Dragă Delfină de trei ani fix,

În prima noastră zi împreună te-ai lipit de mine ca ploaia de praful de pe drum, te-ai transformat și m-ai transformat pe loc, am devenit dintr-o femeie și un embrion în ea o mamă și un copil fantastic, întotdeauna împreună, niciodată una fără alta. Ai plîns de bucurie și de teamă să mă cunoști, eu am plîns de bucurie și de teamă că n-o să te cunosc niciodată suficient.

Cînd ai împlinit un an, pășeai ținîndu-mă de un deget, mă priveai atent la fiecare mișcare a mea și a ta, mă învățai să trăiesc aici și acum, să iert, să aștept.

Cînd ai împlinit doi ani îmi explicai deja ce înseamnă să fii bun cu adevărat, pentru că așa-ți vine. Mă mîngîiai pe cap, îmi citeai din cărți și-mi alegeai hainele.

Azi la ora 15.40 se împlinesc trei ani din ziua aceea de duminică a Paștilor în care te-ai lipit de mine prima oară pe dinafară. Ești mare, blondă, frumoasă, vie. Îți place să cînți în limbi inventate de tine, să dansezi în rochii lungi, să culegi flori și să le aduci acasă. Îmi spui că mă iubești cînd mă aștept mai puțin.

Mă bag în patul tău mic cînd te trezești din somn și mă chemi, îți pipăi toate oasele și mușchii și pielea și-ți spun: Iubito, eu te-am făcut, uite, picioarele astea, părul, buricul, nasul tău, toate eu le-am făcut la mine-n burtă, cu tot sufletul meu, te-am împletit și te-am croșetat cum am știut mai bine. Ești cea mai iubită fetiță din lume!

Sînt un alt om acum. Tu m-ai făcut alt om.

Te iubesc.

Încă miroși a migdale.

Resize of 20150410_121319

PS: Nu știu dacă ai observat cum reușim noi să ne asortăm, absolut fără intenție, aproape de fiecare dată. 🙂

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

65 comentarii

  1. La mulți ani pui scump, îți doresc o viață fericită, plină de rochii superbe și la mulți ani Ioana asortată și la culori și la ideile Sofiei, bucurați-vă pe îndelete de familia voastră.

  2. Ca de obicei, cuvinte pline de dragoste!La multi ani, mica Sofia!
    Felicitari,Printesa,pentru faptura frumoasa pe care ai „impletit-o”!

  3. Superb, ca intotdeauna!
    La multi ani pumosi si sanatosi, sa va bucurati de ea si ea de voi, 1000 de ani de acum incolo!

  4. Am citit si am plans pentru ca acum te inteleg atat de bine! La multi ani Sofia, minune blonda! Sa te bucuri de copiii tai Ioana!

  5. La multi ani, Sofia! Frumos mai scrii, Printesa, din suflet si cu suflet. Va urez sa aveti parte numai de fericire si bucurii langa blonda voastra frumoasa.

  6. La mulţi ani, Sofia!
    „Viața e pumoasă” iar voi toţi sunteţi pumoşi :)))))) ;i foarte dragi sufletului meu!
    <3 <3 <3

  7. La multi ani, Sofia iubita si pumoasa! Fie ca toate energiile pozitive care se indreapta azi spre tine sa te tina sanatoasa si mereu voioasa!

  8. La multi ani copil frumos si destept! Viata e mai pumoasa si datorita tie, chiar daca ai doar 3 ani !!! Sa ai parte de sanatate, noroc si aminitiri frumoase alaturi de familia ta minunata! Distractie placuta!

  9. La multi ani, Sofia! Sa ai parte de tot ce e mai bun si mai frumos pe lume! Sa ii ai mereu aproape pe parinti tai, care te iubesc asa frumos!
    PS: am si ei o gaza nascuta in sambata de dinainte de pasti. Duminica face un anisor. Sta la sanul meu acum si imi aduna lacrimile ce mi-au dat, citindu-te. Te citesc de mult, dar abia de cand sunt mama te inteleg cu adevarat!
    Sa va sarbatoriti frumos!

  10. La multi ani fericiti,Sofi!
    Cu siguranta esti cel mai iubit copil si se si vede,dupa inteligenta ta.
    Eu iti doresc sa fi implinita,sa ai tot ce iti doresti si sa fi sanatoasa,caci asa le poti indeplinii pe toate!
    A,si sa incerci sa il iubesti mai mult pe fratiorul tau,ca el te iubeste enorm,dupa cum ne povesteste mama ta!
    SA CRESTI MARE SI CUMINTE!
    La multi ani si sa petreci frumos de ziua ta,zic! :*

  11. La multi ani printesa mica! Si La multi ani printesa mare, care ai renascut o data cu printesa cea mica! Sa aveti parte de o viata plina de zambete frumoase si adevarate! :*

  12. La multi ani Sofia! Sa aveti parte de multe momente minunate impreuna in care sa va dezvoltati, sa cresteti si sa invatati una de la alta tot mai mult ce inseamna dragostea adevarata.

  13. 🙂 Sa iti traiasca! Si fetita mea s-a nascut in aceeasi zi, adica 15 aprilie, si e de o varsta cu micuta ta! 🙂 Sa fie sanatoase, fericite si implinite! 🙂

  14. Pui mic si iubit iti urez si eu La Multi Ani! Sanatosi si fericiti. Nu am apucat sa urez de ieri toate cele bune. Ieri am simtit tot ce spui tu, pentru Castanuta mea, care a implinit 4 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *