Zilele dintre Crăciun și Revelion

Doamneee, asta e perioada mea preferată din an, dacă nu iau în calcul cele trei zile de la mijlocul vacanței anuale la plajă (în primele zile de vacanțămă dezmeticesc, pricep și eu unde-i plaja, care-i hotelul, unde-i mohito, care-i terasa cu tzatziki, în ultimele zile mă deprim că iar se termină vacanța la plajă, doar de alea de la mijloc mă bucur cu adevărat!)

Aceste șase zile dintre Crăciun și Revelion sunt preferatele mele!

Nu TREBUIE să fac nimic.

Sigur, ar fi drăguț să pun ceva de mâncare pe masă și să îndemn copiii să se spele și ei pe dinți seara la culcare, și uneori reușesc să fac asta, dar nu TREBUIE să fac nimic.

Nici nu trebuie să știu ce zi a săptămânii e.

De exemplu, azi. Ar putea să fie sâmbătă. Sau poate e vineri. Fu%^ knows. Nu-mi pasă.

Pot să nu evoluez deloc.

Să nu învăț nimic.

Să nu cresc.

Să nu vindec nimic.

Pot doar să rup canapeaua, televizorul, salteaua și biblioteca. Mai dau cu degețelul sus jos pe Facebook.

Fac numai ce vreau eu, și aleg să fac zero. Nada. Mă întorc de pe o parte pe alta. Casc. Îmi trag pătura mai sus. Îl mai împing pe bărbat cu vârful degetului, să văd dacă mai mișcă.

Respiră. Dar mai la relanti, așa.

Urmează același program ca mine.

Suntem niște sarmale în oală. Una lângă alta, zero efort, zero conștiință.

Curând ne vom întoarce la strădaniile noastre zilnice, la zdroabă, la contribuție, la muncă, la scris, la schimbat lumea, astea.

Azi, mâine, poimâine sau cât o mai fi până la Revelion, nimic.

Cum bine zice domnul acesta din poză, nu stăm pe canapea, ci SUNTEM canapele.

Și refuz să mă simt vinovată pentru asta.

Trag destul restul anului.

Măcar acum să fiu canapea.

Nu se va prăbuși lumea fără mine.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4224

7 comentarii

  1. Vorba cantecului, enjoy the silence. Eu am avut cate 2 videochat-uri deja pe zi saptamana asta (din pacate nu alea „bune”, ca-s batrana si urata :D). Oficial de maine is in vacanta, neoficial voi da cu matura pe servere, chestii organizatorice. Dar e ceva ce-mi place, asa ca nu pot considera munca, nu?

    Sa aveti parte de un final de an relaxant si sa ne citim cu bine si la anu’

  2. Bună, te citesc de ceva timp,și apreciez cât efort și muncă depui,felul în care îți educi copii,cum gestionezi totul ca să fie în regulă..mă bucur că am „dat”peste tine. Mi-ar place să discutăm în privat legat de o mare dilemă pe care o am,dar știu că timpul tău este cumva limitat.Mult succes în tot ceea ce ți-ai propus și îți vei propune,sănătate și liniște! Te îmbrățișez cu drag.

  3. ha, exact asa zic si eu – nu dau la nimeni vacanta din perioada asta, prietenii, rudele pot sta la ei acasa zilele astea. astea 6 zile sunt exclusiv pt mine si sufletul meu si tare bine mai e 🙂

    • cea mai buna decizie. a trebuit sa imi ft cateva din zilele acestea pretioaze cu ceva rude ca sa realizez cata nevoie aveam de ele. pe sistemul sa fim uniti, sa ne strangem, sa contam. noroc ca m-am trezit la timp, acum infund canapeaua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *