Adevărul gol goluț 2: Cum se fac copiii? plus ghid de educație sexuală pentru părinți (lansare)

Mai devreme sau mai târziu, toți copiii ajung ȘI la întrebarea asta! Cum se fac copiii? Vin din burta mamei, bine, perfect, dar CUM ajung acolo? Mai devreme sau mai târziu, (mai) toți părinții transpiră și se înroșesc până-n vârful urechilor, săpând adânc în minte după răspunsul potrivit, pe care și ei l-au căutat când erau copii și l-au aflat târziu, din revistele ascunse de tata sub saltea, de la un coleg mai mare care a văzut pe gaura cheii o secvență deocheată sau direct din practică.

Cum se fac copiii? Aceasta e o întrebare la care bine-ar fi să le răspundem noi copiilor noștri! Nu vrem să fie internetul proful de sex al copiilor noștri!

Dar cum? Deși cunoaștem bine practica, ne e foarte greu să formulăm teoria pe înțelesul unui copil de patru, cinci, șase ani, nu vrem nici să le alterăm inocența, nici să le oferim informații pe care nu le pot procesa.

E normal să ne fie greu, e o materie pe care nu ne-a predat-o nimeni, dar pe care acum vrem s-o explicăm curat și simplu, ca un profesionist!

Eu cred mult în puterea poveștilor și știu cât de mulți părinți s-au simțit însoțiți de cartea Adevărul gol goluț, în care acum șase ani am pus într-o poveste multe adevăruri importante pentru siguranța copiilor noștri. Purcelul de pluș Purcelus îl învață pe copilul Evi de ce mergem la baie mereu singuri, ce e de făcut când ne rătăcim sau când ne abordează un străin, ce sunt secretele, cum putem refuza o îmbrățișare când nu avem chef de ea, de ce purtăm haine în public, de ce nu ne sărutăm pe gură cu toată lumea și așa mai departe.

E una dintre cele mai căutate și recomandate cărți scrise de mine și mă bucur mult că atât de mulți părinți au ales calea educării cu ajutorul poveștii, pe baza ei pot porni multe conversații esențiale!

Ei, pentru că Purcelus a avut atât de mult succes cu copiii și pentru că știu că tema aceasta e atât de complicată, am creat o continuare a poveștii din Adevărul gol goluț, cu aceleași personaje, care duc conversația la nivelul următor.

Pentru că educarea sexuală nu e doar o discuție. Ea începe de când copilul e mic și îi vorbim cu blândețe despre corpul lui, când îl învățăm despre spațiul și zonele lui intime, când îi arătăm cum să se spele și îl învățăm care sunt denumirile organelor lui genitale. Pas cu pas, copiii înțeleg tot mai mult din acest puzzle.

Iar când încep să întrebe de ce sunt fetele diferite de băieți, de ce cu unii oameni ne sărutăm pe obraz și cu alții doar dăm mâna și cum se fac copiii, putem folosi o poveste ca punct de plecare al răspunsului nostru. Așa s-a născut Adevărul gol goluț 2, pe care am scris-o în mai multe luni din primăvara și vara asta, Ionuț Olaru a ilustrat-o, Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală, a citit-o și a avizat-o, iar editura Univers a tipărit-0.

Acum e pregătită să ajungă la voi! O puteți comanda redusă la 34 de lei de aici. Dacă doriți pachetul format din Adevărul 2 și Corpul meu e doar al meu, ghid de educație sexuală pentru părinți (48 de lei ambele), îl puteți comanda de AICI, va ajunge la voi a doua zi.

Iată și clipul de lansare, cu imagini din interior (de la minutul 2.17):

LANSAREA

Vom avea și o lansare intimă (cum altfel), împreună cu Diana Stănculeanu, să vorbim despre cum le vorbim copilor despre corpul lor. Tot sâmbătă de la 17.00 la True Club lansăm și ghidul de educare sexuală pentru părinți, scurt și la obiect, despre cum învățăm copiii despre intimitate și consimțământ. Dacă doriți să participați la lansare, vă rog să vă înscrieți AICI, mai sunt doar câteva locuri libere.

Lansare Adevărul gol goluț 2

Noi, adulții, vom sta de vorbă cu Diana Stănculeanu despre educația sexuală, copiii vor asista în camera vecină la o mică piesă de teatru despre dinții lor, cu Trupa Sufletos. Veți găsi la lansare și Mame pentru băieții noștri și celelalte titluri noi din colecția Educație cu blândețe.

POVESTEA

Povestea cărții Adevărul gol goluț 2 e aceasta: Purcelus se împrietenește într-un magazin cu o purcelușă de pluș, Grofeta. Încet încet, relația lor se transformă: de la simple cunoștințe la prieteni, apoi se îndrăgostesc. Evi e martor la toată această întâmplare și dorește să înțeleagă mai bine diferențele între fete și băieți, relații de prietenie și cele de iubire, iubirea de frate, de prieten și cea de cuplu.
E la fix, pentru că mama lui Evi e însărcinată!

CE SPUNE EXPERTUL DESPRE CARTE

Iată ce spune Diana Stănculeanu despre Adevărul gol goluț 2:

E mare nevoie de literatură contemporană pentru copii care să abordeze într-o manieră delicată, dar corectă din punct de vedere științific, teme precum diferențele între genuri, relațiile între oameni, iubirea și intimitatea fizică. Această carte reușește să ofere explicații simple, corecte și jucăușe pe toate aceste teme. Am citit-o cu plăcere, m-am amuzat și înduioșat la fiecare pagină!

Corpul meu e doar al meu, ghid de educație sexuală pentru părinți

Corpul meu e doar al meu

Cele 90 de pagini ale acestui ghid vor ajuta orice părinte să explice clar copilului său ce sunt limitele personale, ce înseamnă consimțământul, care atingeri sunt potrivite și care nu, care e cea mai bună abordare atunci când cineva îți cere să ții un secret. Autoarea, dr. Elizabeth Schroeder, este doctor în științe educaționale și are peste 30 de ani de experiență în a preda cursuri de educație sexuală pentru părinți.

E un subiect foarte delicat pentru noi, părinții. Știm sigur că trebuie să ne antrenăm copiii să se apere de un potențial abuz, să devină adulți responsabili și respectuoși, care să se bucure de o viață socială și emoțională sănătoasă și echilibrată, dar ne e greu să gestionăm rușinea, vinovăția și neputința care vin împreună cu dorința de a învăța copilul totul despre corpul lui.

Cartea aceasta ne oferă strategii simple despre ce să facem și să spunem în situații dificile legate de corporalitate și exemple de expresii pe care le putem folosi pentru a explica fiilor și fiicelor noastre această temă importantă.

Astfel, copiii noștri vor ști să-și afirme și să-și protejeze limitele personale, dar și să le respecte pe ale celorlalți.


Recapitulez:

Adevărul gol goluț 2 – comandă AICI

Pachet Adevărul 2 plus ghidul- comandă AICI

Pachet Adevărul 1 Adevărul 2 și ghidul – comandă AICI

Lansare ambele cărți sâmbătă, 8 octombrie, ora 17.00, True Club (Centrul Vechi), înscriere AICI

Vă las cu poze din carte, sunt tare bucuroasă și abia aștept să ajungă cartea la voi și să-mi spuneți cum a fost s-o citiți cu copiii!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

5 comentarii

  1. Ioana, mulțumesc din suflet pentru ca ai scris aceasta carte! Vine la fix pentru băiatul meu de 6 ani care a început sa întrebe cum ajung copiii în burtica mamei.
    Adevărul gol goluț a fost prima carte pe care băiatul meu cerea sa i-o citesc în fiecare seara când avea 3 ani ❤️

    Mulțumesc pentru toate sfaturile și articolele pline de informații pe care le scrii, te apreciez tare mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *