Ce fel de an am depinde de ce fac în fiecare zi a lui

Dacă pe 1 ianuarie fac sport, o să fac sport tot anul!

Dacă sunt fericită pe 1, sigur o să fie un an bun.

Dacă mă feresc de belele pe 1, o să am un an cu noroc!

Știu că avem nevoie de superstiții și povești ca să privim cu optimism înainte, dar cred că mai eficient e să avem altceva în loc: prezență și responsabilitate.

O să ai un an cu sănătate, putere și echilibru dacă faci sport regulat tot anul.

O să ai un an fericit dacă ești atent la limitele tale personale, dacă știi să te îndepărtezi de ce te rănește, dacă îți asculți corpul, dacă îl hrănești cu ce are nevoie, dacă te înconjuri de oameni care te apreciază, dacă îți dai pauze, dacă înveți să faci mai mult din ce îți face bine.

În fiecare an luăm milioane de decizii mici și multe decizii mari. Ele ne fac anul bun sau rău, plus un dram de noroc. Care poate să fie sau să nu fie.

Mai important decât asta e, cred eu, ce facem cu ce ni se dă.

Cât de bine deschidem ochii și cum lucrăm cu fiecare zi în parte.

Toți anii au și pierdere, durere, frică, furie, regrete.

Nu există anul perfect, doar cu sclipici, fericire, vacanțe perfecte, oameni care nu dezamăgesc niciodată.

Viața e și cu boli, cu tristeți, cu pierderi, cu îndoieli. Pentru absolut toată lumea, indiferent cât de mulți bani sau oameni în jur au.

Viața e frumoasă fix pentru că e cu de toate.

Cel mai bun an e cel în care ești viu încă o zi și încă una și poți alege pentru tine ce să faci în secunda următoare.

Mi-am început anul făcând lucruri de care îmi era teamă, dar pe care voiam să le fac, pentru că știam că-mi vor aduce bucurie și încredere în mine.

Pe unele le-am făcut de multe ori la rând, pe altele am ales să nu le fac. M-am bazat pe ce simțeam în corp, pe instinct, pe sfaturile celor din jur. Poate am greșit, poate am făcut bine, nu știu, nu știe nimeni.

Ce e important pentru mine e că am ales, am mers cu frica de mână și am avut încredere că pot. M-am bucurat de fiecare lucru și de fiecare decizie, inclusiv de cele de a renunța.

Și am mai învățat ceva pe propria piele: dacă faci un lucru de suficiente ori, emoțiile pe care ți le dă se tocesc. Frica scade, pentru că deja știi, dar și bucuria scade.

Iar asta e valabil la orice, de la jocuri video la dulciuri, bani sau la sex. De la un punct, nu mai simți, și atunci trebuie să te miști, să alegi altceva.

Așadar, 2023: planul meu cu tine e să te trăiesc minut cu minut, felie cu felie, să mă bucur că sunt vie, că sunt cu familia mea, că am avut curajul să ne schimbăm complet viața, să aleg să alerg, să învăț bine limba asta afurisită, să citesc, să călătoresc, să mă cunosc mai bine, să-mi onorez prietenii și cititorii, să fiu sinceră și asumată, și voi face asta în fiecare zi, ca la final să pot spune că n-a trecut un an degeaba, că am făcut ce am putut mai bine cu el, l-am stors de tot ce am putut, am ales conștient cât de mult am putut, cu cele mai bune intenții pentru mine și cei din jur.

Photo by Julian Jagtenberg: https://www.pexels.com/photo/woman-in-white-long-sleeve-shirt-standing-near-white-and-gray-house-during-daytime-103127/

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4200

4 comentarii

  1. Da, da! Mor cu chestiile astea: sa mananci struguri sa fie nu stiu cum, sa ai peste sa fii iute, sa nu arunci gunoiul nustiucand ca se intampla nustiuce… si altele…

  2. Mi-a placut enorm ce ai scris, in special realismul din cuvintele tale. Da, viata nu poate fi numai frumoasa, oamenii nu sunt perfecti si diversitatea ne incanta. Sa ai un an bun cu armonie, echilibru si pace. Si nu in ultimul rand succes in tot ceea ce ti-ai propus.

  3. Fix așa vreau și eu sa arate 2023! Sa ne fie bine, sa facem bine și sa fim recunoscători! Sa stam departe de ce ne rănește și sa avem curajul sa îndrăznim! I feel you, in lupta cu învățarea limbii olandeze ?. Multi ani au trecut și încă învăț!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *