Ghid de cumpărat ghete pentru bărbați pretențioși (P)

Acest articol este scris de soțul patroanei blogului, persoană cunoscută ca mare icoană a modei (a.k.a. fashion icon) încă din 2016 (soțul, nu patroana). Nu știu câți dintre cititorii de acum ai blogului citeau și atunci, dar poate unii dintre voi își mai amintesc de acest articol legendar, care a făcut istorie în lumea modei și nu numai.

Poză feșăn pe balcon, București, 2016

Sunt bucuros să vă anunț că nu s-au schimbat multe lucruri de atunci, respectiv în continuare mă îmbrac (în timpul liber) ca un pădurar, iar la birou mă îmbrac tot ca un contabil cu OCD.

Uniforma în care dau la lopată la locul de muncă

Ce e amuzant e că in Olanda pare că sunt mai mulți din ăștia ca mine. De exemplu, la birou am observat de mai multe ori la ședințe că suntem cel puțin trei oameni îmbracați exact la fel (de plictisitor și lipsit de imaginație): pulover bleu, cămașă bleu, blugi bleu și ochelari cu ramă neagra. Noroc că mai sunt mici diferențe la încălțări și noroc că unii-s mai grași și alții mai slabi, că altfel ne încurcam noi între noi.

Astăzi despre încălțări vreau să povestesc, mai precis despre ghete pentru bărbați. Asta deoarece eu sunt bărbat și am diverse probleme cu ghetele.

Prima problemă este că în general am suferit tot timpul mai mult de cald decât de frig. Când eram mai tânăr mi se părea cool să fiu așa, mi se părea că dacă reziști mai bine la frig înseamnă că ești mai puternic, dar m-am mai deșteptat și am înțeles că și rezistența la căldură este importantă, mai ales pe vremurile astea. Mi-e cald în special la picioare, fie vară, fie iarnă. Uneori mi-e atât de cald încât recurg la măsuri extreme – am avut de exemplu o pereche de pantofi de alergare cărora le-am dat găuri cu letconul pentru că mi-era prea cald în ei.

Nike trebuie să învețe să facă pantofi de alergare mai răcoroși

Cum iernile din ultimii ani nu mai sunt cine știe ce și cum nu prea stau oricum mult pe-afară iarna, e ușor de înțeles de ce am avut niște ani în care nu înțelegeam la ce sunt bune ghetele. Sigur, ne referim la orice ghete în afară de alea de munte cum sunt cele din articolul din 2016.

În caz că sunteți curioși, da, încă le mai am pe acelea și unul din motive este că le-am purtat foarte puțin, că nu prea am avut unde și că mi-e cald în ele, evident, deci le evit. Dar asta nu înseamnă că nu mă bucur că le am – în caz că civilizația se prăbușește și vom fi nevoiți să parcurgem distanțe mari pe jos în viscol și troiene mari de zăpadă, sunt pregătit!

Ghete din 1830, pozate în 2016

A doua problemă pe care o am cu ghetele este că sunt scumpe, iar eu sunt zgârcit, vreau să zic atent la raportul calitate-preț, vreau să zic atent la raportul cantitate-preț, adică cel mai bine mă simt când cumpăr ceva care are un preț bun per unitate cantitativă. Ghetele au doar ceva mai mult material în plus față de pantofi, dar costă mai mult proporțional, deci în mintea mea sunt mai scumpe. Evident, probabil că aberez, dar așa am eu în minte.

A treia problemă pe care o am cu ghetele este că după ce că sunt lipsit de imaginație și zgârcit, mai sunt și super pretențios la cum arată. Practic, dacă o pereche de ghete nu arată la fel ca ghetele de munte de mai sus, nu îmi plac. Fie sunt prea înalte, fie prea joase, au talpa prea groasă, prea subțire, sunt prea masive, sunt ghete de gigolo italian șamd.

Așadar, cum să rezolvi problema cu ghetele de bărbați când ești un om pretențios, ca mine? Găsiți mai jos un ghid simplu:

1. Ratezi la mustață tramvaiul care trebuie să te ducă acasă într-o seară de decembrie, motiv pentru care trebuie să aștepți 24 de minute în stație (pentru că următorul tramvai este anulat) la o temperatură de aproximativ 3 grade, cu vânt și ploaie ca în povești și care fac ca temperatura resimțită să fie undeva pe la minus 5 grade.

2. Îngheți bine de frig în cele 20 de minute, mai ales că ai călcat din greșeală și într-o baltă înainte, iar pantofii cu talpă subțire nu au ajutat deloc să oprească apa să intre în ei. Desigur, nu ai nici mănuși, fular sau căciulă, iar geaca de ski o ține ea de cald, dar e scurtă și tot ce este mai jos de talie este expus.

3. Ai probleme mari în a înțelege de ce îți este frig, în calitate de om căruia aproape niciodată nu i-a fost frig . Dai vina pe umiditatea mare din țara asta și nu iei în considerare că poate îți este mai frig pentru că nu mai ești tânăr.

3. Ajungi într-un final acasă rebegit de frig și juri pe ce ai mai sfânt că mâine îți cumperi ghete.

4. A doua zi pleci în fugă de la birou la 5 și jumătate, alergi spre metrou și speri că mai găsești la destinație vreun magazin deschis, că cele mai multe se închid la ora 6 seara.

5. Intri în magazin gâfâind la ora 6 fără 7 minute, iei realmente primele ghete de bărbați pe care îți cad ochii, plătești pe ele o sumă frumușică, iar la 6 fără 1 minut ieși mândru pe ușa magazinului.

6. Ghetele te rod două săptămâni destul de rău, dar apoi ajung chiar să îți placă cum arată, ce să vezi.

7. Este luna ianuarie și vezi pe facebook reclama la aceeași marcă de ghete, doar că reduse cu 30%. Blestemi.


Asta-i tot. Adică nu e chiar tot, ar mai trebui să zic că tot în același mod mi-am cumpărat recent și geacă de iarnă, după mai mult de doi ani de când am ajuns în Olanda. În celelalte ierni am purtat geaca de ski, pentru că am lăsat toate gecile de iarnă în România când am plecat, că mă plictisisem de ele și voiam ceva nou. Doar că a durat doi ani până să iau ceva nou. Măcar pe asta am luat-o cu reducere semnificativă, că era deja ianuarie. True story.

Voi să nu faceți ca mine. De aceea vă las acest link cu ghete bărbați. 🙂

Robo
Robo

Beautiful. Dirty. Rich.

Articole: 77

13 comentarii

  1. Ahahah. Imi amintesc cum am avut eu prima durere de spate pe la 33 ani asa. Socata fiind , pentru ca nu ma mai duruse spatele / nimic pana atunci ma duc la doctor cu presupunerea ca sunt pe moarte ( credeam ca am pietre la rinichi) . Ajung la neurolog si ii zic : ‘ce s-a intamplat? Eu nu sunt genu pe care il doare spatele’ 😂.

    • Am ras!! Ca sunt fix in aceiași perioada.
      Îmi vine să mă duc la doctor să îi spun ca e ceva în neregulă ca mă doare spatele și pe mine nu mă doare spatele

    • evident cadou de sarbatori de la sora mea (thank you sis), pentru ca i-am zis ca suntem 3 insi imbracati la fel in albastru la munca 🙂
      nu e din casmir, imi place f mult ca e subtire si nu mi-e cald in el 🙂

  2. :))) ah, postări cum se scriau pe vremuri, când abia apăruseră blogurile și oamenii scriau fără miză :)) (chiar dacă înțeleg că aici există una, dar nu se simte :))
    mi s-a părut super funny și imaginea cu oamenii îmbrăcați la fel, riscând să se confunde între ei. Parcă era un sketch cu Toma Caragiu cu niste contabili identici, parcă aia cu „n-am găsit altă rimă”.
    În poza din Olanda zici că ești Vlad Voiculescu :)))

  3. Nu esti singurul🙂. Ca sa vezi ca se poate si mai rau, vara nu aprind luminile in casa pentru ca am impresia ca se incalzeste si mai tare aerul si eu deja ma usuc de caldura de cand am deschis ochii de dimineata. De fapt, eu ma usuc de caldura preventiv, de prin Mai si mor putin cate putin cand citesc prognoza meteo pe urmatoarele luni (atat de putin acurata cat poate fi). Cat despre ghetele de iarna, mai putin la partea cu zgarcenia, suntem la fel. Am ghete, dar nu le folosesc decat pentru evenimente deosebite, cum ar fi troienele de zapada sau excursiile in Norvegia. In plus, nu doar la partea cu ghetele tin ca urmatoarea pereche sa fie identica cu perechea care m-a facut sa ma simt cel mai bine, motiv pentru care, de cele mai multe ori, cumpar imediat o alta pereche de pantofi (si o port pe prima pana obosim amandoi si pe urmatoarea o las in dulap pentru ca deja m-am plictisit de modelul resp..la fel la tricouri (10 la fel), blugi (macar 3.perechi identice). Ma imbrac anost si ma enerveaza asta la mine si cand ma hotarasc sa fiu mai indraznet schimb, eventual, culoarea blugului si dau tricoul pe o camasa casual🤦‍♂️. Cat despre geci, Doamne, nu am mai purtat o geaca de iarna de ..nu mai tin minte. Am cateva, sentimentul asta ma linisteste🙂, dar nu le port pt ca nu as putea umbla la bustul gol pe sub geaca..Asa, port un tricou din cele 10 identice si o scurtă, poate un fleece daca avem pana in 5 gradisoare si cand lucrurile devin serioase, pun o vesta pe deasupra. Port fes. Port fes de cand freza nu mai este uniforma si pare ca cineva a vrut sa ma incerce inaint3 sa ma guste si mi-a facut dop..Si sa nu uit, ador crocșii si pentru ca iarna nu este ca vara s8 pentru xa la 43 nu mai e ca la 20, pentru sezonul rece si pentru plimbarile cu Rocky, folosesc crocși imblaniti (ce rusine!).

  4. Mie imi pare ca stii ce iti place . Zgarcit si pretentios nu as zice doar ca moda din ziua de azi e cam de doi lei si ca sa gasesti ceva chiar fain platesti nejustificat de mult firmei si in nici un vaz celor care inca muncesc sa produca aceste bunuri.
    Lasati ca…europenii par bespoke imbracati si cand nu depun prea mult efiort :), clar nu toti dar multi.

  5. Dragilor,sunteti amuzanti!
    Seara,blogul face parte din ritualul meu de delectare!
    Am crescut copii citind si de pe la voi,am cumparat cartile scrise si recomandate de Ioana(aspiratorul robot inca nu mi-l permit,dar sper) si am ras cu lacrimi la fiecare articol scris din inima si cu har!
    Sa fiti sanatosi!!

  6. Articolul m-a amuzat si in acelasi timp reflecta si o parte din filozofia de a se imbraca a partnerelui. L-am citit pe nerasuflate. „Cred ca ma reprezint” este o fraza memorabila😊 (e din articolul din 2016)

  7. Si pe mine m-a amuzat foarte tare! 🙂
    Faza este ca si eu sunt la fel de calduroasa, as purta sandale iarna, dar nu as renunta la fularul gros de la gat. 🙂 Pe cap nu am purtat si nu port nimic chiar daca ninge. Deschid umbrela ca sa nu ma ude pe par ca-mi strica coafura. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *