Altfel de decorațiuni și ambalaje de cadouri de Crăciun (p)

Cu o săptămână înainte de Crăciun, tata cobora din pod cutia mare, din carton maro, plină de praf, în care se odihneau 350 de zile pe an decorațiunile de Crăciun. Aceleași, în fiecare an. Clopoțeii de plastic, alb și roșii. Globurile fragile, cu Moș Crăciun și brăduți pictați, beteala jumulită, bucățile de vată alb-murdar pe care le foloseam drept zăpadă artificială, ghirlandele cu brăduți pe care le atârnam de bibliotecă și instalația cu becuri colorate care în fiecare an se strica. Cumpăram și bomboane de pom, pe care le mâncam în timp ce le plantam pe crengi, iar în brad ajungeau doar ambalaje umflate cu degetul, să pară pline.

După ce terminam de încărcat bradul mare, mă dădeam un pas înapoi și tata pornea instalația! Uaaau, ce bucurie pe mine să văd sclipiceala mare, colorată, să anticipez bucuria cu care voi rupe peste câteva zile hârtia care ascundea cadourile de la Moș, mirosul prăjiturilor de Crăciun făcute de mama, vizitele prietenilor, care mereu aduceau și ei cadouri…

Pe vremea aceea nici nu-mi trecea prin cap că aș fi putut face și eu decorațiuni de Crăciun. Că pot împacheta cadourile de Crăciun și altfel decât doar în hârtie super colorată. Și că poate fi chiar simplu și de mare efect!


resize-of-decoratiuni-ferrero2
resize-of-decoratiuni-ferrero6

Anul acesta am pregătit altfel de ambalaje pentru cadourile de Crăciun. Am făcut din asta o activitate plăcută, mi-am dorit ca, la final, cutiile mele de cadouri să arate ca niște bijuterii. În plus, am mâncat și specialități delicioase în proces, Raffaello, Ferrero Rocher și Mon Chéri,  a trebuit, asta e, m-am sacrificat! Mi-a făcut bine să-mi amintesc lucruri  în timp ce tăiam fundițe și vopseam crenguțe.

resize-of-decoratiuni-ferrero1

resize-of-decoratiuni-ferrero5

Aveți mai jos un tutorial scurt cu două idei simple și frumoase pentru împachetat deosebit cadourile de crăciun.

Găsiți pe site-ul www.decoratiuni-magice.ro și alte idei și indicații precise pentru multe decorațiuni frumoase de Crăciun pe care le puteți face acasă, în doar câteva minute. Găsiți pe site 30 de idei originale de ornamente DIY, cu instrucțiuni detaliate și șabloane gata de imprimat, iar pentru a adăuga mai multă culoare și rafinament, ornamentele pot fi confecționate cu specialitățile Ferrero Rocher, Raffaello și Mon Chéri, ca cele pe care le-am devorat eu în timpul bricolării.

resize-of-decoratiuni-ferrero4

Ideile de decorațiuni home-made din campania „Sărbători de poveste, cu decorațiuni inspirate de Ferrero” sunt pentru decorarea mesei festive, pentru împachetarea celor mai frumoase cadouri sau pentru împodobirea casei, puteți încerca și voi câte una din fiecare sau pe toate, depinde cât de mult timp aveți la dispoziție. 🙂

Sunt de efect, nu sunt costisitoare, iar procesul de a le crea vă va ajuta mult să intrați în spiritul Crăciunului. Coronițe de aur, oameni de zăpadă, figurine din povești și fulgi de nea, cutii de cadouri și multe alte ornamente ce pot fi confecționate manual din hârtie, sticlă, cristal, lână și sfoară, cu ramuri de brad, sigilii de ceară și mușchi de pământ.

Încercați! Îmi puteți mulțumim mai târziu, cu un zâmbet! 🙂 Sărbători de poveste să aveți!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

4 comentarii

  1. Da, chiar mai devreme vorbeam cu mama de instalatia cu flori pe care o aveam, de vata pe care o foloseam si noi si desigur bomboanele din care ramanea ambalajul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *