Idei de cadouri de Crăciun (3): de la mame care lucrează de acasă

Articolul de mai jos, de după lista cu idei de cadouri, e gata de multă vreme, urma să îl public la început de noiembrie. E despre asociația Work at Home Moms România, care susține mamele care lucrează de acasă. Înainte de articol am pus la un loc o listă cu idei de cadouri de Crăciun create de mame care lucrează de acasă, după ce am primit de la Asociație un coș cu bunătăți de la mame și, uitîndu-mă la ele, gustîndu-le, purtîndu-le, mi-am dat seama că absolut toate ar fi cadouri minunate pentru cei dragi, pentru că sînt sănătoase, lucrate cu drag și simțul răspunderii, au prețuri bune, banii voștri vor ajuta familii care trăiesc din munca mîinilor acestor mame talentate, pe care le susțin din tot sufletul. M-aș bucura să luați de la ele cîteva cadouri de Crăciun. Sub listă e și articolul pe care l-am pregătit de acum două luni, pe care urma să îl public curînd și care se voia un îndemn pentru mamele care nu vor să se întoarcă la birou de a investiga și aceasă variantă, de lucra de acasă cu spijinul Asociației WAHM.

Delicii cu miere

Ionica Iancu, mama Sofiei Maria, este fondatoarea Delicii cu miere. Recunosc, acesta a fost obiectul nostru preferat din coș: un borcan pîntecos cu miere în care așteptau cuminți, rînduri rînduri, cireșe confiate, goji, kiwi deshidratat, migdale, nuci, caju, crocante și puțin sărate.

20151028_084725

Delicios, vă spun, ne-am pus pe el toți patru și în trei zile nu a mai rămas nimic!

delicii cu macadamia

delicii cu miere

Mierea este producție proprie a familiei Ionicăi, părinții ei se ocupă de stupărit de mai bine de 15 ani. Un borcan de 700 de gr cu miere și fructe și nuci costă 45 de lei, e un cadou absolut genial pentru oricine, vă recomand din suflet! Aruncați un ochi pe pagina Ionicăi, are multe variante de miere cu delicii, în gramaje mai mici sau mai mari. Borcanul de 400 de grame e 32 de lei, de exemplu, merită toți banii! Felicitări! Puteți vedea sortimentele și prețurile pe pagina de facebool Delicii cu miere.

Bijuterii Codronix

Această mămică face cercei, inele, brățări, coliere din sîrmă argintată, decorate cu pietre semiprețioase. Sînt foarte frumoase și de efect, iată:

codronix

codronix2

codronix3

Le găsiți pe toate aici.

Cosmetice naturale Herbaria

Mi-a plăcut mult pachetul numit Caseta domniței de la Herbaria, o cutie frumoasă în care am găsit:

Un parfum solid Herbaria, care lucrează cu chimia pielii fiecăruia pentru a crea un parfum unic, discret.
Un balsam de buze natural Herbaria, conține ceruri, unturi și uleiuri esențiale.
Unt de shea (numit și unt de Karite) este hidratant, calmant, antiinflamator, regenerant.
Un săpun natural.

20151028_084624

Cutia costă 80 de lei și e o idee genială de cadou!

Tot la Herbaria mai găsiți tot felul de săpunuri solide, multe cosmetice, creme și uleiuri. Toate sînt realizate de o mămică ale cărei produse le găsiți pe toate pe pagina de Fb Săpunuri naturale Herbaria.

Cărticele Usborne

Elena Oancea este mama unei fetițe de 8 luni, ea aduce cărți Usborne. Nouă ne plac foarte mult, sînt variate, plăcute, de calitate. Oferta Elenei o găsiți aici.

Noi am primit de la ea Magic Painting Book, e super faină, colorezi toată cartea cu ajutorul unul singur creion-pensulă care se înmoaie în apă.

12079584_874532115948558_6627150017505979524_n

Cosmetice handmade Marie Antoinette

Roxana, mama lui Andrei, face cosmetice handmade. Noi am primit un săpun delicat cu lapte, miere și mușețel, foarte plăcut. Are foarte multe tipuri de săpunuri, vă recomand pagina de pe Breslo a Roxanei și pagina ei de Facebook.

marie antoinette

marie antoinette2

marie antoinette3

Cărți de la Creanga Fermecată

Cristina Antonică este mamă de trei și editor al Editurii Creanga Fermecată.

Cea mai populară carte a editurii este „Mama care educa singura”, o carte dedicată mamelor care-și cresc singure puii (costă 35 de lei). Puteți comanda această carte, dar și alte titluri ale editurii pe pagina lor de Facebook, aici.

Atelierul Anei

În Atelierul Anei lucrează patru persoane: doamna Ana (face împletituri cu șnur), soțul ei lucrează bijuterii cu lanț, fiul face inele, cercei și coliere, iar nora coase mărgele și tricotează.

atelierul anei3

De exemplu, aceste mănuși fără degete costă 10 lei perechea.

atelierul anei

atelierul anei2

Pe familiei doamnei Ana o găsiți pe Facebook aici.

Sweet Home Crochets

Paula croșetează tot felul de obiecte simpatice. Eu îmi țin accesoriile de păr într-un astfel de coș de la ea, e super fain!

20151028_084759

sweet home crochets

sweet home crochets2

Un coș ca cel roz, 25 X 15 X 13 cm costă 111 lei. Dimensiunile se ajustează, prețul și el. Găsiți toate lucrurile croșetate de ea aici.

Deboraw Miere

Iuliana Enache face miere naturală și gustoasă, o găsiți aici.

deboraw

deboraw2

Ce-mi place mult de la ei e mierea cu ghimbir, sănătate curată! Un borcan costă 20 de lei.

Colecția de mărgele

colectia de margele

colectia de margele2

colectia de margele3

colectia de margele4

Ooo, aici găsiți multe multe modele super frumoase, de la cercei-prințese (50-70 de lei) la coliere din mărgele (între 85 și 165 de lei). Găsiți toată oferta aici.

Am încheiat aici lista, aveți mai jos articolul despre Work at home Moms.

Azi vreau să vă dau o idee. De cînd am decis să nu mă mai întorc la vreun birou și să muncesc de-acasă, pentru că așa pot sta mai mult cu copiii, sînt liniștită, bucuroasă, am găsit un echilibru, o mulțumire pe care le căutam de multă vreme. Sigur că lucratul de-acasă nu e o variantă pentru toată lumea, sînt multe mame care au nevoie să se întoarcă la muncă după cîteva luni, 1 an sau 2 ani ai copilului, fiecare își știe mecanismele și vrerile, important e ca mama să fie bine ea cu ea întîi de toate.

Pentru mamele care ar vrea să rămînă acasă mai mult timp scriu astăzi, pentru cele care au nevoie de un venit și de o activitate extra-copil, dar nu se pot desprinde de pui sau pur și simplu nu se mai văd mergînd 9 ore pe zi la birou. Acum doi ani s-a înființat Comunitatea Work At Home Moms, care are peste 500 de membre active în România și diaspora.

Există filiale ale comunității în București, Cluj, Pitești, Constanța, Iași, Tg. Mureș, Arad, Grecia, Egipt. Unele dintre mame din comunitate își păstreza joburile avute anterior, dar încearcă un switch de la full time la part time sau colaborare home-based, altele au transformat deja un hobby într-o mică afacere pe care o conduc de acasă.

Mamele din comunitatea WAHM lucrează în comunicare, PR, branding, contabilitate, consiliere juridică, HR, lifecoaching, arte și meserii, fotografie, graphic design, psihologie, finanțări, traduceri, design (floral, de interior), arte textile, arte culinare, consiliere specializată, identitate vizuală.

Scopul articolului meu, dar și al acestei comunități, este dublu:

1. Vrem să invităm cît mai multe mame cu idei, care au deja un proiect și vor să îl dezvolte, sau au o idee pe care vor să o pună în practică, să devină membre WAHM.

În acest sens, WAHM organizează periodic competiții de proiecte pe baza înscrierii unei idei de afaceri (Mama StartUp), campanii de fundraising, întâlniri de networking în cadrul cărora mamele se pot cunoaște, își pot oferi colaborări una alteia (Mama Connect), consiliere antreprenorială (program de mentorat antreprenorial pentru mame – M.A.M.), târguri, magazinul online WAHM, dar și MUM HUB, un spațiu de lucru comun pentru mamele creative.

În București există deja trei locații în care mamele pot lucra: Elefănțelul curios, Funny Land și Creative Arts. În aceste spații există și jucării pentru cei mici, astfel încît ei să aibă ocupație cît mamele lucrează. Important e că cei mici sînt supravegheați de personal, iar mamele își pot vedea liniștite de lucru. In plus, ele pot socializa, primesc și oferă feedback. Un fel de mers la birou, dar cu copilul aproape, alături de alte femei care te înțeleg și te suțin.

2. Vrem să ajutăm pe aceste mame să găsească clienți.

Așa că dacă avețț nevoie de un psihoterapeut, de un aranjament de botez, o hăinuță cusută cu drag, un logo pentru afacerea voastră, vă încurajez să deveniți clientele mamelor din comunitate. Găsiți o listă a afacerilor lor aici.

Dacă doriți mai multe informații despre această comunitate, scrieți un mesaj la contact@wahm.ro. Dacă vreți să vă înscrieți în comunitate, trebuie să completați un formular online. Ca să fiți membră a comunității un an vă costă 50 de euro. Detalii, aici. Pentru a fi la cjurent cu evenimentele organizate de WAHM, puteți urmări pagina lor de Facebook, aceasta.

Ah, și pentru că știu că urmează să mă întrebați, da, au voie și tați în comunitate! 🙂

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

14 comentarii

  1. Foarte frumos gestul de a sustine micile afaceri locale. Imi place in primul rand ca sunt cadouri cu suflet, dar si pt ca nu se duc banii nici pe impozite nici pe marketing si incasari catre alta tara: banii raman local.

    • Interpretezi si vad din voturi ca multi sunt de acord, se pare! 🙂 Fraza e asa „nu se duc banii nici pe impozite ……… catre alta tara: banii raman local.”

    • Dar cum sa se duca impozitele in alta tara? Pentru ce se importa in Romania, impozitele si TVA-ul se duc tot in Romania, sau nu? In rest da, trebuie sa sustinem productia locala, desi de multe ori marfa de import are preturi mai bune.

    • da, consider ca acesti bani care ii dau pe cadouri sa ramana la vecina, la o mama cu 2-3 copii, la un taran cu mainile batatorite, nu la o firma cu sediu in Spania, cu angajati in Singapore, cu CEO si Marketing american. .
      Platesc suficient impozite: din banii care ii primesc platesc : tva, apoi taxe sociale, pensie, contabil, apoi impozit. Imi raman aproximativ jumatate. Si din acestea mai dau iar impozite (la imobil) si tva si accize. Practic din banii mei platesc 2 ori tva, de 2 ori impozit. Ei bine, pe acestia ii vreau sa ii vad aici, in Romania, sa dea un sens muncii romanilor. Asa ca incerc sa reduc mall si supermarket dar sa cumpar alimente si lucruri produse aici.

  2. Buna! Reciteste prima parte a articolului. Ai unele greseli de litera, cuvinte lipsa. Probabil din graba. Dar nu da bine. Si nu e primul articol la care observ (din trecutul recent), insa e prima oara cand iti scriu, pentru ca stiu cat de important e si acest aspect, mai ales pentru un blogger.

    • La cat de ocupata e Ioana numai de corectura de fier nu ii arde. Sincera sa fiu eu inteleg tot ceea ce spune si nu ma deranjeaza. Si cand vorbesti fata catre fata cu un prieten mai gresesti si dc esti pasionat de discutie nici nu te mai corectezi. Eu cred ca asta e viitorul. Cu cat totul se va petrece mai repede cu atat tot ce se scrie va semana mai mult cu comunicarea directa. Eu o admir pe Ioana si nu imi pasa ca mai mananca litere. Si eu fac la fel si nu ma corectez intotdeauna ca am respect pt prietenii mei ca sunt inteligenti si nu au nevoie de abecedar. Dc chiar nu e inteligibil corectez, dar pana acum nu imi aduc aminte sa fi avut neintelegeri de acest fel. Poate am eu prieteni prea inteligenti….

    • Cu siguranta Bianca ca o astfel de observatie nu-si are locul la acest subiect. Chiar daca este asa, puteai sa-i trimiti un e-mail sau un mesaj, era mult mai civilizat. Pacat ca din tot articolul, ceea ce ti-a atras tie atentia sunt greselile de ordografie.

  3. Foarte frumoasa initiativa. Eu stiu de asociatie de la vecina mea, Romina, ea insasi o mamica muncitoare. De multe ori mamele care stau acasa sunt luate ca avand tooot timpul din lume, cand de fapt e o munca continua, uneori rutinanta si grea. Ceea ce fac ele de multe ori au in spate mai putin dorinta financiara, cat mai ales a se face utile si a se pune in valoare. Frumos ca le-ai promovat, frumoase posturile cu ideile de Craciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *