Trei cărți noi de Educație cu blândețe: Manualul de limite, Cartea celui de al doilea copil și Cum ne păstrăm calmul

Au venit de la tipar și sunt gata să pornească spre voi. Seria nouă a colecției Educație cu blândețe e una de foc! Avem un manual de limite care pornește de unde trebuie (de la faptul că habar nu avem ce este o limită sănătoasă și cum sună ea), o carte despre cel de al doilea copil (când, cum, pregătire, frici, adaptare), și o carte super practică despre cum să ne păstrăm calmul.

Pachetul se poate comanda deja aici, se pot comanda și cărțile separat, avem și o reducere suplimentară de 5% până la finalul lunii septembrie cu codul limite pentru toate cărțile din Educație cu blândețe, inclusiv cele trei noi. Pachetul cu cele trei cărți noi e 70 de lei, dacă folosiți și codul suplimentar.

Iată-le, desenele de copertă sunt realizate, ca de obicei, de artista Roxana Soare.

LIMITE, de MIRIAM TIRADO

Avem, în sfârșit un manual de limite în limba română! Cât de important e să ne găsim vocea care știe să spună NU în fața unui adult sau în fața copilului nostru!

Am fost crescuți, majoritatea cu Faci asta pentru că așa spun eu, cu limite neexplicate, unele absurde sau fără sens. Știm sigur că vrem ca relația cu copiii noștri să se bazeze pe comunicare, adevăr și cooperare. Știm, de asemenea, că limitele sunt extrem de importante. Dar cum le alegem? Cum știm sigur care e o limită bună?

Cum le comunicăm și mai ales cum facem când copilul nostru încalcă limitele? Cum le ținem în picioare, ferme, conștiente, puternice și totodată respectuoase?

Miriam Tirado, expert parental, ne ajută să înțelegem propria relație cu limitele care ni s-au pus (sau dimpotrivă), să ne formulăm propriile NU-uri și să le așezăm în relația copilului cu lumea astfel încât relația noastră să fie una tot mai solidă, iar a lui cu ceilalți și cu propriul sine să se construiască firesc și sănătos.

Iată și cuprinsul:

CEL DE AL DOILEA COPIL, de SARAH OCKWELL SMITH

Când e momentul potrivit pentru al doilea copil? E sănătoasă o diferență mai mare sau mai mică între nașteri? Cum pregătești primul-născut pentru nașterea celui de al doilea? Cum hrănești relația dintre ei, lăsându-i în același timp să își construiască propria dinamică? Cum gestionezi tumultul de emoții pe care le simți acum nu doar pentru un copil al tău, ci pentru doi, care vor avea mare nevoie de tine în același timp? Împlinire, teamă, vină, fericire, frustrare, oboseală, gelozie, neputință, speranță, toate de zeci de ori în fiecare zi.

Doar pentru că ai deja un copil nu înseamnă că nu te vei simți dezorientată la sosirea celui de al doilea.

Cartea aceasta vă va ajuta să priviți cu optimism și nerăbdare sosirea celui de al doilea copil al familiei și să fiți mult mai pregătiți pentru schimbările pe care le va aduce el în și între voi.

CUM SĂ CREȘTEM OAMENI BUNI, de HUNTER CLARKE FIELDS

Pentru părintele care a citit deja mult pe tema educației blânde, care se străduiește zilnic să-și trateze copiii cu respect și are strategii bune, însă care din când în când e copleșit de oboseală, furie și reacții automate, pentru acest părinte care ridică vocea, poate și mâna, iar apoi regretă amarnic că nu a avut mai mult autocontrol, pentru el este această carte.

Cum să creștem oameni buni este pentru fiecare părinte care vrea să iasă din cercul vicios al parentingului tradițional, pentru că oferă multe sfaturi la obiect, bine detaliate, cu exerciții practice, despre cum putem rezolva cu răbdare și în timp scurt situații complexe.

Autoarea oferă multe strategii de mindfulness foarte puternice, cu care veți reuși să vă reduceți răspunsul la stres, pentru a sta în fața copilului calm, curios, ferm și eficient. Pe parcursul cărții veți călători în trecut, pentru a înțelege de unde vin mai exact mecanismele parentingului reactiv, cu voci ridicate și pedepse care mai de care mai inutile.

Partea extraordinară în acest proces de educare prezentă, blândă, este că în timpul și în urma lui vom avea viitori adulți respectuoși, atenți, capabili să gestioneze un conflict cu eleganță și rezultate bune pentru toți cei implicați.

În zilele următoare voi publica aici pe blog și pe insta fragmente din fiecare carte, să vedeți cât sunt de bune!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4198

4 comentarii

  1. Abia aștept sa vina cărțile. Mi-ar plăcea sa găsesc o lista a cărților din colecția Educație cu blândețe, le am pe majoritatea, dar dând un ochi pe site ul editurii se pare ca mi au mai „scăpat” unele. Multumeesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *