Runway cu scutece (P)

Vă prezentăm colecția de primăvară-vară la scutece!

Resize of IMG_2363

Resize of 20150414_163159

Patternuri vintage (inspirate din moda disco a anilor ’80), florale (ideale pentru rochițe de vară), funky (desenate pe stil pop-art), french chic (care mrg de minune cu cămășuțe de in) și back to college (care ne duc cu gîndul la elegantul Burberry) vor defila în parcuri și pe plajele din toată lumea! Bebelușii de toate dimensiunile nu vor mai avea nevoie de pantaloni scurți îndesați peste scutece ca să nu li se mai vadă fundul îmbrăcat în materialul alb absorbant, pentru că scutecele Pufies sînt și una, și alta: și chilot absorbant de unică folosință, și pantalonaș frumos colorat care poate fi etalat fără probleme și fără rușine drept haină de om mic, de fapt nu orice fel de haină, ci una foarte trendy! 68 de modele de scutece fashion abia așteaptă să fie combinate cu tricouri polo uni, cu rochițe vaporoase, bluze cu elefănței și eșarfe franțuzite, pentru că da, și bebelușii au dreptul să arate cool, nu doar drăgălaș și caraghios.

< < end of fashion report >>

În general sînt rezistentă la schimbare. Am găsit ceva ce-mi place şi ne face bine, apăi nici că mai caut un ceva asemănător care să-mi placă ŞI mai tare. Pentru că n-am timp şi energie să scormonesc, cumpăr, testez, iar dacă ceva-ul mai vine la pachet şi cu efecte neplăcute, pff, mi-am dat foc la valiză. Îmi iubesc confortul dat de rutină, nu vreau să-l tulbur cu nimic. De cînd am copiii cumpărăm prosoape și așternuturi numai de la magazinul suedez albastru cu galben, scutece și gel de duș doar de la magazinul X, cosmetice pentru la mine doar de la firma Y și așa mai departe.

Uneori însă, ceva-mi atrage atenția și-i dau o șansă. Așa am pățit cu untul de arahide, despre care știam eu de mult că parcă nu-mi place. Ani la rînd l-am ignorat, pînă cînd niște fete (se știu ele) au tot insistat c-ar fi gustos și că m-ar ajuta să mai pun ceva kilograme pe făptura mea semi-transparentă. Așa că am gustat. Apoi am gustat și de la altă firmă. Într-o săptămînă aveam în cămară patru branduri diferite de unt de arahide, la care dădeam atac alternativ cam o dată la 15 minute, cînd mi se părea mie că nu mă vede nimeni. Ce să zic, acum îmi cam place…

La fel am făcut și cu scutecele Pufies. Inițial am zis că nu renunț la ce cunosc, dar după ce-am văzut cît sînt de funky, le-am adoptat și pe ele. Le țin pentru zilele călduroase cînd vom sta cu orele prin parc la căldură și cînd Ivan va aprecia să fie lăsat doar în chilot și tricou, să exploreze în voie.

Îmi plac Pufies pentru că nu au miros (deci nici chimicalele care vin odată cu parfumul), rețin foarte bine toate cele, benzile elastice laterale permit mișcări contorsioniste fără accidente, în plus, n-am avut probleme cu iritații de nici un fel. Abia așteptăm vara să facem paradă cu scutecele astea fashion. De un singur lucru îmi pare rău: că nu le-am descoperit de cînd era Sofia mai mică, nu ne-am mai fi chinuit cu gogoșari colorați trași peste scutece, să nu se vadă albul de izmene pe sub rochițele ei colorate.

Resize of IMG_2355

Modelele fashion de la Pufies sînt grupate cîte două patternuri în fiecare pachet, pentru mărimile de la 2 la 5 (junior), și partea amuzantă e că nu știi ce model nimerești cînd cumperi pachetul. Noi am avut noroc de buline și amoebe psihedelice, de cercuri vintage și blooming garden cu tradafiri albaștri.

Nu că-i faină ideea de underwear fashion?

PS: Știu, alea textile sînt și mai frumoase, dar eu n-am nervi și timp de ele. Mă lupt să salvez planeta în toate celelalte feluri pe care le cunosc.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4199

40 comentarii

  1. Hello, te citesc de cam un an si apreciez ca faci reclama produselor in care crezi. De asta si pun pret pe recomandarile tale. Tine-o tot asa! Te pup!

  2. Daaa sunt superbe , si eu tot din acestea ii cumpar lui bebe , n am avut nici un accident , nu l strange la bulanele . Ma incanta la maxim ca nu stiu ce culoare gasesc in pachet :))) pana acum n am nimerit doua la fel 🙂 , si inca un aspect care mi place este faptul ca absoarbe foarte bine si nu i ramane pielea uda , ne am indragostit

    • Pfff…asta-i nasol…:)):)) nu-i timp…si daca mananc ce-i fac lu’ fi-miu( ciorbe, piureuri & co) slabe sanse. Mi-ar trebui cred ca un cort cu junkfood in fata blocului….:))) Ma gandeam ca poate exista un aliment secret cu care se ma indop non stop si maine sa am si eu 50 de kile macaaarr:)?:))

    • Hello, incearca sa nu mananci junk, te ingrasi urat 🙁 mananca alimente puternic calorice: banane, nuci, unt, smantana, carne, oua, cartofi, orez. In orice combinatie, nah, daca nu ai probleme cu digestia 🙂 Si sportul ajuta la luarea in greutate, da pofta de mancare, insa ma gandesc ca nu ai deocamdata timp(neighter do I si eram maaaare fan). Pe viitor, zic 🙂 Repet, mananca curat, nu procesat. Te pup

    • Oh… Asta cu junkfood era o gluma:)) la ce stil de viata am daca as mai manca si junk…nu stiu ce s-ar alege din mine… Ideea e ca nici timp n-am…sa mananc…daca e sa aleg intre a manca si a scoate pitic distrugator afara..ghici ce aleg…deci mnah…dar taaare vreau macar 50 de kile.. Macaaarr..

    • Eu am spus doar ca nu au chimicalele care parfumeaza (care sint sinistre nu doar pentru ca exista desi se poate foarte bine si fara ele, ci mai ales pentru ca in combinatie cu pipi/caca ajung sa puta oribil). Acuma na, fiecare intelege ce doreste. 🙂

    • Ca idee, eu am testat cateva marci de scutece pentru ca avem probleme cu iritatia. Miros cel mai putin chimic dintre toate, inclusiv dupa ce sunt murdarite. Asta este, am mirosit la toate, recunosc.

  3. Noi avem momentan ‘concurenta’ lor si sunt multumita. Is si ele destul de colorate (nu atat de frumoase, drept este), si a mica nu a facut NICIODATA nicio iritatie. Acu’ asta probabil are treaba si cu ‘materialul’ copilului (fii-mea aparent a mostenit pielea de elefant a maica-sii), plus poate faptul ca de fiecare data o spal pe fund si o schimb (am folosit servetele umede foarte rar, cand nu aveam acces la apa).

  4. Si al nostru tot in pufies defileaza (si cand ma simt mai vrednica, mai poarta si cate un textil). Am zis ca daca tot schimb scutece atata timp, macar sa imi bucure privirea. Cand luam mai multe pungi, nu am rabdare si le desfac pe toate ca sa vad ce modele am nimerit. Noua ne plac mult!

    • emag, carrefour online. pe emag chiar au oferte f bune, cu discount mare sau cadouri incluse.

  5. Mie mi s-a parut foarte tare ca producatorul e bulgar 🙂 Haidi bre, asa ideea misto si scutece bune …bulgaresti? Bravo, tare! Si noi le folosim de mult, si nu le schimb pentru nimic in lume

  6. Noi folosim marea concurenta care incepe cu P. Si nu avem Puffies in tara unde locuim. E drept ca pana acum (7 luni) nu a facut nici o iritatie. Poate pentru ca nu folosim nici noi servetele umede si il spalam de fiecare date cu patratele de bumbac ( ca cele de demachait, dar mai mari) inmuiate in apa calduta. Si il dam cu liniment (http://www.gifrer.fr/EN/produits/liniment-oleo-calcaire-8/) dupa fiecare scutec.

  7. Am trecut si noi la Puffies, sunt faine!
    Sunt interesante modelele din fotografii, dar mai dragalase sunt piciorusele grasute, numai bune de molfait, mi-e dor, baiatul meu nu se mai lasa dragalit…

  8. Pentru a folosi scutece textile nu îți trebuie nervi și timp ci doar o masina de spălat și sa-ti faci o rutină. Asta ca sa nu creadă lumea că e ceva complicat cu ele. 🙂
    În plus, arată de 100 de ori mai frumos, pentru că se vede că sunt din material, nu doar o hârtie imprimată. 🙂

    • Într-adevăr, daca ai un bebe care face kk de 3 ori pe zi si mult pisu nu-i nimic complicat sa speli toată ziua scutece si sa astepti o zi sa se usuce, plus ca sunt si foarte ieftine si bebele sta mereu uscat, nu se irita deloc deloc. Si nici nu trebuie să cumperi haine mari ca sa incapa scutecioiul. Dar sunt frumoase, asta e important.

    • Cum spuneam, nu stai sa speli toată ziua ci iți faci o rutina de ex.sa clătești 5 scutece seara si la 2-3 zile sa le bagi la masina de spălat.
      In ce privește prețul sunt cam de 3 ori mai ieftine decât cele de unică folosință.
      Iar materialele din care sunt confecționate chiar țin pielea uscată, de aceea nici nu se mai irită si nici de creme/unguente nu mai este nevoie.
      Așadar in cele din urmă fiecare pune in balanță ce vrea, însă daca e sa fim realisti comparăm comoditatea cu sănătatea. 🙂

    • ei, ma indoiesc sincer ca bebelusii care poarta scutece de munica folosinta sint mai bolnavi ca restul. exista studii, cercetari in sensul asta?

    • Un studiu din 2001 (Partsch and co) demonstreaza ca temperatura scrotala e marita la copiii care folosesc scutece de unica folosinta. Un alt studiu (Anderson si Anderson) a studiat respiratia unor sobolani care au fost pusi in contact cu aceste scutece. Rezultat: iritatii si astm. Gelul absorbant revolutionar, care era folosit si in tampoane, a fost scos din igiena feminina din 1985 pentru ca este o substanta periculoasa. Soc toxic, iritatii. Dioxina, folosita in inalbirea scutecelor, ramane in corpul uman timp de 30 de ani pana sa fie eliminata. OMS a recunoscut ca dioxina este este o substanta cancerigena daca este folosita timp indelungat. Studii asupra animalelor au aratat ca aceasta substanta provoaca dereglari hormonale.

    • Eu zic să îi lăsăm fără scutece că așa e cel mai natural și sigur. Dacă sunt de unică folosință mama e neecologică și leneșă dacă sunt din material textil mama e probabil la fel de neecologică (doar consumă tone de apă pentru spălat). Și încă un pericol, ăia de unică folosință au toxine în sine dar ce ziceți de toxinele din detergenți care siguur nu se clătesc complet așa că uite încă un pericol. (da, am fost sarcastică), dar mă deranjează când clar un post e de la bun început marcat cu P, autoarea spune clar ce a ales, dar cu toate astea unii nu se pot abține să nu își facă reclamă mascată la scutecele neprihănite și sută la sută bune.

    • Nu fac publicitate la scutecele mele textile, nu produc si nu vand. Doar folosesc. (Sau poate te refereai la altcineva) Acest articol este publicitar, am inteles, insa tocmai de aceea imi permit sa las comentarii de genul asta. Imi place sa o citesc pe Printesa, se vede ca e o mama excelenta, dar cand vad publicitate la scutece de unica folosinta care sunt promovate ca fiind fara pericol pentru ca nu au parfum (nimic de adaugat despre celelalte ingrediente…?) si apoi primul comentariu al unei cititoare care lasa de inteles ca daca Printesa recomanda, ea o sa cumpere, atunci simt ca cititoarele trebuie sa fie mai bine informate. Pentru informatie, cateva cifre dintr-o teza in franceza despre scutece lavabile versus de unica folosinta: scutece de unica folosinta: de 3,5 ori mai multa energie, de 2,3 ori mai multa apa (chiar daca pe cele textile le spalam de foarte multe ori, consuma mai putina apa), de 8,3 ori mai multa materie prima care nu se reinnoieste, si lasa de 60 de ori mai multe deseuri. Nu cred ca exista scutece 100% neprihanite, ci doar ca exista o solutie mai buna. Nu cred ca o mama care nu foloseste textile e lenesa, si eu folosesc inca Pampers cand il las la bona acasa (are 3 copii sub 2 ani jumatate in grija, al meu e cel mai mic, 10 luni, deci nu vreau sa o incurc cu saci de scutece; in schimb cat e acasa, doar textile). Dar romancele pana nu vor vedea bebelusi bolnavi, nu vor crede.

    • Voi folositi absorbante? Sau v-ati intors la vata, ca si alea sunt cancerigene? Carpe, ciorapi, ceva?

    • Chiar si fara studii este de la sine inteles ca ceva chimic (nu scrie pe nici un pachet ce !) care sta in contact cu pielea copilului non-stop timp de 2-3 ani nu e prea ok.
      Asa cum intelegem ca a manca alimente cu E-uri nu e ok, chiar daca nu te imbolnavesti pe loc.
      Cine vrea si studii sau statistici le gaseste. De exemplu in ultimii 10 ani rata cancerelor s-a triplat, si multe sunt la copii. Nu stiu daca de la pampersi sau de la Euri, dar nici nu as vrea sa aflu. Nu imi permit si nu vreau sa risc pe pielea copilului meu.
      Iar pentru cei carora le-am trezit un semn de intrebare despre ce contin totusi scutecele de unica folosinta si riscurile asociate, las acest link: http://www.scutecele.ro/blog/riscurile-potentiale-ale-scutecelor-de-unica-folosinta

    • Eu chiar nu vorbesc în necunostinta de cauză, am testat 4 marci diferite si în niciun caz cele mai ieftine, cu tot bambusul si mătasea tot se irita. Evident depinde de copil dar vad ca a devenit o noua obsesie cu textilele astea, ieftine sunt daca nu se strica pe parcurs, daca nu raman mici, daca exteriorul ramane la fel de impermeabil, daca nu socotești apa curentul și detergentul, găleata in care le ții etc,etc.
      Și temperatura scrotala scăzut la textile, la cat sunt de groase cele mai multe mă indoiesc.
      Și se poate si sănătate si comoditate cu scutece bio de unica folosință 🙂

  9. Exista si alternative mai sanatoase la scutecele copiilor: scutecele Naty.
    Nu stiu daca sunt mai scumpe decat celelalte scutece ce se gasesc la magazine, nu locuiesc in Romania, nu m-am uitat la preturi. Fetita mea le foloseste de 3 ani si sunt foarte bune.
    Am dat repede cautare pe google, uitati aici un site in Ro unde se pot cumpara: http://scutece-bio.ro/istoria-companiei , cu siguranta sunt si altele.

  10. Eu am lasat primul comentariu si n-am zis ca daca Ioana recomanda eu cumpar. Am zis doar ca apreciez ce recomanda ea. Tot ce mi s-a parut important din ce a scris Ioana am cercetat mai departe, n-am crezut-o pe cuvant. N-am copii inca, asa ca nu am facut munca de cercetare pentru scutece.

  11. Cred ca am devenit putin prea obsedate….Maica-mea sau bunica-mea s-ar cruci daca m-as intoarce la scutece textile…Aleg sa imi fie viata mai usoara, se numeste EVOLUTIE, nu sa stau sa spal tone de caca, cand am si alte posibilitati. (da, da , sunt cea mai rea mama din lume)

  12. Mie nu imi plac scutecele Pufies. Dupa o noapte de somn am gasit cearsaful ud, nu am patit asta cu alte marci. Poate peste zi sunt ok, cand copilul e schimbat mai des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *