Pisicile și Yoga

Mai întâi am zis că mi se pare.
Cum mă așez în poziția muntelui și sunt gata să încep sesiunea de yoga online, pac, apare și Cioco și se trântește la picioarele mele, cu toate picioarele în sus. Un fel de Sunt gata, dă-i drumul!

Ieri i-am făcut poza asta. N-am văzut ceva mai adorabil în viața mea.

Observasem oricum pe Zoom, la colegele mele de sesiune, că și pisicile lor apar în zonă când începe ora de yoga. Unele mai întâi miros bine camera telefonului sau a laptopului, altele se cuibăresc pe salteaua de yoga, altele doar trec prin fața camerei de treizeci de ori, prefăcându-se că nu le interesează, altele se freacă de picioarele și mâinile stăpânelor cu mare zel.

Când stau în vreo poziție mai bizară și mai scot câte-un icnet (nu mai am de mult 18 ani), Cioco imediat sare de pe covor și vine să mă adulmece, probabil să se asigure că sunt OK.

Când mă întind pe covor, de fiecare dată îmi miroase picioarele și palmele. Ce-o face femeia asta?

Când stau ca un flamingo și respir în echilibru fragil, se freacă de singurul meu picior la sol, de parcă ar vrea să mă doboare.

Când fac poziția copilului, cu fruntea pe podea și mâinile întinse înainte, se strecoară sub bine și toarce.

Apoi se întinde tacticos în fața mea, mult mai grațios decât mine, de parcă vrea să mă umilească public. Așa se face, soro, nu ca tine, zici că ești un cocostârc care are nevoie urgentă de cârje.

Când facem meditația și exercițiile de respirație, mi se urcă în brațe, mă traversează de mai multe ori, miaună și cere scărpinat. Alo, pisică aici, de ce ignori?

E super amuzant cum devine brusc foarte interesată de atenția mea imediat ce încep yoga. De alte activități ale mele nu e atrasă.

Fiind curioasă ca o pisică (haha), am investigat un pic: Care-i faza cu yoga și pisicile?

Am aflat că e destul de obișnuit interesul pisicilor față de activitățile sportive domoale ale stăpânilor (sau ar trebui să spun ale sclavilor?)

Dacă facem activități mai smucite, de obicei pisicile fug să se ascundă. Dar yoga e lentă și calmă și caldă, iar asta pisicilor le place.

Apoi, pisicuțele sunt mega curioase. Pentru ele, când stăpânul face chestiile alea dubioase cu mâinile și picioarele, clar e ceva gen Premieră Netflix. Și-ar lua și popcorn, dacă ar putea, și-ar chema prietenele: Hai încoa, a mea iar face chestiile alea dubioase, vrei să ne uităm împreună?

Și apoi, când ne văd atât de concentrați la ceva, imediat vor ele să fie centrul atenției noastre, deci e și un dram de gelozie acolo, normal, că doar vorbim despre pisici. Nimic, nimic, niciodată nu e mai interesant pentru tine decât sunt eu, ai înțeles, om?

Una peste alta, e super amuzant să fac yoga cu pisică-mea.

Sunt curioasă cum e la voi, se bagă cățeii peste antrenamentele voastre? Iepurii? Hamsterii? Că pisicile n-am îndoială că da!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

9 comentarii

  1. La mine fix asa sunt si copilul si catelul- cum imi scot salteluta sa fac o miscare, o flotare…pac apar si ei. Copilul (4 ani) initial sustine ca de fapt si el voia sa faca niste yoga, sau niste sport…ca doar asa e sanatos (m-a tot auzit pe mine spunand ca fac sport ca sa nu ma doara spatele, deci are dureri imaginare de spate si el, care pot fi vindecate numai si numai cu yoga in momentul ala). Evident yoga in 2 incepe frumos, ca in poze, si evolueaza rapid la eu incercand sa mentin o pozitie mega simpla cu un picior de copil in fata. Catelul nu ofera nicio scuza, doar vine si se aseaza tacticos cu burta in sus langa mine/sub mine eventual, si asteapta sa fie mangaiat. Daca nu scarpin rapid burtica, incepe sa ma impunga cu botul si sa vocifereze…ca de, are si el drepturi in casa asta. Pe scurt, daca vreau sa fac orice miscare in casa, trebuie sa ma asigur ca toti membrii familiei sunt ori la gradinita, ori pe partea cealalta a unei usi inchise, ca altfel nu am sanse.

  2. ce rasa e matza ta, arata ca ursuletii albastru de Rusia, dar e maro 🙂 am vazut rar asa pisici, urmaresc unul pe Insta, Bigbuttrico, e mortaaaaaaaaaaaaal, arata exact ca Cioco!
    P.S. Am un martan birmanez. Sta doar in casa dar simte ca a venit frigul ca i s-a indesit blana, e ca o minge de bashet pufoasa. He’s killin’ me. Cine nu are sau nu e cat person nu intelege, dar viata mea ar fi mai trista fara el.

  3. Bună! Ma interesează si pe mine un pisoi din rasa aceasta, dar as vrea sa fiu sigura ca e sănătos, copiii se vor atașa foarte mult de el. Ceea ce ma face sa întreb de unde ați luat-o voi pe Cioco? Si am mai văzut prin vară parcă o filmare pe facebook cu voi între mulți pui de British foarte drăguți. E o felisa? Si daca da, care? mulțumesc

    • Lia, toate pisicile sint de rasa si suflete minunate. Uita-te in jurul casei tale ca sigur gasesti un suflet care are nevoie de o familie.
      Va rog mult nu mai cumparati si incurajati breeder-ii si dati o sansa sufletelor din jurul vostru ca Ro e plinaaaa de suflete abandonate si abuzate. Si da, nu numai Ro.

  4. Ce grăsan :)))) Fat cats for the win. Am și eu două, dar le închid ușa în nas când fac sport. Nimeni să nu intre peste mine, nici soț, nici mâțe.

  5. Cioco e adorabila!
    Belle a noastra este interesata de tot ce facem, mai ales cand imi pregatesc bagajul pt sufletele strazii: le pregatesc lor ceva special si ei nu ii dau?! :))) Desi nu ii place sa o luam in brate, este sociabila…de la distanta. Nu sta mai mult de vreo 20 minute singura cand suntem acasa.
    Mereu ne miroase parca iar ne vede pt prima data si se bucura mult cand ajungem acasa de la munci.
    Le iubesc pe toate: fff istete, blande, iubitoare si minunate!

  6. Asa si la mine cum ma intind si eu la un abdomen sau un exercitiu pentru genunchiul operat, hop tzop toate trei: una bucata copilul cel mai mic si cele doua pufoase blanoase. Daca mai am si vre-un programel pe telefon pe care incerc sa il urmaresc ca sa fac miscarea cat mai corect toate trei in ecran sa nu care cumva sa vad eu ce se intampla acolo – intai ele si eventual mai apoi imi vor miorlai si mie instructiunile. Dar le iubim pe pisile noastre pentru ca sunt bune si calde si blande si sunt partenere de joaca foarte dragalase pentru copilasii mei. Zi faina si pisici vesele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *