Cel mai frumos loc din Europa pentru a admira cireși japonezi înfloriți: Bloemsepark, în Amsterdamse Bos

Dacă vă nimeriți în Amsterdam sau prin împrejurimi în perioada 10 – 30 martie, vă recomand să mergeți în Bloemsepark din Amsterdamse Bos, să vedeți 400 de cireși japonezi înfloriți. E absolut superb! A fost declarat cel mai frumos loc în care poți admira cireși japonezi înfloriți din Europa, vin o mulțime de turiși aici în martie, să vadă frumusețea!

Pe Insta (@printesaurbana) și pe Fb am pus și un reel cu traseul și atmosfera, cred că o să vă placă!

Poză din martie 2022, la 9 dimineața

Dacă vreți să vizitați grădina când e mai liber, vă recomand să mergeți în timpul săptămânii și cât mai devreme. Deja la 10 dimineața este lume. E frumos și așa, e loc destul, dar eu prefer să găsesc locul cât mai liniștit. Traseul prin pădure până la cireșii înfloriți e frumos, peste canale, pe lângă lac, pe poduri și cărări.

Există două parcări măricele, gratuite, la 8-10 minute de mers pe jos.

Puteți sta la picnic pe iarbă, puteți alerga și face poze.
Nu e loc de joacă amenajat (dar e unul la cinci minute de mers), nu sunt magazine în zonă, deși uneori e o bicicletă cu cafea și prăjturi proaspete la câteva minute de intrarea în parc dinspre primărie.

Acesta e site-ul oficial, dacă vreți să urmăriți când înfloresc și când se scutură.

În mai înfloresc rododendronii de jur împreujur, e frumos și atunci. De fapt, e frumos tot timpul aici, copiii se joacă, adulții stau de vorbă, mereu sunt cupluri care-și fac poze. Noi venim des cu bicicleta, e atât de calm și de liniștitor!
Nu știu dacă e nevoie să zic cât de important e să nu rupem crenguțe din copaci, înfloriți sau nu! Hai c-am zis. Am mai văzut întâmplându-se și e atât de păcat! Ne putem bucura de frumusețe așa cum e ea lăsată de natură, nu e nevoie să ne punem amprenta distrugând. Scuze, gata, veniți la cireși înfloriți!

Poză din 2023, miercuri după amiaza
Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4198

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *