sunt rezistențe și ușor de scanat. După ce copilul învață să facă traseul așezând jetoanele pe rând și scanându-le în ordine, poate apoi folosi un singur jeton pe care să îl scaneze în toate pozițiile necesare, pe rând.

In 2019, CodeAMaze a câștigat medalia de argint si premiul Juriului la Smart Design Awards HK, precum si premiul Brain Child de la Tillywig Toy&Media Awards US.

Aici vedeți jocul Code-A-Amaze costă 299 de lei.

Avem pentru toate o reducere de 15% cu codul PRINTESA15 până pe 20 decembrie, adică puteți lua jocul cu 254 de lei.

LOGIBLOCS

Acestea sunt printre cele mai bine vândute jucării educaționale din lume, se găsesc în mii de școli din UK, de altfel au fost și premiate cu prestigiosul premiu de design „Best of the best” oferit de Reddot în 2018.

Ce fac magic aceste seturi este că îi învață pe copiii mai mari de 5 ani noțiuni de electronică, codare și logică într-un mod simplu si distractiv!

Există mai multe tipuri de seturi Logiblocs, cu mai multe sau mai puține blocuri de tipul plug and play (pe sistem USB care se cuplează/decuplează), care se combină între ele cu diferite rezultate. Cam tot ce folosim noi astăzi, telefoane, laptopuri, se bazează pe acest tip de tehnologie, de module interconectate!

Funcționează cu baterii și includ un bloc-sursă de curent (cel albastru), un bloc buton, un bloc senzor de lumină, un bloc alarmă, altul sonerie sau difuzor care redă un mesaj înregistrat de tine.

Ce e super fain e că blocurile sunt organizate pe culori, input, sursă, output, vedeți explicația în această schemă.

Cu fiecare set, copiii pot face diverse experimente și farse, de exemplu pot seta să se audă o alarmă când tati deschide frigiderul, pot porni un mesaj anume când mami taie o banană sau declanșa zgomot când se umple cada cu apă. Fiecare set vine cu o broșură care conține cel puțin 10 idei de experimente care se pot face cu blocurile respective.

Ne plac pentru că le pun copiilor mintea la contribuție, sunt sigure (copiii nu se pot curenta), le putem lua cu noi în vacanță și face farse și altora.

Setul Spy Tech, cu 7 blocuri este preferatul nostru, pentru că-l putem folosi la vânătoare de comori (când ridici o carte, de exemplu, sună o alarmă) sau pentru glume (când deschide tati sertarul cu ciorapi, o aude pe mami spunându-i că e frumos și deștept). Conține o bază de putere, un buton, un senzor de lumină, un circuit, un bloc NOT (care face ca sistemul să execute fix opusul comenzii inițiale, un dispozitiv de redat mesaje audio și o alarmă. Pe site găsiți și broșura cu instrucțiunile în română pentru experimentele care pot fi făcute cu aceste blocuri. Sunt 30 la număr, printre care un detector de apă/ploaie, un aparat de citit coduri morse, un sistem de alarmă pentru pușculiță. Garantat se vor distra copiii!

Există și seturi cu patru blocuri, le vedeți aici pe toate. Fiecare se pretează la alt tip de experimente.

Seturile mici sunt 96 de lei, cele de 7 piese sunt 167 de lei, seiful vorbitor e 178 de lei (spune ce vrei tu când pui sau scoți bani din seif). Nu uitați că avem 15% reducere cu codul PRINTESA15. Toate seturile sunt compatibile unele cu altele!

Mai jos vedeți câteva dintre felurile în care ne-am jucat noi cu ele, inclusiv cu Code-A-Maze, descris mai sus.

Reducerea de 15% este valabilă cu codul PRINTESA15 până pe 20 decembrie. Pe pagina de FB avem acum și concurs (AICI), puteți câștiga seturi Logiblocs! Hai și voi!

Ah, să nu uit să zic de Magic Goo, care e o pastă de făcut baloane. Vine în tuburi de mai multe culori, faci un guguloi de pastă, bagi în el tubul de suflat și sufli până obții un balon uriaș, pe care-l poți modela în tot felul de forme. Detalii despre Magic Goo sunt aici. Sunt recomandate de la 5 ani în sus, costă 26 de lei cutia cu un tub de pastă și tub de suflat, 59 de lei setul cu trei tuburi de pastă.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

3 comentarii

  1. Bună, as vrea sa știu ce ar fi indicat, din ce este publicat mai sus, pentru un băiețel de 5 ani?
    Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *